It’s Hard to Be Humble

In verband met de vervroegde aanvang van de raadsvergadering van de gemeente Krimpenerwaard werd de uitzending van het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ verplaatst naar woensdag, 10 april van 17.00 – 20.00 en werd het programma eveneens van te voren opgenomen met weinig praatjes, maar voor de luisteraar wel veel plaatjes!.

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de inmiddels 86-jarige Texaan Willie Nelson, die vorig jaar nog een  Grammy Award verkreeg voor ‘The Best Traditional Pop Album’ en  in juni van dit jaar ons weer verraste met een fraai countrymuziek album met als titel ‘Ride Me Back Home’.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass muziek, die deze keer wordt verzorgd door ‘Audie Blaylock & Redline’ met een drietal songs van hun album ‘Cryin’ Heart Blues’ en ‘Gary Brewer & The Kentucky Ramblers’ met z’n ‘Derby City Flash’.

Vervolgens uit Austin TX zanger/schrijver/gitarist James Hand met pure Honky-Tonk van z’n album ‘Shadow on the Ground’.

In het programma Countrymusic Round-Up geen agenda, want in deze regio is ook voor de countryartiesten niet alleen de vakantie tijd aangebroken, maar ook de tijd om een nieuw programma voor het komende najaar en winter samen te stellen.

Wel alvast een aankondiging van een het eerste zondagmiddagconcert in theater Concordia en daarom voor de Nederlandse inbreng in dit programma Dick van Altena met een song van het album “Back to the Country Vol. 4” en de Goudse countrygroep “Change of key” met de titelsong van hun album “When Music Calls My Name”.

Vervolgens voor de hedendaagse countrymuziek naar Noord-Ierland door Nathan Carter met de titelsong van z’n album “Livin’ the Dream” en treedt de Texaan Tracy Lawrence op als uitsmijter van het programma met de song “Whole Lotta Me”.

We begonnen dit programma trouwens met de titelsong van het album “Cryin’ Heart Blues” en de songs “Drink Up and Go Home” en “Talk to Your Heart” door Audie Blaylock & Redline.

Deze songs staan op hun album “Cryin’Heart Blues”, dat werd uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Audie Blaylock & Red Line met de song “Crying Heart Blues” tijdens  het Jenny Brook Bluegrass Festival in Tunbridge, Vermont, op 22 juni 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Louisville Kentucky voor Gary Brewer met de songs “Derby City Flash” en “Heart Hurtin’for Certain”.

Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit Louisville Kentucky hier met songs, die staan op het album “Homestretch” uitgebracht in eigen beheer.

Een familiegroep met de ervaren Gary als spil geholpen door z’n zoons Mason en Wayne en z’n vader Finley Brewer. “Brewgrass” uit Louisville dus!

Vanuit Louisville KY voor u nog Gary Brewster & The Kentucky Ramblers hier met de song “Derby City Flash”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar Austin Texas voor James Hand hier met de songs “Leavin’ for Good” en “The Pain of Loving You”.

Pure honky tonk, die staat op z’n album “Shadow on the Ground” opgenomen in de bekende Bismeaux Studios te Austin Texas en uitgebracht door Rounder Records.

Voor u als lezer nog een bezoekje aan Threadgill’s voor een optreden van James Hand met de song “The Pain of Loving You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas voor de inmiddels 86-jarige Willie Nelson ons op 21 juni j.l. met een nieuw album met 11 songs met als eerste de titelsong “Ride Me Back Home”, niet alleen als een soort eerbetoon aan afgedankte paarden, waarvan Willie er ook een tiental op z’n eigen ranch in Texas houdt, maar ook een metafoor over z’n eigen leven.

De tekst van de song is geschreven door Sony Trockmorton, een van de succesvolste schrijver van songs voor o.a. Merle Haggard, Tanya Tucker, The Oak Ridge Boys.

Aanbevelenswaardig even kijken en luisteren naar Willie Nelson hier met de titelsong van z’n album “Ride Me Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “It’s Hard to be Humble” kennen wij natuurlijk ook wel in Nederland met als titel “het is moeilijk bscheiden te blijven” speciaal door Willie Nelson ingebracht als het kan bijna niet missen zijn mening over de huidige president van Amerika, Donald Trrump.

Willie wordt in deze song vokaal bijgestaan door z’n zoons Lukas en Micah.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Willie Nelson hier samen met o.a. z’n zoons Lukas en Micah in de studio met de song ‘Its Hard to Be Humble’.

Over wie zou dat toch gaan?

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken is het nu tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar zoals reeds eerder gemeld veel country artiesten zijn ook aan vakantie toe na de vele optredens in het afgelopen jaar.

Zij gaan nu ook zelf op vakantie dan wel werken aan hun nieuwe programma, dat waarschijnlijk in de maand september weer zal gaan starten.

Een fraai voorbeeld daarvan is het aangekondigde optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key”, die op zondag, 29 september weer starten met hun zondagmiddagconcerten, het 7e Country Café-seizoen, met Dick van Altena als gastspeler in de grote zaal van Theater Concordia te Haastrecht.

Alvast een soort van voorproefje op zondag, 29 september a.s .met Goudse countrygroep “Change of Key” met de titelsong van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Nog even terug naar de album presentatie “When Music Calls My Name” van Change of Key al weer ruim zeven jaar geleden in theater Concordia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds aangekondigd zal dan ook Dick van Altena als gastspeler optreden en van hem de song “You Never Can tell (C’est la Vie), die staat op het album “Back to the Country Part 4”.

Deze song is in de jaren ’60 geschreven en bekend geworden door Chuck Berry, maar daarna door tal van bekende artiesten vertolkt zoals o.a. Emmylou Harris en Bruce Springsteen.

Voor u als lezer nog even terug naar “Back to the Country Part 7” met Dick Altena samen met z’n collega’s  van Savannah met de song “You Never Can Tell (C’est la Vie)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Noord Ierland voor de jonge countryzanger Nathan Carter met de titelsong van z’n  “Livin’ the Dream”, dat op 16 juni 2017 werd uitgebracht door Sharpe Music en in de markt gezet door Decca Records.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Nathan Carter hier met de titelsong “Livin’ the Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Tracy Lawrence  met de song “Whole Lotte Me”, die staat op z’n album “The Singer” in eigen beheer uitgebracht door de Tracy Lawrence Music Group.

Tracy niet de eerste de beste met z’n meer dan 13 miljoen verkochte albums hier als uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Tracy Lawrence hier met de song “Whole Lotta Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst “Countrymusic Round-Up”, 10  juli 2019 17.00-18.00
RTV Krimpenerwaard
Samenstelling, techniek en presentatie: Jan N. Evenhuis

01. Audie Blaylock & Redline -Cryin’ Heart Blues – Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records

02. Audie Blaylock & Redline -Drink Up And Go Home – Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records

03. Audie Blaylock & Redline -Talk To Your Heart -Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records

04. Gary Brewer – Derby City Flash – Homestretch – Stretch Grass Music

05. Gary Brewer – Heart Hurtin’ For Certain – Homestretch – Stretch Grass Music

06. James Hand – Leavin’ For Good-Shadow on the Ground – Rounder Records

07. James Hand – The Pain of Loving You – Shadow on the Ground – Rounder Records

8. Willie Nelson – Ride Me back Home – Ride Me Back Home – Legacy Sony Music

9. Willie Nelson – It’s hard to be Humble- Ride Me back Home – Legacy Sony Music

11. Dick van Altena – You Never Can tell (C’est la vie) – Back to the Country Volume 4 – CMS Productions

12. Change of Key – When Music Calls My Name – When Music Calls My Name – Change of Key

13. Nathan Carter –  Livin’ The Dream – Livin’ the Dream – Decca Records

14. Tracy Lawrence – Whole Lotta Me – The Singer – Tracy Lawrence Music Group

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *