We Won’t Dance

In dit programma alvast een vooruitblik op de 30ste verjaardag van het album “When I Call Your Name” van Vince Gill met niet alleen een heruitgave, maar tevens het uitbrengen  van een schitterende vinyl editie van het album en in dit programma dus bijzondere aandacht voor Vince Gill o.a. samen met Reba McEntire en Patty Loveless.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer verzorgd door de bluegrassgroep “Sweet Potato Pie” bestaande uit zes dames uit North Carolina met een drietal songs van hun album “Once in a Blue Moon”.

Vervolgens ook aandacht voor Edna’s Kin afkomstig van Long Island New York met een mix van folk en countrymuziek van hun zeer recent uitgebrachte album “Whiskey & Wine” .

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna is het tijd voor de Nederlandse inbreng  in “Countrymusic Round-Up”  door Hilde Vos met de song “Trail of Tears” gevolgd door het gelegenheidsduo Ruud Hermans & Doreen uit 2004  met hun versie van de song “Till Each Tear Becomes a Rose”

 Vervolgens gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor Cody Jinks met een song van z’n nieuwe album “After the Fire” en treedt het duo Florida Georgia Line op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “The Acoustic Sessions”.   

We begonnen het programma ‘Countrymusic Round-Up  met de songs “You Ain’t Woman Enough”, “How Blue” en “Blue Kentucky Girl” door de bluegrassgroep “Sweet Potato Pie” of te wel “Zoete Aardappel Taart”.

Deze songs staan op hun album “Once in a Blue Moon” met 12 songs, dat in november 2015 in eigen beheer werd uitgebracht  door Pie Pan Records.

Twaalf legendarische countrysongs van eveneens twaalf beroemde countryzangeressen uit een verleden toen acoustische muziek en fraaie samenzang nog “koning” was.

“You Ain’t Woman Enough” zeer bekend geworden door Loretta Lynn, “How Blue” van Reba McEntire en “Blue Kentucky Girl door Emmylou Harris.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u luisteren naar “Sweet Potato Pie” hier met de Loretta Lynn song “You Ain’t Woman Enough”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sweet-potato-pie-piece-200.jpg
Sweet Potatoe Pie

“Sweet Potato Pie”, een damesgroep uit North Carolina inmiddels met de bijnaam “Sweethearts of Bluegrass, bestaande uit Sonya Stead op mandoline em gitaar uit Cary, NC, één van de oprichters van de groep in 2000 en tevens schrijfster van een groot aantal songs, Crystal Richardson “Award winning”banjospeelster en uistekende zangeres uit Seagrove, NC,  Sandy Whitley uitstekend op de staande bas uit Albemarle, NC, Katie Springer, multi-instrumentalist hier op viool, maar tevens op banjo en mandoline  uit Norwood, NC, Tori Jones, singer/songwriter eveneens op viool en mandoline uit Linwood, NC en tenslotte Madeleine Baucom op gitaar en tevens “Award winning” zangeres uit Monroe, NC.

De groep wordt op dit album bijgestaan door Aaron Ramsey op mandoline en gitaar,  Clyde Mattocks op de klassieke steel-gitaar en met nog de dobro op de song “How Blue”, terwijl Danny “Stonewall” Vinson verzorgde de drums bij vier van de songs.

In 2012 bracht “Sweet Potato Pie in een iets kleinere groep reeds het album “Brand New Day en eerder reeds “Journey Called Life”, “Nothing the Same”, “Patches of Blue”, “Ties that Bind” uit naast twee albums met Kerstsongs.

“Sweet Potato Pie” , een damesgroep, die al ruim 20 jaar bezig is met de countrymuziek en hun naam dankt aan hun sponsors “North Carolina Sweet Potato Growers” in dit programma met hun album “Once in a Blue Moon” voor de bluegrassmuziekliefhebbereen aanwinst en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Sweet Potato Pie – Bittersweet album 2019

Voor u als lezer tijd om eens kennis te maken met The Sweet Potatoes met een aantal fragmenten van hun album “Once in a Blue Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we iets naar het Noord-oosten naar Long Island New York voor Edna’s Kin hier met de songs “I’m Done”, “All This Lovin’”en “Same Old Lines”.

Deze songs staan op het debuut album “Whiskey & Wines”, dat in april van dit jaar in eigen beheer is uitgebracht.

Edna’s Kin een familietrio bestaande uit Dan Koontz, z’n vader Warren Koonts en z’n broer Andrew Koontz.

De naam Edna’s Kin, vrij vertaald “familie van Edna” komt van een nicht van vader Warren uit het diepe zuiden van de V.S. , de staat Alabama, waar ook vader Warren oorspronkelijk vandaan komt.

Dan Koontz op gitaar , banjo, orgel en piano woont echter in Sag Harbour Long Island en die tevens iedere zondag op het orgel speelt in de plaatselijk kerk.

Kom op we gaan nog even naar de kerk voor een optreden van Edna’s Kin tijdens de presentatie van hun debuut album hier met de song “All This Lovin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Christ Episcopal Church – Sag-Harbor-NY.

Na de kerkdienst weer terug naar z’n gitaar en banjo  met zang bijgestaan door Bruce Beyer op de drums wordt de muziek ingespeeld, vervolgens op mp3 doorgestuurd naar z’n broer in zuid New Jersey en z’n vader Warren in Florida. Die twee doen ook weer hun best en zo is hun debuut album “Whiskey and Wine” tot stand gekomen.

Natuurlijk hebben ze ook regelmatig al samen gespeeld met Bruce Beyer als drummer en treden ze ook nog regelmatig op o.a. in de kerk natuurlijk.

Edna’s Kin, een leuke familieband’voor de eerste keer hier in dit programma “Countrymusic Round-Up” met muziek van hun album “Whiskey & Wine”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Edna’s Kin hier met de song “Same Old Lines” van hun album Whiskey and Wine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Vince Gill hier samen met Reba McEntire met de song “Oklahoma Swing” gevolgd door de Greg Trooper song “We Won’t Dance” en “When I Call Your Name” tevens met de titelsong van het album, dat oorspronkelijk in november 1989 werd uitgebracht door MCA Nashville.

November 1989 , dat betekent dus binnenkort een 30-jarig jubileum van dit zo succesvolle album van Vince Gill.

Nog even een grappig muzikaal intermezzo tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van Reba McEntire hier samen met Vince Gill en hun song “Oklahoma Swing” met natuurlijk ook nog deelname van tal van andere beroemde countrysterren zoals Dolly Parton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 15 november viert MCA Nashville dan ook de 30ste verjaardag van het album met de release van een schitterende vinyl editie van het album.

Naast een standaard zwarte versie wordt er ook een gelimiteerde metallic gold vinyl persing uitgebracht.

Op het album, geproduceerd door Tony Brown, staan gastoptredens van Emmylou Harris en Patty Loveless en is instrumentaal meegewerkt door keyboardist Barry Beckett, bassist Willie Weeks en gitaristen Randy Scruggs en Fred Tackett.

Vincent Grant Gill, z’n werkelijke naam, werd geboren in 1957 in Norman Oklahoma en komt uit een muzikale familie.

In 1975 vertrok hij na het behalen van z’n diploma naar het centrum van de bluegrass, Louisville Kentucky, waar hij deel ging uitmaken van de groep “Bluegrass Alliance”, maar na verloop van tijd ging hij op een muzikale zwerftocht met oa. de Pure Prairie League en vervolgens in de jaren ’80 z’n deelname aan de “Cherry Bombs” van Rodney Crowell met ook Emory Gordy Jr (echtgenoot van Patty Loveless) en Tony Brown, die later z’n schitterende solo-albums zouden produceren.

Niet alleen z’n optreden als countryartiest, maar ook als filmacteur en schrijver van songs, maar bovenal zijn optreden als gastheer van de jaarlijkse Country Music Award Show heeft hem grote bekendheid gebracht.

Sedert 2016 maakt Vince Gill, als opvolger van Glenn Frey, deel uit van The Eagles en treedt ook nog regelmatig op in Nashville met de Western Swing groep “the Time Jumpers”.

Natuurlijk wilt u als lezer van dit bericht nog wel eens kijken en luisteren naar Vince Gill met de titelsong van z’n album “When I Call Your Name” met Matraca Berg op de achtergrond met de stem van Patty Loveless en Barry Beckett op de piano.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer uit Nijmegen Hilde Vos hier met de song “A Trail of Tears”,

Deze song staat op haar EP “The Long Road”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Continental ecord Service.

Hilde Vos, Americana roots singer songwriter geboren in 1986 te Nijmegen had al enige bekendheid opgebouwd in de countrymuziek wereld met haar stem en gitaar.

Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans. In 2010 werd Hilde door de DCMA genomineerd als beste country zangeres.

In 2011 bracht zij haar debuut album ‘A Heartbeat Away’ uit, waarmee Hilde en Dick van Altena de Award “Best Country Song” ontvingen.

Ik heb begrepen, dat Hilde op dit moment ook nog betrokken is bij de totstandkoming van een nieuw “Falling Snow Project” van Kerst 2019  in samenwerking met John en Nienke Geuzinge-Havinga van Neo Music te Boven Smilde.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Hilde Vos met de titelsong van haar EP “The Long Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Till Each Tear Becomes a Rose” natuurlijk zeer bekend van de vertolking door Keith Witley, maar hier in dit programma een fraaie versie door de gelegenheidsduo Ruud Hermans en Doreen.

Deze song staat op het album “Ruud Hermans en Doreen Sing Colden Country Duets” in 2004 uitgebracht door Starsound. Via dit label werden in die tijd meer van dit soort fraaie albums uitgebracht, waaronder “Ruud Hermans Sings the Hits of Bobby Bare” in 2003 en “Doreen Sings the Hits of Patsy Cline” in 2002.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Ruud Hermans en Doreen hier met de song “Till Each Tear Becomes a Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Texas voor Cody Jinks hier met de song “Think Like You Think”, die staat op z’n album “After the Fire”, dat op vrijdag 11 okotber j.l. werd uitgebracht door “Late August Records”.
Voor een optreden van Cody Jinks en z’n Tone Deaf Hippies gaan we naar  the Old concrete Amphitheater in Corpus Christi TX aan de Golf van Mexico op 11 oktober j.l. hier met de song “Think Like You Think”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Simple” of te wel “Eenvoudig” door Florida Georgia Line hier in een fraaie acoustische versie, die heel toepasselijk staat op hun album “The Acoustic Sessions”, dat op vrijdag, 18 oktober  werd uitgebracht door Big Machine.

Van oorsprong staat deze song op hun country-rock album “Can’t Say I Ain’t Country”, dat in februari van dit jaar eveneens werd uitgebracht door Big Machine Label Group.

Brian Kelley en Tyler Hubert, beter bekend als Florida Georgia Line (FGL), hoefden voor dit album niet moeizaam nieuwe songs uit werken, maar zij laten op “The Acoustic Sessesions” met 17 songs wel horen, dat zij ook in staat zijn om zonder versterkers en electrische gitaren in staat zijn mooie muziek te maken.

Zij worden op het album “The Acoustic Sessions” trouwens nog bijgestaan door singer/songwriter/guitarist Luke Bryan, Tim McGraw, The Back Street Boys” en Bebe Rexha.

Tot slot van dit bericht nog even naar The Ryman Auditorium voor een optreden van Florida Georgia Line met de song “Simple” in de acoustic versie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Oct. 29 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Sweet Potato Pie   ***   You Ain’t Woman Enough   ***   Once in a Blue Moon   ***   Pie Pan Records

2. Sweet Potato Pie   ***   How Blue   ***   Once in a Blue Moon   ***   Pie Pan Records

3. Sweet Potato Pie   ***  Blue Kentucky Girl   ***   Once in a Blue Moon   ***   Pie Pan Records

4. Edna’s Kin   ***   I’m Done   ***   Whiskey and Wine   ***   Edna’s Kin

5. Edna’s Kin   ***   All This Lovin’  ***   Whiskey and Wine   ***   Edna’s Kin

6. Edna’s Kin   ***   Same Old Lines   ***   Whiskey and Wine   ***   Edna’s Kin

7. Vince Gill ft. Reba McEntire   ***   Oklahoma Swing   ***   When I Call Your Name   ***  MCA Nashville

8. Vince Gill   ***   We Won’t Dance   ***   When I Call Your Name   ***   MCA Nashville

9. Vince Gill   ***   When I Call Your Name   ***   When I Call Your Name   ***   MCA Nashville

10. Hilde Vos   ***   A Trail of Tears   ***   The Long Road   ***   CRS

11. Ruud Hermans en Doreen   ***   Till Each Tear Becomes a Rose   ***    Sing Golden Country Duets   ***   Starsound Records

12. Cody Jinks   ***   Think Like You Think   ***   After the Fire   ***   Late August Records

13. Florida Georgia Line   ***    Simple   ***   The Acoustic Sessions   ***   Big Machine Label Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *