Temporary Like Achilles

In dit programma “Countrymusic Round-Up weer eens bijzondere aandacht voor de Australische countryzanger/gitarist Adam Harvey met een drietal songs van z’n album ‘The Nashville Tapes’.

Maar  we beginnen we het programma met een optreden van de old-time en country-groep ‘Old Crow Medicine Show’ in de ‘Countrymusic Hall of Fame’ met hun ode aan Bob Dylan middels hun  ’50 Years of Blonde on Blonde’.

Vervolgens ver terug in de tijd naar oktober 1949 de begin periode van de countrylegende Hank Williams Sr. met een aantal fragmenten van z’n ‘Health & Happiness Show’.

In het programma Countrymusic Round-Up geen agenda, want in deze regio is ook voor de countryartiesten de vakantie tijd aangebroken, maar is het wel tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met vanavond de countrygroep Savannah met een song uit de theatershow “Back to the Country Part 5”, vervolgens uit Eastermar Friesland Gerbrich van Dekken met de titelsong van haar album “Bubbels”. 

Dan naar Nashville alvast in zomerkleding met Little Big Town met de song “Pontoon” gevolgd door Kenny Chesney samen met Mindy Smith met de song “Better Boat” en treedt Alan Jackson op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album ‘Good Time’.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Rainy Day Woman” en  “Temporary Like Achilles” door de “Old Crow Medicine Show” hier met hun ode aan Bob Dylan’s meesterwerk “Blonde on Blonde” uit 1966.

Deze songs staan op hun album “50 Years of Blonde on Blonde” op 28 april 2017 uitgebracht door Sony Music Nashville.

Een schitterend album,  met 14 songs van Bob Dylan opgenomen tijdens een “live” optreden van “The Old Crow Medicine Show” in het  CMA Theater , dat deel uitmaakt van het historische “Country Music Hall of Fame and Museum”  te Nashville, TN samengesteld en gemixed door Grammy Award-winning Ted Hutt en Ryan Mall.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de start van hun concert in het CMA Theater in the Country Music Hall of Fame & Museum met de song “Rainy Day Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Blonde on Blonde” uit 1966 (dus ruim 50 jaar geleden) is het zevende muziekalbum van Bob Dylan en de eerste klassieke dubbelelpee in de geschiedenis van de popmuziek en dat werd uitgebracht door Columbia Records.

Bob Dylan ontving voor dit album de “Grammy Hall of Fame Award” en dus eigenlijk ook wel heel toepasselijk dat “The Old Crow Medicine Show” het concert daar liet plaatsvinden.

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) en  ook de bekende instrumentalist Chance McCoy aanwezig op viool en gitaar,  hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

Ook nog even een optreden van The Old crow Medicine Show in het Trinity Center te Bristol in Engeland hier met de song “Temporary Like Achilles”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd naar de radiouitzendingen uit 1949 met Hank Williams hier tijdens z’n “Health and Happiness” shows hier met de start in october 1949 de herkenningssong “Happy Rovin’ Cowboy” door Hank Williams op fraaie wijze aangekondigd door Grant Turner.

Speciaal voor u als lezer kunt u hier ook nog even luisteren naar de openingssong  “Happy Rovin’ Cowboy” van z’n show “Health & Happiness”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de songs “Wedding Bells”, Lovesick Blues” en de toen al traditional country gospel “Tramp on the Street” allemaal tijdens de eerste 15 minuten durende show,.

 Hank Williams werd bijgestaan door z’n Drifting Cowboys bestaande uit de bekende steel-gitarist Don Helms, Jerry Rivers op viool, Bob Mcnett op electrische gitaar en tenslotte bassist Hillous Butrum.

De shows werden in oktober 1949 op twee achtereenvolgende zondagen opgenomen in de WSM– studios te Nashville op “acetate schijven” en die werden opgestuurd naar de RCA studios in Camden New jersey om daar te worden gebruikt om 16 inch vinyl schijven aan te maken voor distributie naar de diverse radiostations.

De shows verdwenen een poosje uit het zicht tot 1961 toen de platenmaatschappij van Hank Williams, MGM de opnames verkreeg, ze bijwerkte en applaus toevoegde en ze vervolgens uitbracht als zogenaamde “live albums”.

Door Cheryl Pawelski van Omnivore Creative werden de oorspronkelijke opnames zeer recent opnieuw samengesteld en opgepoetst om vervolgens op 12 juni j.l. te worden uitgebracht door BMG.

Het album “The Complete Health and Happiness Shows” bestaat uit twee CD’s met in totaal z’n 49 songs.

Ook Hanks echtgenote in die tijd Audrey, die meende dat ze beter kon zingen dan Hank en die het vreemd gaan zelf had uitgevonden, zong altijd met een country gospel song mee.

Hank Williams hier met “Health & Happiness” shows aan het begin van z’n korte, maar roemruchte muziek carriere enigszins ironisch, want z’n gezondheid was slecht en z’n geluk ook zeer kortstondig.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Hank Williams & z’n Drifting Cowboys met de song “Tramp on the Street”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Victoria Australie voor Adam Harvey hier met de songs “We Will Drink Our Way Out of This”, “When Willie’s  Gone” en “This Lovin’ You”.

 Deze songs staan op het album “The Nashville Tapes”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht door Sony Australie.

Met de song “When Willie’s  Gone”, waarmee Adam z’n bewondering voor de verrichtingen van Willie Nelson niet onder stoelen of banken steekt, maar gelukkig loopt hij wel voor op de werkelijkheid, want de 86-jarige Willie Nelson heeft eind juni nog het fraaie album “Ride Me Back Home uitgebracht.

Met Adam Harvey terug naar de jaren ‘70 countrymuziek en hier met z’n 10e studio-album opgenomen in de Sound Emporium, een van de bekende opnamestudios in Nashville TN met tal van sessie-muzikanten, waarvan er een aantal had samengewerkt met o.a. Johnny Cash, George Jones en Waylon Jennings.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar Adam Harvey hier met z’n ode aan Willie Nelson met z’n song “When Willie’s  Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken is het nu tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar ook voor de countrymuziek artiesten is de vakantietijd aangebroken en vinden er nauwelijks concerten plaats in de Krimpenerwaard. Tijd om weer inspiratie op te doen en een nieuw programma voor de herfst en winter op te stellen.

Maar het is wel tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor als eerste naar de theatershow “Back to the Country Part 5” met de groep Savannah hier met de song “Honky Tonk Blues”.

Deze song staat dan ook op het album “Back to the Country Volume 5” met 13 fraaie traditionele countrsongs van hun succesvolle theatershow, terwijl inmiddels is net de laatste voorstelling van Part 8 in Zoetermeer net achter de rug is met medewerking van Dick van Altena, Cor Sanne en Savannah bestaande uit Marcel en Wilma Smulders, Peter “Hill” van den Heuvel, Javier Garcia Vicente en Johan Lemmers.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Savannah hier met de song “Honky Tonk Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “ Bubbels” door Gerbrich van Dekken hier met de titelsong van haar album “Bubbels”, dat in 2014 werd uitgebracht via Marista.

Gerbrich van Dekken, oorspronkelijk afkomstig uit Eastermar voor de nederlanders “Oostermeer” aan het Burgumermeer, begon haar muzikale carrière met Engelstalig countryrepertoire, tot ze in 2005 haar mentor Gurbe Douwstra tegen het lijf liep.

Instrumentaal wordt zij bijgestaan door gerenommeerde muzikanten als Johanna Hamstra (ooit banjospeler in de Straotklinkers), Jan de Vries (Feetwarmers), Johannes Adema (ex-Picture), Joost van Es (4 Wheel Drive) en Gurbe Douwstra.

Tegenwoordig treedt Gerbrich regelmatig op met haar begeleidingsgroep “It grutte Guod”, bestaande uit multi-instrumentalist Wander van Duin en gitarist Josse Postma.

Tijd om eens kennis te maken met Gerbrich van Dekken hier met de song “Bubbels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel naar Nashville in zomerse sferen met de groep “Little Big Town” hier met de song “Pontoon”.

Deze staat op hun abum “Tornado”, dat op 11 september 2012 werd gepresenteerd door capitol Records.

In die periode stond deze song reeds als nr. 1 Country Billboard Top 30 Song echt iets voor deze warme zomer periode.

Helemaal in vakantiestijl “Little Big Town” voor u met hun song “Pontoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Better Boat” door Kenny Chesney hier vokaal bijgestaan door Mindy Smith met een song, die staat op het album “Songs for the Saints”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Op dit album met 11 songs wordt Kenny Chesney, die inmiddels reeds 8 keer werd uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”, naast z’n band nog bijgestaan door Jimmy Buffett bij de song “Trying to Reason with Hurricane Season” en bij “Love for Love City” door Ziggy Marley.

Het album werd door Kenny zelf geproduceerd in samenwerking met de bekende producer Buddy Cannon en bevat 11 fraaie songs ook voor deze zomerperiode nog steeds uitstekend geschikt om eens op de draaitafel te plaatsen.

U kunt als lezer hier ook nog even kijken en luisteren naar Kenny Chesney zonder Mindy Smith maar wel met z’n begeleidingsgroep  hier tijdens een optreden met de song “Better Boat” in het TV-programma “Good Morning America”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van het programma Alan Jackson hier met de titelsong van z’n album “Good Time”, dat in maart 2014 werd uitgebracht door Sony Legacy.

Ook al weer zo’n fraai zomer album van het gaatje tot aan de rond gevuld met 17 uitstekende countrysongs met mooie ballades voor het vrouwelijk geslacht, een aantal “Honky Tonks” songs voor de kroegtijgers en natuurlijk niet te vergeten een aantal leuke humoristische Alan Jackson songs.

Een fraaie album met de zeer toepasselijke titel “Good Time”.

Tijd voor een ‘live’ optreden van onze uitsmijter, Alan Jackson in het Red Rocks Amphitheatre in Morrison Colorado, zo’n 16 mijl ten westen van Denver hier met de song “Good Time”.

Gewoon even aanklikken/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: July 2 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***  titel album   ***   Label

1. Old Crow Medicine Show   ***   Rainy Day Woman #12 & 35   ***  50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

2. Old Crow Medicine Show   ***  Temporary Like Achilles   ***  50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

3. Old Crow Medicine Show   ***   Visions of Johanna   ***  50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

4. Hank Williams   ***   Happy Rovin’ Cowboy (Theme)   + Wedding Bells   ***   The Complete Health & Happiness Recordings   ***   BMG

5. Hank Williams   ***   Lovesick Blues   ***   The Complete Health & Happiness Recordings   ***   BMG

6. Hank Williams   ***   Tramp on the Street   ***   The Complete Health & Happiness Recordings   ***   BMG

7. Adam Harvey   ***    We’ll Drink Our Way Out of This   ***  The Nashville Tapes   ***             Sony Australia

8. Adam Harvey   ***    When Willie’s  Gone   ***  The Nashville Tapes   ***   Sony Australia

9. Adam Harvey   ***   This Lovin’ You   ***  The Nashville Tapes   ***   Sony Australia

10. Savannah   ***   Honky Tonk Blues   ***   Back to the Country Vol. 5   ***   CMS Productions

11. Gerbrich van Dekken   ***   Bubbels   ***   Bubbels   ***   Marista

12. Little Big Town   ***   Pontoon   ***   Tornado   ***   Capitol Nashville

13. Kenny Chesney ft. Mindy Smith   ***   Better Boat   ***  Songs for the Saints   ***   Warner Music Nashville

14. Alan Jackson   ***   Good Time   ***   Good Time   ***   Sony Legacy

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *