Last of My Kind

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we met Alan Kennedy uit Tennessee terug naar de dagen van de echte countrymuziek.

Geen pop vermomd als country, zoals via veel radiostations te horen, maar werkelijke ‘hardcore’ met een aantal Honky Tonk-songs, zoals ‘Where the Smoke Goes Up and The Money Goes Down’ en ‘Picture Came With the Frame’.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de groep ‘The Steeldrivers’ uit hun begintijd in 2008 met toen nog met de inmiddels zeer bekende CMA Awards-winnaar Chris Stapleton als lead-zanger en gitarist.

Vervolgens ook nog uit Lexington Virginia de jonge singer/songwriter Vivian Leva met fraaie akoestische Appalachian folk en country -muziek van haar debuutalbum ‘Time Is Everything’, dat op vrijdag, 2 maart j.l. werd uitgebracht door Free Dirt Records.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer uit Haaksbergen zowel Raebekah met een song van haar nieuwe album “My World” als  ook nog Ben en Carmen Steneker hier met de klassieker “When My Blue Moon Turns to Gold Again”.

Vervolgens naar een andere uithoek van de country naar singer/songwriter Chris Smither met een song van z’n nieuwe album “Call Me Lucky” en vervolgens naar de hedendaagse country voor Wade Bowen met de song “So Long 6th Street en treedt Dallas Moore  op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn nieuwe album “Mr. Honky Tonk”.

We begonnen het programma met The Steeldrivers met de songs “East Kentucky Home”,  “If You Can’t Be Good, Be Gone” en “To Be with You Again   ”, die staan op hun debuut album “Steeldrivers” op 15 januari 2008 uitgebracht door Rounder Records.

“The Steeldrivers” bestaat uit een aantal ervaren Nashville sessie-muzikanten, die een mix van bluegrass en soul spelen met Richard Bailey op de banjo, Mike Fleming op bass, Mike Henderson op mandoline, Tammy Rogers op viool en tenslotte Chris Stapleton op guitar en met lead-zang.

Het is de bijzondere stem van Chris Stapleton en die een beetje lijkt op de rauwe stem van Tom Waits, die The Steel Drivers doet onderscheiden van het hedendaagse bluegrassgenre, waarbij meestal een hoge tenorstem als lead-zang aanwezig is.

De hartstochtelijk krakende stem van Chris geeft de Steeldrivers een unieke, ouderwetse sfeer, bluegrass in sepiakleur!

De groep werd al snel favoriet tijdens diverse bluegrassfestivals en dat leidde in 2008 tot een contract bij Rounder Records en het verschijnen in dat jaar van het debuutalbum voorzien hun eigen naam met allemaal zelfgeschreven songs.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor gaan we nog even terug naar hun debuut optreden in de “Grand Ole Opry” op 3 mei 2008 met o.a. de song “Drinkin’ Dark Whiskey, Telling White Lies”, die eveneens staat op hun debuutalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2010 verscheen het album met de titel “Reckless” met 12 songs, die zijn geschreven door Chris Stapleton en waarvan 11 samen met Mike Henderson en ook nog eentje met Ronnie Bowman.

Een album nog steeds in bluegrass sfeer, maar ook met een stijl, die doet denken aan “Outlaw Country” en ook beinvloed door de “rock and roll”.

En dat kan ook bijna niet anders met Mike Henderson, die ooit ook mede-oprichter was van het label “Dead Reckoning”, een alternatieve countrymuziek label, zeer bekend van een aantal fraaie Non-Nashville countrymusici zoals Kieran kane en Kevin Welch.

Daarna vertrok Chris Stapleton om op de solo-tour verder gaan met groot succes trouwens, want sedertdien heeft hij tal Grammy Awards en countrymuziek Awards in de wacht gesleept, waaronder in 2017 door de CMA uitgeroepen tot “Vocalist of the Year” en ontving hij tevens voor z’n album “From a Room Vol.1” de Award “Album of the Year”, waarvan u de vorige week in dit programma nog de song “Broken Halos” heeft kunnen horen en waarvoor hij in dat zelfde jaar ook nog een Grammy Award voor “Best Country Song”.

Toch nog even terug naar The Steeldrivers met de song “Can You Run” tijdens een optreden in 2008 gedurende het “Grey Fox Bluegrass Fest” in Ancramdale, NY.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens naar jong talent Vivian Leva hier met de songs “Cold Mountains”, “No Forever” en “Last of My Kind” .

Deze songs stan op haar debuut-album “Time Is Everything”, dat op vrijdag, 2 maart werd gepresenteerd door het label Free Dirt Records.

De jonge singer/songwriter Vivian Leva uit Lexington Virginia hier met fraaie akoestische Appalachian folk en country -muziek vertolkt middels 10 zelf geschreven songs.

Zij groeide op in een muzikaal gezin bij haar muzikale moeder Carol Elizabeth Jones en vader James Leva met ook hun liefde voor de folk muziek uit hun omgeving natuurlijk in de gelegenheid om haar kennis en kunde te verbeteren met haar voorliefde voor de gitaar en zang.

In de zomer van vorig jaar was zij samen met haar muzikale metgezel Riley Calagno bezig met de opnames van het nieuwe album “Time Is Everything” in studio 808A in het kleine plaatsje Floyd Virginia.

Riley Calagno uit Seattle, WA, speelde daarvoor in de bekende folkband “The Onlies” ook al zeer herkenbaar op viool en banjo en tevens hier op dit album met vokale ondersteuning.

Op dit moment is het tweetal druk bezig met het promoten van haar nieuwe album middels hun “Home Routes Tour” met bijna dagelijks een optreden in tal van theaters en gelegenheden en op dit moment toerend in Canada met o.a. vanavond in Greenwater Lake Satchkachewan, woensdagavond in  Swan River en donderdagavond in The Pas allebei in Manitoba Canada.

Vivian Leva hier in dit programma “Countrymusic Round-Up” in de Krimpenerwaard met haar debuutalbum “Time Is Everything”. Zeer aanbevelenswaardig en een naam om te onthouden.

Een  optreden van Vivian Leva en Riley Calagno op een wel heel bijzondere plek met de song “Whishes & Dreams”, die eveneens op het album “Time Is Everything”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd naar de countrymuziek van Alan Kenndy hier met de songs “Where the Smoke Goes Up”, “Harlan County Line” en “Picture Came from a Frame”.

Deze songs staan op het album “Mobile Baby”, dat in 2012 door Alan Kennedy in eigen beheer werd  uitgebracht.

Een album met 12 fraaie traditionele Honky Tonks songs, die ik voor de liefhebbers deze muziek van harte kan aanbevelen.

Een typische song voor de kroegtijgers met als titel “Where the Smoke Goes Up and the Money Goes Down” of wel vrijvertaald “Waar de rook om hoog gaat en het geld uit jouw portemonnaire verdwijnt”.

Van deze zanger/gitarist uit Tennessee heb ik de laatste tijd niets meer gehoord en ik hoop toch werkelijk in de nabij toekomst weer eens een nieuw album van hem te mogen ontvangen.

Met z’n album gaat Alan in ieder geval terug  naar de echte countrymuziek, geen pop vermomd als country, zoals we die via veel radiostation krijgen te horen, maar werkelijke “hardcore” countrymuziek, die u natuurlijk wel kunt verwachten hierbij uw RTV Krimpenerwaard.

Tijd om weer eens kennis te maken met Alan Kennedy hier met de song “Harlan County Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer als eerste hier Raebekah met de akoestische versie van de song “Take Me Home”.

Deze song staat op het nieuwe album “My World”, dat op 13 januari j.l. werd uitgebracht via 22 Records.

Een fraai album met 7 songs geschreven door Reabekah Burbach-Roycroft en Peter Schilmöller.

Peter Schilmöller  hier op acoustic & electric gitaren, bass, achtergrondzang en percussive verder muzikaal bijgestaan door Annemarie Bron en Nikki Hirs met achtergrondzang, Aili Deiwiks op viol, Reinout Vrijhoef op lap steel, Ellio Martina op pedal steel, Matthijs van Noort op keyboards,

Uli Wentzlaff-Eggebert op staande bas en Peter Weissink op drums.

Hierbij voor u ook nog de andere ook fraaie versie van de song “Take Me Home” door Raebekah en haar band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “When My Blue Moon Turns to Gold Again” door Ben en Carmen Steneker hier met een song, die staat op het album “Over the Years”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door RoodHitBlauw.

De inmiddels 83-jarige Ben Steneker nog altijd in de running samen met z’n dochter Carmen met fraaie countrymuziek hier met een song uit de begin jaren 40 en vele malen vertolkt door tal van beroemde countrysterren zoals The Osborne Brothers, Mac Wiseman, Jim Reeves, The Statler Brothers, Elvis Presley en Emmylou Harris om er maar een paar te noemen.

Ben met recht de grootvader van de Nederlandse countrymuziek hier met dit album “Over the Years” een mooie bekroning op het 60 jaar vertolken de countrymusic,  daarbij al weer  15 jaar onmisbaar gesteund door  dochter Carmen en natuurlijk al jarenlang z’n vrouw Irene.

Voor u als lezer van dit berichtom ook nog even te luisteren naar Ben en Carmen Steneker met de song “When My Blue Moon Turns to Gold Agfain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan bij “Countrymusic Round-Up” even over de “border” veteraan singer/songwriter en gitarist Chris Smither hier met de song “Nobody Home”.

Deze staat op z’n album “Call Me Lucky”, dat de vorige week vrijdag, 2 maart officieel werd gepresenteerd door Signature Sounds Recording.

Een fraai album bestaande uit 2 CD’s met in totaal zo’n 16 songs in de sfeer van folk en blues-muziek met op de eerste CD acht nieuwe songs van de hand van Chris en drie covers, waaronder Chuck Berry’s “Maybelline” , “Sitting On Top of the World” van The Mississippi Sheiks en “She Said She Said” van The Beatles

Op de tweede CD staan verschillende versies van vijf nieuwe songs.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even kennismaken met Chris Smither hier met de song “Nobody Home” in juni 2017 tijdens een optreden in de “Blue Rock Artist Ranch & Studio” te  Wimberley, TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “So Long 6th Street” door de Texaan Wade Bowen hier met een song, die staat op z’n album “Solid Ground”, dat op 9 februari van dit jaar werd uitgebracht door Thirty Tigers.

Singer/songwriter en gitarist Wade Bowen uit Waco Texas startte z’n muziek carrieree samen met z’n vriend Mat Miller met de band “West 84”, maar besloot in 2001 op de solo-tour verder te gaan en bracht in 2002 z’n debuut album “Try Not to Listen” uit en toerde veel rond met zo’n 250 optredens per jaar en daar zorgde ook voor een grotere bekendheid zeker in de staat Texas. De titelsong van dit album bereikte de Top 10 in de Texaanse countrymuziek overzichten.

Na tal van concerten met gerenommeerde Texaanse artiesten en groepen zoals  Pat Green, Ray Wylie Hubbard, Radney Foster, Randy Rogers, Brandon Rhyder, Bleu Edmondson, en zwager Cody Canada van Cross Canadian Ragweed volgde in 2008 z’n album “If We Ever Make It Home”.

Inmiddels in 2018 met z’n 10e album “Solid Ground” met 11 songs zeer de moeite waard.

Vanuit de Paste Studios te New York voor een optreden van Wade Bowen met een akoestische versie van de song “So Long 6th Street”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijd voor onze uitsmijter Dallas Moore, een echte Outlaw uit Cincinati Ohio hier met de song “Killing Me Nice and Easy”, die staat op z’n album “Mr. Honky Tonk”, dat eveneens afgelopen vrijdag 2 maart werd uitgebracht, maar hier door SOL Records.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip met een optreden van onze uitsmijter met de titelsong van zijn album “mr. Honky Tonk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

 

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Mar. 6 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Steeldrivers *** East Kentucky Home   ***   Steeldrivers   ***   Rounder Records
 2. Steeldrivers *** If You Can’t Be Good, Be Gone   ***   Steeldrivers   ***   Rounder Records
 3. Steeldrivers *** To Be with You Again   ***   Steeldrivers   ***   Rounder Records
 1. Vivian Leva *** No Forever   ***   Time Is Everything   ***   Free Dirt Records
 2. Vivian Leva *** Cold Mountains   ***   Time Is Everything   ***   Free Dirt Records
 3. Vivian Leva *** Last of My Kind   ***   Time Is Everything   ***  Free Dirt Records
 1. Alan Kennedy *** Smoke Goes Up   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy
 2. Alan Kennedy *** Harlan County Line   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy
 3. Alan Kennedy *** Picture Came With the Frame  ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy
 1. Raebekah *** Take Me Home (acoustic)   ***   My World   ***  22-Records
 2. Ben en Carmen Steneker *** When My Blue Moon Turns to Gold Again   ***   Over the Years   ***   Rood  Hit Blauw
 1. Chris Smither *** Nobody Home   ***   Call Me Lucky   ***   Signature Sounds Recording
 2. Wade Bowen *** So Long 6th Street   ***   Solid Ground   ***   Thirty Tigers
 3. Dallas Moore *** Killing Me Nice and Slowly   ***   Mr. Honky Tonk   ***   SOL Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *