The King Is Gone (So Are You)

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we nog eens terug in tijd en wel naar 14 maart 1990 voor een optreden van Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash en Kris Kristofferson, The Highwaymen, in het Nassau Coliseum te Uniondale New York.

Maar we beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. Kristy Cox en Backline met nieuwe songs zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records.

 Vervolgens ook weer eens aandacht voor de ‘old-timey’ countrymuziek in een nieuw jasje gestoken door ‘The Hogslop String Band’ uit Nashville TN .

Vanavond geen agenda, want in deze regio is voor de countryartiesten de vakantie tijd aangebroken, maar is het wel tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met vanavond aandacht voor Alicia Geerlings uit Culemborg met haar debuut single “Peanut” en Sandra Vanreys met een song van haar nieuwe album “Back Where I Started From”.

Dan naar Nashville voor singer/songwriter Marty Brown na lange tijd terug met z’n nieuwe album “American Highway”, dan voor de alternatieve countrymuziek naar Sidney Australie voor “The April Family” met een song van hun nieuwe album “House of Cards” en vervolgens voor onze uitsmijter van dit programma naar Texas voor Aaron Watson met de song “Country Radio”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de bluegrassgroep “Backline” uit Spartanburg Zuid-Carolina met hun single “Good Cause I’m Gone”, dat de vorige maand werd uitgebracht door Mountain Fever Records.
De single maakt deel uit van een te verwachten album van deze nieuwe bluegrassgroep uit South Carolina, bestaande uit zangeres ,schrijfster en gitariste Katelyn Ingardia, Zach Carter op banjo, Travis Tucker op resonator gitaar, Jason Belue op de staande bas en Milom Williams op mandolin, terwijl Clint White optreedt als gastspeler op viool.
Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u kennismaken met de bluegrasgroep Backline hier met hun sing “Good Cause I’m Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog Kristy Cox van oorsprong uit Australie , met haar single “Yesterday’s  Heartache”.
Een nieuwe song, die is geschreven door Jerry Salley, Kelli Kingrey, en Bruce Carpenter en die deel zal uitmaken van een binnenkort te verschijnen nieuw album van Kristy Cox als opvolger van haar album “Ricochet”, dat vorig jaar januari eveneens werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

“I’d Like to Be Your Neighbor” door The Chuchmen hier met een single, die door Mountain Fever Records werd gestuurd aan de hun bekende countrymuziek programmamakers, zoals ook hier bij RTV Krimpenerwaard.

Vanuit Martinsville in de bergen van zuidwest Virginia komt deze fraaie bluegrassgospel gezongen en gespeeld door The Churchmen, die al sinds 1989, dus al zo’n 30 jaar, actief is met het promoten van hun geloof middels hun mooi blugerass gospelmuziek.

Deze song is geschreven door banjo speler Caroll Arnn en de single is op 25 juni j.l. uitgebracht via Morning Glory Music en vervolgens door Mountain Fever Records gedistribueerd.

De huidige samenstelling van de groep bestaat uit Jay Adams op gitaar, Greg Jones, de bekende mandolinespeler en zanger uit Mount Airy NC, die sinds kort optreedt als de vervanger van Gerald Harbor, de oprichter van de groep en vervolgens ook nog de woordvoerder van de groep, Keith Clark op de bas, Dewey Brown op de viool en Rick Keen op de resonator gitaar.
U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Churchmen met de song “Crown of Thorns”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd nu naar “The Hogslop String Band” hier met de songs “Makin’ Moonshine” vrij vertaald  “sterke drank maken in de diepdonkere nacht” en het rustige “When to Let It Go”.
U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar The Hogslop Band met de song “Makin’Moonshine” tijdens een optreden gedurende het Houston Festival in het Felts Park te Galax Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op hun album met hun eigen naam als titel en dat ook in eigen beheer de vorige week 9 juli werd uitgebracht middels een crowdfundingsactie  .

In het grijze verleden heeft de groep Hogslop String Band ook al eens een tweetal albums uitgebracht namelijk in 2009 “Volume One” en in 2011 vervolgens ook nog Vol. 2, maar die heb ik nooit in de roulatie zien komen, ondanks dat ik fraaie titels van vermelde songs heb gelezen heel toepasselijk voor de old-timey stringband muziek.

De naam van de groep is ook al iets uit die tijd Hogslop String band en waarvan Hogslop vrijvertaald betekend “varkensvoer” en in het grijze verleden waren er meer van dit soort namen zoals bijvoorbeeld “The Busted Toe Mudthumpers”, “The Muskrat Ramblers”, “The Fat City String Band” en “The Cacklin’ Hens and Roosters Too!” , “Gid Tanner & The Skillet Lickers” en natuurlijk niet te vergeten van recentere datum de legendarische “The Highwoods String Band”.
Nog even terug in de tijd voor Gid Tanner & The Skillet Lickers hier met de song “Dixie”.

Gewoon en doorschakelen/Just Use the Link!

In ieder geval weer een bijzonder dynamisch album met een mix van old-time country, bluegrass en hedendaagse country door een groep bestaande uit Kevin Martin op viool met zang,  Gabriel Kelley Vocals, Guitar, Harmonica, Daniel Binkley op banjo met zang en tenslotte Pickle opstaande bas, washtub bass en met zang. De viermans formatie wordt in dit album ook nog bijgestaand door Doug Kershaw.

Op dit moment toeren ze nog in Amerika, maar zo’n beetje de gehele maand augustus treden zij op vooral in Zweden, maar ook nog in Noorwegen. Dus bent u nog op vakantie in Scandinavie, hou dan ook even de concerten ter plaatse in de gaten voor de Hogslop String band.
U kunt hier ook nog even luisteren naar The Hogslop String Band met hun song “When to Let It Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens terug in de tijd voor The Highwaymen hier met de bekende song “Good Hearted Woman” tijdens een optreden op 14 maart 1990 in het Nassau Coliseum te Uniondale in de staat New York. Van dit optreden hoorde u ook nog The Highwayman, bestaande uit Willie nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash en Kris Kristofferson met de songs “The King Is Gone ( So Are You)” en met “The King” werd natuurlijk Elvis Presley bedoeld en “Amanda”.
U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Highwaymen met de song “The King Is Gone”(So Are You) tijdens Farm Aid 1992 te Irving TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De begeleiding van dit viertal bestond uit Gene Chrisman op drums, J.R. Cobb evenals Reggie Young op gitaar, Danny Timms en Bobby Wood op keyboard met zang, Mike Leach op de bas, Bobby Emmons op keyboards, Mickey Raphael op mondharmonica en Robby Turner op pedal steel, ook al een oude bekende van Waylon Jennings van z’n begeleidingsband “The Waylors” en later “Waymore’s Outlaws”.

Vier countrymuziek ertiesten, die niet veel ophadden met de aanwijzingen van de countrymuziek-bazen in Nashville, hun eigen gang gingen en daardoor werden ook aangeduid met Outlaws.
Maar er waren natuurlijk nog meer van die zogenaamde dwarsliggers, die hun eigen gang gingen,waaronder ook Merle Haggard, Billy Joe Shaver, Johnny Paycheck en David Allan Coe.

De groep “The Highwaymen” werd in 1985 opgericht door Johnny Cash en Waylon Jennings tezamen met Willie Nelson en Chris Kristofferson en hun eerste song “Highwaymen” kwam gelijk in de top van de countrymuziekoverzichten te staan.

The Highwaymen at Farm Aid Irving TX

Zo nu en dan kwamen zij nog eens bij elkaar en in 1990 werd hun tweede album “Highwayman 2” uitgebracht in 1995 gevolgd door hun laatste album “The Road Goes on Forever”, maar gelukkig zijn ook het optreden in het Nassau Coliseum in 1990 en fragementen van hun concerten tijdens Farm Aid in Irving Texas in 1992 en in het Cyclone Stadium in Ames Iowa middels dit fraaie album “American Outlaws” met 3 CD’s en 1 DVD beschikbaar.

Door het overlijden van Waylon Jennings in 2002 en Johnny Cash een jaar later kwam er een einde aan dit legendarische samenwerking en moeten we het dus doen met hun fraaie albums en video’s.
Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar The Highwaymen met de Bob McDill song “Amanda” met lead-zang door Waylon Jennings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor eerst naar Culemborg voor Alicia hier met de song “Peanut”, die als single werd uitgebracht door EG Records.
Alicia Geerlings, woonachtig in het Gelderse stadje Culemborg, zingt al vanaf de basisschool. Ze begon met optreden op de basisschool tijdens weekvieringen en later op de middelbare school meegedaan bij bandjes en schoolprojecten die met muziek te maken hadden.

Zij is een dochter van de bekende countryzanger/schrijver en guitarist Eddy Geerlings, die ook regelmatig is te beluisteren hier bij “Countrymusic Round-Up” en zoals het spreekwoord zegt “Een appel valt niet ver van de boom” en dat geldt dus ook voor Alicia, die in november 2019 ook nog meegewerkt aan het Dutch Country Music Award Gala en werd begeleid door de bekende Country Band The Music Road Pilots.
Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Alicia hier met haar song “Peanut”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Tell Me Do You Love Me” door Sandra Vanreys hier met een song, die staat op haar album “Back Where I Started From”, daarbij vokaal bijgestaan door Gerard Bierman. Het album werd begin juli op door Neo Music uit Boven-Smilde uitgebracht.

Sandra wordt op dit album muzikaal bijgestaan door Johan Jansen op pedal-steel, Niels Verhart op drums en alle andere instrumenten door John Geuzinge-Havinga, terwijl John en Nienke ook nog de achtergrondzang voor hun rekening namen.

Het album werd op 7 juli j.l., in Aalten, de woonplaats van Sandra, tijdens het tweede “Country Music on the Farm” op het landgoed Eppink, gepresenteerd aan het publiek.
Tijd om eens kennis te maken met de song “Tell Me Do You Love Me” van het nieuwe album van Sandra Vanreys.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Marty Brown voor het stevige countryrock werk hier met de song “Better Than It’s Ever Been”. Deze song staat op z’n album “American Highway”, op 17 mei van dit jaar uitgebracht door Plowboy Records.
Na 20 jaar weer eens een album van deze singer/songwriter, die zich de laatste jaren voornamelijk had bezig gehouden met het schrijven van songs voor andere artiesten, zoals Trace Adkins, Brooks & Dunn en Tracy Byrd.
Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar Marty Brown met de titelsong van z’n album “American Highway”.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Blue Had You” door The April Family uit Sidney Australie, hier met een song, die staat op hun tweede album “House of Cards”, dat op 5 juli j.l. werd uitgebracht door Social Family Records, nadat in januari van dit jaar de song “Champagne” als eerste single van het album werd gepresenteerd.

Het album “House of Cards” dus niet te verwarren met de beruchte Amerikaanse TV-serie, bevat 11 songs, die zijn geschreven door zangeres Kylie Whitney en de multi-instrumentalist van het trio Michael Carpenter samen met gitarist Casey Atkins hier met een fraaie mix van pop en countrymuziek.
Op het album werd het trio nog bijgestaan door Andrew Cavalieri op mondharmonica en uit Nashville nog Luke Moller op viool.
Tijd om eens kennis te maken met “The April Family” hier met de 3e single van hun album “Blue Had You””.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter uit Texas Aaron Watson hier met de toepasselijkse song “Country Radio”, die staat op z’n album “Red Bandana”, dat op 21 juni j.l. werd uitgebracht door Big Label. Een fraai album met 20 songs, waar kom je dat nog tegen tegenwoordig en met z’n “Country Radio” fraaie herinneringen ophalen uit z’n kindertijd in Amarillo Texas.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Aaron Watson met de song “Country Radio”  in de “Grand Ole Opry” op 18 juni 2018  te Nashville, TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Juli 16 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Backline   ***   Good Cause I’m Gone   ***   single   ***   Mountain Fever Records

2. Kristy Cox   ***   Yesterday’s Heartache   ***   single   ***   Mountain Fever Records

3. The Churchmen   ***   I’d Like to Be Your Neighbor   ***   single   ***   Mountain Fever Records

4. Hogslop String Band   ***   Makin’ Moonshine   ***   Hogslop String Band   ***   Slop the Hog String Band

5. Hogslop String Band   ***   When to Let It Go   ***   Hogslop String Band   ***   Slop the Hog String Band

6. The Highwaymen Live   ***   Good Hearted Woman   ***  American Outlaws   ***                  Sony Music

7. The Highwaymen Live   ***   The King Is Gone (So Are You)   ***  American Outlaws   ***   Sony Music

8. The Highwaymen Live   ***   Amanda   ***  American Outlaws   ***                Sony Music

9. Alicia   ***   Peanut   ***   single   ***   EG Records

10. Sandra Vanreys ft. Gerard Bierman   ***   Tell Me Do You Love Me   ***   Back Where I Started From   ***   Neo Music

11. Marty Brown   ***  Better Than It’s Ever Been   ***   American Highway   ***   Plowboy Records

12. The April Family   ***   Blue Had You   ***   House of Cards   ***   Social Family Records

13. Aaron Watson   ***   Country Radio   ***   Red Bandana   ***   Big Label Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *