When I Get to Heaven

 

In dit radioprogramma bijzondere aandacht voor zanger/schrijver/gitarist John Prine, die dinsdag, 7 april j.l. op 73-jarige leeftijd overleed te Nashville aan de gevolgen van het Corona-virus.

Een eerbetoon met niet alleen songs van z’n eigen albums, zoals ‘Fair and Squair’ en ‘The Tree of Forgiveness, maar ook muziek van z’n gezamelijke album met Mac Wiseman, ‘Standard Songs for Average People’ en van het verzamelalbum ‘Twistable, Turntable Man’.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass met deze keer muziek van het album “I Sang the Song” van Mac Wiseman met medewerking van o.a. Sierra Hull & Justin Moses, John Prine samen met Peter Cooper en ook nog Alison Krauss.

Halverwege het programma geen agenda van countrymuziek evenementen in de regio, want die zijn natuurlijk allemaal afgelast in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus.

Maar het is wel tijd voor een nederlandse bijdrage door Ben Steneker met een song van z’n verzamelalbum “Golden Years” en Dick van Altena samen met Svannah met de song “I Love You Because”.

 Vervolgens  naar de hedendaagse countrymuziek van Sam Hunt met een song van z’n nieuwe album “Southside” gevolgd door Eilen Jewell met “Worried Mind”, die tevens optreedt als uitsmijtster van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Mac Wiseman samen met Sierra Hull en Justin Moses met de toepasselijke song “The Guitar” gevolgd door de titelsong “I Sang the Song” van het album nu samen met John Prine en Peter Cooper.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Sierra Hull en Justin Moses hier met de song “The Guitar” met Mac Wiseman aan het einde nog met zijn bijdrage.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac Wiseman met als bijnaam “The Voice of a Heart” tijdens de opnames van dit album 90 jaar hier

met hulp van tal van bekende countrysterren, die ook vrienden van deze innemende countryzanger/gitarist zijn.

Het album “I Sang the Song” met als  sub-titel “Life of The Voice of a Heart”, werd op 20 januari 2017 officieel gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Gedurende zo’n 9 weken kwamen de “Country and Bluegrass Hall of Famer” Mac Wiseman en zanger/gitarist Peter Cooper en gitarist/producer Thomm Jutz samen om aan de hand van de verhalen en belevenissen van Mac Wiseman de songs voor dit album vast te leggen.

Mederking werd verleend door o.a. gitarist Thomm Jutz, Sierra Hull op mandoline, Mark Fain op de bas en Justin Moses op banjo, viool & dobro met vokale medewerking van o.a. ook Alison Krauss , z’n oude vriend John Prine, Shawn Camp, Becky Isaacs Bowman en haar zus Sonya, Jim Lauderdale eveneens op gitaar en Andrea Zonn.

Op dit album zingen zij samen de titelsong “I Sang the Song” met lead-zang door John Prine en Peter Cooper en dat mag je eigenlijk wel zo’n beetje vertalen als “Ik heb alle liedjes inmiddels wel gezongen”.

Als laatste van dit album nog  de song“‘T Is Sweet to Be Remembered” door Mac Wiseman hier samen met Alison Krauss, die eveneens staat op het album “I Sang the Song”.

De legendarische country en bluegrass zanger/gitarist Mac Wiseman, die had samengewerkt met Bill Monroe en deel had uitgemaakt van Lester Flatt & Earl Scruggs eerste “Foggy Mountain” combo,  met z’n muziek over de hele wereld reisde en  betrokken was bij de platenmaatschappij DOT Records evenals bij de oprichting van de “Country Music Association”,  op trad samen met Hank Williams en Johnny Cash, overleed op zondag, 24 februari 2019 op 93 jarige leeftijd overleed in een verzorgingscentrum te Antioch TN.

Voor u als lezer ook nog van dit album John Prine samen met Peter Cooper met de song “I Sang the Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” achtereenvolgens “Blue Eyed Elaine”, “I Forgot to Remember to Forget You” en “The Blue Side of Lonesome” door John Prine samen met Mac Wiseman.

Deze songs staan op hun album “ Standard Songs for Average People”, dat op 24 april 2007  werd uitgebracht door Oh Boy, de platenmaatschappij van John Prine.

De titel van het album vertelt het verhaal goed “Standard Songs for Average People” of te wel “ De bekende songs voor Jan en Alleman”.

Een album met 14 country klassiekers vertolkt door de eerbiedwaardige Americana en folkzanger/schrijver/gitarist  John Prine en de country en bluegrass balladezanger Mac Wiseman.

John Prine, geboren op 10 oktober 1946 in Maywood Illinois, wiens songs flirtten met alles tussen folk en rockabilly tot recht toe rechtaan countrymuziek, heeft nooit over een klassiek heldere stem beschikt, maar wist uitstekend de emotie in de tekst over te brengen ook al schreef hij niet alle songs van dit album.

En wat John Prine misschien miste in vokale glans, mede veroorzaakt door huidkanker in de nek, waarbij veel weefsel was weggenomen en z’n keel beschadigd, maar z’n mindere stem werd gemakkelijk door Mac Wiseman aangevuld.

De stem van Mac Wiseman, geboren op 23 mei 1925 in Crimora Virginia op dit album 82 jaar, was dan inmiddels met de jaren wat stroever geworden, maar hij kon toen nog steeds op een overtuigende manier de tranentrekkers vertolken.

En ja de songs van dit album, een aantal hiervan zijn zeker standaard songs geworden, waaronder dus deze Leon Payne song “The Blue Side of Lonesome” ook ooit vertolkt door George Jones en Jim Reeves en natuurlijk ook de song “I Forgot to Remember to Forget You” ooit in 1955 opgenomen en bekend geworden van de vertolking door Elvis Presley.

U kunt hier nog even luisteren naar John Prine en Mac Wiseman met hun “The Blue Side of Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan nog even door met het eerbetoon aan John Prine met de song “ Glory of True Love’ van z’n album “Fair and Squair”, dat 2005 werd uitgebracht door z’n eigen label “Oh Boy Records.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar John Prine met z’n song “Glory of True Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U hoorde John Prine ook nog met de song  “Knockin’on Your Screen Door “ van z’n album “The Tree of Forgiveness”.

In m’n programma van 10 maart j.l. heb ik nog uitgebreid aandacht besteed aan dit fraaie album”,  toen niet wetende, dat ik vandaag in een eerbetoon aan John Prine opnieuw een song zou laten horen vanwege zijn overlijden.

“Knocking on Your Screen Door” staat dus op het album “The Tree of Forgiveness”, dat in 2018 in eigen beheer door z’n platenmaatschappij “Oh Boy Records” werd uitgebracht.

Een album met 10 bijzondere songs geschreven door de 73-jarige John Prine en z’n oude vriend Pat Mclaughlin allebei in de herfst van hun leven met als fraai voorbeeld “When I Go to Heaven”.

Op dit album wordt John Prine op akoestische gitaar en met lead-zang o.a. nog bijgestaan Jason Isbell op elektrische gitaar, slide met achtergrondzang, Brandy Carlile achtergrondzang en kazoo, Dave Cobb op akoestische gitaar, Amanda Shires op viool en met achtergrondzang, Mike Webb op Hammond B3, mellotron en piano, Jason Wilber op akoestische en elektrische gitaar, Dave Jacques op de bas en Pat McLaughlin op mandoline en achtergrondzang.

Maar u heeft het bittere nieuws ongetwijfeld wel vernomen, dat John Prine na een ziekbed van 14 dagen in Nashville is overleden aan het Corona-virus.

Nog even naar z’n laatste album “ The Tree of Forgiveness” met de song “When I Get to Heaven”, met als bijzondere tekst “When I Get to Heaven, I’m Gonna Shake God’s Hand and Thank Him for More Blessings than One Man Can Stand.” “Als  ik naar de hemel ga, zal ik gods hand schudden en hem bedanken voor meer zegeningen dan een iemand kan verdragen”.

Nog even terug naar John Prine hier met de song “Knockin’ on Your Screen Door” middels een fraaie video-clip gemaakt in betere tijden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van dit eerbetoon nog de toepasselijke song “This Guitar Is for Sale” door John Prine met een song, die staat op het album “Twistable, Turntable Man” een muzikaal  eerbetoon aan de songs van Shel Silverstein, dat 2010 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Natuurlink kunt u nog luisteren naar John Prine met zijn versie van de song “This Guitar Is for Sale”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma geen agenda met een overzicht van de countrymuziek evenenementen in de regio in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, maar wel  tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en vanavond door Ben Steneker hier met de song “Last Train to Love”.

Deze song staat op het verzamelalbum “Golden Years”, dat in 1997 werd uitgebracht door Sky.

Het album omvat 16 songs, waarbij Ben Steneker regelmatig wordt bijgestaan door Sandra Vanreys en ook z’n dochter Carmen  nog vokale assistentie verleent evenals trouwens Arne Jansen.

Arne Jansen, die evenals Ben Steneker en Sandra Vanreys ook uit de Achterhoek kwam, kennen de meeste luisteraars wellicht nog van de song “Meisjes met Rode Haren”. Arne overleed helaas in december 2007 op 56-jarige leeftijd.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Ben Steneker met de song “Last Train to Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I Love You Because” door Dick van Altena tezamen met de countrygroep Savannah hier met een song, die staat op het album samengesteld uit songs van hun show “Back to the Country Part 4” enige jaren geleden uitgebracht door CMS Productions.

“I Love You Because” geschreven door Leon Payne eind jaren ‘40 en zeer bekend geworden van de vertolking door Jim Reeves en trouwens ook door Willie Nelson.

Normaal gesproken toeren Dick van Altena en Savannah door Nederland met hun show “Back to the Country” inmiddels Part 9, maar helaas door de huidige Corona –problemen zijn er dus geen optredens en houdt u het hopelijk nog tegoed.

U kunt als lezer van dit bericht hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dick van Altena samen met Savannah met de song “I Love You Because”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar de hedendaagse countrymuziek met zanger/schrijver/gitarist Sam Hunt uit Cedartown Georgia en inmiddels verhuisd naar Nashville  TN hier met de song “Let It Down”.

Deze song staat op z’n album “Southside”, dat op 3 april j.l. werd uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met 12 songs met herinneringen aan het verleden maar wel in de tegenwoordige modern country stijl, voor iedereen wel wat in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Tijd om eens kennis te maken met de song “Let It Down” van Sam Hunt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van het programma nog “Worried Mind” door de Amerikaanse singer songwriter Eilen Jewell en band hier met een song, die staat op haar album “Sundown over Ghost Town” dat in 2015 werd uitgebracht door Signature Sounds Recordings.

Eind vorig jaar was zij weer voor een aantal optredens in Nederland waaronder afgelopen zondag nog in Lantaren Venster te Rotterdam, dat ik jammer genoeg heb gemist.

Even niet opgelet dus, aar goed we hebben tal van albums in de voorraadschuur van deze singer/songwriter uit Boise Idaho.

Ze was hier in Europa natuurlijk ter promotie van haar nieuwe album “Gypsy”, een album met verschillende stijlen muziek, waarvan ik binnenkort ook nog wel eens iets zal laten horen.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip en daarvoor gaan we naar het Etown Hall in Boulder Colorado voor een optreden van Eilen Jewell & Band hier met de song “Worried Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 14 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Mac Wiseman ft. Sierra Hull & Justin Moses *** The Guitar   ***   I Sang the Song   ***   Mountain Fever Records
 2. Mac Wiseman ft. John Prine & Peter Cooper *** I Sang the Song   ***   I Sang the Song   ***   Mountain Fever Records
 3. Mac Wiseman ft. Alison Krauss *** ‘Tis Sweet to be Remembered   ***   I Sang the Song   ***   Mountain Fever Records
 1. John Prine & Mac Wiseman *** Blue Eyed Elaine   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records
 2. John Prine & Mac Wiseman *** I Forgot to Remember to Forget You   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records
 3. John Prine & Mac Wiseman *** The Blue Side of Lonesome   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records
 1. John Prine *** Glory of True Love   ***   Fair and Squaire   ***   Oh Boy Records
 2. John Prine *** Knockin’ On Your Screen Door   ***   The Tree of Forgiveness   ***   Oh Boy Records
 3. John Prine *** This Guitar Is for Sale   ***   Twistable, Turntable Man   ***   Sugar Hill Records
 1. Ben Steneker *** LastTrain to Love ***   Glory Years   ***   Sky
 2. Dick van Altena & Savannah *** I Love You Because   ***   Back to the Country Part 4   ***   MCS
 1. Sam Hunt *** Let It Down   ***   Southside   ***                MCA Nashville
 2. Eilen Jewell *** Worried Mind   ***   Sundown over Ghost Town   ***   Signature Sounds Recording

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *