Country Music Lament

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht  voor het jubileumalbum “35 Years of Stony Plain Records” met bijdragen van o.a. de canadese country rockgroep “Blue Rodeo”, de in 1995 overleden canadese zanger/schrijver Bob Carpenter en de eveneens uit Canada afkomstige Tim Hus & His Travelin’ Band.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Tim O’Brien met een drietal songs van het album ‘Tim O’Brien Band’, dat in de loop van maand maart  zal worden uitgebracht door Howdy Skies Records.

Vervolgens ook nog de Amerikaanse singer/songwriter Lucinda Williams met een drietal songs van haar jubileumalbum “25th Anniversary Edition”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng en daarvoor nog eens Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles Band met de song “Nachtegaal” en vervolgens ook nog Ad vanderVeen met een song van z’n vorig jaar uitgebrachte album “Denver Nevada”.

Daarna gaan we terug naar Texas voor de hedendaagse countrymuziek met Aaron Watson en een song van z’n album Vaquero en treedt Cody Jinks op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n nieuwe album “Lifers”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Crooked Road” , “Pastures of Plenty” en “Beyond” door Tim O’Brien.

Deze songs staan op z’n nieuwe album met als titel “Tim O’Brien Band”, dat op 15 maart a.s. officieel zal worden uitgebracht door Howdy Skies Music, dus ruim op tijd voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard.

Tim O’Brien hier op gitaar met leadzang met z’n vrouw Jan Fabricus met zang, Mike Bub op de bas, Shad Cobb op viool en Patrick Sauber op de banjo.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Tim O’Brien hier op gitaar met zang en Jan Fabricius met zang vanaf de “porch” met de song “Little Annie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Grammy Award winnaar en multi-instrumentalist Tim O’Brien zong al als kind in de kerk en speelde als kleuter al wat op de piano naast zijn zusje, maar vond pas echt zijn roeping, toen hij op zijn 12e een gitaar kreeg.

Daarna volgde eigenlijk alles met snaren of het nu de gitaar, banjo, mandoline, bouzouki of de viool is, het maakt hem niet uit.

Nadat hij de blinde flattop-gitarist en zanger Doc Watson op tv zag veranderde zijn leven en dook hij in de wereld van old time en bluegrass muziek.

In de jaren 80 en 90 maakte hij deel uit van de progressieve bluegrass groep “Hot Rize”, toen bestaande uit  “Dr. Banjo” Pete Wernick, bassist Nick Forster en Charles Sawtelle.

In 1999 overleed gitarist Charles Sawtelle ten gevolge van leukemie en na enige tijd kwam gitarist Bryan Sutton de groep versterken.

Songs van Tim O’Brien werden al gecoverd door Nickel Creek, de Dixie Chicks en Garth Brooks en hij werkte samen aan albums met Steve Earle, Steve Martin, Jerry Douglas en the Earls of Leicester en neemt ook regelmatig deel aan de Transatlantic Sessions, muzikale theaterproducties van de Britse en Schotse BBC en RTE Ierland met violist Aly Bain en dobrospeler Jerry Douglas als producers.

Het nieuwe album “Tim O’Brien Band” is de opvolger van “Where the River Meets the Road”, in 2017 z’n 16e solo album, waarvan elk van de 12 songs via een rode draad zijn verbonden met West Virginia, de staat waar hij opgroeide.

Tijd om ook nog eens kennis te maken met de overige leden van de Tim O’Brien Band tijdens een instrumentaal optreden in de Cumberland Caverns tijdens het tv-programma “Bluegrass Underground” uitgezonden door PBS (Public Broadcasting Service).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Lucinda Williams hier met de songs “I Just Wanted to See You Bad”, “Big Red Sun Blues” en “The Night’s  Too Long”.

Deze songs staan op haar album “25the Anniversary Edition”, dat in 2014 werd uitgebracht in eigen beheer.

Een album met nu haar eigen naam als titel, maar ook wel wordt aangeduid als “The Rough Trade” album, dat oorspronkelijk in 1988 was uitgebracht en al een lange tijd niet meer was te verkrijgen en nu dus “geremastered” opnieuw uitgebracht ter viering van haar 25 jarige jubileum tezamen trouwens met een CD bevattend een “live” concert in Eindhoven met daarbij nog niet eerder uitgebrachte foto’s en zogenaamde “liner notes” met als extra bonus ook nog 5 optredens bij diverse radio & tv stations aan de westkust zoals Pacifica Radio IN L.A. en het radiostation KCRW Santa Monica College in Santa Monica, Californië.

Lucinda Williams, geboren op 26 januari 1953 te Lake Charles (Louisiana), won drie Grammy Awards terwijl haar album “Car Wheels on a Gravel Road” in de All-TIME 100 Albums lijst van het TIME Magazine staat.

De drie Grammy’s  waren voor de countrysong “Passionate Kisses” in 1993 gezongen door Mary Chapin Carpenter,  in 1998 de Grammy voor haar vermelde album “Car Wheels on a Gravel Road” en in 2001 een Grammy voor “Best Female Rock Vocal Performance’ met de song “Get Right with God”

Daarnaast nog tal van nominaties met als laatste in 2007 die voor Best Rock Song/ Best Solo Rock Performance “Come On”.

Nog even terug in de tijd naar een optreden van Lucinda Williams hier met de song “I Want to See You So Bad”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar een andere jubileumalbum namelijk 35 Years of Stony Plain Records met als eerste de country-rockgroep “Blue Rodeo” hier met de song “Four Strong Winds”, de in 1995 overleden Canadese zanger/schrijver en gitarist Bob Carpenter met de song “Magdelana” en waarvan drie songs op dit verzamelalbum aanwezig.

Vervolgens ook nog “Country Music Lament” of te wel een “Country Muziek Klaagzang” door Tim Hus hier samen met z’n Travelin’ Band met een song, die eveneens staat op het album “35 Years of Stony Plain”.

Voor de lezer van dit bericht nog “Blue Rodeo” hier met hun cover van de Ian Tsyon song “Four Strong Winds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album bestaande uit twee CD’s met elk een eigen titel en een DVD met tal van Canadese en Amerikaanse groepen en artiesten zoals ook Emmylou Harris, Maria Muldauer, de in 2008 overleden Canadese blues en jazz gitarist Jeff Healey, Steve Earle, Corb Lund. De songs in dit programma staan op de eerste CD met als titel “Singers, songwriters and much much more…”

Een fraaie verzameling van tal van muzike soorten, zoals  “Roots”, “Rock”, “Folk”, Country” en “Blues” met 41 audio tracks en op de DVD 10 video’s met interviews, bijzondere video-opnames van o.a. optredens van Jeff Healey, Corb Lund, Ronnie Earl & the Broadcasters en een muzikaal eerbetoon aan de overleden Jeff Healey.

Stony Plain Records is een onafhankelijk platenmaatschappij, die in 1976 werd opgericht door zakenman, platenproducer en radioprogrammamaker Holger Peterson en is gevestigd in Edmonton in de Canadese provincie Alberta.

Natuurlijk ook nog even luisteren naar Tim Hus hier solo met de song ‘Country Music Lament’ vanuit de Vue Weekly studio te Edmonton Alberta.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de muziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer nog eens onder uw aandacht Boudewijn de Groot samen met The Dutch Eagles hier met de song “Nachtegaal”.

Deze song staat op het album “Even Weg”,  dat vorig jaar november werd uitgebracht door Universal Music.

In 2014 nam Boudewijn de Groot afscheid met de tournee “Vaarwel, Misschien Tot Ziens”. Afscheid van zijn grote hits, zoals Meisje van 16, Meester Prikkebeen, Land van Maas en Waal; Welterusten meneer de President wel te  verstaan, verlost van de verplichting telkens zijn oude werk te moeten vertolken en meer ruimte en tijd voor z’n opmerkelijke creativiteit.

In 2015 bracht hij z’n 12e studio album “Achter Glas” uit en vervolgens met veel succes samen met George Kooijmans en Henny Vrienten in de “Vreemde Kostgangers”.

Nu dit jaar een verrassende samenwerking met “The Dutch Eagles” het fraaie album “Even Weg” met 12 songs, waarbij de The Dutch Eagles de muziek voor z’n rekening neemt en Boudewijn de teksten schreef.

U kunt hier nog even luisteren naar Boudewijn de Groot en The Dutch Eagles met de song “Nachtgeaal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Another Song” door Ad vanderVeen hier met een song, die staat op z’n alvum “Denver Nevada (Still Life)”, dat vorig jaar werd uitgebracht via Continental City.  Een fraai album met 11 songs, waarbij de inmiddels 62-jarige zanger/schrijver en guitarist Ad vanderVeen hier op gitaar, mondharmonica en piane wordt bijgestaan door o.a. Jim Morrison op viool, Kersten de Ligny met zang en percussie, Frans Cornelisse op trombone,  Pete Fisher op de bas en hierbij deze song ook nog de bekende amerikaanse folk singer/songwriter John Gorka.

Een productief jaar voor Ad vanderVeen verwerkt in de titel van dit album Denver Nevada(Still Life). U zult waarschijnlijk opmerken Denver Nevada? Denver Colorado, maar hier een taalkundig grapje, want  Denver Nevada is een anagram van Ad Vanderveen, dezelfde letters maar in een andere volgorde, maar gelukkig wel “Still Life”.

Tijd om hier eens kennis te maken met de fraaie song “Aother Song” door Ad vanderVeen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu Aaron Watson hier met de song “Rolling Stone”, die staat op z’n album “Vaquero”, dat in 2017 werd uitgebracht door Big Label Records.

Een album van de Texaanse singer/songwriter met 16 nieuwe songs, waaraan werd met geschreven door o.a. Mac McAnally, Leslie Satcher, Kendell Marvel .

Een fraaie collective van modern countrymuziek met toch ook een traditionele basis over het leven, liefde en familie. Op het album ook nog een leuk duet met z’n eigen dochter bij de song “: Diamonds & Daughters”.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Aaron Watson met z’n “Rolling Stone”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan nu op naar onze uitsmijter Cody Jinks eveneens uit Texas hier met de song “Colorado”, die staat op z’n nieuwe album “Lifers”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht in eigen beheer.

Cody Jinks natuurlijk geen onbekende in het programma “Countrymusic Round-Up”, want we kennen hem natuurlijk ook van z’n fraaie albums “Adobe Sessions”  uit 2014 en “I’m Not the Devil” uit 2016, die eveneens garant staan voor fraaie Honky Tonk muziek.

Tot slot van dit bericht ook nog de laatste video-clip met de song “Colorado” door Cody Jinks.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard. (www.rtvkrimpenerwaard.nl )

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Jan. 15 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Tim O’Brien   ***   Crooked Road   ***   Tim O’Brien Band   ***   Howdy Skies Records

2. Tim O’Brien   ***   Pastures of Plenty   ***   Tim O’Brien Band   ***  Howdy Skies Records

3. Tim O’Brien   ***   Beyond   ***   Tim O’Brien Band   ***   Howdy Skies Records

4. Lucinda Williams   ***   I Just Wanted to See You Bad   ***   25th Anniversary Edition   ***   Lucinda Williams Music

5. Lucinda Williams   ***   Big Red Sun Blues   ***   25th Anniversary Edition   ***   Lucinda Williams Music

6. Lucinda Williams   ***   The Night’s Too Long   ***   25th Anniversary Edition   ***   Lucinda Williams Music

7. Blue Rodeo   ***   Four Strong Winds   ***   35 Years of Stony Plain   ***   Stony Plain Records

8. Bob Carpenter   ***  Magdelana   ***   35 Years of Stony Plain   ***   Stony Plain Records

9. Tim Hus & His Travelin’ Band   ***   Country Music Lament  ***   35 Years of Stony Plain   ***   Stony Plain Records

10. Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles   ***   Nachtegaal   ***   Even Weg   ***   Universal Music BV

11. Ad van der Veen  ***   Another Song   ***   Denver Nevada (Still Life)   ***   Continental Song City

12. Aaron Watson   ***   Rolling Stone   ***   Vaquero   ***   Big Label Records

13. Cody Jinks   ***   Colorado   ***   Lifers   ***   Cody Jinks LLC.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *