Blue Star

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op het nieuwe album ‘First Rose of Spring’ van multi Award winnaar Willie Nelson, dat op 3 juli a.s. officieel  zal worden gepresenteerd door Sony/Legacy Recordings.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en deze keer verzorgd door Gray Brewer & The Kentucky Ramblers met songs van z’n jubileum album “The 40 Anniversary Celebration” bijgestaan door tal van bekende bluegrassmusici zoals “The Travelin’McCourys” en Russell Moore. Vervolgens ook nog muziek van het nieuwe album “Neon Cross” van Jaime Wyatt met o.a. Shooter Jennings en Jessi Colter.

Halverwege het programma eindelijk weer iets in de agenda van countrymuziek evenementen in de region en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Dick van Altena met een song van zijn album “Late Lente” en Danny Vera met de song “Hold On to Let Go”.

Daarna is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma en deze keer daarvoor naar Texas en het duo Randy Rogers & Wade Bowen met de song “Warm Beer”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Goin’ Up Shell Creek” , “ The Rain Is Coming Down” en  “I Don’t Know What’s Become of Me” door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers.

Deze songs staan op het album “The 40 Anniversary Celebration”, dat op 29 mei a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Stretch Grass Music.

Gary Brewer & The Kentucky Ramblers, waaronder ook de vader van Gary Brewer, worden tijdens het album bijgestaan door tal van gerenommeerde bluegrassmusici met respectievelijk “The Travelin’ McCoury’s” bij de eerste vermelde song, Russell Moore als zanger/gitarist tijdens de song “The Rain Is Coming Down” en Ashton Shepherd, een begaafde zangeres/gitarist uit Coffeeville Alabama, die bij MCA Nashville twee albums uitbracht, waaronder “Sounds So Good” en daarna via als independent countryartiest nog eens twee albums via haar eigen platenmaatschappij als gastzangeres tijdens de laatstvermelde song.

“The Travelin’ McCoury’s bestaat uit Ronnie McCoury op mandoline met achtergrondzang, Rob McCoury op de banjo en Jason Carter op viool en met baritonzang, terwijl Russell Moore, reeds meerdere malen onderscheiden met een IBMA Award als bluegrasszanger van het jaar op dit album vokale assistentie verleend bij de song “The Rain Is Coming Down”.

Tijd voor een kort eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de promo van de 40th Anniversary Celebration  van Gary Brewer & The Kentucky Ramblers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai jubileum album met 14 songs ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van Gary Brewer als bluegrassmusicus en leider van de familiegroep “The Kentucky Ramblers” en waarbij nog meer bekende bluegrass musici graag hun bijdrage wilden leveren zoals Sam Bush, Dale Ann Bradley en Dough Phelps.

Gary Brewer & The Kentucky Ramblers, een familiegroep met de ervaren Gary als spil geholpen door z’n zoons Mason en Wayne en Finley Brewer Jr. “Brewgrass” uit West Point in de buurt van Louisville KY met een grote voorliefde voor hun Bluegrass State hier met hun fraai jubileumalbum “The 40 Anniversary Celebration”, die natuurlijk niet mag ontbreken in de voorraadschuur van de bluegrassmuziek liefhebber en wilt u hen eens persoonlijk met hen kennismaken, dat kan want meestal  spelen zij iedere vrijdagavond tijdens “Friday Night Bluegrass” in de Shepherdsville Music Barn Kentucky.

Als troost toch nog even naar een optreden inde Shephersville Music Barn Kentucky met een optreden van Gary Brewer & The Kentucky Ramblers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het alnum “Neon Cross” met 11 songs van Jaime Wyatt het fraaie “Hurt So Bad”, waarbij Jaime vokaal wordt bijgestaan door Shooter Jennings, de zoon van Waylon Jennings gevolgd door “Just a Woman” met vokale hulp van Jessi Colter, de vrouw van Waylon Jennings en dus ook de moeder Shooter.

Als derde song “Sweet Mess” vrij vertaald “Zoete puinhoop” hier gezongen en op piano gespeeld door Jaime Wyatt.

Deze songs staan op dus haar album “Neon Cross”, dat a.s. vrijdag, 29 mei officieel zal worden uitgebracht door New West Records.

Tijd om eens kennis te maken met het nieuwe album van Jaime Wyatt middels de song “Hurt So Bad”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jaime Wyatt, 35 jaar geleden geboren in Tacoma, een havenstad in de staat Washington met muzikale ouders, die haar imponeerden met de muziek van Tom Petty & The Heartbreakers, Bob Dylan, Hank Williams en The Pretenders, vertrok op 17-jarige leeftijd naar Los Angeles waar het volgens haar allemaal zou gebeuren.

En inderdaad kreeg zij een platencontract van Lakeshore Records waar een aantal singles van haar werden uitgebracht en waarbij de song “Light Swith” zelfs werd gebruikt als muziek in de film “Wicker park”.

Maar het was zeker niet allemaal rosengeur en maneschijn voor Jaime, want zij kwam in aanraking met drugs, raakte verslaafd, depressief en moest zelf een tijdje in de gevangenis doorbrengen, maar gelukkig met hulp kon zij zich weer herstellen en bracht in 2017 het album “Felony Blues” uit via New West Records. En “Felony “ in de beteknis van misdrijf geeft al een beetje aan waar de songs overgaan.

Maar dit nieuwe album “Neon Cross” inmiddels dus vanuit Nashville TN met fraaie songs in de Americana en countrysfeer met Jaime, als zangeres/schrijfster op gitaar , Shooter Jennings, producer, vokalist en het toetsenwerk, met Ted Russel Kamp op bas, John Schreffer Jr. op de pedalsteel en het sfeervolle gitaar en Wurlitzerwerk van Neal Casal.

Neal Casal, die vorig jaar augustus uit het leven stapte, stond bekend als uitstekend gitaarspeler bij o.a. Ryan Adams & The Cardinals en ook bij Willie Nelson.

Nog even terug naar het album “Felony Blues” van Jaime Wyatt voor de toepasselijke song “Wasco”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En nu we zijn naam toch hebben laten vallen op naar het nieuwe album van Willie Nelson hier met de songs “I’ll Break Out Again Tonight”, die u trouwens in dit programma ook wel eens eerder heeft kunnen horen in een uitvoering van “The Country Gentlemen” en “Blue Star”. De laatste song is een van de twee songs, die door Willie Nelson samen met z’n muzikale compagnon en producer Buddy Cannon zijn geschreven.

Nog even terug naar de uitvoering van The Country Gentlemen “I’ll Break Out Again Tonight” uit de jaren ‘70.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson, die de vorige maand, 29 april 87 is geworden, hier met z’n 70ste solo-album met 11 songs met covers van Toby Keith ( heel toepasselijk “Don’t Let The Old Man In”), Chris Stapleton’s “Our Song en ook nog een song van z’n oude muzikale vriend Billy Joe Shaver inmiddels ook 80 jaar “We Are the Cowboys”.

 Vervolgens natuurlijk in het programma “Countrymusic Round-Up” ook “The First Rose of Spring” door Willie Nelson hier met de titelsong van het album, dat op 3 juli a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Sony Legacy Records.

Natuurlijk kunt u hier nog luisteren naar Willie Nelson met de titelsong van z’n nieuwe album “First Rose of Spring” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De droevig titelsong van het album “The First Rose of Spring” met toch ook hoopvol vertrouwen geschreven door de Texaanse singer/songwriter Randy Houser werd reeds eerder als promo-songle uitgebracht.

Willie Nelson ziet ondanks z’n respectabele leeftijd van 87 jaar en verlies van vrienden om hem heen, waaronder de vorige maand vriend en z’n drummer Paul English sinds 1955,  nog steeds kans met de hulp natuurlijk van tal van doorgewinterde en uitstekende musici weer een fraai album uit te brengen. In 1985 werd van Willie Nelson het album “Me & Paul” uitgebracht en dat geeft toch wel aan hoe hecht de vriendschap was.

U kunt als lezer hier nog even kijken en luisteren naar Willie Nelson met zijn vertolking van de Christ Stapleton’s “Our Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu eindelijk weer tijd voor de agenda met een de melding van een “Country Cafe Concordia” optreden van “Change of Key” op zondag, 4 juni a.s. in Haastrecht in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus voor een beperkt publiek (30 personen). Voor meer informatie even naar de website van “Change of Key”

Dan is het ook tijd voor de nederlandse inbreng  in het programma “Countrymusic Round-Up” deze keer door Dick van Altena met de song “Het Lieve Leventje”.

Dit lied staat op z’n album “Late lente”, dat op 10 september vorig jaar werd uitgebracht door Interlokaal/CRS en waarbij Dick o.a. wordt bijgestaan door de countrygroep Savannah en Joost van Es op viool.

Na de Engelstalige country albums “Singer & songs” en ‘Lonely hearts’ keert hij met dit 33e album weer terug naar de nederlandstalige muziek.

Het album bevat 12 zelfgeschreven liedjes en is de opvolger van zijn zeer succesvolle album “Novemberwind” uit 2014.

Als lezer van dit bericht nog even terug naar de officiële CD-presentatie “de Late Lente” met een optreden van Dick van Altena met de song “Het lieve leventje” in het Dorpshuis te Angeren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Hold On to Let Go” door Danny Vera hier met een song, die in verband met de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het Corona Virus werd opgenomen in z’n eigen studio thuis en daarom ook met twee andere songs met de title “The New Black & White : Home Recordings”  eind mart werd uitgebracht door Excelsior.

Danny heeft in de afgelopen periode meer albums uitgebracht met als titel “The New Black & White” met “Vol III” in oktober 2017, maar nu dus wellicht een serie met als extra aanduiding “Home Recordings”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Danny Vera met de song “Hold On to Let Go” tijdens de DWDD Podium van de Gedeelde Smart.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van het programma en daarvoor gaan we naar Texas voor Randy Rogers & Wade Bowen hier met de song “Warm Beer”.

 Warm bier is natuurlijk hardstikke jammer, maar het wordt nog droeviger, want de gehele titel luidt eigenlijk “Warm Beer & Cold Woman”.

Deze song staat op hun album “Hold My Beer Vol. Two op 8 mei j.l. uitgebracht door Lil’Buddy Toons en natuurlijk kunt tot slot van dit bericht nog luisteren naar de song “Warm beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: May. 26 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers ft. The Travelin’ McCoury’s *** Goin’ Up Shell Creek   ***   The 40 Anniversary Celebration   ***   Stretch Grass Music
 2. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers ft Russell Moore *** The Rain Is Coming Down   ***   The 40 Anniversary Celebration   ***   Stretch Grass Music
 3. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers ft. Ashton Shepherd *** I Don’t Know What’s Become of me   ***   The 40 Anniversary Celebration   ***   Stretch Grass Music
 1. Jaime Wyatt ft. Shooter Jennings *** Hurt So Bad   ***   Neon Cross   ***   New West Records
 2. Jaime Wyatt ft. Jessie Colter *** Just a Woman   ***   Neon Cross   ***   New West Records
 3. Jaime Wyatt *** Sweet Mess   ***   Neon Cross   ***   New West Records
 1. Willie Nelson *** I’ll Break Out Again Tonight   ***   First Rose of Spring   ***   Legacy Recordings
 2. Willie Nelson *** Blue Star   ***   First Rose of Spring   ***   Legacy Recordings
 3. Willie Nelson *** First Rose of Spring   ***   First Rose of Spring   ***   Legacy Recordings
 1. Dick van Altena *** Het lieve leventje   ***   Late Lente   ***   Continental Record Service
 2. Danny Vera *** Hold On to Let Go   ***   The New Black & White : Home Recordings   ***   Excelsior
 1. Randy Rogers & Wade Bowen *** Warm Beer   ***   Hold My Beer Vol Two   ***   Lil’ Buddy Toons

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *