Flatland Hillbillies

Na een fraaie zomervakantie van zes weken weer “live” in de studio met heel veel nieuwe countrymuziek met in dit programma speciale aandacht voor het nieuwe album ‘Texas’ van Rodney Crowell met een drietal songs, waarbij hij o.a. wordt bijgestaan door Ringo Star, Ronnie Dunn, Willie Nelson en Lee Ann Womack.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Grascals met een drietal songs van hun nieuwe album ‘Straighten the Curves’, dat op 6 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music .

Vervolgens gaan we ook nog op de Scandinavische countrymuziek tour met Rune Rudberg.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio met daarna natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” met Sandra Vanreys uit Aalten Gelderland met een song van haar nieuwe album “Back Where I Started From” en de Goudse countrygroep Change of Key met hun zeer recent uitgebracht nederlandstalig lied “Gewoon-Speciaal”.

Vervolgens gaan we nog terug naar Zweden voor de Mike Teardrop trio en treedt Steffen Jakobsen uit Grimstad Noorwegen op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n album “My Beginning”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de songs “Callin’ Your Name”, “Drivin’ My Life Away” en “What Does God Look Like” door The Grascals.

Deze songs staan op het album “Straighten the Curves”, dat a.s. vrijdag, 6 september officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music en waarop 12 fraaie songs, waaronder ook twee bluegrass gospels zoals “What Does God Look Like”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de song “Drivin’ My Life Away” door The Grascals.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Inmiddels ruim 15 jaar onderweg als bluegrassgroep met talrijke fraaie en succesvolle albums met 3 Grammy nominaties, 2 keer uitgeroepen tot IBMA Entertainer Of The Year” en tal van late-night TV optredens, en regelmatige gastoptredens in  “The Grand Ole Opry”.

Met de bluegrassmuziek van dit album “Straighten the Curves” toont de groep “The Grascals”, dat ze nog steeds op volle kracht onderweg zijn naar nieuwe horizons.

De bezetting van de groep is inmiddels wel gewijzigd met de nieuwe gitarist en leadzanger Chris Davis, die sedert de lente van dit jaar in de schoenen is gestapt van Terry Eldredge, 1 van de oprichters van The Grascals, die had besloten er mee te stoppen.

Chris Davis is als dynamische lead-zanger/gitarist zeker goed te horen in de “Larry Cordle en Chris Austin song “Callin’ Your Name”, daarbij bijgestaan door collega gitarist John Bryan met tenorzang.

Natuurlijk ook nog steeds aanwezig de medeoprichters van The Grascals Terry Smith op de staande bas, Danny Roberts opde mandoline, Adam Hayes op viool en “last but not least” Kristin Scott Benson op de banjo, die in 2011 bij de groep kwam en daarvoor reeds een aantal malen door de IBMA was uitgeroepen tot “Banjo Player of the Year”.

“The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier bij Countrymusic Round-Up met hun nieuwste en fraaie album “Straighten the Curves”.

U kunt ook nog even luisteren naar The Grascals met de song “Haggard”, die eveneens staat op het album “Straighten the Curves”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd eens naar Noorse countrymuziek hier door de Rune Rudberg Band met de song “Cowboys Ain’t Supposed to Cry”.

“Old Country” door Rune Rudberg hier met de titelsong van z’n album, dat op 23 augustus j.l. werd uitgebracht door Universal Music A/S. Van dit album met 12 songs hoorde u ook nook nog de song “Cowboy’s  Ain’t Supposed to Cry”.

Rune van oorsprong uit Trøgstad in Østfold heft met z’n 57-jaar al een hele muziek carriere met “ups en downs” achter de rug, maar met z’n groep zeer actief met niet alleen countrymuziek, bracht vorig jaar ook nog het fraaie countrymuziek album “Minner” uit.

In 2011 startte de noorse groep “Ground Zero” z’n samenwerking met Rune Rudberg en vormde vervolgens de “Rune Rudberg Band” op dit moment bestaande uit Rune Rudberg – op lead-gitaar en met zang, Tor Brasetvik op de bas, Egil Brattås op gitaar, Geir Torgersen op keyboard, Geir Hilsen op drums en Tore Blestrud op steelgitaar.

In 2013 bracht de groep het album”Tro” uit, die onmiddellijk in Noorwegen hoog in de muziekoverzichten kwam te staan en zelfs een aantal weken op de eerste plaats.

In 2015 werd het album “Levd Liv” uitgebracht in juni 2016, gevolgd door een solo-album van Rune met de titel “Kindly Keep It Country”., datzelfde jaar gevolgd door het album “20 Biggest Hits”.

Hun voorlaatste album “Minner” dat in 2018 werd uitgebracht en de derde studioalbum was van de groep werd tot dusver tot hun beste gerekend, maar dit album “Old Country” van de Rune Rudberg Band gaat volgens mij ook weer hoge ogen gooien.

Tijd om eens kennis te maken met de Rune Rudberg Band hier met de song “Old Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu speciale aandacht voor het nieuwe album “Texas” van singer/songwriter/gitarist Rodney Crowell hier met de songs “Treetop Slim & Billy Lowgrass”, “You’re Only Happy When You’re Miserable” en “Deep in the Heart of Uncertain Texas”.

Rodney Crowell wordt bij de laatstvermelde song vokaal bijgestaan door Ronnie Dunn, Willie Nelson en Lee Ann Womack, terwijl Ringo Star assistentie verleend bij de song ” “You’re Only Happy When You’re Miserable”.

Deze songs staan dus op het album “Texas”, dat op 16 augustus j.l. in eigen beheer werd uitgebracht onder de naam RC1 Records.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even kijken naar een leuke video-clip van Rodney Crowell bijgestaan door o.a. Randy Rogers en Lee Ann Womack met de 1ste track, “Flatland Hillbillies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met tracks met met gastoptredens van een aantal Texanen zoals Willie Nelson, Lyle Lovett, Lee Ann Womack, Ronnie Dunn, Steve Earle, ZZ Top’s Billy Gibbons en Randy Rogers.

Daarnaast staan er gastoptredens op van non-Texanen Vince Gill en zoals reeds gemeld Ringo Starr.

De Texaan Rodney Crowell 69 jaar geleden geboren in Houston Texas is een meer dan uistekende singer/songwriter/gitarist, die in z’n jeugd veel optrok met Guy Clark, Johnny Cash en Townes VanZandt.

In de jaren ‘70 ging hij gedurende drie jaar deel uitmaken van Emmylou Harris Hot Band en was in dit tijd schrijver van bekende songs als “When I Gain Control Again” en “Blue Berry Wine”. Eind jaren ‘70 vormde hij ook nog de gelegenehidsgroep “the Cherry Bombs” met o.a. Vince Gill.

In 1978 tekende hij een platen contract bij “Warner Brothers Music Group” en bracht dat jaar z’n legendarische album met de titel “Ain’t Living Long Like This”.

Ook deze song is ettelijke malen vertolkt door bekende Outlaw countrymusici als Waylon Jennings, Emmylou Harris, Brooks & Dunn en ook de Texaanse groep “Cooder Graw”.

Talloze malen onderscheiden met verschillende Awards zoals samen met Emmylou Harris met het album “Old Yellow Moon”, ook samen met haar uitgeroepen tot Duo van het Jaar in 2013 en 2016, ook het album “Traveling Kind”.

Rodney Crowell hier met z’n album Texas” zeer aanbevelenswaardig.

Als lezer van dit bericht kunt u ok nog even kijken en luisteren naar Rodney Crowell hier met z’n band met de song “56 Fury”, de 3e track van het album “Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd  naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daar voor naar Aalten gelegen in de Achterhoek Gelderland voor Sandra Vanreys hier met de song “Don’t Tell Me What to Do”.

Deze song staat op haar album “Back Where I Started From”, dat begin juli door Neo Music uit Boven-Smilde werd uitgebracht.

Sandra wordt op dit album muzikaal bijgestaan door Johan Jansen op pedal-steel, Niels Verhart op drums en alle andere instrumenten door John Geuzinge-Havinga, terwijl John en Nienke ook nog de achtergrondzang voor hun rekening namen.
Ook de countryzanger/gitarist Gerard Bierman is nog aanwezig als zanger.

Het album werd op 7 juli j.l., in Aalten, de woonplaats van Sandra, tijdens het tweede “Country Music on the Farm” op het landgoed Eppink, gepresenteerd aan het publiek.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een optreden van Sandra Vanreys samen met de groep “Americana Unlimited” tijdens de viering van haar 35-jarig jubileum als artieste hier met de Kris Kristofferson song “Help Me Make It Through the Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Gewoon-Speciaal” door Change of Key uit Gouda hier met een nederlandstalig lied, dat eind vorige maand werd uitgebracht als single. De tekst is geschreven door Danielle Poot en Marijke de Jong, terwijl de Amerikaan musicus/multi-instrumentalist Tim Crouch de arrangementen schreef.

Als regelmatige luisteraar van het programma “Countrymusic Round-Up” zal het u niet zijn ontgaan, dat deze succesvolle countrygroep nog veel meer pijlen op hun boog hebben staan. Van fraaie countrysongs, Hawaiiaanse muziek, muzikaal theater aan huis met thema’s voor senioren op een locatie, maluhia, muziek tijdens plechtigheden, met nu een fraaie nederlandstalige song met een boodschap “Een gewone dag is niet gewoon gewoon”. 


Zondagmiddag, 29 September a.s. in Concordia Haastrecht de start van hun 7e seizoen “Country Café Concordia” en mede in verband met het gastoptreden van de gerenommeerde singer/songwriter Dick van Altena deze keer in de grote concertzaal, waarvoor met entreekosten zijn verschuldigd. Voor meer info

Natuurlijk kunt u als lezer ook hier nog even kennismaken met de fraaie nederlandstalige song “Gewoon – Speciaal” door Change of Key”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens “Just a Country Boy” door de Mike Teardrop Trio uit Bjursås Midden Zweden  hier met een song, die staat op hun tweede album “Till the Dawn” op 28 juni j.l. uitgebracht door Enviken.

Een album met 14 songs, met muziek, die door de musici zelf wordt aangeduid als “Countryfied Rockabilly” en waarbij de groep bestaat uit Mike Teardrop op de bas met zang, Rasmus Andersson (zang, gitaar) en Henrik Ulander (drums) met gastpianist Stefan Nykvist.

Tijd om eens kennis te maken met de Mike Teardrop Trio hier middels de song “Just a Country Boy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor onze uitsmijter van dit programma gaan we naar Grimstad Noorwegen voor Steffen Jakobsen hier met de song “Family Tradition”, die staat op z’n album “My Beginning”, dat in 2009 werd uitgebracht door Clutterbillies Entertainment en zoals de titel van het album al zegt uit het begin van z’n carriere in de countrymuziek.

In 2013 bracht bij nog het album “Six Strings Affaire” uit en kreeg ik de vorig week nog een aantal singles van hem uit Noorwegen en dus kom ik in de nabije toekomst best nog wel eens terug met Scandinavische countrymuziek.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Steffen Jakobsen met de Hank Williams Jr. song “Family Tradition” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!
Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 
Datum: Sept. 3 ‘19 19.00 – 20.00 uur RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis
Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

1. The Grascals   ***   Callin’ Your Name   ***   Straighten the Curves   ***   Mountain Home Music

2. The Grascals   ***   Drivin’ My Life Away   ***   Straighten the Curves   ***   Mountain Home Music

3. The Grascals   ***   What Does God Look Like   ***   Straighten the Curves   ***   Mountain Home Music

4. Rune Rudberg   ***   Cowboys Ain’t Supposed to Cry   ***   Old Country   ***   Universal Music A/S

5. Rune Rudberg   ***   Old Country   ***   Old Country   ***   Universal Music A/S

6. Rodney Crowell   *** Treetop Slim & Billy Lowgrass   ***   Texas   ***     RC1 Records

7. Rodney Crowell ft. Ringo Star  ***   You’re Only Happy When You’re Miserable   ***   Texas   ***   RC1 Records

8. Rodney Crowell ft. Ronnie Dunn, Willie Nelson & Lee Ann Womack  ***   Deep in the Heart of Uncertrain Texas   ***   Texas   ***   RC1 Records

9. Sandra Vanreys   ***  Don’t  Tell Me What to Do   ***   Back Where I Started From   ***   Neo Music

10. Change of Key   ***   Gewoon – Speciaal   ***   single   ***   Change of Key

11. Mike Teardrop Trio   ***   Just a Country Boy   ***   Till the Dawn   ***   Enviken

12. Steffen Jakobsen   ***   Family Tradition   ***   My Beginning   ***   Clutterbillies Entertainment DA

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *