One More For the Road

In dit radioprogramma aandacht voor een aantal “Interstate 10 verhalen” of te wel songs, die te maken hebben met de streek aan weerszijden van de “Christopher Columbus Transcontinental Highway”, een snelweg, die loopt van Jacksonville Florida via het Mississippi delta-gebied naar San Francisco Californie.

Muzikaal wordt u tijdens deze tocht vermaakt door o.a. singer/songwriters Grammy Award winnaar Dave Alvin,  Grant-Lee Phillips en Steve Forbert.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor terug naar 1986 voor een drietal songs van het verzamelalbum “The best of Seldom Scene”.

Vervolgens nog verder terug in de tijd naar de jaren ’50 voor Wilma Lee & Stoney Cooper met muziek van hun verzamelalbum “Heartbreak Street’’

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus allemaal afgelast.

Maar wel tijd voor een Nederlandse bijdrage door de Honky Tonk Men uit Noord-Holland met de song “One MorePhone Call” en schrijfster/zangeres Esther van Kommer uit Hoevelaken met haar nieuwe single “Little Boy”.

Vervolgens  uit Colorado Lee Sims met een song van zijn album “A Few More Miles to Go” en treedt Cole Swindell op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van zijn album “You Should be here”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Rider”, “Darling Corey” en “Heaven” gespeeld en gezongen door The Seldom Scene en vanavond daarvoor van het verzamelalbum “The Best of Seldom Scene”, dat in opnieuw 1986 werd uitgebracht door Rebel Records.

Een verzamel album met  16 fraaie songs, waaronder ook “Sing Me back Home” van Merle Haggard, “City of New Orleans” van Steve Goodman, “Paradise” van John Prine en “Hello Mary Lou” van Ricky Nelson en die allemaal klinken of ze originele bluegrass songs zijn.

Het album “The Best of Seldom Scene” bevat songs van hun eerste 4 albums uitgebracht door Rebel Records werd geproduceerd door Charles R. Freeland.

 Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Seldom Scene hier met de song “Darling Cory”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier dus de bluegrassgroep Seldom Scene met John Duffey op mandoline met tenorzang , John Starling op gitaar met lead-zang, Mike Auldridge op dobro met zang, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gary op de bas met Ricky Skaggs op viool en viola als gastspeler.

John Duffey, die daarvoor had gespeeld bij The Country Gentlemen, vormde op 1 november 1971 “The Seldom Scene”.

En waar de meeste nationaal bekende groepen zoveel mogelijk in het land optraden en pas later aan hun albums dachten, concentreerden The Scene zich voornamelijk op het maken van opnames.

Niet voor niets hadden zij voor de naam “The Seldom Scene” gekozen en in 3 jaar tijd al vier albums uitgebracht.

Nog even terug naar een optreden van The Seldom Scene  met de song “Rider” hier met Phil Rosenthal als lead-zanger/gitarist in plaats van John Starling, die z’n oude vak als chirurg weer had opgepakt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu nog verder terug in de tijd naar de eind jaren ‘50 voor Wilma Lee & Stoney Cooper hier met de songs “Heartbreak Street”, “This Crazy, Crazy World” en “I’m reading Your Letter Again” Deze songs staan op het verzamelalbum “Heartbreak Street”, dat in 2010 werd uitgebracht door het Righteous label.

Allemaal songs uit de eind jaren ‘50 begin jaren ‘60 opnieuw verzameld en opgepoetst.

Tijd voor een kennismaking met Wilma Lee & Stoney Cooper en kunt u luisteren naar de titelsong van het album “Heartbreak Street”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In de jaren ‘30 en ‘40 waren er tal van muzikale echtparen, die actief ware in de countrymuziek waaronder Lulu Belle samen met Scotty Wiseman en Bob Atcher samen met Bonnie Blue Eyes.

Toen het jonge echtpaar Wilma Lee Leary en Stoney Cooper uit het landelijke West Virginia in de begin jaren ‘40 trouwden volgden zij een beetje hun pad, maar met veel meer succes.

Tijdens de eind jaren ‘30 maakte Wilma deel uit van de toen bekende “Leary Family Singers”, die bestond  uit haar ouders en twee jongere zusters, met Wilma op de banjo en gitaar en o.a. tijdens het National Folk Festival in Washington DC met een jonge enthousiaste vioolspeler Stoney Cooper vooral om de zussen.

Drie jaar later begonnen de twee als duo met optredens in tal van radioprogramma’s in Nebraska, Indianapolis enChicago, voordat ze in 1947 terug naar huis gingen in West Virginia en vervolgens gedurende de volgende tien jaar speelden inde enorm populaire zaterdagavond “Jamboree” van het WWVA radio station in Wheeling.

Eind jaren ‘50 vertrokken naar Nashville en gingen met hun “Clinch Mountain Clan” deel uitmaken van de bezetting van “The Grand Ole Opry” ook na het overlijden van Stoney Cooper in 1977.

Wilma Lee Cooper ging daarna door samen met o.a. haar dochter en zij maakten gedurende de jaren ‘70 ‘80 nog tal van albums, die via Rounder Records werden uitgebracht en traden nog regelmatig op todat Wilma Lee in 2001 werd getroffen door een herseninfarct. Wilma Lee overleed op 91 jarige leeftijd in 2011.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Wilma Lee & Stoney Cooper hier met de song “I’m reading Your Letter Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar de I-10 The Christopher Columbus Transcontinental Higway voor Dave Alvin hier met de Merle Haggard song “I’m a Lonesome Fugitive”.

Vervolgens “Me and This City” door Grant Lee Phillips hier met z’n eigen song, die eveneens staat op dit fraaie album.

 Grant Lee Phillips is de man achter ‘Grant Lee Buffaloo” een soort “cult groep”, die samen optrad met o.a. R.E.M. Pearl Jam en The Smashing Pumpkins” om maar eens een paar te noemen

Dan ook nog “Watchin’ the River Flow” ooit geschreven bekend geworden door Bob Dylan, maar in dit programma gezongen en gespeeld door zanger/schrijver/gitarist Steve Forbert.

Deze song staat op het album “One More For the Road” – The I-10 Chronicles Vol. 2” met als sub-titel “One More for the road”in 2001 uitgebracht door Back Porch Records.

 Forbert zingt, speelt gitaar en mondharmonica en schrijft zijn eigen teksten, vooral in de stijl van folkrock. Hij werd vooral beroemd door zijn hit “Romeo’s Tune”. Zijn hoogtijdagen lagen in de jaren zeventig en tachtig. In zijn beginjaren werd hij algemeen door muziekcritici beschouwd als de nieuwe en zelfs beter zingende Bob Dylan.Dezelfde bekendheid verwierf Forbert echter bij lange na niet.

 “De Interstate 10 verhalen” of te wel songs, die te maken hebben met de streek zo aan weerszijden van de “Christopher Columbus Transcontinental Highway”, dat is een hele mooie naam voor een snelweg van bijna 4000 km, die loopt van Jacksonville in de staat Florida via het Mississippi gebied naar San Franciso in de staat Californie.

De mensen, die langs die weg wonen, zijn geboren verhalen vertellers en liedjesschrijvers. Je hoort heel veel over valse hoop, de werkelijke waarheid, toewijding en wanhoop en alles wat daar tussen ligt.

Raul Malo van the Mavericks en Chris Hillman samen met  Herb Pedersen, vroeger deel uitmakend van the Desert Rose Band, staan ook nog op dit album

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dave Alvin & The Guilty Ones samen met Jackson Browne met de song ‘I’m a Lonesome Fugitive’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken is het tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar die zijn in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus allemaal afgelast, maar is het nu wel tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma.

Vanuit Noord-Holland  de Honky Tonk Men  met “ One More Phone Call” en deze song staat op hun debuutalbum met 5 songs, dat op 30 oktober j.l. via Friendly Folks Records werd uitgebracht. Vier muzikanten met jarenlange ervaring in de rockabilly, country, singer-songwriter en Bluegrass scene in Nederland hebben de handen in een geslagen om de hun liefde voor hun muziek te delen. Puttend uit de rijke historie van de rockabilly, country en honky-tonk muziek laten zij de Nederlandse Honky Tonks (cafe’s) hun muziek van o.a Hank Williams, Lefty Frizzell, Johnny Horton, Cash, Dale Watson en minder bekende helden horen.

Nog even weer terug naar een optreden van de “Honky Tonk Men” in Café Westerdok te Amsterdam met hun versie van Liz en Casey Anderson song “The Fugitive” zeer bekend van de vertolking door Merle Haggard & The Strangers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Little Boy” geschreven en gezongen door Esther van Kommer op 27 maart j.l. uitgebracht via Neo Music met muzikale hulp van o.a. John en Nienke Geuzinge Havinga uit Boven Smilde.

In November 2018 bracht Esther van Kommer het album “Mo” uit met 11 songs, waarvan 9 zelf geschreven en dan nog twee fraai gezongen covers en waaraan ook nog is meegewerkt door guitarist zanger Wim van de Vliert o.a. van de groep “Cash on Delivery”. “Mo” is een eerbetoon album aan haar vriendin Monique, die vijf jaar geleden plotseling overleed.

In de aanloop naar een geheel nieuw album, presenteert hier Esther van Kommer haar nieuwe single “Little Boy”. Een aandoenlijk verhaal over het feit dat wij allemaal in onschuld worden geboren, maar dat er tijdens onze levensloop zoveel kan gebeuren. Dingen die ons vormen. Naast alle mooie dingen, maken helaas de negatieve ervaringen ons ook tot wie we zijn.

Esther heeft in 2019  een Golden Award gewonnen als “Female Vocalist of the Year” in Atlanta USA. Het zingen en liedjes schrijven zit deze talentvolle dame in het bloed. En dat wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd.

Met haar songs maakt Esther veel los bij de luisteraars. Welk genre? Je kunt het Country, Folk of Americana noemen, maar Esther blijft gewoon zichzelf in optima forma!

Little Boy is vanaf 27 maart via alle muziekdiensten zoals Spotify, Deezer en Apple Music te streamen of te downloaden.

Tijd om eens kennis te maken met Esther van Kommer hier met haar song “LIttle Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar de overkant van de grote plas voor Lee Sims uit Colorado met zijn song “Live Myself to Death Before I Die”, die staat op z’n derde album “A Few More Miles to Go” met 11 songs, dat december vorig jaar in eigen beheer Mirillon Music werd uitgebracht.

Lee Sims hier met z’n “Platte River Band”met fraaie traditionele countrymuziek is in de staat Colorado zeer wel bekend. Hij werd zowel  in 2001 als 2003 in deze staat uitgeroepen tot “Entertainer of the year”.

Op z’n website kunt u ook nog twee andere albums aankopen n.l. “Deep in the Heart of Me” en “Back Trackin’”.

Tijd om eens kennis te maken met Lee Sims hier met de titelsong van z’n album “A Few More Miles to Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Cole Swindell hier met de titelsong van z’n album “You Should be here” uit 2016.

Cole Swindell een singer/songwriter, die vaak de grenzen van de countrymuziek op zoekt met songs met een mix van rock, pop, en hip hop.

Hij heeft ook een aantal songs geschreven voor Luke Bryan met wie bij de Georgia Southern University bezocht.

Inmiddels zijn zij alle twee naar Nashville verhuisd in verband met hun carriere in de countrymuziek.

Tot slot van dit bericht nog even onze uitsmijter Cole Swindell met de song “You Should Be here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 7 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Seldom Scene *** Rider   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 2. Seldom Scene *** Darling Corey   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 3. Seldom Scene *** Heaven   ***   The Best of Seldom Scene   ***   Rebel Records
 1. Wilma Lee & Stoney Cooper *** Heartbreak Street   ***   Heartbreak Street   ***              Righteous
 2. Wilma Lee & Stoney Cooper *** This Crazy, Crazy World   ***   Heartbreak Street   ***   Righteous
 3. Wilma Lee & Stoney Cooper *** I’m Reading Your Letter Again   ***   Heartbreak Street   ***   Righteous
 1. Dave Alvin *** I’m a Lonesome Fugitive   ***   The I-10 Chronicles/2   ***   Backporch
 2. Grant Lee Phillips *** Me and This City   ***   The I-10 Chronicles/2   ***   Backporch
 3. Steve Forbert *** Watchin’ the River Flow   ***   The I-10 Chronicles/2   ***   Backporch
 1. Honky Tonk Men *** One More Phonecall   ***   Honky Tonk Men   ***   Honky Tonk Men
 2. Esther van Kommer *** Little Boy   ***   single   ***   Neo Music
 1. Lee Sims *** Live Myself to Death Before I Die   ***   A Few More Miles to Go   ***   Lee Sims
 2. Cole Swindell *** You Should Be Here   ***   You Should Be Here/Nashville Strong   ***   Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *