Good Love After Bad

In dit programma bijzondere aandacht voor het album “Unsung Hero : A Tribute to the Music of Ron Davies” met medewerking van o.a. Gail Davies, Jim Lauderdale en Alison Krauss.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass en deze keer verzorgd door “Big Country Bluegrass” met muziek van het album “Mountains, Mamas and Memories” gevolgd door muzikale herinneringen uit de eind jaren ’50 o.a. aan Hank Snow en Marty Robbins.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk nog steeds allemaal afgelast, maar is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Ilse de Lange samen met Michael Schulte met niet alleen een song van haar nieuwe album “Changes”, dat 15 mei j.l. is uitgebracht door Universal, maar tevens hun bijdrage aan het televisieprogramma “Eurovision: Europe Shine A Light”.

Daarna Steve Earle & The Dukes met een song van het album “Ghost of West Virginia”, dat a.s. vrijdag zal worden uitgebracht door New West Records gevolgd door Kenny Chesney met de song “Beautiful World”.

Het duo “Maddie & Tae” treedt op als uitsmijter van dit programma met een song van hun nieuwe album “The Way It Feels”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up  met de songs “Back to the Mountains”, Mama’s  Radio” en “The Whiskey or The Coal” door Big Country Bluegrass

Deze songs staan eveneens op hun 5e album “Mountains, Mamas and Memories”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Rebel Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de “Big Country Bluegrass” en kunt u luisteren naar hun vertolking van de song “Back to the Mountains”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Het album markeerde eveneens hun 32 jarig bestaan als traditonele bluegrass muziekgroep en nog altijd even fraai als bij hun start in 1987.

Het zoeken naar de juiste songs en het schrijven van de arrangementen om het herkenbare “Big Country Bluegrass” geluid te behouden zijn de belangrijkste ingrediënten voor een wederom succesvol album met 12 songs.

De eerste song van het album “Country Boy, Banjo and Flat Top Guitar” werd bijvoorbeeld reeds in 1960 geschreven en opgenomen door de “Highland Ramblers” en lag eigenlijk al die tijd op hen te wachten.  Ook  songs van o.a. Red Allen en Bill Anderson staan ook op dit album

De song “The Whiskey or the Coal” is trouwens een nieuwe song geschreven door Kentucky writer Greg Preece  en het geeft een beetje de moeilijke leefomstandigheden aan in Appalachian Mountains met het werken in de mijnen en de illegaal gestookte whiskey.

De liedjesschrijver Tracy O’Connell uit Boston schreef twee songs voor hun nieuwe album namelijk “Mama’s Radio” en “You Can’t Buy Your Way Out of the Mines”. Big Country Bluegrass bestaat uit Tommy Sells op mandoline en z’n vrouw Teresa op gitaar alle twee met lead en achtergrond zang sedert de start van Big Country Bluegrass Eddie Gill op gitaar en met de meetse lead-zang, John Treadway op de banjo en achtergrondzang. Tony King neemt de bas voor z’n rekening en tenslotte Tim Laughlin op viool met eveneens achtergrondzang.

Voor u als lezer ook nog de song “The Whiskey or the Coal” door Big Country Bluegrass tijdens een optreden  tijdens het “Years of Farming festival” in Flemingsburg Kentucky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd voor Bill Monroe & His Bluegrass Boys hier met de song “Poison Love” een song, die op tal van albums staat maar indit programma afkomstig van het album “Bill Monroe & His Bluegrass Boys 1950-1958” uitgebracht door JSP met zeer herkenbaar Bill Monroe op mandoline met zang en Jimmy Martin aka “King of Bluegrass” op gitaar met lead-zang.

Nadat gitarist en zanger Mac Wiseman in 1949 de “Bluegrass Boys” had verlaten, was Bill Monroe op zoek naar een nieuwe lead-zanger/gitarist en na een optreden in The Grand Ole Opry werd Jimmy Martin aan hem voorgesteld en na twee songs onmiddellijk aangenomen. Jimmy Martin met z’n messcherpe hoge stem als lead-zanger op gitaar en Bill Monroe met z’n tenorzang op mandoline pasten wonderwel zeer goed bij elkaar samen met o.a. Rudy Lyle op banjo and Charlie Cline op viool, waarbij door de invloed van Jimmy Martin de stijl van de muziek veranderde.

In 1955 verliet Jimmy Martin de groep om nog kortstondig te gaan spelen bij The Osborne Brothers, maar in datzelfde jaar startte Jimmy met z’n eigen groep “The Sunny Mountain Boys”.

Vervolgens in het programma Hank Snow hier ook uit de jaren ‘50 met z’n “I’m Moving  On” en voor dit programma gebruik gemaakt van het verzamelalbum “The best Traveling Songs” uitgebracht door Prestige Records, maar deze song staat op heel veel van zijn verzamelalbums.

Hank Snow, geboren op 14 mei 1914 in Brooklyn Nova Scotia Canada, wordt beschouwd als Canada’s grooste bijdrage aan de countrymuziek.

In de begin jaren 40 al zeer populair in Canada, maar begin jaren 50 op aandringen van z’n vriend Ernest Tubb vertrokken Nashville en met songs als “I’m movin’ on” wekenlang op de nr. 1 plaats in de Top 20 country overzichten tot eind jaren ’60, toen de pop-country muziek en de “Bakersfield-sound” z’n intrede deed. Hank Snow overleed op 85-jarige leeftijd op 25 december 1999 in Madison Tennessee.

U kunt als lezer van dit bericht nog kijken en luisteren naar een optreden van Hank Snow and His Rainbow Ranch Boys in 1958 met de song “I’m Movin’On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En vervolgens ook nog uit de jaren ’50 “A Castle in the Sky” door Marty Robbins hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Marty Robbins—The Early Years” uitgebracht door Mastersong. Marty Robbins bracht 52 studioalbums uit, 13 verzamelalbums en 100 singles. Robbins bereikte in zijn carrière 17 maal de eerste plaats in de Billboard Hot Country Songs en bereikte 82 maal de single-top 40.  Voor de luisteraars, die houden van zijn muziek uit z’n “pre-El Paso” periode, heeft Bear Family Records in 1991 een fraai album uitgebracht bestaande uit 5 CD’s met de titel “Marty Robbins Country 1951-1958” met z’n eerste opnames aan countrysongs, rockabilly, zoals z’n vertolking van Maybelene, Hawaiian songs, zoals Aloha Oe en een paar Ray Conniff popsongs.  Marty Robbins overleed in 1982 op 67-jarige leeftijd aan complicaties na z’n derde hartinfarct.

Nog even terug naar 1956 voor een optreden met Marty Robbins hier met de song “Casle in the Sky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar muziek van Ron Davies hier door z’n zus Gail Davies met de song “One More Night with You” gevolgd door Jim Lauderdale met de song “Have to Come Down” en “Good Love after Bad” door Alison Krauss.

 Deze songs staan op het album “Unsung Hero: A Tribute to the Music of Ron Davies”, dat in 2013 werd uitgebracht door Little Chickadee Productions.

Tijd om eens kennis te maken met de song “One More Night with You” de Ron Davies hier gezongen door z’n zuster Gail Davies.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan de muziek van zanger/schrijver/gitarist Ron Davies geboren in 1946 uit Louisiana afkomstig en in 2003 in z’n huis te Nashville overleden ten gevolge van een hartverlamming.

Hij was de schrijver van meer dan 500 songs en ofschoon hij door de media werd aangeduid als de artistieke pionier van de familie, was hij minder bekend dan z’n jongere zus en eveneens schrijfster, zangeres en producer Gail Davies.

Beiden waren kinderen van de populaire countryzanger Tex Dickerson, zij namen de familienaam aan van hun stiefvader Darby Davies.

Op dit album worden 22 songs van hem op zeer fraaie wijze vertolkt door tal van bekende artiesten zoals ook John Prine, die de vorige maand aan de gevolgen van het Corona-virus overleed en verder nog Dolly Parton, Vince Gill, Delbert McClinton en ook jazz legende Benny Golson.

Nog even terugkomend op de songs van Ron Davies, die onder meer ook werden vertolkt door Joe Cocker, Joan Baez and Helen Reddy.

David Bowie was ook een grote fan van Ron Davies , die de song It Ain’t Easy schreef voor het album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust”.

Op dit album neemt Shelby Lynne de vertolking van deze song voor haar rekening in een meer countryachtig stijl, waarbij Chris Scruggs, de neeft van Ron Davies tevens zoon van Gaill Davies de slide-gitaar voor z’n rekening neemt.

Alle baten van dit album komen trouwens ten goede aan Nashville’s WO Smith School Of Music t.b.v. van minder bedeelde kinderen voor les en aanschaf instrumenten.

U kunt hier nog even luisteren naar Jim Lauderdale met de Ron Davies song “Have to Come Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook in dit programma nog geen agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus allemaal afgelast.

Maar  het is wel tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up en daarvoor naar Ilse deLange en Michael Schulte hier met de song “Wrong Direction”.

Deze song staat op het nieuwe album van Ilse “Changes”, dat afgelopen week officieel werd uitgebracht via Universal.

De titelsong “Changes” van dit album werd in Duitsland ook gebruikt als titelsong voor de TV serie “Bauer Such Frau”, die wij hier in Nederland natuurlijk ook kennen onder de titel “boer zoekt vrouw.”

Ook was Ilse de Lange te zien en te horen in het Duitse tv-programma “Sing meinen Song – Das Tauschkonzert”. Daarin coverde zij nummers van meerdere muziekartiesten.

Terug naar het album “Changes”, dat Ilse in samenwerking heeft gemaakt met de bekende producer T Bone Burnett en dus weer terug in de roots en popsfeer.

Het album met acht songs verschijnt dus minder dan een jaar na “Gravel & Dust”, de countryplaat die Ilse de Lange in september 2019 uitbracht, nadat zij In 2018 een naar zichzelf vernoemd album had uitgebracht.

Vervolgens ook nog de song “Ein Bisschen Frienden” door Ilse de Lange samen met Michael Schulte met een zeer fraaie versie van Euro-Visie songfestival winner van 1982 de Duitse zangeres Nicole Hohloch, die toen 17 jaar was. Het werd geschreven door Ralph Siegel en Bernd Meinunger.

Met dit lied won Duitsland in 1982 voor het eerst het Eurovisiesongfestival.

In 1982 was het trouwens ook de best verkochte single in Nederland.

Ilse de Lange bereikte met Waylon als het gelegenheidsduo “The Common Linnets” in het Eurosong festival 2014 in Denemarken met de song “Calm after the Storm” de tweede plaats achter Oostenrijk , terwijl Michael Schulte in 2018 voor Duitsland tijdens het Eurovisie Songfestival in Lissabon Portugal meedeed met de song “You Let Me Walk Alone” en toen de vierde plaats bereikte.

Natuurlijk kunt u hier nog eens kijken naar Ilse de Lange & Michael Schulte met de song “Ein Bisschen Frieden” tijdens hun optreden tijdens het televisieprogramma “Eurovision: Europe Shine A Light”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Nashville voor Steve Earle & The Dukes hier met de song “Union, God and Country”.

Deze song staat op het album Ghost of West Virginia, dat a,s, vrijdag, 22 mei zal worden uitgebracht door New West Records.

Als luisteraar van dit programma begrijpt het natuurlijk al, u hoeft hier bij uw RTV Krimpenerwaard helemaal niets te missen.

Wij staan gewoon vooraan in de rij voor de nieuwste countrymuziek.

Steve Earle & z’n Dukes met een zeer fraai album met de dramatische kolenwinning in Virginia als rode draad in de songs met als exponent toch wel de Upper Big Branch mijnramp in 2010, waarbij 29 mijnwerkers om het leven kwamen.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar een solo-optreden van Steve Earle met een uitleg over de omstandigheden in de mijnbouw en de song “Union, God and Country” in de “Sweetwater Music Hall” in Mill Valley CAL.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Beautiful World” door Kenny Chesney hier met een song, die staat op z’n 19e studioalbum “Here en Now”, dat op 1 mei j.l. werd uitgebracht door z’n label Blue Chair Records en in de markt gezet dor Warner Music.

In deze moeilijke Corona-periode is het tijd om eens kennis te maken met “Beautiful World” van Kenny Chesney.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, het duo “Maddie & Tae”,  hier met de song “Bathroom Floor”, die staat op hun album “The Way It Feels”, dat op 10 april j.l. werd uitgebracht door Mercury Nashville.

Natuurlijk ook nog een laatste video-clip van Maddie en Tae hier met hun song “Bathroom Floor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mei. 19 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Big Country Bluegrass *** Back to the Mountains   ***   Mountains, Mamas and Memories   ***   Rebel Records
 2. Big Country Bluegrass *** Mama’s Radio   ***   Mountains, Mamas and Memories   ***   Rebel Records
 3. Big Country Bluegrass *** The Whiskey or the Coal   ***   Mountains, Mamas and Memories   ***   Rebel Records
 1. Bill Monroe & His Bluegrass Boys *** Poison Love   ***   Bill Monroe & His Bluegrass Boys 1950-1958   ***   JSP
 2. Hank Snow *** I’m Movin’ On   ***   The Best Traveling Songs   ***   Prestige Records
 3. Marty Robbins *** A castle in the Sky   ***   Marty Robbins – The Early Years   ***   Mastersong
 1. Jim Lauderdale *** Have to Come Down   ***   Unsung Hero: A Tribute to the Music of Ron Davies   ***   Little Chickadee Productions
 2. Gail Davies *** One More Night with You   ***   Unsung Hero: A Tribute to the Music of Ron Davies   ***   Little Chickadee Productions
 3. Alison Krauss *** Good Love After Bad   ***   Unsung Hero: A Tribute to the Music of Ron Davies   ***   Little Chickadee Productions
 1. Ilse de Lange ft. Michael Schulte *** Wrong Direction   ***   Changes   ***   Universal
 2. Ilse de Lange ft. Michael Schulte *** Ein bischen Frieden   *** Eurovison Europe   ***   Universal
 1. Steve Earle & The Dukes *** Union, God and Country   ***   Ghost of West Virginia   ***   New West Records
 2. Kenny Chesney ***   Beautiful World   ***   Here and Now   ***   Blue Chair Records/ Warner Music
 3. Maddie and Tae *** Bathroom Floor   ***   The Way It Feels   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *