The Boys Are Back in Town

 

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op de Ierse avond in het Kwartier te Stolwijk op zaterdag, 1 december a.s. met de schijnwerpers o.a. niet alleen op ‘The High Kings’ met een drietal songs van hun album ‘Grace & Glory’, maar ook terug in de tijd naar de jaren ’70 voor een aantal pub songs door The Dubliners en The Clancy Brothers.

We beginnen het programma met Lisa Stanley uit de county Sligo in noordwest Ierland met een drietal songs van haar album “Heart and Soul”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we gewoon weer terug naar Ierland voor de Sean O’Neill Band met een medley van hun album “50 Irish Pub Songs”.

Vervolgens is het tijd voor Mick Flavin uit de county Longford met de song “The Blue Hills of Brefni” van z’n dubbealbum “As Good As I Once Was” en dan zanger/trompetist Billy Mcfarland hier samen met Trionagh Allen met hun vertolking van de song “Magnolia Wind”.

Vervolgens  treden The Kilkennys op met de song “Homeland” van hun nieuwe album “Blowin’ in the Wind” en tenslotte The Fureys samen met Davey Arthur als uitsmijter van dit programma met de song “Lovin’ Is Pleasin’”.

We begonnen dit programma, dat dus geheel in het teken staat van Ierland, met de songs “Precious Memories”, “Second Violin” en  “Why Oh Why” door Lisa Stanley.

 Deze songs staan op haar album “Heart and Soul” met in totaal 14 tracks en dat op 24 november vorig jaar werd uitgebracht door Rossette Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Lisa Stanley hier met de song “Precious Memories”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lisa Stanley, geboren in Sligo in het Noordwesten van Ierland als enige dochter van de bekende Ierse entertainers Maisie McDaniel en Fintan Stanley, begon op 17 jarige met haar muzikale carriere in de Sligo feestgroep “The Treetops”.

In de jaren daarna ging het steeds beter met haar carriere ook door de deelname aan tal van zangwedstrijden waaronder ook de finale van de nationale songtest in 2000 met meer dan 1000 deelnemers.

Na tal van optredens in verschillende TV-shows bracht zij haar debuut album “Love Me A Little Bit Longer” uit, dat meteen een doorbraak betekende voor haar carriere. In 2010 werd zij onderscheiden met de Award “Best Female Country Singer”.

Daarna verschenen nog tal van albums, waaronder in 2008 het album “Lisa Stanley Sings The Hits Of Maisie McDaniel” als een eerbetoon aan haar moeder en in de jaren daarna o.a. het album “Duets” met de deelname van bekende Ierse artiesten, waaronder ook Philomena Begley, John Hogan en Sandy Kelly.

Inmiddels heeft Lisa ook een eigen TV-show genaamd “The Lisa Stanley Show” op “Keep It Country TV” voor Sky TV.

Even kennismaken natuurlijk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu terug in de tijd naar de jaren ‘70 voor The Dubliners voor een tweetal pub songs met als eerste “Drink It Up Men” en “Maloney Wants a Drink”.

Deze songs staan op het album “Irish Drinking Songs” met 16 songs met natuurlijk tal van illustere titels zoals ook het bekende  “Beer, Beer, Beer”, “Whiskey in the Jar” en “The Jug of Punch”.

The Dubliners, ooit in 1962 opgericht door Ronnie Drew (zang, gitaar) met Luke Kelly (zang, banjo, gitaar), Barney McKenna (banjo), Ciarán Bourke (fluit, harmonica, gitaar, zang) en John Sheahan (viool) sinds 1964.

The Dubliners hebben in al die jaren tientallen albums op hun naam weten te schrijven en vierden hun 15e, 25e, 30e en 40e verjaardag met een album.

Na 50 jaar te hebben gespeeld, kondigde de band in de herfst van 2012 aan ermee te stoppen, volgend op het overlijden van medeoprichter Barney McKenna, de laatste van de oorspronkelijke Dubliners in de band.

De nog in leven zijnde leden van de groep, met uitzondering van John Sheahan, werken nu onder de naam “The Dublin Legends”.

Nog even terug naar een optreden van “The Dubliners” in 1976 met de song “Dirty Old Town” in de Travasti Club te Helsinki.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Water Is Alright in Tay” en “The Moonshiner” door The Clancy Brothers hier met songs, die staan op tal van hun albums, live zowel als verzamelalbums, maar vanavond van het reeds vermelde album “Irish Drinking Songs” in 1993 uitgebracht door Sony.

The Clancy Brothers meestal met Tommy Makem, maar soms ook samen met Robbie O’Connell, zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland als wel in de Verenigde Staten.

De broers waren; Liam, Paddy en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij. Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs. Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen in 1956 naar de U.S. Tot mijn spijt moet ik nog melden, dat inmiddels alle vermelde broers en Tommy Makem zijn overleden.

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar The Clancy Brothers hier met de song “Water Is Alright in Tay”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een nieuwe generatie Ierse folksingers “The High Kings” hier met de stevige “Thin Lizzie” opener “The Boys Are back in Town”, “Spancil Hill” en “Goodnight Irene”.

Deze songs staan op hun album “Grace & Glory”, dat februari 2017 werd uitgebracht door Celtic Collections/ARD RI Entertainment.

“The Boys Are Back in Town” is natuurlijk een leuke opener van de groep, maar is niet alleen één van de grootste hits immer van de Ierse rockband Thin Lizzy, maar dit lied wordt ook al jarenlang ten gehore gebracht als de Ierse rugbyploeg het veld opkomt.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar “The High Kings” hier met de song “The Boys Are Back in Town” met fragmenten van een wedstrijd van de Ierse rugby ploegen Waterford v.s. Kilkenny!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar “Irene Goodnight” ooit een song uit de jaren ’30 door de Amerikaanse bluesmuzikant Leadbelly (Huddie Ledbetter), die het al zong in 1908, maar in 1932 werd dit lied voor het eerst opgenomen.

Daarna natuurlijk door vele malen vertolkt door tal van musici zoals Eric Clapton, Ry Cooder, Johnny Cash, Van Morrison, Willie Nelson, maar vanavond in dit programma door The High Kings.

De echte erfgenamen van de Ierse folkmuziek hier terug met hun nieuwe album “Grace & Glory” met o.a. ook de song “Schooldays Over” op dit album met een derde couplet speciaal door Phil Coulter geschreven voor “The High Kings”.

In 1970 werd deze song door Coulter geschreven voor The Dubliners. Zo’n tien jaar geleden vormden vier zeer ervaren Ierse zangers/schrijvers Finbarr Clancy, Brian Dunphy, Martin Furey en Darren Holden “The High Kings” een naam uit het zeer verre verleden van Ierland, toen het eiland bestond uit een aantal koninkrijken.

Finnbarr Clancy heeft in z’n jeugd nog als gitarist meegespeeld bij The Clancy Brothers, terwijl Martin Furey een jongere uitgave is van “The Fureys”, Brian Dunphy op gitaar met zang, is de zoon van de beroemde Ierse zanger Sean Dunphy en Darren Holden op accordeon, heeft tevens opgetreden als zanger bij shows als Riverdance en Rhythm of the Dance.

Nog even terug naar het fraaie album “Grace & Glory” met The High Kings hier met de song “Irene Goodnight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de coutrymuziek evenementen in de regio is het normaal tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”, maar in verband met het optreden van een aantal musici van de “Continental Ceili Band” hier in de studio bij de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” en  de Ierse avond a.s. zaterdagavond in Het Kwartier te Stolwijk gaan we gewoon door met de Ierse muziek en daarvoor gekozen voor de Sean O’Neill Band met een medley van songs van het verzamelalbum “50 Irish Pub Songs” uitgebracht door Rego Music

gedurende de agenda en daar gaan we nu ook nog even mee door met om te beginnen de songs “Give An Irish Girl to Me, I Never Will Marry en Slaney Valley gevolgd door “Cutting the Corn in Creeslough”,  Lovely Derry en “If I Were a Blackbird”.

Tijd om nog eens weer kennis te maken met de Sean O’Neill Band maar nu met een medley van het album “50 Popular Irish Singalong Songs”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens  Mick Flavin hier met de song “The Blue Hills of Brefni”, die staat op een fraai verzamelalbum met als titel “As Good As I Once Was”, dat bestaat uit twee CD’s  met in totaal zo’n 40 songs in de countrysfeer en natuurlijk bovenal Ierse folksongs zoals deze Blue Hills of Brefni, maar ook “My Wild Rose of Leitrim”, “Home to Donegal”en Connemara Home”. Het album werd in 2012 uitgebracht door Dolphin Traders.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Mick Flavin hier met de song “Blue Hills of Brefni”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het gelegenheidsduo Billy McFarland en Trionagh Allen hier met hun versie van “Magnolia Wind” en die staat op het album “Unchained Melody”, dat in 2016 werd uitgebracht door Irish Music.co.

Een album met 16 melodien door de Ierse legend , trompetist en zanger Billy McFarland uit de county Antrim in Noord-Ierland.

Op dit album wordt Billy McFarland vokaal bijgestaan door Trionagh Allen, een zangeres eveneens uit Antrim, die niet alleen als solo-zangeres optreedt, maar ook regelmatig in achtergrondkoren zoals bijvoorbeeld bij Van Morrison, Daniel O’Donnell, Foster and Allen, Dominic Kirwan en Charly Landsborough.

In 2010 werd van haar een solo-album met als titel “Country Collection” uitgebracht met songs bekend geworden door Johnny Cash, Lee Ann Womack, Don Williams en Ray Lynham.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Billy McFarland en Trionagh Allen met hun fraaie uitvoering van de song “Magnolia Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar The Kilkennys hier met de song “Homeland” van hun nieuwe en 2e studioalbum “Blowin’ in the Wind”, dat op 28 September j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Gespeeld en gezongen door vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny, die  hun passie deelden voor muziek, in 1998 samen een band stichtten en menig pub op stelten zetten met hun optredens.

Davey Cashin op mandoline, gitaar, banjo en fluit, Robbie Campion Multi-instrumentalist vooral op de banjo, mandoline en gitaar, Tommy Mackey op bas-gitaar en het jongste lid van de groep Mick Martin op de traditionele Ierse Uilleann Pipes, Bodhran en Low Whistles.

Vanavond treden zij nog op in Den Oever met vevolgens deze maand ook nog optredens in Hoogeveen, Coevorden,  Almere en Vlissingen.

Voor de lezer van dit bericht nog The Kilkennys vokaal bijgestaan door het Arís Choir met de song ‘Homeland’, die staat op hun album ‘Blowin’ in the Wind’ via Beaumex uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijters The Fureys & Davey Arthur, die sedert de begin jaren ’70 actief zijn als groep in de Ierse folkmuziek, hier met de song “Lovin’ Is Pleasin’”, die staat op het verzamelalbum “The Best of the Fureys and Davey Arthur uitgebracht door Music Club Distribution uit de begin jaren ‘90.

De broers Eddie en George Furey en Davey Arthur bijgestaan door Camillus Hiney en Aidan Guilfoyle.

Broer Finbar Furey heeft inmiddels de groep verlaten en begonnen aan een solo-carriere, terwijl Paul Finbar in 2002 plotseling overleed.

Martin Furey, een zoon van Finbar, maakt deel uit van de “High Kings”, terwijl Anthony Finbar, een zoon van George, deel uitmaakt van de “Young Folk”.

En dan is het ook tijd voor de laatste muzikale bijdrage aan dit bericht middels een bijzondere video-clip van The Fureys & Davey Arthur hier met de song “Steal Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

 Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Nov. 27 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Lisa Stanley *** Precious Memories   ***   Heart and Soul   ***   Rosette Records
 2. Lisa Stanley *** Second Violin   ***   Heart and Soul   ***   Rosette Records
 3. Lisa Stanley *** Why, Oh Why   ***  Heart and Soul   ***   Rosette Records
 1. The Dubliners *** Drink It Up Men + Maloney Wants a Drink   ***   More of the Hard Stuff   ***   Major Minor Records
 2. The Clancy Brothers *** The Moonshiner + Water is Alright in Tay   ***   Flowers in the Valley   ***   Columbia/Legacy
 1. The High Kings *** The Boys Are Back in Town   ***   Grace & Glory   ***   Celtic Collections
 2. The High Kings *** Spancil Hill   ***   Grace & Glory   ***   Celtic Collections
 3. The High Kings *** Goodnight Irene   ***   Grace & Glory   ***   Celtic Collections
 1. The Sean O’Neill Band *** Give An Irish Girl to Me, I Never Will Marry, Slaney Valley   ***   50 Irish Pub Songs   ***   Rego Music
 2. The Sean O’Neill Band *** Cutting the Corn in Creeslough, Lovely Derry, If I Were a Blackbird   ***   50 Irish Pub Songs   ***   Rego Music
 1. Mick Flavin *** The Blue Hills of Brefni   ***   As Good As I Once Was   ***   Dolphin Traders
 2. Billy McFarland ft. Trionagh Allen *** Magnolia Wind   ***   Unchained Melody   ***   Irish Music.co.uk
 1. The Kilkennys *** Homeland ***   Blowin’ in the Wind   ***   The Kilkennys
 2. The Fureys & Davey Arthur *** Lovin’ Is Pleasin’  ***   The Best of the Fureys and Davey Arthur   ***   Music Club Records/K-Tel Distribution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *