Every Time I Hear That Song

 

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor Brandi Carlile, een singer/songwriter en gitariste uit de staat Washington met een drietal songs van haar nieuwe album “By the Way, I Forgive You”, dat op 16 februari j.l. werd gepresenteerd door New Elektra.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de groep “Terry Baucom’s Dukes of Drive” met songs van hun album “4th & Goal” uitgebracht door John Boy & Billy Inc.

Vervolgens ook nog terug in de tijd voor de bluegrassgroep “Old & In the Way” met o.a. Peter Rowan en Jerry Garcia tijdens een optreden op 1 & 8 oktober 1973in “The Boarding House” te San Francisco.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer de Goudse countrygroep “Change of Key” en Raebekah met een song van haar nieuwe album “My World”.

Vervolgens naar Dripping Springs Texas voor de groep Midland met een song van het album “On the Rocks” gevolgd door een song van het nieuwe album “Neon Smoke” van Gord Bamford uit Alberta Canada en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Chris Stapleton met de “Grammy Award  winning countrysong “Broken Halos”.

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “On the Road Forever”, “Carolina Any Day ”en “What Will They Say about You” door “Terry Baucom’s Dukes of Drive”.

Deze songs staan op hun album “4th & Goal”, dat vorig jaar april werd uitgebracht door het label “John Boy & Billy”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een optreden van Terry Baucom’s Dukes of Drive” met Cindy Baucom als gast-zangeres hier met de song “Tell Me Baby Why You’ve Been Gone So Long” tijdens het “Americas Bluegrass Festival” in Prestonsburg, KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Boy en Billy Inc. zijn eigenlijk twee radioprogrammamakers, John Isley en Billy James uit Charlotte North Caronlina, die het humoristisch ochtendprogramma “The John Boy & Billy Big Show” samenstellen en presenteren en die door meer dan 100 stations in de zuidelijk en mid-west staten wordt uitgezonden. Het tweetal bracht zelf ook nog een zo’n twintig albums uit.

Cindy Baucom, de echtgenote van Terry, heeft al sedert 2003 haar radio-programma “Knee-Deep in Bluegrass”, dat eveneens via het netwerk van Jonh Boy & Billy wordt uitgezonden.

Terug naar Terry Beaucom, de banjospeler bijgenaamd “The Duke Drive”, die in 2001 werd onderscheiden met een IBMA-Award en onder meer betrokken was bij de oprichting van  “Doyle Lawson & Quicksilver”, “Boone Creek”, en “IIrd Tyme Out”, hier met een fraai album en geholpen door tal van muzikale vrienden.

Natuurlijk fraai banjospel en lead-zang door Terry Beaucom uit Monroe NC met andere gerenommeerde musici als Joey Lemmons uit Kings NC op mandolin met zang, Will Jones uit Cana VA, op gitaar eveneens met zang en Joe Hannabach uit Pfafftown, NC op de bas.

We hebben nog een optreden van Terry Baucom en z’n Dukes of Drive hier tijdens een optreden met de song “Julie Ann” tijdens het “Carter County Ky Shriner’s Bluegrass Festival” in juli 2017.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd naar 1973 voor een “live” optreden van de bluegrass grioep “Old & In the Way” hier met de songs “I Ain’t Broke But I’m Badly Bent”,  “The Great Pretender” en de Carter Stanley song “Angel Band” met applaus voor de bluegrassgroep hier tijdens een optreden in “The Boarding House’ op repectievelijk 1 en 8 oktober 1973 te San Francisco.

“Old & In the Way” of te wel “Oud en in de weg” een bluegrassgroep uit de jaren ‘70 met violist Vassar Clements, Jerry Garcia op banjo met zang, David Grisman op mandoline met zang, John Kahn op de staande bas en tenslotte Peter Rowan op gitaar en met lead-zang.

Jerry Garcia, een multi-instrumentalist en schilder kenden we ook als boegbeeld van de rock, folk en countryband “Grateful Dead”.

Van de groep “Old & in the Way” zijn alleen David Grisman en Peter Rowan nog steeds actief in de akoestische muziek, Vassar, Jerry en John zijn inmiddels al overleden.

De songs staan op het album “That High Lonesome Sound” , dat in 1996 opnieuw werd uitgebracht maar nu op CD door het label van David Grisman “Acoustic Disc”.

U kunt nog even luisteren naar The Peasall Sisters met hun nieuwere versie van “Angel Band” dan uit de film “Oh Brother, Where Art Thou?” middels een toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De Carter Stanley song “Angel Band” uit 1955 werd tijdens de film “O Brother Where Are Thou?” ook gezongen door The Peasell Sisters, terwijl de song “I Ain’t Broke, But I’m Badly Bent” een traditional in de begin jaren ‘50 is geschreven door Martha Ellis en daarna heel veel vertolkt door tal van bekende groepen zoals ook “Grateful Dead”, “Skaggs & Rice” en de “Dan Tyminski Band”.

De song “The Great Pretender”, die eveneens staat op het album “That High Lonesome Sound”. Nog even terug in de tijd “The Great Pretender” ooit in de mid-jaren ‘50 een nr. 1 song van “The Platters” en daarna vertolkt door tal van anderen zoals ook bijvoorbeeld door Freddy Mercury van de supergroep “Queen”, maar in dit countrymuziek programma door “Old & In the Way”.

Als lezer kunt hier ook nog even luisteren naar “Old & In the Way” hier tijdens hun optreden met de song “I Ain’t Broke But I’m Badly Bent”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd naar Brandi Carlile hier met de song “Every Time I Hear That Songs”, “The Mother” en “Most of All”.

Deze song staan op haar album “By the Way, I Forgive You”, dat op 16 februari j.l. officieel werd gepresenteerd door New Elektra. Mother

Brandi Carlile, singer/songwriter/ gitariste afkomstig uit Ravensdale in de staat Washington , een klein plaatsje met plus minus 1000 inwoners zo’n 70 km ten zuid-oosten van Seattle met uitgestrekte bosgebieden.

Met maar weinig familileden en vrienden in de buurt, moet je er met je eigen fantasie zelf iets van maken.

Haar ouders waren liefhebbers van de traditionele countrymuziek, waarmee zij opgroeide en al snel zelf ook ging zingen en spelen en trad voor het eerst op als 8-jarig meisje meegenomen door haar moeder bij een lokaal radiostation.

Toen ze 17 was ging ze regelmatig optreden in allerlei gelegenheden in Seattle.

Tijdens zo’n optreden maakte zij ook kennis met “The Fighting Machinists”, met o.a. de tweeling broers Tim and Phil Hanseroth. Toen deze groep uit elkaar ging, startte Brand met hun een nieuwe rock groep.

Ik vertel dit, omdat dat deze toevallige ontmoeting leidde tot een fraaie samenwerking.

U kunt nog even kennisnemen van die fraaie samenwerking middels een optreden van Brandi Carlile met de tweeling  Tim en Phil Hanseroth tijdens hun “Winter Acoustic Tour” op 13 december j.l. in de “House of Blues” te Anaheim, California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brandi begon met het uitbrengen van eigen albums in 2000, die ze verkocht tijdens optredens en raakte daardoor zo bekend, dat ze in 2005 een contract kreeg van Columbia Records.

Inmiddels heeft zij sedertdien zo’n acht albums uitgebracht, waaronder dus in januari het fraaie album “By the Way, I Forgive You”, daar bij ook weer geholpen door de multi-instrumentale tweeling Tim en Phil Hanseroth ook met zang. Een album met 10 schitterende songs in de Americana sfeer geschreven door het vermelde illustere drietal zeer aanbevelenswaardig!

U kunt als lezer hier ook nog even listeren naar Brandi Carlile met de song “Most of All”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer als eerste hier met Raebekah met de song “Every Little Thing”.

Deze song staat op het nieuwe album “My World”, dat op 13 januari j.l. werd uitgebracht via 22 Records.

Tijd om weer eens kennis te maken met Raebekah hier met enieg persoonlijke informatie en het uitbrengen van haar nieuwe album “My World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album met 7 songs geschreven door Reabekah Burbach-Roycroft en Peter Schilmöller.

In 2013 trad de “Raebekah Band” met veel success “live”  op tijdens het DCMA Award festival in Waspik en de groep is gevormd rondom country-pop zangeres Raebekah Burbach-Roycroft uit Nieuw Zeeland, die sinds 2002 in Haaksbergen woont.

Peter Schilmöller  hier op acoustic & electric gitaren, bass, achtergrondzang en percussive verder muzikaal bijgestaan door Annemarie Bron en Nikki Hirs met achtergrondzang, Aili Deiwiks op viol, Reinout Vrijhoef op lap steel, Ellio Martina op pedal steel, Matthijs van Noort op keyboards,

Uli Wentzlaff-Eggebert op staande bas en Peter Weissink op drums.

Reabekah met het album “My World” zeer de moeite waard!

Natuurlijk kunt u ook nog even kennis nemen van een song van haar nieuwe album “My World” middels de song “You’re Will the One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens vanuit “I Settle for Lies”  door “Change of Key”, die staat op de eerste CD hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”. Zoals reeds in de agenda vermeld op zondagmiddag, 25 februari weer vanaf 15.00 een optreden in Country Café Concordia te Haastrecht.

En voor degenie, die dit concert heeft gemist, nog even de herinnering aan hun optreden op zondag, 4 maart, in het Cultuurhuys De Kroon in het winkelcentrum aan het Gouweplein te Waddinxveen.

Nog even terug naar de CD-presentatie van het album “When Music Calls My Name”van “Change of Key” in Concordia Haastrecht met Peter Vermeer als gastzanger.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Midland met de stevige countrysong “Make a Little”.

Deze song staat op hun debuutalbum “On the Rocks”, dat op 22 september j.l. werd uitgebracht door Big Machine.

De groep bestaat uit zanger Mark Wystrach, lead gitarist Jess Carson en basspeler Cameron Duddy en heeft een voorkeur voor de countrymuziek uit de jaren ’70 en ’80.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Midland tijdens een optreden in Austin Texas met de song “Make A Little”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Little Cowboys” door Gord Bamford, 41 jaar geleden geboren in Australie, maar sinds z’n vijfde al woonachtig in de porovincie Alberta Canada, hier met een song, die staat op z’n album

“Neon Smoke”, dat op 18 januari j.l. werd uitgebracht door Cache Entertainment/ Sony Music.

U kunt ook nog even luisteren naar het interview van Paul McGuiremet Gord Bamford over het uitbrengen van z’n 8ste album “Neon Smoke”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Christ Stapleton hier met de song “Broken Halos”, waarvoor hij vorig jaar werd onderscheiden met een Grammy Award als beste countrysong.

Deze song staat op z’n album “From a Room Vol. 1”, dat vorig jaar mei werd uitgebracht door Mercury Nashville Records.

Ook dit album werd onderscheiden met een “Grammy Award voor Best Country Album” en door de CMA ( Countrymusic of America”) uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Voor u als lezer hier dan ook de laatste video-clip met een optreden van Chris Stapleton met de song “Broken Halos” tijdens een optreden in de Howard Stern Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Feb. 20 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***    Label

 1. Terry Baucom’s Dukes of Drive *** On the Road Forever ***   4th & Goal   ***   John Boy & Billy Inc.
 2. Terry Baucom’s Dukes of Drive *** Carolina Any Day ***  4th & Goal   ***   John Boy & Billy Inc.
 3. Terry Baucom’s Dukes of Drive *** What Will They Say About You ***  4th & Goal   ***   John Boy & Billy Inc.
 1. Old & In The Way *** I Ain’t Broke But I’m Badly Bent   ***   That High Lonesome Sound   ***   Acoustic Disc
 2. Old & In The Way *** The Great Pretender   ***   That High Lonesome Sound   ***   Acoustic Disc
 3. Old & In The Way *** Angel Band   ***   That High Lonesome Sound   ***  . Acoustic Disc
 1. Brandi Carlile *** Every Time I Hear That Song   ***   By the Way, I Forgive You   ***   New Elektra
 2. Brandi Carlile *** The Mother   ***   By the Way, I Forgive You   ***   New Elektra
 3. Brandi Carlile *** Most of All   ***   By the Way, I Forgive You   ***   New Elektra
 1. Raebekah *** Every Little Thing   ***   My World   ***   The Raebekah Band/22 Records
 2. Change of Key *** Settle for Lies   ***   When Music Calls My Name CD1   ***   Change of Key
 1. Midland *** Make a Little   ***   On the Rocks   ***   Big Machine Records
 2. Gord Bamford *** Little Cowboys   ***   Neon Smoke   ***   Cache Entertainment/ Sony Music
 3. Chris Stapleton *** Broken Halos   ***   From a Room Vol. 1   ***   Mercury Nashville Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *