It Ain’t Over Yet

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het jubileumalbum “New West Records 20th Anniversary” met tal van vooraanstaande musici zoals  o.a. Rodney Crowell samen met Rosanne Cash & John Paul White , Buddy Miller samen met Patty Griffin en ook Kris Kristofferson.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Sally Berry met een drietal songs van haar album “God Is In Control”, dat op 18 januari a.s. zal worden uitgebracht door Upper Management Music , ook de platenmaatschappij van haar moeder Rhonda Vincent.

Vervolgens gaan we terug in de tijd naar 1967 voor fraaie traditionele countrymuziek door zanger/schrijver/gitarist Harlan Howard met songs van z’n album “Mr. Songwriter”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor Rachel Kramer uit Rotterdam met een song van haar debuutalbum “Home” gevolgd door Elizma Theron uit Kuruman in Zuid-Afrika met de song “Huise van Glas”. Daarna gaan we terug naar de V.S. voor de Honky Tonk van Tim Culpepper met een song van z’n album “Pourin’ Whiskey on the Pain”, Whitey Morgan & the 78’s met de song “Wild and Reckless” en treedt de Texaanse groep Cooder Graw op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Are You Ready to Go”, “We Missed You in Church Last Sunday” en “God Is in Control” door Sally Berry.

Deze songs staan  op het bluegrass gospel album “God Is in Control”, dat op vrijdag, 18 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Upper Management Music.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de song “Mary Did You Know”, een nieuwe kerstsong, die staat op het debuutalbum van Sally Berry.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sally Berry is eigenlijk op en top puur bluegrass niet alleen als dochter van de “Queen of Bluegrass” Rhonda Vincent, maar ook al heel jong op tournee met haar moeder en de groep “The Rage” samen met haar zus met achtergrondzang, getrouwd met Hunter Berry, de violist van The Rage en ook nog eens afgestudeerd in de bluegrassmuziek aan de “East Tennessee State University” .

Aan haar debuutalbum werd verder nog meegewerkt door natuurlijk haar moeder, Rhonda Vincent, op mandoline met harmoniezang, Josh Williams op guitar, Mickey Harris op de bas, haar zwager Brent Burke op resonator-gitaar en haar oom Darrin Vincent.

Bij een aantal songs krijgt Sally ook nog muzikale hulp van Bryan Sutton op gitaar, Stuart Duncan op viool en Kevin Grantt op de bas.

Sally Berry hier bij “Countrymusic Round-Up” met songs van haar nieuwe album “God Is in Control”, dat op 18 januari a.s. verkrijgbaar is en u heeft het als luisteraar en lezer van dit bericht natuurlijk wel in de gaten bij uw RTV Krimpenerwaard wordt u goed op de hoogte gehouden van de allernieuwste countrymuziek.

Nog even terug naar 2017 tijdens de presentatie van het album “American Grandstand” van Rhonda Vincent en Daryl Singletary ook nog een optreden van Sally Berry met de song “Leavin’ And Sayin’ Goodbye” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar we gaan ook zo nu en dan ver terug in de tijd en deze keer voor  één van de beste countrysong schrijvers uit Nashville, Harlan Howard,  hier met de songs “Just for the Heck of It”, Grey Eyes You Know” en “I Wish I Felt This Way at Home”.

 Deze songs staan op z’n album “Mr. Songwriter”,  dat in 1967 werd uitgebracht door RCA Viktor.

Sedert de mid-jaren ’50 en na z’n komst naar Nashville in 1960 schreef Harlan Howard meer dan 4000 songs en hij wordt dan ook beschouwd als het voorbeeldtype van songsschrijvers in Nashville  en werd in 1973 opgenomen in “Songwriters Hall of Fame” en in 1997 in “The Countrymusic Hall of Fame”.

Tal van zijn songs zijn mede door vertolking van bekende countrysterren zeer bekend geworden zoals bijvoorbeeld “I Fall to Pieces” door Patsy Cline, “Blame it on Your Heart” door Patty Loveless; “If I Cried Everytime You Hurt Me” door Wanda Jackson; Heartbreak U.S.A. door Kitty Wells; “The Hurtin’ Is All Over” door Connie Smith en “Pick Me Up on Your Way Down” door Charlie Walker.

U kunt nog even luisteren naar de originele uitvoering van de song “I Fall to Pieces” door Harlan Howard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ik gaat ze hier niet alle 4000 opnoemen, maar dat we te maken hebben met een meer dan uitstekende countryliedjesschrijver mag duidelijk zijn.

Ook z’n samenwerking met de beroemde Bakersfield countryzanger/gitarist en schrijver Buck Owens leverde schitterende songs op zoals “I’ve Got a Tiger by the Tail” en “Heartaches by the Number”.

Buck Owens bracht in 1997 als een soort eerbetoon nog het album “Buck Owens sings Harlan Howard” uit met twaalf fraaie Harlan Howard songs.

Harlan Howard werd in 1927 geboren in Detroit Michigan en begon al op 12-jarige leeftijd met het schrijven van liedjes. Na z’n diensttijd vertrok hij naar Los Angeles in de hoop daar z’n songs te kunnen verkopen, ontmoette daar z’n vrouw, de latere bekende countryzangeres Jan Howard.

Harlan overleed in 2002 op 74 jarige leeftijd als schrijver van ontzettend veel songs en 6 albums op z’n naam, waaronder deze fraaie Mr. Songwriter uit 1967.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Harlan Howard hier met de song “I Wish I Felt This Way Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het 20-jarig jubileumfeestje van New West Records met als eerste Buddy Miller samen met Patty Griffin met de song “I Want to be with You Always” gevolgd door Rodney Crowell hier samen met z’n ex Rosanne Cash en John Paul White met de song “It Ain’t Over Yet” en “The Last Thing to Go” door countryzanger/schrijver/gitarist Kris Kristofferson.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Rodney Crowell, Rosanne Cash en John Paul White met de song ‘It Ain’t Over Yet’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Alle vermelde songs staan op het jubileum-album “New West Records 20th Anniversary” uitgebracht door New West Records natuurlijk.

Een album eigelijk meer een box, bestaande uit 3 CD’s met ook weer allemaal een titel zoals CD nr. 1 :The Road Less Traveled;   CD nr. 2 : Friends en CD nr. 3 : Family met daarbij nog een fraai boekwerk bestaande uit 40 bladzijden met informatie, bijschriften bij gemaakte albums, talloze foto’s enz.

De box met in totaal zo’n 60 songs van tal van vooraanstaande musici voor al in de sfeer van de Americana en countrymuziek, zoals ook “Drive-by-Truckers”, “Jason Isbell”, “Slobberbone” en Steve Bruton en natuurlijk allemaal afkomstig van albums, die ooit door New West Records zijn uitgebracht.

De song “I Want to be with You Always” door Buddy Miller en Patty Griffin staan op z’n album “The Majestic Silver Strings” in 2011 uitgebracht, terwijl de song “It Ain’t Over Yet” door Rodney Crowell, Rosanne Cash en John Paul White staat op het album “Close Ties”, dat in 2017 werd uitgebracht.

“The Last Thing to Go” van Kris Kristofferson staat op het album “This Old Road”, dat in 2008 werd uitgebracht  met zoals altijd weer een bijzondere tekst met een introductie van een bekende boxer, die verklaart bij z’n laatste gevecht, dat de benen je het eerst in de steek laten, vervolgens je reactievermogen en daarna je vrienden.

Voor Kris Kristofferson geldt echter : “Love Is The Last Thing to Go”

U kunt nog even luisteren naar Kris Kfristofferson hier met de song “The Last Thing to Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Rachel Kramer uit Rotterdam met de song “Johnny”.

Deze song staat op haar album “Home”, dat vorig jaar september uitgebracht werd via Nash Music. Rachel heeft lang tijd deel uitgemaakt van de succesvolle groep “K-otic’, waarmee zij hit na hit scoort en platina albums behaalde.

 In 2003 valt de groep echter uiteen, later treedt zij in het land op met haar groep M-Bush, in 2016 was er ook nog een zeer succesvolle reunieconcert met de groep K-Otic, maar daarna ging zij op de solotoer en maakte haar droom waar met het uitbrengen van dit album voor een deel opgenomen in Nashville.

Natuurlijk is het nu tijd om eens kennis te maken met Rachel Kramer hier met de song “Johnny”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “Huise van Glas” door de Zuid-Afrikaanse Elizma Theron hier met een song, die staat op haar album “Boeregirl met ‘n Countryhart”, dat op 9 September 2016 werd uitgebracht door Selekt Musiek.

Een verzamelalbum bestaande uit twee CD’s, waarbij Elizma wordt vokaal bijgestaan door de eveneens zuid-afrikaanse musici Ricus Nell Times, Barbara Ray en Ray Dylan. Een album vol met “covers” van bekende countrysongs, maar ook een paar in de zuid-afrikaanse boerentaal. 

Elizma Theron van oorsprong uit Bethlehem in de Vrijstaat zuid-Afrika ging al op jonge leeftijd op avontuur als model in Italie en Griekenland, maar inmiddels terug naar haar thuisland nu in Kuruman in de provincie Noordkaap.

Vorig jaar bracht zij nog het album “Hierdie Hart Brand Liefde”, maar dat album heb ik nog niet in m’n bezit.

U kunt hier nog even luisteren naar Elizma Theron met de song “My Hart Bloei vir Jou” van haar nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Honky Tonk van Tim Culpepper hier met de song “When Misery Finds Company”.

Deze song staat zijn album “Pourin’ Whiskey on the Pain” , dat in 2012 werd uitgebracht door Honkytone Records.

Tim Culpepper uit Alabama kreeg de traditionele countrymuziek met de paplepel ingegoten, want z’n vader was al een “entertainer” in de Honky Tonk Scene, toen hij werd geboren en Tim kreeg op 9-jarige leeftijd al een gitaar in z’n handen gedrukt.

Natuurlijk voor u nog Tim Culpepper hier met de song “When Misery Finds Company”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Wild and Reckless” door Whitey Morgan & The 78’s” hier met een song, die staat op het album “Hard Times and White Lines”, dat vorig jaar oktober in eigen beheer werd uitgebracht door Whitey Morgan Music

In 2008 verscheen hun eerste album “Honky Tonk’s & Cheap Motels” vervolgens een akoestisch album “Grandpa’s Guitar”, in 2010 gevolgd door een album met hun eigen naam als titel, in 2014 het album “Born Raised & Live from Flint” en waarbij de groep bestaat uit natuurlijk Whitey op rhythm en lead-gitaar en lead-zang, Benny james Vermeylen op lead-gitaar en met achtergrondzang, Tony Dicello op drums, Brett Robinson op steelgitaar, Dan Coburn op harmocia en met achtergrond zang, JD MacKinder op de bas en Mike Lynch op piano en electronisch orgel.

Hedendaagse Honky Tonk” en “Outlaw” country muziek uit Motor City e.o. , waarin vaak wanhoop, pijn, spijt en onzekerheid doorklinkt gepaard met drank, verblijf in een gevangenis of onderweg, liefde en/of in de steek laten.

Songs, die niet gaan over mooie stranden of Margaritaville, maar gewoon over hedendaagse problemen, waar heel veel burgers in de VS op dit moment van nog steeds grote werkloosheid en financiele problemen in de omgeving van Detroit City mee te maken hebben.

Tijd om eens een optreden van Whitey Morgan & the 78’s hier trouwens met de Texaanse singer/songwriter  Cody Jinks met de George Jones song “Choices”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter van dit programma en deze keer uit Texas de groep “Cooder Graw” hier met hun versie van de Rodney Crowell song “Ain’t Livin’ Long Like This”. Deze song staat op het verzamelalbum “Texas Outlaw” uitgebracht door Compadre Music.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met een slide-show van Cooder Graw met de song “Ain’t Livin’ Long Like This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Jan. 8 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Sally Berry   ***    Are You ready to Go   ***   God Is in Control   *** Upper Management Music

2. Sally Berry   ***   We Missed You in Church last Sunday   ***   God Is in Control   ***   Upper Management Music

3. Sally Berry   ***   God Is in Control   ***   God Is in Control   ***   Upper Management Music

4. Harlan Howard   *** Just for the Heck of It   ***   Mr. Songwriter   ***   RCA

5. Harlan Howard   *** Grey Eyes Know You   ***   Mr. Songwriter   ***   RCA

6. Harlan Howard   *** I Wish I Felt This Way at Home   ***   Mr. Songwriter   ***   RCA

7. Buddy Miller ft. Patty Griffin    ***  I Want to Be with You Always   ***       New West Records 20th Anniversary   ***   New West Records

8. Rodney Crowell ft Rosanne Cash & John Paul White ***   It Ain’t Over Yet     ***   New West Records 20th Anniversary   ***   New West Records

9. Kirs Kristofferson    ***   The Last Thing to Go   ***   New West Records 20th Anniversary   ***   New West Records

10. Rachel Kramer   ***               Johnny   ***   Home   ***   Nash Music

11. Elizma Theron   *** Huise van Glas   ***   Boeregirl met ‘n Countryhart   ***   Select Musiek

12. Tim Culpepper   ***                  When Misery Finds Company   ***   Pourin’ Whiskey on the Pain   ***   Tim Culpepper

13. Whitey Morgan and the 78’s   ***   Wild and Reckless   ***   Hard Times and White Lines   ***   Whitey Morgan Music

14. Cooder Graw   ***  Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *