Heartache Tonight

 

In verband met de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus zijn er in afgelopen en komende maanden geen grote muziekvoorstellingen en daarom in het programma “Countrymusic Round-Up” nog eens terug naar maandag, 3 juni 2019 met herinneringen aan hun optreden in de Ziggo Dome te Amsterdam “An Evening with The Eagles” met o.a. Don Henley, Deacon Frey, de zoon van één van de oprichters, Glenn Frey en Vince Gill  hier ‘live’ at the Grand Ole Opry in Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Po’ Ramblin’ Boys” uit de Smokey Mountains Tennessee met songs van hun album “Next to the Mountains” en de single “Next Train South” .

Vervolgens ook alvast aandacht voor de komende vakantietijd met voor onderweg fraaie folksongs voor de kinderen door o.a. Tom Paxton en John Gorka en songs van het verzamelalbum “Kids, Cars & Campfires”.

Halverwege het programma eindelijk weer iets in de agenda van countrymuziek evenementen in de regio  en daarvoor een telefonisch interview met Marijke de Jong van Change of Key over hun optreden a.s. zondag, 7 juni  in Concordia Haastrecht met als achtergrondmuziek de titelsong van hun album “When Music Calls My Name” en de song “Put Me in Your Pocket” van Chris Roberts met o.a. Tim en Dennis Crouch.

Vervolgens voor het stevige countrymuziek werk naar Eric Chruch met de song “Before She Does” en treedt Tim Grimm op als uitsmijter van dit programma met de bekende Tom Paxton song “The Last Thing on My Mind”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Next Train South” , en  “Just As The Sun Went Down” door The Po’ Ramblin’ Boys.

De laatstvermelde song staat op hun bluegrass gospelalbum “God’s  Love Is So Devine “, dat in 2018 werd uitgebracht door Sound Biscuit Productions.

“The Honky Tonk Downstairs” staat in een bluegrass en countrymuziek versie op hun album “Back to the Mountains”, dat in 2016 werd uitgebracht door Randm Records, terwijl “Next Train South” als single werd uitgebracht in 2018 en eveneens staat op hun album “Toil Tears & Trouble”, dat in vorig jaar verscheen via het Rounder Label.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optrden van “The Po’ Ramblin’ Boys” met de song “Next Train South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 De 4-mans formatie speelt energieke traditionele bluegrass en is afkomstig uit de Smoky Mountains Tennessee en bestaat uit CJ Lewandowski, mandolinespeler, leadzanger en de oprichter van de groep, Jereme Brown op de banjo, Josh Rinkel op gitaar en Jasper Lorentzen op de staande bas.

Op het album “Back to the Mountains” wordt de groep o.a. nog bijgestaan door Billy Hurt Jr. op viool, Clyde Mattocks op pedal steel en Taylor Malpass op gitaar.

Lewandowski werkte in de “Ole Smoky Moonshine Distillery” te Sevierville in Tennessee toen de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” werd gevormd.

De destilleerderij had musici in dienst om zeven dagen per week voor de bezoekers te spelen en Lewandowski werd zo nu en dan ingehuurd om in te vallen als het vermaak niet op kwam dagen. Na verloop van tijd verzocht de directie van de brouwerij hem een groep te vormen, die met vaste regelmaat zou kunnen spelen. Inmiddels  treden zo’n 250 ker per jaar op in de “Old Smoky Moonshine”  locaties in Pigeon Forge en Gatlinburg TN naast en verdere optredens in de VS, Canada en Europa.

Vorig jaar trad de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” met veel succes op tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival op het Pijnackerplein te Rotterdam, maar i.v.m. de Corona-virus problemen dit jaar helaas helaas ook geen “Rotterdam Bluegrass festival.

Nog even terug naar een optreden van “The Po’ Ramblin’ Boys” met de bluegrassgospel “Just as the Sun Went Down” tijdens het “Years of Farming Festival” in Flemingsburg Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Met alvast een blik op de komende zomervakantie een aantal songs van een leuk album “Kids, Cars & Campfires” met om te beginnen Tom Paxton met de song “Your Shoes, My Shoes”.

“ Your Shoes, My Shoes” is tevens de titelsong is van het verzamelalbum, dat in 2002 werd uitgebracht door Red House Records.

Een bijzonder album niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen, die jong van hart is, dus eigenlijk op z’n minst voor de leeftijdsgroep tussen de 3 en 80 jaar . Zanger/schrijver Tom Paxton neemt in deze song de luisteraar mee op een wandeltocht met Martin Luther King en Rosa Parks door de Beweging van Gelijke Burgerrechten, maar het is evenzo een leuk lied om op een wandeltocht zoals de Avondvierdaagse te zingen.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Tom Paxton samen met Robin Bullock met de song “Your Shoes, My Shoes”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“Your Shoes, My Shoes” een bijzonder verhaal met tal van bijzondere avonturen op leuke muziek in 2002 door Red House Records uitgebracht en waarvoor het ook nog Grammy Award nominatie verkreeg.

Tom Paxton wordt muzikaal o.a. bijgestaan door Tim Crouch op mandoline en viool, Al Perkins op dobro, Mark Howard op gitaar, Pete Wasner op keyboards en Dave Pomeroy op staande bas en vokaal door o.a. Nanci Griffith , Barry en Holly Tashian.

Vervolgens John Gorka met de song “Branching Out”, die staat op z’n album “I Know”, dat in 1991 werd uitgebracht door Red House records, maar ook dus op het vermelde verzamelalbum “Kids, Cars & Campfires” in 2001 uitgebracht door Red House Records.

Dan ook nog in het programma “Countrymusic Round-Up” “Little Brown Dog” geschreven, gespeeld en gezongen door Bill Staines met een song, die staat op het album “The Happy Wanderer”, dat in 1993 werd uitgebracht door Red House Records.

Een leuk album, die uitstekend past in de CD-speler van de auto tijdens een  verre vakantierit met fraaie verhalen voor iedereen met titels zoals deze “Little Brown Dog”, “This Songs Is for the Birds” en “Hound Dog Song”. Het album heeft als “sub-titel” nog de tekst “Kids, Cars & Campfires”. Deze subtitel is vervolgens door Red House Records gebruikt als titel voor een verzamelalbum van familie folk-muziek met tal van fraaie bijdragen van gerenommeerde singer/songwriters zoals ook Tom Paxton, Guy Davis, Greg Brown en John Gorka.

Nog even terug naar een optreden van John Gorka met z’n song “Branching Out” tijdens de radioshow “Stay Tuned” uitgezonden door “Portsmouth Community Radio” te Portsmouth New Hampshire .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vorig jaar juni in Ziggo Dome vanavond hierbij uw RTV Krimpenerwaard The Eagles “live” met de bekende songs  “Take It Easy”, “ Heartache Tonight” en “I Can’t Tell You Why”.

The Eagles tijdens hun optreden in The Grand Ole Opry House te Nashville TN op 29 oktober 2017. Het gehele optreden van het debuutoptreden van The Eagles in de Opry House, het hart van de countrymuziek, werd door Sirius XM ook uitgezonden aan hun abonnee’s.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar The Eagles met de song “Take It Easy” tijdens hun optreden op 6 maart j.l. in Houston Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk ook de aankondig van het concert en de intro door Joe Walsh de slide-gitarist, die in 1976 als vervanger van Bernie Leadon startte bij de Eagles.

Don Henley, de enig overgebleven oorspronkelijk lid van The Eagles. De Texaan Don Henley (Gilmer (Texas), 22 juli 1947), opgegroeid in Linden (Texas) is een rockmuzikant die vooral bekend is als drummer en een van de leadzangers van de Amerikaanse band Eagles.

Henley zong veel bekende Eagles-hits, waaronder: Hotel California, Witchy Woman, One of These Nights, Desperado, Life in the Fast Lane en The Long Run. Met the Eagles heeft Henley wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht en zes Grammy Awards gewonnen, naast de drie Grammy’s die Henley voor zijn solowerk heeft ontvangen.

Hij bracht in totaal vijf soloalbums uit, waarvan zijn laatste album: Cass County uit 2015, de eerste plaats van de Amerikaanse countrycharts bereikte.

Terug naar het optreden van The Eagles met de line-up bestaande uit de bekende Joe Walsh, Timothy B. Schmit met Deacon Frey en het bekende Grand Ole Opry lid zanger/gitarist Vince Gill, die op dit moment al hun optredens in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus hebben moeten afgelasten.

Vince Gill maakt sedert 2016 na het overlijden van Glenn Frey.

Nog even terug naar 2018 met een optreden van The Eagles met de song “Take It to the Limit” aangekondigd door Don Henley met lead-zang door Vince Gill.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu eindelijk weer tijd voor de agenda met een de melding van een “Country Cafe Concordia” twee optredens van “Change of Key” op zondag, 4 juni a.s. in Haastrecht in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus voor een beperkt publiek (30 personen).

In het programma een telefonisch interview met Marijke de Jong met natuurlijk meer bijzonderheden omtrent hun optreden van a.s. zondag en de vorderingen m.b.t. hun nieuwe album in nauwe samenwerking met de multi-instrumentalist en producer Tim Crouch.

Het vermelde interview met Marijke de Jong kunt u hier nog even beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Chris Roberts hier met de song “Put Me in Your Pocket” die staat op het album “Mountain Standard Time”, dat op vrijdag, 24 april j.l. officieel werd gepresenteerd door de Engelhardt Music Group in Nashville TN.Christ Roberts wordt op dit album muzikaal o.a. bijgestaan door  Scott Vestal op banjo, Dennis Crouch op de bas, Cody Kilby op acoustic gitaar, Casey Campbell op mandoline , Tim Crouch op viool en Wes Hightower met achtergrond zang.

U kunt hier nog eens kennis te maken met Chris Roberts met de song “Put Me in Your Pocket”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor het stevige countrymuziekwerk naar Eric Church met de song “Before She Does” tijdens een optreden op 20 januari 2017 in het “Target Center” te Minneapolis, MN.

Deze song staat op het verzamelalbum “61 Days in Church Volume 5”, dat op 24 mei vorig jaar uitgebracht door EMI Music Nashville, maar oorspronkelijk staat op z’n album “Sinners Like Me”, dat in 2005 werduitgebracht door  Capitol Records Nashville.

Het verzamel album bestaat uit 2 CD’s met in totaal 36 songs opgenomen tijdens diverse optredens gedurende de eerste vijf maanden van 2017 in geheel Amerika.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “The Last Thing on My Mind” hier gezongen en gespeeld door Tim Grimm met een song, die staat op z’n album “Thank You Tom Paxton”, dat in 2016 werd uitgebracht door Vault Records.

Een album met 12 songs allemaal oorspronkelijk geschreven en op muziek gezet door Tom Paxton, maar met nieuwe arrangementen van Tim Grimm, die wij hier in de Krimpenerwaard ook wel kennen van z’n optreden in juni 2016 samen met z’n vrouw Jan Lucas en hun zoon Jackson Grimm tijdens hun optreden in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Ook voor Tim en z’n naaste familieleden zijn alle concerten o.a. de “Beyond the Tartan Tour” in Schotland en Donegal Ierland i.v.m. de Corona perikelen gedurende deze zomer afgelast.

Dan is het ook al weer tijdvoor de laatste clip met Tim Grimm c.s. met z’n speciale uitvoering van de Tom Paxton song “The Last Thing on My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni  2 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Po’ Ramblin’ Boys *** Next Train South   ***   single   ***  New Rounder Records
 2. The Po’ Ramblin’ Boys *** The Honky Tonk Downstairs (Country Version)  ***   Back to the Mountains   ***    Randm Records
 3. The Po’ Ramblin’ Boys *** Just as the Sun Went Down   ***   Back to the Mountains   ***   Randm Records
 1. Tom Paxton ***  Your Shoes, My Shoes   ***   Kids, Cars & Campfires   ***    Red House Records
 2. John Gorka *** Branching Out   ***   Kids, Cars & Campfires   ***                Red House Records
 3. Bill Staines ***    Little Brown Dog   ***   Kids, Cars & Campfires   ***   Red House Records
 1. The Eagles *** intro + Take It Easy   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***                Sirius XM
 2. The Eagles *** Heartache Tonight   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***   Sirius XM
 3. The Eagles *** I Can’t tell You Why   ***   An Evening with the Eagles   at the Grand Ole Opry House   ***               Sirius XM
 1. Change of Key *** When Music Calls My Name   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Chris Roberts *** Put Me in Your Pocket   ***   Mountain Standard Time    ***   Engelhardt Music Productions
 1. Tim Grimm *** The Last Thing on My Mind   ***   Thank You Tom Paxton   ***   Vault Records
 2. Eric Church *** Before She Does   ***   61 Days in Church Volume 5   ***   EMI Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *