Sundown in Nashville

In dit programma bijzondere aandacht voor multi countrymuziek-Award winnaar zanger/schrijver/gitarist Marty Stuart met een drietal songs van z’n verzamelalbum ‘The Definitive Collection Vol.2’, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Hump Head Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Audie Blaylock & Redline met muziek van hun nieuwe album ‘Originalist’, dat op 9 augustus j.l. werd uitgebracht door The 615 Hideaway Records.

Vervolgens ook nog terug in de tijd naar de jaren ’70 en ‘80 voor countryzanger/schrijver/gitarist Ed Bruce met een aantal fraaie ballades van het recent uitgebrachte verzamelalbum ‘Girls, Women & Ladies’.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk ook tijd voor de nederlandse inbreng met een voorproefje op de start van het 7e seizoen van Change of Key op zondag, 29 september in Concordia Haastrecht.

Ook nog de winnaar van de TV-show “The Voice Senior” Ruud Hermans samen met Dick van Altena met een song van hun album “Lonely 2”.

In verband met de vervroegde aanvang van de raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard treedt dit duo ook op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Don’t  Know Why” en “I Just Came to Get My Baby” en “The Gate Called Beautiful (Acts 3)” een bijzondere bluegrass gospel door Audie Blaylock & Redline.

De titel van deze bluegrass gospel komt uit het Nieuwe Testament en het 5de Boek de Handelingen van de Apostelen, waarbij in hoofdstuk 3  1 van de poorten van de Temple van Jerusalem wordt aangeduid als “Beautiful Gate”, de plaats, waar de wonderbaarlijke genezing plaatsvond van een gehandicapte bedelaar.

De vermelde songs staan op hun album “Originalist”, dat op 9 augustus j.l. werd gepresenteerd door The 615 Hideaway Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Audie Blaylock hier met z’n introductie van het nieuwe album “Originalist”, tevens hun debuutalbum bij The 615 Hideway Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audie Blaylock begon in het grijze verleden bij Jimmy Martin & His Sunny Mountain Boys en speelde o.a. ook Rhonda Vincent & The Rage, werd reeds vier maal door de IBMA genomineerd voor de Award “Gitaarspeler van het Jaar” en ontving met Michael Cleveland & Flamekeeper de “Instrumental Group of the Year” IBMA Award.

Audie op gitaar met leadzang is met z’n begeleidingsgroep Redline ook al meer dan 15 jaar onderweg en de groep is nog steeds een kwartet van jonge muziekkunstenaars, die de luisteraars verbijsterd doen staan met hun instrumentele bekwaamheid en Blaylock ondersteunen met schitterend gevoelige samenzang.

Zij spelen traditionele bluegrass muziek, maar niet dezelfde songs als de grondleggers van de bluegrass muziek, zoals Bill Monroe, Lester Flatt & Earl Scruggs en The Stanley Brothers.

De huidige bezetting van Redline bestaat uit Evan Ward op banjo, Mason Wright op viool en Reed Jones op de bas.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Audie Blaylock and Redline hier met hun bluegrass gospel “The Gate Called Beautiful”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug in de tijd voor zanger/schrijver/gitarist Ed Bruce hier met de songs “Cup of Conversation” en “Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys” en “The Last Cowboy Song ”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Girls, Women & Ladies – The Universal Recordings”, dat bestaat uit 3 CD’s met in totaal zo’n 63 songs, werd vorig jaar september uitgebracht door Hump Head Records.

De meeste countrymuziek liefhebbers kennen de song “Mammas Don’t Let Your babies Grow Up to Be Cowboys” wellicht van de vertolking hier van door Willie Nelson en Waylon Jennings, die in 1978 hun duet-album “Waylon & Willie” uitbrachten en waarvoor zij een jaar later de Award “Best Country Performance by a Duo or Group” ontvingen.

Ed Bruce en z’n vrouw Patsy waren de schrijvers van deze countrysong in de mid-jaren ‘70.

De song is ook nog te horen in de film “The Electric Horsemen”, een bijzondere Western van Sydney Pollack met o.a. Robert Redford en Jane Fonda.

Tijd om eens kennis te maken met Ed Bruce hier met de song “The Last Cowboy Song” middels een fraaie video-slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ed Bruce in 1939 geboren in Keiser Arkansas en die opgroeide in Memphis Tennessee, stond op 17 jarige leeftijd voor de deur van Sun Records voor een afspraak met de befaamde Cowboy Jack Clement, de geluid– en opnametechnicus en hij kreeg diezelfde dag nog een platencontract van Sam Phillips, de eigenaar van Sun Records.

Hij heeft ondanks het schrijven van tal van bekende songs zoals ook “The Last Cowboy Song” ,”You’re the Best Break This Old Heart Ever Had” en “You Turn Me On Like A Radio” nooit in de schijnwerpers gestaan zoals Waylong Jennings, Merle Haggard, Johnny Cash en Willie Nelson.

 Zijn interesse en aandacht ging vervolgens uit naar het optreden als gastheer tijdens radio en TV-shows, optreden als acteur in films zoals ook “Fire Down Below” met Steven Seagal.

Ed Bruce inmiddels bijna ‘80 jaar woont op dit moment in Monterey Tennessee.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Ed Bruce met de song “Cold Hard Facts of Life” tijdens het 50-jarig jubileumfeest van Bill Anderson temidden van tal van muzikale vrienden, zoals ook Vince Gill, Buck White en Sharon White

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een andere historicus Marty Stuart vergezeld door z’n “Fabulous Superlatives” hier samen met Travis Tritt met de song “the Whiskey Ain’t Working” gevolgd door “Sundown in Nashville” en “A Satisfied Mind”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Definitive Collection Vol 2, bestaande uit 3 CD’s en een fraai boekwerk, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht door Hump Head Records.

Songs allemaal afkomstig van vele andere albums door Marty Stuart uit z’n lange carriere beginnende in 1974 bij Lester Flatt & Earl Scruggs tot op heden opnieuw uitgezocht en gerangschikt.

De song “The Whiskey Ain’t Working” met Travis Tritt staat op het album “It’s All About to Change project uit 1991, , terwijl “Sundown in Nashville en “A Satisfied Mind” staan op het album “Country Music Project 2003.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Marty Stuart & His Fabulous Superlatives bijgestaan door Roger McGuin en Roger McGuinn en Chris Hillman met de song “A Satisfied Mind” tijdens hun “Sweetheart of the Rodeo 50th Anniversary Tour” optreden op 21 oktober 2018 in het “Sandy Springs Performing Arts Center” te Sandy Springs, GA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty  Stuart kent de countrymuziek van “haver tot gort”, omdat hij het al zijn hele leven leuk vindt, deze muziek heeft verkent tot over de grenzen zoals folk, gospel en de blues.

De hillbilly countrymuziek van Stuart, dat allerlei soorten samenbrengt, klinkt toch intens traditioneel en toch ook verrassend genoeg tegelijkertijd hedendaags en waar hij zeer bewust mee bezig is rekening houdend met de rijke en kleurige geschiedenis van de countrymuziek.

In navolging van countrysterren uit het verleden, zoals Tex Williams, Hank Williams, Porter Wagoner, Hank Snow draagt Marty Stuart vaak tijdens z’n optreden als een echter entertainer een zogenaamde “Rhinestone Nudie Suit”, een pak versierd met glimmende stenen. 

Hij is tevens een verwoede fan en verzamelaar van alles op het gebied van de countrymuziek geschiedenis en zijn collectie is overal te zien geweest in de Verenigde Staten.

Maar wat hem bovenal waardevol maakt is het feit, dat hij tevens een meer dan uitstekende musicus is, die ooit z’n carriere begon als mandolinespeler bij Lester Flatt & Earl Scruggs.

Binnenkort verschijnt van Marty Stuart een hernieuwde uitgave van z’n 10e studio-album “The Pilgrim” en daar kom ik over 14 dagen wel mee terug in dit programma.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Marty Sruart en z’n Fabulous Superlatives hier met de song “Sundown in Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en onderwijzing naar de aankondiging van de start van het 7e  seizoen van de Goudse countrygroep “Change of Key” met hun zondagmiddag programma “Country Café Concordia” op 29 september a.s. alvast een voorpoefje in dit programma met de song “After the Beep”.

Dit lied staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Change of Key heeft zich inmiddels weer helemaal voorbereid met een nieuwe reperatoire met tal van countrysongs natuurlijk met een verhaal, niet alleen electrisch spelend, maar ook akoestisch en ze hebben zich ook een aantal nieuwe instrumenten aangeschaft.

Zoals reeds eerder aangekondigd zal Dick van Altena als gastspeler optreden en hij zal ongetwijfeld ook een aantal songs van z’n nieuwste nederlandstalige album “Late Lente” ten gehore brengen.

Nog even terug naar april 2018 met een impressie van het laatste concert van hun 5e seizoen in theater Concorcia te Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan gaan we natuurlijk gelijk nog even luisteren naar Dick van Altena hier samen met Ruud Hermans met de song “Tell It yo You”, die staat op hun album “Lonely 2” in 2006 uitgebracht via Continental Record Service.

“Lonely 2” is ook de naam van een avondvullend liedjesprogramma van Dick van Altena en Ruud Hermans, die ze in die jaren hadden.

Twee zangers, liedjesschrijvers, die elkaar al meer dan 25 jaar kennen uit de Nederlandse countryscene.

Dick en Ruud hebben het podium vaak met elkaar gedeeld als leadzangers van resp. Major Dundee en Tulsa.

Het album bevat 14 songs, waaronder ook de twee nederlandstalige liedjes “Lieve An” en  “Grote Vriend”. 

Ruud Hermans natuurlijk voor dit programma gekozen gekozen als zeer recente winnaar van de TV-show “The Voice Senior” en Dick van Altena als gastspeler a.s. zondagmiddag aanwezig bij de start van Country Café Concordia.

In verband met de vervroegde aanvang van de raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard en de uitzending hiervan via radio en TV zijn Ruud Hermans en Dick van Altena tevens onze uitsmijters van dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Ruud Hermans en Dick van Altena hier met de song “Tell It To You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Sept. 24 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep ***   titel muziek  ***   tiel album   ***   Label

1. Audie Blaylock & Red Line   ***   Don’t Know Why   ***   Originalist   ***   The 615 Hideaway Records

2. Audie Blaylock & Red Line   ***   I Just Came to Get My Baby   ***   Originalist   *** The 615 Hideaway Records

3. Audie Blaylock & Red Line   ***   The Gate Called Beautiful (Acts 3)***   Originalist   ***   The 615 Hideaway Records

4. Ed Bruce   ***   Cup of Conversation   ***   Girls, Women & Ladies – The Universal Recordings   ***   Hump Head Records

5. Ed Bruce   ***   Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys   ***   Girls, Women & Ladies – The Universal Recordings   ***   Hump Head Records

6. Ed Bruce ft. Willie Nelson   ***   The Last Cowboy Song   ***   Girls, Women & Ladies – The Universal Recordings   ***   Hump Head Records

7. Marty Stuart ft. Travis Tritt  ***   The Whiskey Ain’t Working   ***   The Definitive Collection Vol. 2   ***   Hump Head Records

8. Marty Stuart  ***   Sundown in Nashville   ***   The Definitive Collection Vol. 2   ***   Hump Head Records

9. Marty Stuart ***   A Satisfied Mind   ***   The Definitive Collection Vol. 2   ***   Hump Head Records

10. Change of Key   ***   After the Beep   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

11. Ruud Hermans & Dick van Altena   ***   Tell It to You   ***   Lonely 2   ***   CRS

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *