Put a Quarter in the Jukebox

©photo-Wil Toorop

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op het optreden van de Canadese  countrymuziekgroep “South Mountain” op woensdag, 16 oktober, in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass  deze keer verzorgd door de groep “Nothin’ Fancy’ “met een drietal songs van hun nieuwe album “Undeniable”, dat op 11 oktober j.l. werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

 Vervolgens ook nog aandacht voor het Americana Ramblin’ Roots Festival in theater Tivoli Vredenburg te Utrecht op 19 oktober a.s. met o.a. “Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore” en ook Grayson Capps.  

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd nederlands inbreng in dit programma door zanger/schrijver/gitarist Danny Vera met de song “Next Night Flight” gevolgd door de Rotterdammer Maurice van Hoek met de song “Last Light” van z’n album “Live for Evermore”.

Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor MacPowell & The Family Reunion met een lied van hun album “Back Again” en treedt  Stephanie Quayle op als uitsmijtster van dit programma met haar song “Drinking with Dolly .

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Kentucky Bound” en “Baileys Bridge” en “Sing One Song for Me” door Nothin’ Fanccy

Deze songs staan op hun nieuwe album met 12 songs, dat op vrijdag, 11 oktober officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

2019 betekent voor “Nothin Fancy” hun 25-jarig jubileum en “Undeniable” of te wel “Niet te ontkennen” hun 16e studioalbum, twee bijzondere mijlpalen voor een groep, die in 1994 voor de aardigheid ontstond om eens deel te nemen aan een wedstrijd.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar Nothin’ Fancy hier met de song “Kentucky Bound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

“Nothin’ Fancy”uit Lexington in de Shenandoah Valley in de staat Virginia,  bestaat uit Mike Andes op mandoline, Calex Cox op de gitaar en Chris Sexton op viool, cello en alle drie met zang, vervolgens ook nog James Cox op de bas en Jacob Flick op de banjo

Twaalf originele songs van de hand van respectievelijk Mike, Caleb en Chris geïnspireerd door reizen, ervaringen en natuurlijk herkenbare verhalen.

Sedert 2001 treden zij ook op als gastheer van hun eigen “Nothin’ Fancy Bluegrass Festival” in Buena Vista Virginia, die dit  jaar voor de 19e  keer dus alweer,  gedurende het 4e weekeinde van de maand september. Dus dat hebben ze inmiddels net weer achter de rug met groepen zoals o.a. de IBMA Award winners  Joe Mullins & The Radio Ramblers, The Malpass Brothers, Volume Five en Sideline.
“Undeniable” een fraaie opvolger van het album “Time Changes Everything”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht.

We gaan nog even terug naar het Nothin’Fancy Bluegrass Festival van 2015 en hun optreden met de bluegrass klassieker  “”Honey, You Don’t Know My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Put a Quarter in the Jukebox

Op woensdagavond, 16 oktober vanaf 20.00 uur is South Mountain voor een optreden in partycentrum Amicitia alvast hier in dit programma bij Countrymusic Round-Up  met de songs “Put a Quarter in the Jukebox” en hun versie van de song “Mamma Tried”.

Deze songs staan op hun album “Kickin’ & Swingin’”, dat  op 21 september 2016 tijdens CD presentatiefeestje in de North Marysburgh Hall in eigen beheer werd uitgebracht. De bezetting van Southmountain bestond toen uit Steve Pitico op sologitaar met zang, Kurk Berhard op rhtym-gitaar en bas met lead-zang, Jay Riehl de drummer met zang. Don Reed op viool evenals Lynsey Beckett op viool.

Vervolgens in dit programma ook nog “Do Me Wrong”een song geschreven en zeer bekend geworden door Vern Gosdin en ook al verscheidene keren vertolkt door andere countryzangers zoals o.a. George Jones en de Ier Mick Flavin, maar hier in dit programma “Country Music Round-Up” door de Canadese groep “South Mountain” .
Deze song staat op hun album “South Mountain Cafe, dat in 2013 in eigen beheer werd uitgebracht.

De samenstelling van de groep is tijdens hun toer in Europa enigzins gewijzigd o.a.  door het plotselinge overlijden van “multi-Award winning” drummer Bill Carruthers op 20 juni j.l. in het  Hamilton General Hospital en ook fiddler Linsey Beckett, die ook staat afgebeeld op de hoes van het album, kan ditmaal niet van de partij zijn aangezien zij momenteel andere verplichtingen heeft en kan zich onmogelijk vrijmaken

©photo-Wil Toorop

South Mountain heeft in Kenny Post een waardige vervanger voor Bill Carruthers  gevonden. Begin jaren negentig was hij diverse malen in ons land met de Bobby Lalonde Band, terwijl Scott Woods een waardige vervangers is van Linsey.
Steve Piticco is vaak op tournee met Scott en samen weten zij elkaar uitstekend te vinden.

©photo-Wil Toorop

South Mountain met  Steve Piticco , een geweldenaar op de Telecaster  met de zang van Kurk Bernard op bas-gitaar , Ken Post op drums en met zang en de dynamische violist Scott Woods op het podium en je hebt een geweldige live-act die zijn weerga niet kent.

Nog even terug naar het optreden van South Mountain met de song “Please Don’t Play A-11” in Amicitia te Lekkerkerk op 16 oktober 2019

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van de countrymuziek naar de Americana met Grayson Capps hier met de titelsong van z’n album “Scarlett Roses”, scharlaken rode rozen.
Dit album werd in december 2017 uitgebracht door The Royal Patato Family.

Ook Grayson Capps zal optreden tijdens het Ramblin’ Roots Festival in Utrecht samen trouwens met z’n begeleiders Corky Hughes op gitaar en door Sadie Morningstar op bas van 19.30-20.30 in de “Herz zaal” van Tivoli Vredenburg.
Alvast even kijken enluisteren naar Crayson Capps vanaf z’n varanda hier met de song “Scarlett Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook in dit programma “Countrymusic Round-Up enige ruimte voor Chance McCoy, die in dit programma optreedt als de  violist en harmoniezanger bij JP Harris & The Tough Ones met de song “A Breaking Heart”, die staat op het album “Home Is Where the Hurt Is”.

Hij zal ook optreden tijdens het Ramblin’Roots festival te Utrecht en wel in zaal “Cloud Nine” van 17.10 tot 18.10 een uurtje later gevolgd door de bekende singer/songwriter Rod Picott.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar JP Harris & The Tough Ones met de titelsong van het album “Home Is Where the Hurt Is” met zoals gezegd Chance McCoy op viool en met harmoniezang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “The Gardens” door het gelegenheidsduo Dave Alvin uit Californie en Texaan Jimmie Dale Gilmore hier met een song, die staat op hun album “Downey to Lubock”, dat vorig jaar juni werd uitgebracht door Yep Roc Records. Een lied geschreven door de in 2008 overleden Chris Gaffney, die deel uitmaakte van Dave Alvin & The Guilty Men.

Twee rootsgiganten Dave Alvin en Jimmie Dale Gilmore hebben samen een album opgenomen, waarop tien covers staan en twee eigen nummers.
De stemmen van beide artiesten passen goed bij elkaar.
Het warme, bluesy geluid van Alvin en de doorleefde, Willie Nelson-achtige zang van Gilmore en allebei op gitaar met o.a. de bekende Van Dyke Parks op accordion en pianist Skip Edwards. Dave Alvin kennen we nog als zanger-gitarist van The Blasters, X en The Knitters, The Quilty Men en van zijn soloalbums.

Jimmie Dale Gilmore is een singer-songwriter uit Armarillo, Texas, o.a. bekend van de band The Flatlanders met o.a. ook Joe Ely en Butch Hancock.
Ook dit gelegenheidsduo staat a.s. zaterdag ook op de planken tijdens het Americana Roots Festival te Utrecht .
Nu voor de verandering eens naar Boulder Colorado voor een optreden van Dave Alvin en Jimmie Dale Gilmore met de E-Tones met o.a. Helen als zangeres en gastvrouw en Nick Forster op gitaar en met zang tevens gastheer in het E-Town Theater met de song “Get Together”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse  inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer weer eens gekozen voor Danny Vera hier met de song “Next Night Flight”.
Dit lied  staat op z’n album op z’n album “Pressure Makes Diamonds”, deel 1 & 2 met als respectievelijke sub-titels “The Year of the Snake” en “Pompadour Hippie” .  

Danny Vera, de Zeeuwse rockabilly, kennen we natuurlijk vooral bekend van z’n optreden met z’n groep tijdens het TV- voetbalpraatprogramma Veronica Inside (VI).  
Maar de status van huisbandje, die een programma muzikaal omlijst, is hij al lang voorbij. De enige reden. dat hij dat naar alle waarschijnlijkheid nog doet, is z’n loyaliteit tegenover Johan Derksen, die medeverantwoordelijk was voor zijn doorbraak.
Danny Vera maakt al jaren aanstekelijke en swingende rock & roll met een flinke countrysmaak en u heeft daar natuurlijk op 8 maart j.l.  mee kunnen kennismaken tijdens zijn optreden in de Nieuwe Luxor Rotterdam.
Nog even terug naar de Nieuwe Luxor tijdens het optreden van Danny Vera hier met de song “Next Night Flight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Last Light” door Maurice van Hoek hier met ee song, die staat op z’n album “Live for Everymore”, dat zo’n drie jaar geleden in eigen beheer werd uitgebracht.
Maurice van Hoek, de Rotterdammer die door de Verenigde Staten reisde en aldaar in liefde en verdriet inspiratie opdeed voor het maken van zijn plaat “Live Forevermore”.
Maurice speelde vaak samen met Douwe Bob bij diens solo-optredens en met wie hij een grote passie voor de countrymuziek van weleer deelt. Hij heeft trouwens op uitnodiging van Danny Vera ook nog opgetreden in het vermelde Veronica Inside TV programma.

Inspiratie haalt Maurice uit de klassieke country en de Americana en bij zijn helden als James Taylor en The Eagles en latere songwriters als Ryan Adams. Inmiddels heeft hij in 2018 het album “Travelling Man”via DOX Records uitgebracht en in april van dit jaar z’n EP “Church Sessions” weer in eigen beheer. Deze EP bevat 4 liedjes met een ode aan de liefde en zijn opgenomen in een klein kerkje te Montfoort, z’n huidige woonplaats.

U kunt nog even kijken luisteren naar Maurice van Hoek met z’n muzikale vrienden tijdens een op optreden in AVRO/TROS  Muziekcafé via NPO Radio 2 met de song “Losing My Mind”, die staat op z’n album “Travelling Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het stevige werk van MacPowell & The Family hier met de song “I’m beginning to Wonder”.
Deze song staat op hun album “Back Again”, dat op 26 juli van dit jaar werd uitgebracht door Thirty Tigers.
Tijd om eens kennis te maken met de stevige countryrock muziek van MacPowell and the Family Reunion” hier met de titelsong van hun album “Back Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd is het nu al weer tijd voor onze uitsmijster van dit programma, singer/songwriter en gitariste Stephanie Quayle hier met de song “Drinkin’with Dolly”, die staat op haar album “Love the Way You See Me”, dat in 2017 werd uitgebracht door Rebel Engine Entertainment.
In 2016 werd deze song als single uitgebracht, waarmee zij in CMT’s Music 12 Pack terecht kwam en tevens in de Top 50 van de country Billboard.

Vorig jaar trad zij voor het eerst op in de Grand Ole Opry te Nashville en werd door CMT (Country Music Television) opgemerkt al “2019 Next Women of Country Class”.
Tijd om nog eens kennis te maken met Stephanie Quayle met haar “Drinking With Dolly” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Oct. 15 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Nothin’ Fancy   ***   Kentucky Bound   ***   Undeniable   ***   Mountain Fever Records

2. Nothin’ Fancy   ***   Baileys Bridge   ***   Undeniable   ***  Mountain Fever Records

3. Nothin’ Fancy   ***   Sing One Song for Me   ***   Undeniable   *** Mountain Fever Records

4. South Mountain   ***   Put a Quarter in the Jukebox   ***   Kickin’ & Swingin’   ***  South Mountain

5. South Mountain   ***   Mamma Tried   ***   Kickin’ & Swingin’   ***   South Mountain

6. South Mountain   ***   Do Me Wrong   ***   South Mountain Cafe   ***   South Mountain

7. Grayson Capps   *** Scarlett Roses   ***   Scarlett Roses   ***   The Royal Potato Family

8. JP Harris and the Tough Ones ft. Chance McCoy   ***   A Breaking Heart   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island

9. Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore   ***   The Gardens   ***   Downey to Lubbock   ***   Yep Roc Records

10. Danny Vera   ***   Next Night Flight   ***   Pressure Makes Diamonds 1 & 2   ***   Excelsior Recordings

11. Maurice van Hoek   ***   Last Light   ***   Live for Evermore   ***   Maurice van Hoek

12. MacPowell and the Family Reunion   ***   I’m Beginning to Wonder   ***   Back Again   ***   Thirty Tigers

13. Stephanie Quayle   ***   Drinking with Dolly   ***   Love the Way You See Me   ***   Rebel Engine Entertainment

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *