Better Days

Indiana Banana – Pawpaws

In dit programma “Countrymusic Round-Up keren “The Booth Brothers” terug naar hun roots van country en inspirerende songs middels hun album ‘Country Roads’, dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht de Gaither Music Group.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we naar de jaren ’80 voor de legendarische groep “Curly Seckler & The Nashville Grass” met een drietal songs van hun album “Take a Little Time”.

Vervolgens ook aandacht voor het nieuwe album “Heart Land Again” van Tim Grimm, die op vrijdag, 25 oktober a.s. samen met z’n zoon Jackson Grimm,  zal optreden in Ottoland gelegen midden in de Alblasserwaard.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor het duo Ted & Helen uit Hendrik Ido-Ambacht met een song van hun album “Close Together” uit 2003 en vervolgens ook nog eens Dick van Altena met de song “Het lieve leventje”.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Dallas Moore met de titelsong van z’n album “Tryin’ to Be a Blessing” en treedt de groep “Swap Meet” uit Cleveland Ohio op als uitsmijter van dit programma met de song “What’s  So Good about Being Be Happy”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sugar Lee” ,“Somebody Loves You Darling” en “Sign Upon the Dotted Line” door Curly Seckler & The Nashville Grass.

Deze songs staan op het album “Take a Little Time”, dat oorspronkelijk in 1980 op vinyl werd uitgebracht door CMH Records en natuurlijk inmiddels helemaal grijsgedraaid.

Vorig jaar mei heeft CMH de muziek van het vinylalbum gelukkig digitaal opgepoetst en op CD uitgebracht.

De bluegrassgroep “Curly Seckler & The Nashville Grass” bestond toen uit  Curly Seckler op gitaar, mandoline en met zang, Marty Stuart op mandoline en gitaar met zang, Charlie Nixon op dobro, Clarence “Tater “ Tate op viool, Pete Corum op staande bas en Kenny Ingram op de banjo.

Aan dit album werkten o.a. ook nog Johnny Cash, “Cowboy” Jack Clement en Michael T. Coleman op gitaar mee.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt als lezer luisteren naar Curly Seckler & The Nashville Grass met leadzang door Marty Stuart tevens op mandoline hier met de song “Sugar Lee”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart trad ook nog op als producer van dit fraaie bluegrass album en voor hem nog even verder terug in de tijd, want op “Labor Day” 1972 werd hij opgenomen in het gezin van Lester en Gladys Flatt en ging deel uitmaken van de Nashville Grass als gitarist, waarmee hij door het land toerde en optrad. Lester zag er op toe, dat hij z’n schoolopleiding op een schriftelijke manier afrondde.

Ja, dit mag u niet missen, een fraai optreden van Lester Flatt & the Nashville Grass met een jong en toen reeds virtuose Martin Stuart tijdens de Porter Wagoner Show met Paul Warren op viool, Curly Seckler op gitaar, Haskell McCormick op banjo en Charlie Nixon op dobro

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Marty Stuart met veel plezier en dankbaarheid terugkijkt naar de beginjaren van z’n muzikale carriere met niet alleen de zorg van Lester en Gladys Flatt, maar ook de vriendschap van de overige bandleden uit die tijd zoals Roland White, Curly Seckler, Vic Jordan en Paul Warren.

Lester Flatt overleed op 11 mei 1979 na een langdurige hartproblemen en zijn taak als leider van de Nashville Grass was al een tijd daarvoor op aandringen van Lester overgenomen door Curly Seckler tot z’n pensioen in 1994.

Curly maakte al sedert 1949 deel uit van Lester Flatt en Earl Scruggs Foggy Mountain Boys en werd in 2004 door de IBMA opgenomen in de International Bluegrass Music Hall of Fame.

Tot slot van dit gedeelte kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Curly Seckler & the Nashville Grass met een eerbetoon aan Lester Flatt met de song “I Heard My Mother Call My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar singer/songwriter Tim Grimm hier met de songs “Too Hard Drivin’”, “Carter’s Blues” en  “Staying in Love”.

Deze songs staan op z’n album “Heart Land Again”, dat in juli van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht en in Europa door Cavalier Recordings en Music Management te Heemskerk, die de carrières van een klein aantal zeer getalenteerde artiesten begeleidt. Onderwie dus zoals hier Tim Grimm, maar ook bijvoorbeeld singer/songwriter Ben Benford en Nederlandse bluesroack-gitarist Julian Sas.

Van het fraaie album “Heart land Again” met 12 songs, waarvan 10 zijn geschreven door Tim Grimm, hoorde u ook nog de songs “Carter’s  Blues” en “Too Hard Drivin’”.

Tim Grimm’s Family Band bestaat uit Tim op gitaar met lead-zang, z’n zoons Connor Grimm op staande en electrische bas en Jackson Grimm op gitaar, banjo, mandoline en harmonium en tenslotte z’n vrouw Jan Lucas Grimm op harmonica en allemaal zingen ze mee.

De Family wordt op dit album bijgestaan door Dan Lodge-Rigal op piano, Ben Lumsdaine op percussie en tenslotte Krista Detor de zogenaamde “Queen of the  oohs”.

“Heart Land Again” eigenlijk een fraai vervolg op het album “Heart Land”, dat hij 20 jaar geleden uitbracht en in 2000 o.a. werd uitgeroepen tot de “Best Discovery” in de Roots/Americana Music door de Chicago Sun-Times.

Nog even terug naar het oorspronkelijke album “Heart Land” met Tim en Jan Lucas Grimm c.s. met de song “Carter’s Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

10 songs van het eerste album werden opnieuw opgenomen met nu natuurlijk z’n inmiddels volwassen zoons erbij, terwijl de songs “Staying in Love” en “Love More” nieuwe songs zijn.

Een nog mooiere “Heart Land Again” verhaalt over de liefde voor het landelijke leven in de Midwest en hun staat Indiana en de mensen, die er wonen en bovenal de hechte familieband.

Tim Grimm en ‘n zoon Jackson zijn op dit moment op tournee in Nederland en zoals reeds aangekondigd vrijdagavond voor een optreden in Ottoland voor ons hier in Bergambacht aan de overkant van de rivier de Lek, maar daarover straks meer in de agenda meer.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Tim en Jackson Grimm met de song “Better Days” tijdens een optreden op 29 september 2018 in Music Star te Norderstedt even ten noordoosten van Hamburg. Ook deze song staat op het album “Heart land Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma “Countrymusic Round-Up” nu naar naar een optreden van The Booth Brothers hier met de songs “Mountain Music”, “High Cotton  en “Forever and Ever, Amen”.

De laatst vermelde song is in de jaren ‘80 geschreven door Paul Overstreet en Don Schlitz en zeer bekend van de vertolking hiervan door Randy Travis, maar vanavond in dit programma dus een fraaie versie door The Booth Brothers.

Deze songs staan op hun album “Country Roads”, waarin Ronnie, Michael en Paul terug gaan naar hun “roots” met country en inspirerende favorieten.

Een album met 12 fraaie songs opgenomen tijdens een optreden in de “Gaither Studio’s” in Alexandria Indiana, tevens de woonplaats van Bill en Gloria Gaither, de oprichters van Gaither Music Group, die dit album in augustus van dit jaar uitbrachten.

Voor u als lezer nog een optreden van The Booth Brothers met de titelsong van hun album “Country Roads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album met 15 songs hoorde u ook nog “Mountain Music” en “High Cotton”, waarmee de countrymuziekgroep “Alabama” in 1989 veel succes had en stonden op hun album “Southern Star”.

The Booth Brothers – The Early Years

Ron en The Booth Brothers begonnen ooit in de eind jaren ‘50 met vier broers tot de groep in 1963 werd opgeheven. In 1990 startte Michael,zoon van één van de  oorspronkelijke broers, Ron Booth,  samen met samen met z’n vader en Ronnie Booth opnieuw met de groep.

Nadat hun vader Ron besloot dat het tijd was om met pensioen te gaan, vonden de broers Michael en Ronnie in Ray Smith een goede vervanger, waarmee tal van albums werden opgenomen.

Na verloop van tijd vetrok Ray  werd zijn plaats ingenomen door Jim Brady, terwijl op dit moment Paul Lancaster als pseudo “Booth” broer optreedt.

Op dit album wordt het trio ook nog vokaal bijgestaan door Bill Gaither.

Jawel, jawel, natuurlijk nog even naar een optreden van The Booth Brothers en Bill Gaither met de song “I’ll Go To My Grave Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en deze keer uit Hendrik Ido-Ambacht het duo Ted & Helen met de song “Walkin Talking Crying Barely Beatin’ Broken Heart”.

Dit lied staat op hun album “Close Together”, dat in 2003 werd uitgebracht via “That’s  Entertainment”.

In datzelfde jaar werd het duo Ted and Helen uitgeroepen tot het beste Country duo van Nederland tijdens de S.C.P.O. Award show (Stichting Country Promotion Oss), waarbij zij ook nog eens de publieksprijs wonnen. 

Het duo Ted & Helen zijn graag geziene musici tijdens line-dans festivals. Zij werden onlangs door de CME (Country Magazine Europe) uitgeroepen tot “Best Live Dance Act 2019”.

Dit album uit m’n voorraadschuur was zoals reeds gemeld uit 2003, maar sedertdien hebben zij nog meer albums uitgebracht, waaronder in 2017 het album “Solid as a Rock”.

Tijd om eens uitgebreid kennis te maken het duo Ted en Helen, die in de zomer de studio van de RTV-Ridderkerk bezochten en optreden in een nieuwe aflevering van Spotlight met Eric Harreman, radioprogrammamaker van “CountryStyle”,  als gastheer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” het lied “Lieve Leventje” door Dick van Altena en die staat op z’n nederlandstalige album “Late Lente”, dat op 10 september j.l. werd uitgebracht door Interlokaal/CRS.

Na de Engelstalige country albums “Singer & songs” en ‘Lonely hearts’ keert hij met dit 33e album weer terug naar de nederlandstalige muziek.

Z’n nieuwste album bevat 12 zelfgeschreven liedjes en is de opvolger van zijn zeer succesvolle album “Novemberwind” uit 2014.

Op dit moment is Dick van Altena samen met de  countrygroep Savannah al weer op de befaamde “Back to the Country” Theatertour inmiddels Part 9, naast tal van solo-optredens en gezamenlijk optreden met het trio “The Wieners”, een jaren ’50 rock & roll band met swingende muziek.

Nog even terug naar de CD-presentatie van het album “Late Lente” met een optreden van Dick van Altena met medewerking van de countrygroep Savannah en violist Joost van Es met de song “Lieve Leventje”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar de overkant van de grote plas voor Dallas Moore hier met de titelsong van z’n album “Tryin’ to Be a Blessing”, dat op 4 oktober j.l. werd uitgebracht door Sol Records.

Een Outlaw countryzanger uit Ohio, die trouwens ook regelmatig is te vinden in Texas.

Met z’n eerste album “My Heroes Have Always Been Cowboys” uit 1991 zette hij gelijk al een stempel op z’n muziek gevolgd door tal van albums zoen als “One More for the Ride”, “High on a Hog” ,“Tales from a Road King” en “Mr. Honky Tonk”.

Tijd om weer eens kennis te maken met Dallas Moore hier met de song “Everything But You”, die eveneens staat op z’n album “Tryin’ to Be a Blessing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste song in dit programma, “What’s  So Good abouth Being Happy’ een song, die staat op het album “Swap Meet”, tevens de naam van de 6 mans formatie, bestaande uit twee dames en vier heren, dat  in 2018 in eigen beheer werd uitgebracht

Deze song staat trouwens ook op hun eerste EP “Trailer Hitch”, dat in 2015 reeds werd uitgebracht.

De groep afkomstig uit Cleveland Ohio bestaat uit Kari Rutushin op wasbord, ukulele, fluit en met zang,  Michelle Reyna eveneens op wasbord met zang , Hoseff Garcia op de bas; Stuart Abrams op lead-gitaar; Walter Genutis met zang en Peter Nario-Redmond op gitaar met zang.

Swap Meet betekent zoets als “Ruilplaats” en “Vlooienmarkt”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Swap Meet met hun song “What’s So Good about Being Happy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Oct. 22 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Curly Seckler & The Nashville Grass   ***   Sugar Lee   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

2. Curly Seckler & The Nashville Grass   ***   Somebody Loves You Darlin’   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

3. Curly Seckler & The Nashville Grass   ***   Sign Upon the Dotted Line   ***   Take a Little Time   ***   CMH Records

4. Tim Grimm   ***   Too Hard Drivin’  ***   Heart Land Again   ***   Cavalier Recordings  

5. Tim Grimm   ***   Carter’s  Blues   ***   Heart Land Again   ***   Cavalier Recordings  

6. Tim Grimm   ***   Staying in Love   ***   Heart Land Again   ***   Cavalier Recordings  

7. The Booth Brothers   ***   Mountain Music   ***   Country Roads   ***   Gaither Music Group

8. The Booth Brothers   ***   High Cotton   ***   Country Roads   ***   Gaither Music Group

9. The Booth Brothers   ***   Forever and Ever, Amen   ***   Country Roads   ***   Gaither Music Group

10. Ted & Helen   ***   Walking Talking Crying Barely Broken Heart   ***   Close Together   ***   That’s  Entertainment

11. Dick van Altena   ***   Het lieve leventje   ***   Late Lente   ***   Inlok/CRS

12. Dallas Moore   ***  Tryin’ to Be a Blessing   ***   Tryin’ to Be a Blessing   ***   Sol Records

13. Swap Meet   ***   What’s  So Good about Being Happy   ***   Swap Meet   ***   Swap Meet

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *