The Note

In het programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan de countryzanger/schrijver en gitarist Daryle Singletary, die maandagmorgen, 12 februari j.l. plotseling overleed in z’n huis te Lebanon TN.

Songs van z’n debuutalbum “Daryle Singletary” uit 1995, het album “Ain’t It the Truth” uit 1998 en het album “American Grandstand” in samenwerking met de bekende zangeres Rhonda Vincent, dat vorig jaar juli werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de groep “Volume Five” met een drietal songs van hun album “Milestones”, dat vrijdag, 9 februari j.l.,  officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens heel ver terug in de tijd voor “The Armstrong Twins” voor de “Old Timey” countrymuziek uit de jaren ’40 en aan het einde van hun muziekcarrière eind jaren ’70.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer de Goudse countrygroep “Change of Key” en vervolgens ook nog Cash on Delivery met een song van hun nieuwe verzamelalbum “Collected”.

Vervolgens naar Colorado voor John Oates samen met “The Good Road band”  met de titelsong van het album “Arkansas” gevolgd door een song van het nieuwe album “Here’s To You” van het duo Montgomery Gentry en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Calexico met de song “Flores Y Tamales”.

Het programma werd begonnen trouwens met de songs “Now That’s a Song”, “Looking Out My Back Door” en “Tell Me You’re Not Leaving” door de bluegrass groep “Volume Five”.

Deze songs staan op hun album “Milestones”, dat de vorige week vrijdag, 9 februari, officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Volume Five en een kennismaking met deze groep tijdens de IBMA World of Bluegrass Festival met fraaie fragmenten van hun albums.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Volume Five werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell uit de staat Mississippi met inmiddels Jacob Burleson op mandoline, Chris Williamson op de bas, Patton Wages op de banjo en Colby Laney op de gitaar en allemaal zingen ze schitterende en dat heeft u als luisteraar natuurlijk kunnen horen. Gaven Largent, die ook deel uitmaakte van de bluegrassgroep “Blue Highway” hier ook als gast aanwezig op de resonator-gitaar.

Bijna 10 jaar heeft de groep aan de weg getimmerd met meer dan duizenden shows en ondertussen ook nog 8 albums uitgebracht, waarvan zeven via “Mountain Fever Records en waaronder ook vorig jaar hun succesvolle album met als titel “Drifter”.

De song “I Am a Drifter” van het laatstvermelde album werd vorig jaar oktober door de IBMA  onderscheiden met de “Song of the Year” award, terwijl aan de groep tevens de “Emerging Artist of the Year” Award werd uitgereikt.

Volume Five hier met hun album “Milestones” uitgebracht door Mountain Fever een “must” voor de bluegrassmuziek liefhebber.

Als lezer kunt u hier nog even luisteren naar een optreden van Volue Five hier met hun song “I’m a Drifter”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu ver terug in de tijd naar de bakelieten 78-toeren grammofoonplaten van 1946 hier met “The Armstrong Twins” met hun vertolking van de song “Next Sunday Darling Is My Birthday” en “Alabama Baby” gevolgd door “Greenback Dollar”.

Tijd om eens kennis te maken met de Armstrong Twins uit 1946 hier met de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”, die staat op de LP “Hillbilly Mandolin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De twee laatst vermelde songs staan op het verzamelalbum “Mandolin Boogie”, dat in 1979 en opnieuw in 2004 door Arhoolie Records werd uitgebracht.

Een album met een aantal songs van Lloyd Armstrong en z’n tweelingbroer Floyd Armstrong uit het begin van hun muzikale carriere uit de mid-jaren ‘40 en vervolgens ook nog een aantal uit de periode bijna aan het einde van hun actieve periode in de 1980.

Nog even over de “Greenback Dollar”, een song, die in de jaren ‘60 werd geschreven door de countryzanger/gitarist Hoyt Axton.

Een “Greenback Dollar” gaat terug naar de Amerikaanse burgeroorlog, toen in 1862 bij gebrek aan zilver en gouden munten, dollarbiljetten door de regering in omloop werden gebracht als wettig betaalmiddel, maar niet werden gedekt door goud of zilver.

Deze song door The Armstrong Twins staat op hun laatste album, maar zoals gezegd door Arhoolie op dit bijzondere album geplaatst met Lloyd Armstrong op gitaar en z’n broer Floyd een virtuoos op mandoline.

Verder terug in de tijd om precies te zijn 1946 The Armstrong Twins nog met de songs “Alabama Baby”, die eveneens staat op het verzamelalbum “Mandolin Boogie”, terwijl de song “Next Sunday Darling Is My Birthday” staat op hun LP “Hillbilly Mandolin” uitgebracht door Old Timey.

En mocht u zich nu afvragen wie is eigenlijk “Oscar”, wel, dat was “Oscar” Billy Hughes met verder nog Monte Avery op staande bas en Zane Beck op dobro.

Werkelijk bijzondere muziek en daarvoor moet u natuurlijk bij het programma “Countrymusic Round-Up” zijn bij uw RTV Krimpenerwaard.

Uit de eind jaren ’70 voor u nog de Armstrong Twins met hun song “Greenback Dollard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu in dit programma een eerbetoon aan Daryle Singleton en we starten met de song “I’m Living Up to Her Low Expectations”, die staat op z’n debuutalbum met z’n naam als titel “Daryle Singletary”, dat in 1995 werd uitgebracht door Giant Records.

Nog even terug naar het begin van z’n carriere met de song “I’m Living Up to Her Low Expectations.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens van z’n derde album “Ain’t It the Truth” , dat in 1998 eveneens door Giant werd uitgebracht de fraaie song “ The Note”, dat ooit in 1985 reeds werd vertolkt door Conway Twitty, maar de versie van Daryle Singletary is m.i. toch wel de mooiste.

Vervolgens ook nog “A Picture of Me Without You” zeer bekend geworden door George Jones, maar hier op zeer fraaie wijze vertolkt door Rhonda Vincent en Daryle Singletary.

Deze song staat op hun album “American Grandstand”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht door het label van Rhonda Vincent “Uppermanagement Music”.

Een fraai album met 11 songs, die herinneringen oproept aan vroegere beroemde countrymuziek duo’s zoals George Jones & Tammy Wynette en Conway Twitty samen met Loretta Lynn.

Rhonda en Daryle toerden dan ook met veel succes de hele zomer en herfst van 2017 met de promotie van dit album “Grandstand”.

Voor de lezer van dit bericht nog even terug naar de presentatie van dit album door Rhonda Vincent en Daryle Singletary in de Nashville Palace hier met de song “A Picture of Me Without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals u al in de aankondiging van dit programma heeft kunnen beluisteren een eerbetoon aan de neo-traditional countryzanger/schrijver en gitarist zanger/schrijver/gitarist Daryle Singletary, die maandagmorgen 12 februari,  volkomen onverwacht in z’n huis in Lebanon TN op 46-jarige leeftijd overleed naar verluidt als gevolg van een bloedprop.

Vrijdagavond, 9 februari trad hij nog op in The Rodeo Club in Dadeville Alabama.

Daryle Singletary getrouwd met Holly Mercer en vader van vier kinderen, ging voor bestendigheid zowel in zijn leven als in zijn werk. Hij hield vast aan de “basic” countrymuziek met een steel-gitaar en viool en geen “technische hoogstandjes” maar meer op emotie en je moest er natuurlijk op kunnen dansen.

Middels dit eerbetoon wensen wij z’n vrouw en kinderen heel veel sterkte met het dramatische verlies van hun echtgenoot en vader Daryle Singletary.

U kunt als lezer ook nog kijken en luisteren naar de bijzondere vertolking van de song “The Note”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer als eerste hier met de  bekende Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “One of Those Places”.

Deze song staat op hun fraaie dubbelalbum “When Music Calls My Name”. Natuurlijk speciaal voor dit programma gekozen als voorproefje op de laatste zondagmiddag van de maand, 25 februari a.s. met weer vanaf 15.00 een optreden in Country Café Concordia te Haastrecht.

Nog even terug naar de presentatie van het album “When Music Calls My Name” door Change of Key hier met de song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “A.K.A from a Friend” door “Cash on Delivery”  hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Collected” zeer recent uitgebracht via Nash Music.

De band Cash On Delivery bestaat inmiddels ruim 20 jaar en natuurlijk hebben zich in al die jaren de nodige wisselingen in de band voorgedaan, maar de huidige vier leden waren allen onderdeel van de orginele bezetting van de band, Wim van de Vliert (leadzang en gitaar), Ad Welten (bas en backing vocals), Loek van Heyster (drums en backing vocals) en Johan Jansen (steelgitaar).

In het kader van hun 20-jarig jubileum vond de band het een geschikt moment om het eerste verzamel album uit te brengen. Op deze CD, met de naam “Collected” staan naast 14 nummers van de eerder verschenen albums een tweetal songs, die door leadzanger Wim van de Vliert zijn opgenomen in het kader van andere projecten.

Het album is uitgebracht door Nash Music. Een aantal leden van de groep maakt ook deel uit van de succesvolle theater toer “The American Country Legends” met Lana Wolf en Pam McBeth.

U kunt nog even luisteren naar een optreden van de groep hier met de song “A.K.A. From a Friend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar de andere kant van de grote plas voor zanger/schrijver/gitarist John Oates hier met de titelsong van z’n album “: Arkansas”.

Jawel, jawel de ene helft van het bekende amerikaanse rock & roll duo Hall & Hall, hier met de titelsong van z’n album“Arkansas”, dat op 2 februari j.l. werd uitgebracht door PS Records.

Een fraai Americana album met 10 songs, waarbij John Oates wordt bijgestaan door The Good Road Band.

Tijd om weer eens kennis te maken met John Oates en hier dus met de titelsong van z’n album “Arkansas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Feet Back on the Ground” door Montgomery Gentry hier met een song, die staat op het album “Here’s to You”, dat op 2 februari j.l. werd uitgebracht door Every Joes Entertainment.

Een eerbetoon aan Troy Gentry door z’n goede vriend en compagnon Eddie Montgomery.

U kunt nog even luisteren naar Eddie Montgomery tijdens een interview met zijn verhaal over de totstandkoming van het album “Here’s To You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album was twee dagen voor het tragische helicopter ongeluk in september vorig jaar in New Jersey, waarbij Troy op 50-jarige leeftijd om het leven kwam.

Montgomery heeft het album verder afgerond met de toepasselijke titel titel “Here’s to You”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar de song “Feet Back on the Ground”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma en daarvoor gaan we naar Californie voor de groep Galexico met de song “Flores y Tamales”, die staat op hun nieuwe album “The Thread That keeps Us”, dat op 26 januari werd uitgebracht door Anti/Epitaph.

Een album met 15 songs over het algemeen een soort “funky power pop” met heel veel verschillende smaken, waaronder ook deze “Flores y Tamales” in een fraaie cumbia ritme.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even luisteren naar de song “Flores y Tamales”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Feb. 13 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Volume Five *** Now That’s a Song   ***   Milestones   ***   Mountain Fever Records
 2. Volume Five *** Looking Out My Back Door   ***   Milestones   ***   Mountain Fever Records
 3. Volume Five *** Tell Me You’re Not Leaving   ***   Milestones   ***   Mountain Fever Records
 1. The Armstrong Twins *** Next Sunday Darling Is My Birthday   ***   Hillbilly Mandolin   ***   Old Timey
 2. The Armstrong Twins *** Alabama Baby   ***   Mandolin Boogie   ***   Arhoolie Records
 3. The Armstrong Twins *** Greenback Dollar   ***   Mandolin Boogie   ***   Arhoolie Records
 1. Daryle Singletary *** I’m Living Up To Her Low Expectations   ***   Daryle Singletary   ***               Giant Records
 2. Daryle Singletary *** The Note   ***   Ain’t It The Truth   ***   Giant Records
 3. Rhonda Vincent & Daryle Singletary *** A Picture of Me without You   ***   American Grandstand   ***   Upper Management Music
 1. Change of Key *** One of Those Places   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Cash on Delivery *** A.K.A. from a Friend   ***   Collected   ***   Nash Music
 1. John Oates *** Arkansas   ***  Arkansas   ***   PS Records
 2. Montgomery Gentry *** Feet Back on the Ground   *** Here’s to You   ***   Every Joes Entertainment
 3. Calexico *** Flores y Tamales   ***   The Thread That Keeps Us   ***   Anti/Epitaph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *