Boulder to Birmingham

In dit programma “Countrymusic Round-Up” aandacht voor een aantal “nachtegalen”, zoals Emmylou Harris met een drietal songs van het schitterende verzamelalbum “Portraits”, dat in 1996 werd uitgebracht door Reprise.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd Amanda Cook, één van “Daughters of Bluegrass”, met muziek van haar album “Deep Water”, dat op 3 november j.l. door Mountain Fever werd uitgebracht.

Vervolgens gaan we ook nog ver terug in de tijd naar de begin jaren ’70 voor Dolly Parton hier nog samen met Porter Wagoner met songs van hun album “Porter Wayne & Dolly Rebecca”.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door twee 2017 DCMA Award winnaars Rik Vinke uit Schoonebeek Drente met een song van z’n album “Forged in Fire” en Ilse de Lange met een song van haar album “The Great Escape”.

Vervolgens special voor de line-dancers Scooter Lee met een song van haar nieuwe album “Don’t Mind If I Do” en treedt Julie Roberts op als uitsmijtster van dit programma met haar song “One for the Road”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up  met de songs “Midnight 402”, Cry, Cry Darlin’ en “Magnolia Wind” hier gezongen en gespeeld door Amanda Cook.

Deze songs staan op haar album “Deep Water”,  dat 3 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

 Amanda Cook hier op de gitaar , sedert 2016 één van “Daughters of Bluegrass” een uitgelezen groep vrouwelijke bluegrassmusici, die elk jaar in de maand april tijdens het “Daughters of Bluegrass festival” in Mossy Oak Music Park te Guyton Georgia een nieuw lid in hun gelid opnemen.

Een groep met bekende namen in de bluegrass als Mindy Rakestraw, Jeanette Williams & Michelle Nixon , Heather Berry, Frances Mooney,  Dale Ann Bradley en Becky Buller.

Sedert 2016 dus ook Amanda Cook uit Florida en heel toevallig dit jaar 2017 viel deze eer te beurt aan Carolyne VanLierop, de banjo-speelster, die deel uitmaakt van de begeleidingsgroep “Kennesaw Ridge” van Amanda Cook.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en een kennismaking met Amanda Cook, Carolyne VanLierop en de overige leden van Kennesaw Ridge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zowel Amanda en Carolyne uit Blountstown Florida zijn tevens actief als liedsjesschrijfsters, worden op dit album bijgestaan door “Kennesaw Ridge” bestaande uit Joshua Faul uit Gulfport Mississippi op de staande bas, Greg Jones uit Mt Airy, North Carolina op de mandoline en George Mason, uit Arkansas op de viool.

Op dit album worden zij nog bijgestaan door Scotty French op akoestische gitaar en Aaron Ramsey op mandoline.

“Deep Water” is het eerste album, dat Amanda Cook via het prestieuze bluegrass label “Mountain Fever Records” uitbrengt, nadat zij in 2014 het album “One Stop Along the Road” in eigen beheer had uitgebracht.

U kunt ook nog even luisteren naar Amanda Cook en Kennesaw Ridge hier met de song “Magnolia Wind” tijdens een optreden op 18 november j.l. tijdens het Withlacoochee Bluegrass Music Festival in de buurt van Dunnellon, Florida.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu ver terug in de tijd naar de begin jaren ‘70 voor Dolly Parton hier samen met Porter Wagoner hier met de songs “Run That by Me One More Time”, “Just Someone I Used to Know” en “Tomorrow Is Forever”.

Deze songs staan op hun album “Porter Wayne & Dolly Rebecca”, dat in 1970 werd uitgebracht door RCA Victor.

Dat was nog in de glorietijd van de samenwerking van Porter Wagoner en Dolly Parton, die startte in 1967 toen Porter Wagoner haar vroeg om deel uit te gaan maken van z’n populaire wekelijkse  TV-show “The Porter Wagoner Show”, waarmee hij trouwens ook optrad in het land.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Porter Wagoner en Dolly Parton hier met de song “Just Someone I Used to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De twee namen samen ook een aantal albums op, waaronder “The Two of Us”,“Together Always” en deze “Porter Wayne en Dolly Rebecca”, waarbij de titel van het album de twee voornamen van het duo bevat.

Porter en Dolly, meermalen uitgeroepen tot “Vocal Duo of the Year,  kwamen als duo natuurlijk in hun show zeer professioneel over, maar ze waren allebei tamelijk eigenzinnig en wisten precies hoe de show moest verlopen.

Na een samenwerking van ruim zeven jaar besloot Dolly de samenwerking te beeindigen en helemaal zelfstandig verder te gaan.

Op een gegeven moment gaat dat dan niet meer en dat was dus in 1974 dat Dolly Parton deze betere liedjesschrijfster van de twee met de bekende song “I Always Love You” afscheid van Porter Wagoner nam.

Tot aan z’n dood op 80-jarige leeftijd in 2007 trad Porter Wagoner nog regelmatig op in de Grand Ole Opry en in dat jaar verscheen ook z’n laatste album “Wagonmaster” in nauwe samenwerking met Marty Stuart en uitgebracht door het label Anti.

Dolly Parton inmiddels 71 jaar is nog steeds zeer actief. Zij bracht op 13 oktober j.l. nog het album “I Believe in You” via Sony Music uit. Een album met 14 songs speciaal bedoeld voor kinderen.

Nou vooruit dan hier kunt u nog even luisteren naar Dolly Parton hier met de titelsong van haar album “I Believe in You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een andere nachtegaal Emmylou Harris hier met de songs “You Never Can Tell – C’est La Vie”, “Boulder to Birmingham” en “Save the Last Dance for Me” ooit in de jaren ‘60 zeer bekend geworden door de 5-mans formatie The Drifters en later vertolkt door tal van anderen zoals Bruce Springsteen en Dolly Parton, maar hier dus op fraaie wijze gezongen door Emmylou Harris.

Ook nog even terug in de tijd voor een “live” optreden van Emmylou Harris met de song “Save the Last Dance for Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op het album “Blue Kentucky Girl”, dat in 1979 werd uitgebracht door Warner Brothers en waarvoor Emmylou Harris werd onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Female Country Vocal Performance”, terwijl het album werd genomineerd door de Academy of Country Music Award tot “Album of the Year”.

Niet voor niets dus hier vanavond te horen middels het verzamelalbumalbum “Portraits”, dat bestaat uit 3 CD’s met in total 61 songs uit de carriere van Emmylou Harris van 1972 t/m 1992.

Een verzamelalbum met niet alleen songs van haar albums “Luxery Liner”, “Roses in the Snow” en Blue Kentucky Girl, maar ook tracks van haar album “Trio” met de andere nachtegalen Dolly Parton en Linda Ronstadt en vroege duetten met Gram Parsons.

Daarnaast vervolgens ook nog 5 songs, die nog niet eerder op een album waren opgenomen, waaronder de Bob Dylan song “When I Paint My Masterpiece”, een opname uit mei 1993, niet alleen bekend door de vertolking van de oude meester zelf, maar ook van de versie door “The Band” met o.a. Levon Helm en Rick Danko.

De song “You Never Can Tell—C’est La Vie” staat van oorsprong staat op het album “Luxery Liner” uit 1976 en “Boulder to Birmingham” is afkomstig van het album “Pieces of the Sky” in 1975 uitgebracht door Reprise Records.

Nogmaals alle bovenvermelde songs zijnl terug te vinden op het verzamelalbum “Portraits” van Emmylou Harris, een zeer aanbevelenswaardig album.

U moet als lezer toch echt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Emmylou Harris hier met de hulp van o.a. Herb Pedersen en Buddy Miller met de song “Boulder to Birmingham”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nu naar de DCMA 2017 Award winnaar Rik Vinke uit Schoonebeek in de buurt van Emmen hier met de song “Here I Am”, die staat op z’n album “Forged in Fire”, dat in de zomer van dit jaar officieel werd uitgebracht in nauwe samenwerking met John Geuzinge en Nienke Havinga van Neo Music te Bovensmilde.

Rik Vinke werd tijdens het DCMA Award Festival onderscheiden met de Award “Meest belovende Nieuwkomer” van het jaar 2017.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Rik Vinke hier met de song “Here I Am”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Was It Love” door Ilse de Lange hier met een song van haar album “The Great Escape”, dat in 2006 werd uitgebracht door Universal Music.

Ilse de Lange werd tijdens het 33ste jaarlijkse DCMA Award festival, dat op zaterdag, 25 november j.l. werd gehouden in zalencentrum ’t Dak in Leerdam wederom gekozen tot “Countryzangeres van het Jaar”.

Alhoewel zij recent geen countrymuziek album heeft uit gebracht, heeft zij dit jaar met haar Tv-programma “Ilse’s Varanda” de countrymuziek in Nederland weer behoorlijk in de schijnwerpers gezet.

In dat programma ontving zij wekelijks een bekende Nederlandse artiest op haar veranda in de geboortestad van de countrymuziek Nashville.

Guus Meeuwis, Barry Hay, Marc-Marie Huijbregts, Douwe Bob, Ellen ten Damme en Kenny B gingen samen met Ilse op ontdekkingsreis door Nashville, aan de hand van een countrynummer dat diepe indruk had gemaakt op de artiest.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Douwe Bob en Ilse de Lange met de Johnny Cash song “Hurt” met hulp van o.a. Jerry Douglas op dobro hier tijdens een optreden in een vrouwengevangenis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu special voor de line-dansers Scooter Lee uit New Orleans en een van de beste country lijndans liedjesschrijfsters en instructies hier met de song “We All Get Lucky Sometimes”.

Deze song staat op haar album “Don’t Mind If I Do”, dat op 27 oktober j.l. in eigen beheer werd uitgebracht door Super Line Inc. En is eigenlijk wel een “must have” voor de line-dansers, maar ook voor de countrymuziek liefhebber trouwens niet te versmaden.

U kunt nog even luisteren naar Scooter Lee hier met de song “Let’s Go to Louisiana”, die eveneens staat op haar album “Don’t  Mind If I Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan tot slot van dit programma nog “One for the Road” of wel “Nog eentje voor het einde van dit programma” door Julie Roberts hier met een song, die staat op haar album “Alive”,

Een fraaie album met 12 songs van diverse uitstekende countryliedjes schrijvers uit Nashville en dat in 2011 in eigen beheer werd uitgebracht.

Natuurlijk kunt u aan het einde van dit bericht nog even luisteren naar Julie Roberts hier met de song “One for the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u ook in deze website

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 28 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Amanda Cook *** Midnight 402   ***   Deep Water   ***  Mountain Fever Records
 2. Amanda Cook *** Cry Cry Darlin’  ***   Deep Water   *** Mountain Fever Records
 3. Amanda Cook *** Magnolia Wind    ***   Deep Water   ***   Mountain Fever Records
 1. Porter Wagoner & Dolly Parton *** Run that By Me One More Time   ***   Porter Wayne and Dolly Rebecca   ***   RCA Victor
 2. Porter Wagoner & Dolly Parton *** Porter Wayne and Dolly Rebecca   ***   RCA Victor
 3. Porter Wagoner & Dolly Parton *** Porter Wayne and Dolly Rebecca   ***   RCA Victor
 1. Emmylou Harris *** You Never Can Tell (C’est La Vie)   ***   Portraits   ***   Reprise/WEA
 2. Emmylou Harris *** Boulder to Birmingham   ***   Portraits   ***  Reprise/WEA
 3. Emmylou Harris *** Save the Last Dance for Me   ***   Portraits   ***   Reprise/WEA
 1. Rik Vinke *** Here I Am   ***   Forged in Fire   ***   Neo Music
 2. Ilse de Lange *** Was It Love   ***   The Great Escape   ***   Universal Music
 1. Scooter Lee *** We All Get Lucky Sometimes   ***   Don’t  Mind If I Do   ***   Super Line Inc.
 2. Julie Roberts *** One for the Road   ***   Alive   ***   Universal Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *