Here I Am

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de Amerikaanse countryzangeres, tekstdichter, singer-songwriter, actrice en zakenvrouw Dolly Parton met een drietal songs van de soundtrack van de film “Dumplin’ “, waarvan op 30 november j.l. ook een album werd uitgebracht door RCA Records.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Roland White & Friends met een eerbetoon aan “The Kentucky Colonels” gevolgd door een verjaardagsfeestje met Chris Hillman, want die viert vandaag, 4 december,  z’n 74steverjaardag en wij doen dat ook door terug te gaan naar een “live” optreden van Chris en Herb Pedersen in Waitsfield Vermont met o.a. de song “Congratulations Anyway”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer door de Tip Jar met een song van hun nieuwe album “Onward” en heel verrassend bij Countrymusic Round-Up Boudewijn de Groot samen met The Dutch Eagles en hun de song “Nachtegaal”.

Vervolgens gaan we weer verder met de verjaardag van Chris Hillman met herinneringen aan zijn deelname aan de Amerikaanse rockgroep TheByrds, z’n optreden in Edwards Barn in Nipomo Californie samen met z’n vriend en compagnon Herb Pedersen.

Chris Hillman en Steve Earle treden tenslotte op als uitsmijters van dit programma met een eerbetoon aan Gram Parsons met de song “High Fashion Queen”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “If You’re  Ever Gonna Love me , “Little White Washed Chimney” en “If You’re Ever Gonna Love Me” door Roland White & Friends”.

Deze songs staan op het album “A Tribute to The Kentuck Colonels”, dat op 26 okotber j.l.werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Op dit album wordt Roland White  o.a. bijgestaan door Darin and Brooke Aldridge; Kristin Scott Benson, Jon Weisberger en David Grier;

Met deze muziek worden weer mooie herinnerngen aan The Kentucky Colonels” tevoorschijn gehaald.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een introductie van de “Tributeto The Kentucky Colonels” met de inmiddels 80-jarige Roland White in de hoofdrol.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hun verhaal begint in de begin jaren 50 bij de broertjes White, toen bestaande uit Roland,Eric, Clarence en zus Joann White, die samen optraden.

Toen hun zus de groep verliet gingen zij verder onder de illustere naam “ The Three LittleCountry Boys”. Ze waren “so wie so” al klein van stuk.

Later veranderden ze de naam in “The White Brothers” en dat was in de periode, dat hun vader Eric zo nu en dan ook mee speelde op de “harmonica”. Toen vervolgens hun broer Eric ging trouwen en de groep verliet , kwam bassist en gitarist  Roger Bush voor hem in de plaats.

Roland White moest vervolgens ook nog eens in dienst en zo rond 1963 kwam hij terug en kwam ook Bobby Sloane als violist bij de groep.

De naam werd toen gewijzigd naar The Kentucky Colonels en onder deze naam bleef de groep zo’n 10 jaar bij elkaar, totdat in juli 1973 Roland en Clarence tijdens het inladen van hun muziekinstrumenten werden aangereden door een dronken automobilist, waarbij de 29 jarige Clarence verongelukte en Roland zwaar gewond raakte.

Roland White heeft na verloop van tijd z’n carriere als mandoline-speler en zanger weer opgepakt met de Roland White Band en werd in 2017 nog door de IBMA opgenomen in de Eregalerij“Music Hall of Fame”.

U kunt ook nog even luisteren naar Roland White hier met de song “If You’re Ever Gonne Love Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar het verjaardagsfeestje van Chris Hillman en daarvoor terug in de tijd naar een “live” optreden van Chris Hillman samen met Herb Pedersen in Waitsfield op 31 juli 2003 en in dit programma achtereenvolgens hun introductie en de songs“Congratulations Anyway ” ,“ Wheels” en “Bakersfield Bound” in The EclipseTheatre in Waitsfield in de staat Vermont in het Verre Noordoosten van de V.S. vlakbij de Canadese grens.

“ Congratulations Anyway ” en “Bakersfield Bound” staan trouwens ook op het album “Bakersfield Bound “, dat in 1996 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een mooi album, waarbij Chris en Herb terugkeren naar het meer traditionele geluid met muziek van o.a. Buck Owens, Jim & Jesse McReynolds en Felice Bryant met hulp van Jay Dee Maness op steel, Larry Park op gitaar, Lleland Sklar op bas en Gabe Witcher op viool.

Maar hier vanavond in Waitsfield dus twee levende legendes van de met bluegrass gepeperde country rock, Chris Hillman en Herb Pedersen allebei met een omvangrijke en ook rijke muzikale carriere.

Tijd voor twee oude muzikale vrienden, Chris Hillman en Herb Pedersen hier met de “Pedersen” song “Wait a Minute” tijdens een optreden in de studio van het radiostation WAMU (NationalPublic Radio) te Washington DC in het programma “Bluegrass Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Hillman wordt beschouwd als een van de grote krachten van de Californische country rock van de jaren ’60, die hij samen met Roger Mc Guinnen Gram Parsons verder ontwikkelde met o.a. The Byrds en The Flying Burritto Brothers.

Herb Pedersen, zanger/schrijver , banjospeler en gitarist, begon als zoon van een politieman in Berkley California zijn carriere met een groep musici uit de “Bay Area”, waaronder Jerry Garcia, David Nelson en The Dillards. Zowel Chris als Herb zijn opgegroeid in de staat Californie en dat schept natuurlijk altijd een band.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Chris Hillman samen met Jon Jorgenson en Herb Pedersen met de song “Here She Comes Again” van z’n album “Bidin’ My Time”, dat vorig jaar september werd uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de muziek geschreven door Dolly Parton voor de muzikale film komedie “Dumplin’ met de songs “If We Don’t”. Dolly Parton, waarbij Dolly Parton wordt bijgestaan door de bekende Rhonda Vincent, bluegrasszangeres en mandolinespeler en leidster van de groep “The Rage”.

Vervolgens de song “Dumb Blonde”, waarbij Doly Parton vokaal wordt bijgestaan door de succesvolle countryzangeres en schrijfster gitariste Miranda Lambert.

Tijd om eens te luistern naar de vernieuwde uitvoering van de song “Dumb Blonde” door Dolly Parton en Miranda Lambert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En tenslotte ook nog “Here I Am” door Dolly Parton samen met Australische zangeres Sia hier met een song “Dumplin’”,

De vermelde songs staan op het album “Dumplin’”, dat op 30 november j.l. werd uitgebracht door RCA Records Nashville via haar eigen platenmaatschappij Dolly.

Het album “Dumplin’” met 12 songs, waarvan 6 nieuwe eigen songs voor de film en 6 opnieuw in het leven geroepen songs uit het verleden van Dolly Parton, die met haar 72 jaar met fraaie muziek te kennen geeft nog niet van plan te zijn haar troon als “Koningin van de Countrymuziek” prijs te geven.

De film komedie met de gelijknamige naam “Dumplin’” zal a.s. vrijdag, 7 december worden uitgebracht.

De titel is eigenlijk een koosnaam “Knoedeltje” voor de teenager met een plus-maat, die ook wil gaan deelnemen aan de schoonheidswedstrijden, waarmee haar moeder een lokale beroemdheid werd.

Zeer de moeite waard “Dumplin’” het nieuwe album van Dolly Parton natuurlijk hier al te beluisteren via “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Dolly Parton en Sia hier met de song ‘Here I Am’  uit de film“Dumplin’ ‘.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio  is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor gaan we naar Eindhoven voor Tip Jar hier met de song “Back to the Barracks”.

Deze song  staat op hun vierde album “Onward”,dat op 7 november j.l. in eigen beheer werd uitgebracht door Shine a Light Records, terwijl het album op 30 november j.l. werd officieel gepresenteerd door Bart de Win and Arianne Knegt tijdens een optreden in De Rozenknop te Eindhoven.

Zij worden op dit album bijgestaan door o.a. BJ Baartmans, Harry Hendriks en Joost van Es en een aantal geweldige Amerikaanse muzikanten uit de stal van hun goede vriend Walt Wilkins en z’n Mystiqueros uit San Antonio Texas.

Tijd om kennis te maken met Bart de Wn en Arianne Knegt hier met de song “Keep Rolling”,die eveneens staat op hun nieuwe album “Onward”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programm “Countrymusic Round-Up” “Nachtegaal” door Boudewijn de Groot hier samen met The Dutch Eagles met een song, die staat op het album “Even Weg”,  dat op 16 november j.l. werd uitgebracht door Universal Music.

In 2014 nam Boudewijn de Groot afscheid met de tournee “Vaarwel, Misschien Tot Ziens”. Afscheid van zijn grote hits, zoals Meisje van 16, Meester Prikkebeen, Land van Maas en Waal; Welterusten meneer de President wel te  verstaan, verlost van de verplichting telkens zijn oude werk te moeten vertolken en meer ruimte en tijd voor z’n opmerkelijke creativiteit.

In 2015 bracht hij z’n 12 studio album “Achter Glas” uit vervolgens met veel succes samen met George Kooijmans en Henny Vrienten in de “Vreemde Kostgangers”.

Nu dit jaar een verrassende samenwerking met “The Dutch Eagles” het fraaie album “Even Weg” met 12 songs, waarbij de The Dutch Eagles zorgen voor de muziek en de inmiddels74-jarige Boudewijn de Groot heeft gezorgd voor de teksten.

De muziek van het album laat zich raden: medium tempo countryrock zoals die in de jaren zeventig aan de Amerikaanse westkust werd geproduceerd, met tinkelende akoestische gitaren en veel meerstemmige vocalen.

Natuurlijk kunt u als lezer hier ook nog even luisteren naar Boudewijn de Groot en The Dutch Eagles met de song “Nachtegaal” u aangeboden door de Universal Music Group.

 Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar de verjaardag van Chris Hillman hier terug in zijn tijd met The Byrds en de song “Hickory Wind”.

The Byrds met natuurlijk een hoofdrol voor Gram Parsons, maar ook voor Chris Hillman en Gene Clark opgenomen in de periode 9 maart tot en met 27 mei 1968.

Deze song staat op het zesde studio-album “Sweetheart of the Rodeo”, dat in 1968 werd uitgebracht door Columbia Records.       

Een bijzonder mooi album van deze country rockband met songs van o.a. MerleHaggard, The Louvin Brothers, Bob Dylan en Woody Guthrie.

Gram Parsons was de revolutionaire hillbilly met een Harvard-opleiding, die in de mid-jaren60 de country-rock uitvond eerst met de “International Submarine Band” maar verder perfectioneerde bij de “Byrds” en de “Flying Burrito Brothers” en nog opeen paar buitengewone “solo” albums, voordat hij overleed aan een drugoverdosis op 19 september 1973 in Jushua Tree, Californie.

Tijd om nog eens te luisteren naar The Byrds “Gone Country” met de song “Hickory Wind”middels een fraaie nostalgische slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan vervolgens de song “Tu Cancion” door eveneens het duo Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een “live” optreden in de multi-functionele “Edwards Barn” in Nipomo Californie aan de kust tussen San Francisco en Los Angeles en waarvan door Rounder Records in 2010 het album “At Edwards Barn” werd uitgebracht. 

Natuurlijk kunt ook nog even luisteren naar Chris Hillman en Herb Pederson op deMexicaanse toer met de song “Tu Cancion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de jarige uitsmijter Chris Hillman hier samen met Steve Earle met een tribute aan Gram Parsons met de song “High Fashion Queen”, die staat op het album ”Return of a Grievous Angel”,  dat in 1999 werd uitgebracht door “Almo Sounds”.

Deze maatschappij, eigendom van Herb Alpert, jawel die Herb Alpert van de Tijuana Brass Band en Jerry Moss, kwam met het voorstel om nog eens een “Tribute” album voor Gram Parsons te maken.

U kunt tot slot van dit bericht ook nog even luisteren naar Chris Hillman en Steve Earlemet de song “High Fashion Queen” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereld wijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst”Country Music Round-up “

Datum: Dec .4 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Roland White & Friends   ***   If You’re Ever Gonna Love Me   ***  A Tribute to The Kentucky Colonels  **   Mountain Home Music

2. Roland White & Friends   ***   Little White Washed Chimney   ***  A Tribute to The Kentucky Colonels  ***   Mountain Home Music

3. Roland White & Friends   ***    I Might Take You Back   ***  A Tribute to The Kentucky Colonels  ***   Mountain Home Music

4. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Congratulations Anyway   ***  Bakersfield Bound   ***   Sugar Hill Records

5. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Wheels  ***   at Edwards Barn   ***  Rounder Records

6. Chris Hillman & Herb Pedersen   *** Bakersfield Bound   ***  Bakersfield Bound   ***  Sugar Hill Records

7. Dolly Parton ft. Rhonda Vincent   ***   If We Don’t   ***  Dumplin’  ***   RCA Records Nashville

8. Dolly Parton ft. Michelle Lambert   ***   Dumb Blonde  ***   Dumplin’  ***  RCA Records Nashville

9. Dolly Parton ft. Sia   ***   Here I Am  ***   Dumplin’  *** RCA Records Nashville

10.Tip Jar   ***  Backto the Barracks   ***   Onward  ***   Shine a Light Records

11. Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles   ***   Nachtegaal   ***   Even Weg   ***   Universal Music

12. The Byrds   ***   Hickory Wind   ***  Sweetheart of the Rodeo   ***   Columbia Records

13. Chris Hillman & Herb Pedersen   ***   Tu Cancion  ***   at the Edward Barn   ***  Rounder Records

14. Chris Hillman & Steve Earle   ***   High Fashion Queen   ***  Return of a Grievous Angel  ***   Almo Sounds

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *