Is Heaven Good Enough For You

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens aandacht voor de alternatieve countrymuziek, zoals uitgebracht door het blad ‘No Depression’ met o.a. ‘Sir Doug & The Texas Tornados’, Buddy Miller en Allison Moorer.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door een aantal IBMA Award 2019 winnaars zoals  o.a. ‘Entertainer of the Year’ de groep Joe Mullins & The Radio Ramblers, ‘Collaborative Recording of the Year’ Del McCoury en dezelfde Joe Mullins & The Radio Ramblers en Claire Lynch met de “Gospel Recording of the Year’ Award.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk ook tijd voor de nederlandse inbreng met een voorproefje op het concert “Back to the Country Part 9” a.s. zaterdagavond in de Goudse schouwburg met Dick van Altena en Savannah.

Vervolgens ook nog Clementine Volker, die 20 september j.l. optrad in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek, hier met het lied “Where This River Goes”.

Vervolgens gaan we terug naar Texas voor Rodney Crowell, tevens uitsmijter van dit programma met de song “Leaving Louisiana in Broad Daylight”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Bacon in My Beans” gespeeld en gezongen door Joe Mullins & The Radio Ramblers.

Deze song staat op hun album “For the Record”, dat op 29 maart j.l. werd uitgebracht door Billy Blue Records/New Day Entertainment.

De groep is meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards en bestaat uit  Joe Mullins op banjo , Mike Terry op de mandoline, Duane Sparks op gitaar ,Randy Barnes op de staande bas en met z’n vieren eveneens met schitterende samenzang en tenslotte ook nog Jason Barie op de viool.

Joe Mullins & the Radio Ramblers werden tijdens de IBMA Award 2019 show uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”. 

Van het album “For the Record” in dit programma de groep ook nog samen met Del McCoury met de “Guitar Song” en hiervoor kregen zij de Award “Callaborative Recording of the Year”.

Tijd door de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Joe Mullins & The Radio Ramblers met hun song “Bacon in My Beans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Gonna Sing, Gonna Shout” een fraaie bluegrass gospel gezongen door Claire Lynch en die staat op het album met de gelijknamige titel “Gonna Sing, Gonna Shout” , dat vorig jaar november werd uitgebracht door Billy Blue Records.

Een album met een fraaie verzameling van 12 songs geschreven door Rick Lang, singer/songwriter uit New Hampshire bijgestaan door een aantal meer dan uitstekende collega liedjesschrijvers zoals Jerry Salley, Becky Buller en Jon Weisberger, die allemaal al eens een IBMA Award “Songwriter of the Year” Award hebben ontvangen.

De twaalf songs werden vervolgens vertolkt door bekende bluegrass artiesten zoals Dave Adkins, Marty Raybon, Claire Lynch, Bradley Walker, Amanda Smith, Larry Cordle, The Whites, The Cox Family, High Road en ook Jerry Salley, die zanger/gitarist en tevens optrad als producer van dit project.

Tijdens de 30ste jaarlijkse IBMA Award show op donderdag, 29 september j.l. te Raleigh North Carolina werd dit album met de song Gonna Sing, Gonna Shout door Claire Lynch uitgeroepen tot “Gospel Recording of the Year”.

Tijd om eens te luisteren naar Claire Lynch hier met de fraaie bluegrass gospel “Gonna Sing, Gonne Shout” vokaal bijgestaan door Brandon Rickman, Josh Swift en Jerry Salley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder met de IBMA Award show met de “Song of the Year” “Thunder Dan” door de groep Sideline.

Deze song staat op hun album “Front and Center”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Mountain Home Music.

De song, die vorig jaar februari reeds als single verscheen, is geschreven door Josh Manning en werd tijdens de IBMA 2019 Award Show uitgeroepen tot  “Song of the Year”.

De bluegrassgroep bestaat Steve Dilling op banjo, Skip Cherryholmes op gitaar, Jason Moore op de bas, Nathan Aldridge met viool, Troy Boone op mandolin en Bailey Coe op gitaar.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar “Sideline” met hun “Country Song of the Year” Thunder Dan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens hoorde u ook nog Missy Raines met een instrumenale versie van de A.P. Carter song “Pal of Mine”, die staat op haar album “Royal Traveler”, dat in augustus vorig jaar werd uitgebracht door Compass Record en wordt hier toepasselijk vermeld als “Darlin’ Pal(s) of Mine”.

Missy Raines werd tijdens de IBMA 2019 Award show voor de 8ste keer uitgeroepen tot “Bass Player of the Year”.

Op het album “Royal Traveller” wordt zij bijgestaan door tal van sublieme musici zoals hier bij Darlin’ Pal(s) of Mine door Alison Brown op de banjo en Mike Bub en Tod Phillips op de bas en soms zelfs tegelijkertijd.

Tijd om eens kennis te maken met Missy Raines op staande bas bijgestaan door Alison Brown en de basissten Mike Bub en Todd Phillips met een instrumentale versie van de traditional ‘Darlin’ Pal(s) of Mine’.

Gewoon even aanklikken?Just Use the Link

Als laatste IBMA 2019 Award winnaars vervolgens “Something to Lose” door Sister Sadie hier met een song, die staat op hun tweede album met de toepasselijke naam “Sister Sadie II”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Pinecastle Records.

“Sister Sadie” opgericht door Dale Ann Bradley op gitaar met zang, inmiddels door de IBMA (International Bluegrass Music Association) reeds 5 keer uitgeroepen tot “Zangeres van het Jaar” bestaat verder uit  zangeres Tina Adair op manoline en met lead-zang, Deanie Richardson violiste bij o.a. Bob Seeger, The Chieftains, Vince Gill en Patty Loveless, de bekende banjospeelster Gena Britt tot voor kort deeluitmakend van de succesvolle bluegrassgroep “Alan Bibey & Grasstowne” en Beth Lawrence op de staande bas.

Sister Sadie werd tijdens de 30ste IBMA Award Show uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”.

Tijd om eens kennis te maken met Sister Sadie hier met de song “No Smoky Mountains”, die eveneens staat op hun album “Sadie II”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar No Depression hier met Sir Doug Sahm & The Texas Tornados met de song “Cowboy Peyton Place”.

Een zogenaamde “re-make” van één van de 1ste hits van Doug Sahm, een klassieker uit de jaren ‘70, die kort na het overlijden van Sahm als gevolg van een hartverlamming in 1999, werd uitgebracht op het album “The Return of Wayne Douglas” uitgebracht door Steady Boy Records met natuurlijk Freddy Fender, Flaco Jimenez en Augie Meyers.

Deze song staat niet alleen op het hiervoor vermelde album, maar ook op het verzamelalbum “No Depression, What it sounds like Vol. 1″ in 2004 uitgebracht door Dualtone. Het verzamelalbum kwam tot stand door inzet van het het prestieuze 3 maandelijkse Americana Magazin “No Depression” ter promotie van de Americana muziek een mix van o.a. hedendaagse country, bluegrass, rootsrock, R&B, Folk en Blues.

Nog even terug in de tijd voor Sir Doug Sahm & The Texas Tornados met de song “Cowboy Peyton Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Vervolgens  van het vermelde “No Depression” album ook nog “Does my ring burn your finger” geschreven, gespeeld en gezongen door Buddy Miller.

Deze song is afkomstig van z’n album “Cruel Moon” in 1999 uitgebracht door Hightone Records.

Buddy Miller’s “Cruel Moon” werd in z’n eigen studio gemaakt in samenwerking met een aantal oude vrienden, die langs kwamen en hem hielpen op een aantal tracks. Het werd een schitterend resultaat met mooie hedendaagse countrymuziek. Buddy Miller met z’n bijzondere doorleefde stem hier op gitaar, schreef de meeste songs samen met z’n vrouw Julie.

Zoals vermeld bijgestaan door een aantal vrienden zoals Emmylou Harris, Joy Lynn White en Steve Earle. Buddy Miller speelde natuurlijk ook als lead-gitarist in de band van Emmylou Harris.

In ieder geval is “Cruel Moon” zeer de moeite waard om weer eens tevoorschijn te halen.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Buddy Miller met de song “Does My Ring Burn Your Finger” in de “Nashville Cannery” op 23 september 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit verzamel album ook “Is Heaven Good Enough For You”, een bijzondere countrysong door Allison Moorer en dat van oorsprong staat op haar debuut album “Alabama Song” in 1998 uitgebracht door MCA Nashville.
Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Allison Moorer met haar song “Is Heaven Good Enough For You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het komt maar zelden voor, dat twee zussen allebei slagen met elk een eigen carriere in de populaire muziek. Shelby Lynne en Allison Moorer behoren tot die zeldzamen uitzonderingen.

Van Shelby Lynne werd verwacht, dat zij in de jaren 90 een belangrijke countryster zou worden, maar dat gebeurde niet. Zij verdween een poosje op de achtergrond en in die tijd begon Allison met haar carriere, waarbij zij haar debuut maakte de song “A soft place to fall “ te horen in de film “Horse Whisperer”.

Enigzins droefgeestige country ballades zijn haar specialiteit en deze “Is Heaven Good Enough for You” geschreven n.a.v. het overlijden van haar moeder al helemaal.

Toch ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Allison Moorer hier met de song “Pardon Me”, die ook staat op haar album “Alabama Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met zoals reeds aangekondigd een voorproefje op het “Back to the Country Part 9’ concert a.s. zaterdag, 5 oktober in de Goudse schouwburg.

Dick van Altena en Savannah en ook nog Cor Sanne hier met de song “Ashes of Love”, die staat op hun album “Back to the Country” Part 5.

Inmiddels is de samenstelling iets gewijzigd Cor Sanne is met de actieve deelname op het toneel gestopt en de groep bestaat nu dus nog uit Dick van Altena en Savannah en zijn dus inmiddels van start gegaan met hun Part 9 met nog steeds fraaie countrysongs a.s. zaterdagavond 5 oktober dus in de Goudse schouwburg.

Nog even terug naar het optreden van Dick van Altena, Savannah en Cor Sanne op 5 januari 2019 te Angeren met de start van hun theatershow “Back to the Country 8” met hun openings medley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Where This River Go” door Clementine Volker hier met een song, die staat op haar album “Let It Go” in eigen beheer uitgebracht door Cle Music.

Clementine Volker trad reeds twee keer hier in de studio tijdens het TV-programma “De Waard aan Tafel”, waarvan ook een keer samen met de Amerikaanse singer/songwriter Wyatt Easterling.

Vrijdag, 20 September trad Clementine ook nog op tijdens het “Open Huis” Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

 Reden genoeg om nog eens terug te komen in dit programma met deze actieve singer/songwriter/ gitariste uit het Verre Westen van Goeree-Overflakkee.

Het Cultuurhuis heeft haar alvast geboekt voor maart volgend jaar voor een bijzondere Italiaanse avond en daar kom ik t.z.t. natuurlijk wel weer op terug.

Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Clementine Volker met haar song “Where This River Goes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma,Rodney Crowell, met de song “Leaving Lousiana in the Broad Daylight”, die staat op z’n album “Acoustic Classics” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht door RC 1 Records.

Op dit album wordt Rodney bijgestaan door o.a. Rory Hoffman op accordion, Jed Hudghes op gitaar, mandocello met zang, Tania Hancheroff, Kim Keyes en Siobhan Kennedy met zang, Eamon McLoughlin op mandolin, viol en met zang en tenslotte Joe Robinson op gitaar met zang.

Natuurljk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Rodney Crowell hier met de song “Leaving Louisiana in the Broad Daylight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”
Datum: okt. 1 ‘19 19.00 – 20.00 uur
RTV Krimpenerwaard  
Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel alnum   ***   Label

1. Joe Mullins & the Radio Ramblers   ***   Bacon in My Beans   ***   For the Record   ***   Billy Blue Records/New Day Ent.

2. Joe Mullins & the Radio Ramblers ft. Del McCoury   ***   The Guitar Song   ***   For the Record   ***   Billy Blue Records/New Day Ent.

3. Claire Lynch   ***   Gonna Sing, Gonna Shout   ***   Gonna Sing, Gonna Shout   ***   Billy Blue Records/New Day Ent.

4. Sideline   ***   Thunder Dan   ***   Front and Center   ***   Mountain Home Music

5. Missy Raines   ***   Darlin’ Pal(s) of Mine   ***   Royal Traveller   ***   Compass Records

6. Sister Sadie   ***   Something to Lose   ***   Sister Sadie II   ***   Pinecastle Records

7. Sir Doug & The Texas Tornados   ***   Cowboy Peyton Place   ***   No Depression –What It Sounds Like  Vol. 1   ***   Dualtone Music Group

8. Buddy Miller   ***   Does My Ring Burn Your Finger      ***   No Depression –What It Sounds Like  Vol. 1   ***   Dualtone Music Group

9. Allison Moorer   *** Is Heaven Good Enough for You   ***   No Depression –What It Sounds Like  Vol. 1   ***   Dualtone Music Group

10. Dick van Altena, Savannah & Cor Sanne   ***   Ashes of Love   ***   Back to the Country Part 5   ***   CMS Productions

11. Clementine Volker   ***   Where This River Goes   ***   Let It Go   ***   Cle Music

12. Rodney Crowell   ***   Leaving Lousiana in the Broad Daylight   ***   Acoustic Classics   ***   RC 1

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *