Here Lies a Good Old Boy

In dit programma “Cuntrymusic Round-Up”gaan we naar Australie met bijzondere aandacht voor resp. Lee Kernaghan, Felicity Urquhart en Morgan Evans, een drietal “Golden Guitar Award Winners” tijdens het 48ste Country Music Awards Festival of Australia op 26 januari j.l. te Tamworth New South Wales, Australia.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en daarvoor net als de vorige week terug in de tijd naar de jaren ’70 voor Cliff Waldron & The New Shades of Grass met muziek van hun album “Traveling Light”.

Vervolgens ook nog een eerbetoon aan de Texaanse zanger/schrijver/gitarist  James Hand, die 8 juni j.l. overleed, met songs van drie van z’n albums.

Halverwege het programma is het tijd voor de agenda van countrymuziek evenementen in de regio met aandacht voor “Steeldays” op zondag, 5 juli in Haastrecht en vervolgens is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor naar de provincie Groningen voor de Stroatklinkers met een lied van hun album “Vrizze Wind” en Adrian Farmer, de multi-instrumentalist van de Stroatklinkers met een song van zijn solo-album “Blue Eyes”.

Aansluitend nog de canadese singer/songwriter/gitarist Corb Lund met de song “90 Seconds of Your Time” gevolgd door Buddy Jewell met zijn “First Taste of Texas” en treedt Whitney Rose uit Austin Texas op als uitsmijtster van dit programma met de song “Just Circumstance”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Close the Door Lightly When You Go”, “Help Me Make It Through the Night” en “Falling Leaves” gezongen en gespeeld door Cliff Waldron & The New Shades of Grass.

De eerste vermelde song is een song van Eric Andersen, terwijl “Help Me Make It Through the Night” is geschreven door Kris Kristofferson, terwijl de laatstvermelde song “Falling Leaves” ooit is geschreven door Grandpa Jones.

 Deze songs staan op het album “Traveling Light”, dat in 1971 op LP werd uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Cliff Waldron & The New Shades of Green in de oude bezetting hier met de song “Four Strong Winds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep bestond in 1971 uit Cliff Waldron op rhythm-gitaar en met leadzang, Ben Eldridge op de banjo en lead-gitaar, Ed Ferris op de staande bas, Bill Poffinberger op viool, Dave Auldridge op de mandoline met tenorzang, Mike Auldridge op dobro, gitaar en met bariton zang en z’n broer Jack Auldridge op snare drums.

Cliff Waldron, gitaar en banjospeler, geboren in 1941 in Jolo West Virginia, speelde al op jonge leeftijd bluegrassmuziek bij de Southern Ramblers en traden op in lokale gelegenheden en radio in de omgeving en vertrok op 20 jarige leeftijd naar Virginia om daar te gaan spelen bij o.a. de Page Valley Boys en later bij de meer populaire Buzz Busby’s Bayou Boys.

Toen Buzz Busby in de problemen kwam, nam “Big” Bill Emerson, de banjospeler, de Bayou Boys over en nodigde Cliff Waldron op om als gitaarspeler/zanger deel uit te gaan maken van de groep, die later bekend stond onder de naam “Emerson & Waldron” tezamen met Mike Auldridge en Bill Poffinberger.

De groep maakte een aantl zeer fraaie albums, maar in de mid-jaren ‘70 stopte Cliff met de muziek om de volgende 20 jaar te gaan werken bij de “National Park Service”in Virginia. In 1996, ging Waldron met pensioen en keerde terug naar de bluegrassmuziek.

Hij pakte de draar weer op bij Rebel en van 1998 to 2003 nam hij vier albums op:  “Old Friends and Memories” (Reb-1741), “Seasons Past” (Reb-1761), “Higher Ground” (Reb-1771), een gospel verzameling met Paul Williams en ”A Little Ways Down the Road” (Reb-1791).

Tijd om eens kennis te maken met het duo Cliff Waldron en Paul Williams hier met de bluegrass gospelsong “They’ve Made a New Bible”, die staat op het album “Higher Ground”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar Texas voor zanger/schrijver/gitarist  James Hand met de song “Here Lies a Good Old Boy”, die staat op z’n album “The Truth Will Set You Free”, dat in 2006 werd uitgebracht door Rounder Records en vervolgens ook nog “Leavin’ for Good”, die staat op het album “Shadow on the Ground”, dat in 2009 eveneens werd uitgebracht door Rounder Records.

En als laatste “If I Live Long Enough to Heal” eveneens door James Hand en deze song staat op z’n album “Stormclouds in Heaven”, dat in 2014 in eigen beheer werd uitgebracht door “Slim Hand Music”.

In dit programma een eerbetoon aan countryzanger/schrijver/gitarist James Hand, die de vorige week maandag, 8 juni in het ziekenhuis “Providence healthcare Center” te Waco Texas na complicaties bij hartfalen op 67-jarige leeftijd overleed.

De Texaanse legende James Hand geboren in Waco halverwege Dallas/Fort Worth en Austin was al jarenlang omgeven door rodeos en countrymuziek van Lefty Frizzell en Hank Williams, maar wellicht nog meer van invloed op z’n muziek en z’n optredens is zijn leven zelf.

Alhoewel al meer dan 40 jaar aanwezig in de traditionele countrymuziek, was hij tot 2006 onopgemerkt gebleven voor het grote publiek m.u.v. natuurlijk het plaatselijk publiek en een aantal country DJ’s over de hele wereld.

Het album “The Truth Will Set You Free” was eigenlijk z’n grote internationale doorbraak mede door de medewerking van een aantal zeer ervaren Texaanse top countrymusici zoals Lloyd Maines op akoestische gitaar, dobro en pedal steel, Redd Volkaert op electrische gitaar, Will Indian op electrische gitaar, B.B. Morse op de bas, WOZ op drums, Jason Riberts op de viool en Leyton DePenning met achtergrondzang. Lloyd Maines trad ook op als producer van het album.

Als eerbetoon aan James Hand en voor u als lezer van dit bericht nog een fraaie slide-show van James Hand met de song “Here Lies a Good Old Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het 48ste CMAA Countrymusic Award Festival te Tamwordt New South Wales met als eerste Lee Kernaghan met de song “Backroad Nation”.

Lee Kernaghan trad tijdens het Award Festival niet alleen op als gastheer met de uitreiking van de trofeeën, maar mocht ook nog voor z’n album “Backroad Nation” de Award “Best verkochte Australische Album van het Jaar” in ontvangst nemen, waarbij in zijn carriere inmiddels 38 “Golden Guitars Awards” aan hem zijn uitgereikt en met dit record staat hij gelijk met de legendarische Australische countryartiest  Slim Dusty.

Het album “Backroad Nation” werd vorig jaar mei uitgebracht door ABC ( Australian Broadcasting Corp).

Tijd om weer eens kennis te maken met Lee Kernaghan hier met z’n song “Backroad nation”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Felicity Urquhart met de song “Chain of Joy”, die staat op haar album “Frozen Rabbit”, dat in 2019 werd uitgebracht door ABC.

Felicity was met in totaal 6 “Golden Guitars Award” de succesvolste country-artieste van 2020, met o.a. de Award “Female Artist of the Year”, de song “Chain of Joy” “Single of the Year”  en het albuum “Frozen Rabbit” “Album of the Year”.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar de absolute top van de Australische countrymuzie Felicity Urquhart met de song “Chain of Joy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als derde winnaar “Young Again” door Morgan Evans hier met een song, die staat op z’n album “Things That We Drink To”, dat in 2018 werd uitgebracht door Warner Music. Deze song werd trouwens ook nog uitgebracht als single en op een Ep van Morgan Evans.

Morgan Evans werd uitgeroepen tot “Artist of the Year”, terwijl hij voor z’n album “Things That We Drink To” de Award “Contemporary Country Album of the Year” in ontvangst mocht nemen.

De vermelde songs staan trouwens ook op een verzamelalbum bestaande uit twee CD’s met alle countryartiesten, die waren genomineerd voor een “ uitgebracht door de CMAA ter gelegenheid van 48ste CMAA Awards Festival, dat werd gehouden op zondag, 26 januari 2020 in “Tamworth Regional Entertainment & Conference Centre”.

Een fraai dubbelalbum met in totaal 38 Australische top-countrymuziek artiesten uitgebracht door Universal Music Australia.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Morgan Evans hier met de song “Young Again” tijdens de finale van “The Voice of Australia 2019”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse  inbreng door de Stroatklinkers  met het lied “T’Is beter Dast Niks Zegst”, die staat op hun album “Vrizze Wind”, dat in 2013 werd uitgebracht door Strictly Country Records.

De Stroatklinkers bestaat uit Bob Heidema uit Harkstede op rhytmgitaar met lead-zangen, Adrian Farmer op dobro en lead-gitaar ,Frank Heidema uit Harkstede bassist en broer van Bob, Henk Bloupot uit Zuidbroek op accordeon en Harry Jansen uit Drachten op mandoline en viool.

De groep wordt op dit album nog bijgestaan door de gastmuzikanten Geert Oude Weernink op thin whistle en Joost van Es op viool.

Nog even uitgebreid tijd voor de Stroatklinkers tijdens een optreden in het programma “Noardewyn Live” van de regionale  omroep Friesland, het muzikale dorpsplein van Friesland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “How Will I Know” door de hierboven reeds vermelde Adrian Farmer hier met een song, die staat op z’n album “Blue Eyes” dat eind 2017 werd uitgebracht door E.R.A. Music. Een fraai album met 14 songs, waarvan 11 originele songs en instrumentals twee traditionele bluegrass songs en een traditionele instrumtental.

Adrian Farmer in Engeland geboren en opgegroeid en die al op heel jonge leeftijd zich zelf banjo leered spleen vervolgens dobro en tal van andere snaar-instrumenten,

Adrian is niet alleen actief met het musiciceren, maar  begon in 1983 het bouwen van  zoals gitaren, dobro’s, mandolines etc.

Hij heeft instrumenten gemaakt voor bekende muzikanten zoals; Mark Knopfler van de Dire Straits, John Paul Jones (bassist Led Zeppelin), Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers.

In het verleden heeft hij ook een dobro gemaakt voor Mike Auldridge van de bluegrassgroep “Seldom Scene”, toen Mike voor een tournee in Europa was.

Adrian maakt al jaren deel uit van de Groningse blyegrassgroep de “Stroatklinkers” en met hen tal van fraaie albums uitgebracht en hier dus op de solo-tour met z’n album “Blue Eyes”, natuurlijk bijgestaan door z’n muzikale vrienden.

Tijd om eens kennis te maken met de virtuoos Adrian Farmer hier tijdens een live optreden met de song “How Will I Know” in de theatershow  “Guilty Pleasures” van “Agnes Woltjes and Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada voor Corb Lund, die er de vorige week enigzins bekaaid afkwam, maar hier dan toch nog “90 Seconds of Your Time”.

Deze song staat op z’n album Agricultural Tragic”, dat op 26 juni a.s. zal  worden uitgebracht door New West Records.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te kijken enluisteren naar Corb Lund met een akoestische versie van de song “90 Seconds of Your Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “My First Taste of Texas” door Buddy Jewell hier met een song, die staat op z’n album “Bluebonnet Highway” met 15 songs en dat op 26 mei j.l. werd uitgebracht door Diamond Rust Records.

Bluebonnet Highway is dus een snelweg met fraaie blauw bloeiende  lupineplanten aan de zijkant, de blue bonnet is ook de “Texas State Flower”.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Buddy Jewell met de song “My First Taste of Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu hoog tijd voor onze vrouwelijke uitsmijter van dit programma Whitney Rose uit Austin TX  hier met de song “Just Circumstance”, die staat op haar album “We Still Go to the Rodeos”, dat 24 april j.l. werd uitgebracht door MCG Recordings.

Voor u als lezer van dit bericht nog een bijzondere video-clip van Whitney Rose met de song “Just Circumstance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: June 16 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Cliff Waldron & The New Shades of Grass *** Close the Door Lightly When You Go   ***     Traveling Light   ***   Rebel Records
 2. Cliff Waldron & The New Shades of Grass *** Help Me Make It Through the Night   ***     Traveling Light   ***   Rebel Records
 3. Cliff Waldron & The New Shades of Grass *** Falling Leaves   ***   Traveling Light   ***   Rebel Records
 1. James Hand *** Here Lies a Good Old Boy   ***   The Truth Will Set You Free   ***   Rounder Records
 2. James Hand *** Leavin’ for Good   ***   Shadow on the Ground   ***   Rounder Records
 3. James Hand *** If I Live Long Enough to Heal   ***   Stormclouds in Heaven   ***   Slim Hand Music
 1. Lee Kernaghan *** Backroad Nation   ***   Backroad Nation   ***                Australian Broadcasting Corp (ABC)
 2. Felicity Urquhart *** Chain of Joy   ***   Frozen Rabbit   ***   Australian Broadcasting Corp (ABC)
 3. Morgan Evans *** Young Again   ***   Things That We Drink To   ***   Warner Music
 1. Stroatklinkers *** T’Is Better Dast Niks Zegst   ***   Vrizze Wind   ***   Strictly Country Records
 2. Adrian Farmer *** How Will I Know   ***   Blue Eyes   ***   E.R.A. Music
 1. Corb Lund *** 90 Seconds of Your Time   ***   Agricultural Tragic   ***   New West Records
 2. Buddy Jewell *** My First taste of Texas   ***   Bluebonnet Highway   ***   Diamond Dust Records
 3. Whitney Rose *** Just Circumstance   ***   We Still Go to Rodeos   ***   MCG Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *