My Good Gal

In dit programma niet alleen bijzondere aandacht voor super-instrumentalist en zanger Chance McCoy o.a. als violist bij de ‘Old Crow Medicine Show’ en gitarist bij ‘JP Harris & Tough Choices’, maar ook voor Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, die zullen optreden tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival gedurende 21 t/m 23 juni a.s. op het Pijnackerplein in Rotterdam Noord.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de vermelde ‘Old Crow Medicine Show’ uit Nashville TN met songs van hun albums ‘Best of Old Crow Medicine Show’ en ’50 Years of Blond on Blond’. Vervolgens ook weer terug in de tijd voor een jeugdige Dale Watson uit Texas met een drietal songs van z’n alvum ‘I Hate These Songs’ in 1997 uitgebracht.  Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor dus Tim Knol met de Bliegrass Boogiemen met twee songs van hun “Happy Hour”.

Daarna is het tijd voor de hedendaagse countrymuziek uit Nashville door Erich Church tijdens een live optreden met de song “Before She Does” met vanavond songer/songwriter Tim Grimm met zijn versie van de song “The Last Thing on My Mind”

© Danny Clinch

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met het verhaal van  de “Black-Haired Quebecoise”en “My Good Gal” door The Old Crow Medicine Show. Deze songs staan op het verzamel album “The Best of…” op 10 februari j.l. uitgebracht door Nettwork Records.Het album is te verkrijgen op CD met 14 tracks, maar is eveneens op vinyl uitgegeven (180 Gram, Bonus Red 7″, Download Card), maar hier in de studio van RTV Krimpenerwaard heb ik de beschikking over de CD.

“My Good Gal” staat op hun album “Big Iron World”, dat in 2006 werd uitgebracht., terwijl de song “Black-Haired Quebecoise” nog nooit eerder was opgenomen.

Vervolgens ook nog “I Want You” door The Old Crow Medicine Show hier met een song, die staat hun album “50 Years of Blonde on Blonde”, dat in 2017 werd uitgebracht door Sony Music Nashville. Opgenomen in de Countrymusic Hall of Fame ter viering van het 50 jarige bestaan van Bob Dylan’s album “Blonde on Blonde”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een optreden van “The Old Crow Medicine Show” met o.a. Chance McCoy op gitaar met Darius Rucker en de Bob Dylan/Ketch Secor song “Wagon Wheel” tijdens een optreden in “The Grand Ole Opry” te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering. De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

De leden van het quintet, afkomstig uit verschillende staten, ontmoetten elkaar in New York, gingen samen verder en traden op voor een apotheek in North Carolina, waar toevallig ook net de beroemde guitarist en zanger Doc Watson moest zijn. Deze ontmoeting leidde tot een uitnodiging van Doc om te spelen tijdens het jaarlijkse Merlefest te Wilkesboro, North Carolina en vervolgens tot grotere bekendheid en hun populariteit. Ook Chance McCoy maakte regelmatig deeluit van OCMS naast z’n deelname als leider, zanger/violist in The Appalachian String Band.

Nog even terug naar 2017 voor een optreden van OCMS in de Trinity Centre te Bristol met een fraaie introductie van de Bob Dylan song “I Want You”  en waarbij dus Bob Dylan nu ruim 53 jaar geleden met z’n albums “Nashville Skyline” en “Blonde on Blonde” de poorten van Nashville opende voor folk en pop singer/songwriters zoals ook Joan Baez, Pete Seeger en Gram Parsons.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens gaan we naar Austin TX voor Dale Watson hier met de songs “Wine Don’t Lie”,“Jack’s Truck Stop & Cafe” en de titelsong “I Hate These Songs”, dat in 1997 werd uitgebracht door Shout! Factory.

De 35-jarige Texaanse singer/songwriter Dale Watson van oorsprong uit Birgmingham Alabama, hier met z’n derde studioalbum met 14 zelfgeschreven songs in neo Honky Tonk stijl.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even luisteren naar Dale Watson met de song “Wine Don’t  Lie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fraaie songs in de stijl van Merle Haggard en Willie Nelson en een fraaie opvolger van z’n eerste album “Cheatin’ Heart Attack” en “Blessed or Damned”.

Afgelopen weekeinde was Dale Watson weer voor een tweetal optredens in Nederland namelijk op 9 juni j.l. in Paradiso Noord en op 10 juni j.l. in Hengelo in “Ribs & Blues” natuurlijk ter promotie van z’n laatste album en “Call Me Lucky”, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht via Red House Records.

Nog steeds fraaie countrymuziek in de traditie van Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings in Austin geproduceerd door de veteraan en befaamde Lloyd Maines.

Inmiddels wel met een zilverkleurige vetkuif, maar nog altijd  een “Honky Tonk rumoermaker” vaak optredend met begeleidingsgroep “His Lone Stars” met z’n “Lonestar Beer” dicht in de buurt.  

Afgelopen beeindigde hij z’n tournee door Europa met een optreden in Madrid, maar a.s. vrijdag is z’n volgende optreden alweer maar dan in Coupland TX in de “Old Coupland Inn and Dance Hall” en vervolgens op 24 juni in Austin Texas in de befaamde “Continental Club”.

Voor u als lezer met een fraaie introductie van Dale Watson & z’n Lone Stars hier met de song “I Hate These Songs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar Chance McCoy nu als begeleider van JP Harris hier met de song “Florida Blues # 1” gevolgd door “I Drink Alone” en “When I Quit Drinking”.

Deze songs staan op het album “Sometimes Dogs Bark at Nothing” van JP Harris, dat op 5 oktober 2018 werd gepresenteerd door Free Dirt Records.

Alvast even kennismaken het het duo JP Harris & Chance McCoy hier met het stevige “Fiddling Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten en uit te brengen.

JP Harris vorige platenmaatschappij Cow Island Music, waar z’n eerste twee albums werden uitgebracht was er zo een, maar z’n nieuwe label “Free Dirt Records” mag er ook zijn.

Deze muziekuitgever is gevestigd in Washington DC en heeft ondermeer ook de bekende Pokey LaFarge, de Hacksensaw Boys en Dori Freeman onder contract.

JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers”, komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville.

Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en in 2012 verraste hij ons met z’n fraaie debuut album “I’ll Keep Calling” en vervolgens in 2014 het tweede fraaie album “Home Is Where the Hurt Is” nu dus z’n derde album “Sometimes Dogs Bark at Nothing” een album met 10 songs geschreven door JP Harris.

Emotierijke songs vol liefdesverdriet en zo nu en dan iets voor de truckers passeren ook nu weer regelmatig de revue.

Leadzang en rhythm-gitaar natuurlijk door JP Harris met o.a. Chance McCoy op viool, gitaar zowel akoestisch als electrisch met achtergrondzang. 

En zoals reeds eerder vermeld Chance McCoy zal ook optreden tijdenhs het Rotterdam Bluegrass festival.

Voor u als lezer nog even terug naar een spontaan optreden van JP Harris en Chance McCoy met de song “When I Quit Drinking” aan de Singelgracht aan achterzijde van Paradiso te Amsterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de muziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en we blijven nog bij het Rotterdam Bluegrass festival met zanger/schrijver/gitarist Tim Konol hier samen met The Bluegrass Boogiemen met de song “Watching Pain Go Wry”. Gevolgd door de titelsong van het album “Happy Hour”.

Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen presenteerden op 11 mei j.l. in de Amstelkerk te Amsterdam hun eerste gezamenlijke plaat, die al meteen goed scoorde bij publiek en critici: Nummer 1 in de Concerto Top 20 en de de Vinyl top 30 en vier sterren in dagblad Trouw. 

Al sinds 1990 zijn de Blue Grass Boogiemen een instituut binnen de Nederlandse Bluegrass-scene en als geen ander weten ze de originele Amerikaanse vibe te pakken te krijgen. Met groot gemak mixen ze liedjes van bluegrasslegendes Bill Monroe and Jimmy Martin met countrymuziek-klassiekers van Hank Williams.

De afgelopen 25 jaar toerden ze oneindig veel door Europa en Amerika en deelden het podium met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek en brachten een aantal albums uit, waaronder in 2016 het album “Grassiefied”.

Voor dit album werden diverse bekende Nederlandse collega’s uitgenodigd om een eigen nummer te “verbluegrassen”.

Nog even terug naar een aantal fragmenten van de opnames van dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is een indrukwekkende en eclectische lijst gastvocalisten geworden, met onder andere Freek de Jonge, Tim Knol, Ernst Jansz, Bennie Jolink, Blaudzun en Dave von Raven.

Van al deze artiesten is een nummer, zoals “Rearview Mirror” met Tim Knol en “Jesus & The Outlaw” met Danny Vera gekozen, dat in de onnavolgbare Boogiemen-stijl is bewerkt, wat tot uiterst boeiende resultaten heeft geleid.

Tim Knol heeft sinds zijn solo-debuut in 2009 nauwelijks meer introductie nodig. Hij heeft al vijf albums gemaakt die waren geworteld in Americana en country, en bluegrass kan hij nu ook aanvinken op zijn lijstje.

Op vrijdagavond, 21 juni a.s. spelen zij van 22.00-23.00 tijdens het Rotterdam Bluegrass festival.

Voor u als lezer nu alvast een voorproefje met optreden van Tim Knol en The Bluegrass Boogiemen met de song “Far from Me Now” middels een fraaie vide-clip opgenomen in de Artone studio te Haarlem.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer eens terug naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek nu door Eric Church met de song “Before She Does” tijdens een optreden op 20 januari 2017 in het “Target Center” te Minneapolis, MN.

Deze song staat op het verzamelalbum “61 Days in Church Volume 5” dat op 24 mei j.l. uitgebracht door EMI Music Nashville.

Een album bestaande uit 2 CD’s met in totaal 36 songs opgenomen tijdens diverse optredens gedurende de eerste vijf maanden van 2017 in geheel Amerika.

Uit kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Eric Church met de song “Before She Does” op 3 mei j.l. in de PPG Paints Arena te Pittsburgh, PA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, singer/songwriter Tim Grimm met zijn versie van de Tom Paxton song “The Last Thing on My Mind”.

Deze song staat op z’n album met heel toepasselijk “Thank You Tom Paxton” als titel, dat in 2016 werd uitgebracht door Vault Records.

Een album met 12 songs allemaal oorspronkelijk geschreven en op muziek gezet door Tom Paxton, maar met nieuwe arrangementen van Tim Grimm, die wij hier in de Krimpenerwaard ook wel kennen van z’n optreden in juni 2016 samen met z’n vrouw Jan Lucas en hun zoon Jackson Grimm tijdens hun optreden in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Tijd om weer eens kennis te maken met Tim Grimm en z’n familie hier met de song “The Lake”, die staat op het album “The Turning Point”, dat in 2013 werd uitgebracht door Cavelier Recordings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gedurende de periode 23 tot en met 31 augustus a.s. toert hij met z’n vrouw Jan Lucas en z’n nederlandse tourmanager Bert de Ruiter door Nederland met ook nog een aantal optredens in het land o.a. op woensdag, 28 augustus in de Harmonie te Edam.

Tot slot kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Tim Grimm met de song “The Last Thing on My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: June 18 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Old Crow Medicine Show   ***   Black-Haired Quebecoise   ***   The Best of Old Crow Medicine Show   ***   Nettwork Records

2. Old Crow Medicine Show   ***   My Good Gal   ***   The Best of Old Crow Medicine Show   ***   Nettwork Records

3. Old Crow Medicine Show   ***   I Want You (live)   ***   50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

4. Dale Watson   ***   Wine Don’t Lie   ***   I Hate These Songs   ***   Shout! Factory

5. Dale Watson   ***   Jack’s Truck Stop & Café   ***   I Hate These Songs   ***   Shout! Factory

6. Dale Watson   ***   I Hate These Songs   ***   I Hate These Songs   ***   Shout! Factory

7. JP Harris ***   Florida Blues # 1   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records

8. JP Harris ***   I Only Drink Alone   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records

9. JP Harris ***   When I Quit Drinking   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records

10. Tim Knol & Bluegrass Boogiemen   ***   Watching Pain Go Wry   ***   Happy Hour   ***   I Love My Label/Excelsior

11. Tim Knol & Bluegrass Boogiemen   ***   Happy Hour   ***   Happy Hour   ***   I Love My Label/Excelsior

12. Eric Church   ***   Before She Does   ***   61 Days in Church Volume 5   ***   EMI Music Nashville

13. Tim Grimm   ***   The Last Thing on My Mind   ***   Thank You Tom Paxton   ***   Vault Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *