Pick-Up Man

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up ontsnapt helaas ook niet aan de gevolgen van het wereldwijde Corona-virus met bijzondere aandacht voor Grammy-Award winnaar country-zanger/schrijver Joe Diffie, die zondagmiddag, 29 maart j.l. overleed aan deze ernstige ziekte.

Een eerbetoon met niet alleen een drietal luchthartige country-songs van albums uit de jaren ‘90, zoals ‘Third Rock from the Sun’ en ‘Honky Tonk Attitude, maar ook aandacht voor z’n album ‘Homecoming – The Bluegrass Album’ met medewerking van o.a. Rhonda Vincent en Shawn Camp in 2010 uitgebracht door Rounder Records, waar we zo direct mee beginnen.

Ook terug naar de jaren ’60 voor één van de bekendste countryzangeressen van die tijd,  Grand Ole Opry legende Jan Howard, die afgelopen zaterdag, 28 maart op 91-jarige leeftijd overleed in Gallatin TN.

Van haar ook een drietal bekende songs, zoals ‘Evil on Your Mind’, ‘Where No One Stands Alone’ en samen met Dolly Parton, Mary Hopkin en tal van andere bekende countrysterren onder de naam “The Moscow Circus”  hun versie van “Those Were the Days”.

 Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk allemaal afgelast, maar wel tijd voor een nederlandse bijdrage door Maurice van Hoek uit Monfoort met een song van z’n album “Live for Evermore” en de Drentse groep Zingga met hun nieuw single “Just Keep Loving”.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter  Cody Johnson hier met “Dear Rodeo “ , een song van z’n album“Ain’t Nothing To It”.

Maar nu snel van start met het eerbetoon aan Joe Diffie hier samen met Ralph Stanley & The Clinch hier met de song “Another Night”.

Een song, die staat op de schitterende album “Clinch Mountain Country” , dat is uitgebracht door Rebel Records onder REB-5001 met in totaal zo’n 36 tracks, waarbij Ralph Stanley wordt bijgestaan door tal van andere gastspelers zoals Marty Stuart, George Jones, Patty Loveless, Vince Gill, Alison Kraus, Ricky Skagss en zoals hier dus met Joe Diffie.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking vvan dit bericht door Ralph Stanley & The Clinch Mountain samen met Joe Diffie met de song “Another Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Joe Diffie met de song “Stormy Weather Once Again”, die staat op z’n album “Homecoming : The Bluegrass Album”, dat in oktober 2009 via Rounder Records werd uitgebracht.

De titel is niet zo heel vreemd, want ooit had Joe Diffie in het begin van z’n muzikale carriere  ook zes jaar gespeeld bij de bluegrass groep “Special Edition”.

Van dit album in dit programma ook nog de song ‘Til Death” door Joe Diffie en, die eveneeens staat op“Homecoming :The Bluegrass Album  ” en waarbij Joe werd bijgestaan door tal van bluegrass coryfeen als Rhonda Vincent, Alecia Nugent, Bradley Walker, Sonya Isaacs en The Grascals met als musici Bryan Sutton  op akoestische gitaar, Aubrey Haynie  op viool, Rob Ickes op  Dobro, Mark Fain op de bas , Charlie Cushman op banjo en Mike Compton op de mandoline

Joe Diffie was een  countryzanger/schrijver/gitarist uit Tulsa Oklahoma en actief sinds de jaren 90 met hedendaagse countrymuziek met inmiddels zo’n 13  albums op zijn naam.

Zoals reeds in de aankondiging vermeld overleed Joe Diffie afgelopen zondagmiddag op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van het Coronavirus, nadat hij vrijdag, 27 maart zijn fans had laten weten, dat hij was opgenomen met verschijnselen van deze besmettelijke ziekte.

Drama wereld wijd inmiddels met heel veel slachtoffers van het Corona-virus en in dit programma een eerbetoon aan countryzanger/schrijver/gitarist Joe Diffie.

U kunt als lezer hier nog luisteren naar Joe Diffie met z’n dramatische verhaal” ‘Til Death”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

We gaan door het het programma met nog een eerbetoon ditmaal aan countryzangeres Jan Howard hier met de songs “Evil on your Mind”, “Those Were the Days” en “Where No One Stands Alone” een fraaie country-gospel song door Jan Howard

 De eerste en laatstvermeldde songs staan op haar album “Through the Years”, in 2005 in eigen beheer uitgebracht.

Een album bestaande uit 4 CD’s met in totaal zo’n 80 songs uit haar gehele carriere als countryzangeres.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van jan Howard temidden van tal bekende countrymuziek collega’s met de song “Evil on Your Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Where No On Stands Alone” staat op de 4e CD en bevat meerdere country-gospel songs zoals ook “Old Rugged Cross” en “How Great Thou Art”, “ the Night Watch en niet te vergeten een versie van haar song “My Son”. Een song vol drama, want dat gold ook voor Jan Howard. Drama viel ook als tranen in haar leven, dat afgelopen zaterdag, 28 maar op 91 jarige leeftijd eindigde in Gallatin TN.

In dit programma ook nog Dolly Parton met de song “Those Were the Days”, de titelsong van haar  album, dat in 2005 was uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een album met 12 bijzondere songs, waaronder ook deze “Those Were the Days”, waaraan door tal van bekende countrysterren werd mee gewerkt, waaronder ook in deze song Jan Howard, Mary Hopkin,  George Jones, Brenda Lee en Porter Wagoner.

U kunt hier nog even luisteren naar Dolly Parton met haar versie van de song “Those Were the Days” in akoestische countrystijl.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jan Howard, een zangeress en schrijfster, die samen met Bill Anderson voor de no. 1 country song “For Loving You” zorgde en tal van andere hits inde jaren ‘60 en ‘70 schreef, waaronder ook “It’s All Over (But the Crying),” zeer bekend geworden van de vertolking door Kitty Wells

U kunt hier nog eenss kijken naar een recentere uitvoering van de song maar even goed nog dramatische “Loving You” door Jan Howard en Bill Anderson temidden van talrijke countrymuziek vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jan Howard had in 1959 haar eerste succes met de song  “The One You Slip Around with,” , die zij samen had geschreven met haar toenamlige echtgenoot Harlan Howard.

Hij was trouwens ook degene, die vond dat ze goed kon zingen en haar enthousiast had gemaakt voor de countrymuziek. Na dit succes schreef zij nog een eental andere succesvolle songs zoals ook in 1966 de song “Evil on Your Mind” en “Bad Seed,” voordat zij haar grootste succes boekte met haar duetten met Bill Anderson.

Als duo met Bill Anderson boekten zij nog meer succes met o.a. “I Know You’re Married”, “Someday We’ll Be Together” en dus “For Loving You,” dat vier weken op de No. 1 plek stond van het Billboard countryoverzicht in 1967.

 

Haar meest persoonlijke song was wel  “My Son,” dat zij schreef voor een veilige terugkeer van haar zoon Jimmie uit de Vietnam oorlog en wel heel dramatische twee weken na het uitbrengen hiervan sneuvelde hij in 1968, terwijl een andere zoon later zelfmoord pleegde.

Drama en verdriet in overvloed bij familie Howard. Wij wensen hun veel sterkte bij het verlies van hun moeder, oma en grootmoeder.

Nog even terug naar  Jan Howard hier met haar song “My Son”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar het eerbetoon aan Joe Diffie met de songs “Prop Me Up Beside the Jukebox”, “From Here Out” en “Am I”.

“Prop me Up Beside the Jukebox (If I Die)” staat op het alnum “Honky Tonk Attitude”, dat in het voorjaar van 1993 werd uitgebracht door EPIC, terwijl “From here Out” staat op z’n album “Third Rock from the Sun”, dat het jaar daarop  in 1994 werd uitgebracht eveneens door Epic Nashville.

“Am I” staat op z’n album “Thougher Than Nails”, dat oorspronkelijk in 2004 werd uitgebracht en trouwens in september 2017 nog eens opnieuw door Broken Bow Records.

Tijd voor een echte Honky Tonker van Joe Diffie met de illustere titel “Prop Me Up Beside the Jukebox If I Die”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “Thougher Than Nails” met 12 songs, waarvan ervan 5 zijn geschreven door hemzelf dan wel in samenwerking met andere zoals deze “Am I” samen met Bill Yates, was z’n eerste Independent album met nog steeds fraaie neo-traditionele country songs, waaronder ook leuke honkytonkers zoals deze met de titel”The More You Drink, the Better L Look” samen geschreven trouwens met Shawn Camp.

Een album nog steeds met de honkytonk sfeer als basis, maar ook op de experimentele tour met meer rock en trouwens ook fraaie balades.

Grammy Award winnaar Joe Diffie  maakte vrijdagmiddag, 27 maart nog bekend via Instagram, dat hij besmet was en werd behandeld door artsen na een positief testresultaat voor het coronavirus.

 “Ik wil mijn fans en iedereen op het hart drukken voorzichtig, oplettend en terughoudend te zijn tijdens deze epidemie.”

Zondag liet de woordvoerder van de 61-jarige muzikant aan Amerikaanse media weten, dat het virus Diffie fataal was geworden.

Ook vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Gelukkig hebben wij nog mooie herinneringen middels talrijke albums met fraaie countrymuziek.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Joe Diffie met z’n song “Am I” van z’n album “Thougher Than Nails”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Normaal gesproken in het programma “Countrymusic Round-Up”  ook altijd een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar die zijn er even niet in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en dus gaan gewoon door met de muziek en daarvoor gaan we naar Boven-Smilde  voor Zingga  met hun nieuwe single “Just Keep Loving”, dat werd geschreven om mensen een hart onder de riem te steken in deze barre tijden van rampspoed.

Zingga plaatste, met succes, een oproep op social media (Facebook-Instagram) waarin ze vroegen om een filmpje van jezelf te sturen waarin je met je handen een hartje maakt. Fragmenten van tal van toegezonden filmpjes zijn opgenomen in hun video-clip.

U kunt daar als lezer ook kennis van nemen middels Zingga met hun song “Just keep Loving”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Last Light” door Maurice van Hoek hier met een song, die staat op z’n album “Live for Everymore”, dat zo’n vier jaar geleden in eigen beheer werd uitgebracht.

Maurice van Hoek, de Rotterdammer die door de Verenigde Staten reisde en aldaar in liefde en verdriet inspiratie opdeed voor het maken van zijn plaat “Live Forevermore”.

Maurice speelde vaak samen met Douwe Bob bij diens solo-optredens en met wie hij een grote passie voor de countrymuziek van weleer deelt. Hij heeft trouwens op uitnodiging van Danny Vera ook nog opgetreden in het vermelde Veronica Inside TV programma.  Inspiratie haalt Maurice uit de klassieke country en de Americana en bij zijn helden als James Taylor en The Eagles en latere songwriters als Ryan Adams. Inmiddels heeft hij in 2018 het album “Travelling Man”via DOX Records uitgebracht en in april van 2019 z’n EP “Church Sessions” weer in eigen beheer.

Deze EP bevat 4 liedjes met een ode aan de liefde en zijn opgenomen in een klein kerkje te Montfoort, z’n huidige woonplaats.

Tijd om nog eens te kijken en luisteren naar Maurice van Hoek met de song “Last Light”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter onze uitsmijter  Cody Johnson hier met “Dear Rodeo “ , een song van z’n album“Ain’t Nothing To It”, dat op vrijdag, 18 januari 2019 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 15 songs, waarvan een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

Deze song staat ook op het verzamelalbum ”Nashville Strong” een album met 21 songs en verschillende hedendaagse countryartiesten, dat op 16 maart j.l. werd uitgebracht door Warner Music.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Cody Johnson met de song “Dear Rodeo” vanuit het NRG-stadium te Houston TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 31 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Joe Diffie *** Stormy Weather Once Again   ***   Homecoming : The Bluegrass Album   ***   Rounder Records
 2. Joe Diffie *** Lonesome and Dry as a Bone   ***   Homecoming : The Bluegrass Album   ***   Rounder Records
 3. Joe Diffie *** ‘Til Death   ***   Homecoming : The Bluegrass Album   ***   Rounder Records
 1. Jan Howard *** Evil on Your Mind   ***   Through the Years   ***   Jan Howard
 2. Dolly Parton ft. Mary Hopkin, George Jones, Brenda Lee, Jan Howard a.o. *** Those Were the Days   ***   Those Were the Days   ***   Sugar Hill  Records
 3. Jan Howard *** Where No One Stands Alone   ***   Through the Years   ***   Jan Howard
 1. Joe Diffie *** Prop Me Up Beside the Jukebox   ***   Honky Tonk Attitude   ***   EPIC Nashville
 2. Joe Diffie *** From Here on Out   ***   Third Rock from the Sun   ***   EPIC Nashville
 3. Joe Diffie *** Am I   ***   Thougher Than Nails   ***   Broken Bow Records
 1. Maurice van Hoek *** Last Light   ***   Live for Evermore   ***   Maurice van Hoek
 2. Zingga   ***   Just Keep Loving   ***   single   ***   Neo Music
 3. Cody Johnson ***   Dear Rodeo   ***   Ain’t Nothing to It/Nashville Strong   ***   Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *