Detroit City

 

In dit programma een eerbetoon aan de beroemde countryzanger/schrijver en acteur Mel Tillis, die op zondag, 19 november j.l. op 85-jarige leeftijd overleed.

Herinneringen worden opgehaald middels een aantal door hem geschreven songs, zoals het bekende “Detroit City” en “Commercial Affection”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd Leona Williams en haar zoon Ron Williams samen met The Bluegrass Martins met muziek van hun album “Travel Down the Road with Me”, dat op 30 oktober j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Vervolgens gaan we ook nog terug in de tijd naar een “live” optreden van Gram Parsons & The Fallen Angels met Emmylou Harris op 13 maart 1973 in Hampstead NY

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door twee DCMA 2017 winnaars,  Dick van Altena met een song van z’n nieuwe album “Singer and Songs” en eveneens in verband met hun optreden op zondag, 26 november a.s. in Country Cafe Concordia te Haastrecht ook nog de Goudse countrygroep Change of Key.

Dan is het weer tijd om terug te gaan naar Nashville voor Shaun Murphy met een song van haar nieuwe album “Mighty Gates”, de canadese Lindi Ortega met haar song “Every Mile of the Ride” en treedt het echtpaar Tim McGraw en Faith Hill op als uitsmijters van dit programma met hun song “Roll the Dice”.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “Everchangin’ Woman”, de bluegrass gospel “Will You Travel Down the Road with Me” en “We’re Off and Lovin’ Again” door Leona Williams, Ron Williams en the Bluegrass Martins.

Deze songs staan op hun album “Travel Down the Road with Me”, dat op 30 oktober j.l. werd uitgebracht door het label Loveshine.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels de “Ain’t Singin’ the Blues No More” door Leona Williams, Ron Williams en The Bluegrass Martins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leona Williams uit Missouri, die in 1968 voor het eerst optrad op 15-jarige leeftijd tijdens een radioshow in Jefferson City,Missouri, vertrok eind jaren ’60 naar Nashville en startte haar carriere als countryzangeres, soms als achtergrondzangeres bij bijvoorbeeld Loretta Lynn, maar ook soms als openingsact voor anderee bekende countryzangers en/of zangeressen.

In de mid-jaren ‘70 ging zij deel uitmaken van Merle Haggards begeleidingsgroep “The Strangers” ter vervanging van Merle’s vrouw Bonnie Owens.

Leona was daarbij niet alleen actief als zangeres, maar schreef ook tal van songs, waaronder twee nr Hits van Merle Haggard n.l. “Someday When Things Are Good” en “You Take Me for Granted”.

In 1978 trouwden Merle en Leona, maar het was een stormachtig huwelijk, dat in 1983 strandde en vervolgens trouwde zij in 1985 met zanger/schrijver Dave Kirby en naast tal van optredens, was het echtpaar druk bezig met het schrijven van songs en tal van songs van dit nieuwe album “Grass Roots” zijn door hen geschreven.

Dave Kirby overleed op 17 april 2004 op 66-jarige leeftijd in hun huis in Branson Missouri, maar Leona Williams heeft de draad toch weer opgepakt en heeft sedertdien weer een aantal albums opgenomen zoals een eerbetoon aan haar man “Honorable Texan” uitgebracht door Heart of Texas Records in 2005 gevolgd door “I Love You Because” , in 2008 “Sings Merle Haggard” evenals “New Patches”.

In 2011  vertrok zij bij “Heart of Texas” en richtte zij haar eigen platenmaatschappij “Loveshine Records” in Nashville TN, waar zij nu ook woont in de omgeving van haar zoon Ron.

Tijd voor een optreden van Leona Williams hier met de song “Yes Ma’am” tijdens het TV-programma “Country’s Family Reunion” van Country Road TV.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens terug in de tijd naar een optreden van Gram Parsons & The fallen Angels samen met Emmylou Harris hierbij de start van het concert met  “We’ll Sweep Out the Ashes”, That’s All It Took” en “Drug Store Truck Drivin’ Man”.

Gram Parsons met z’n begeleidingsgroep The Falling Angels en Emmylou Harris tijdens een optreden op 13 maart 1973 in de UltraSonic Studios in Hampstead NY en dat werd georganiseerd en uitgezonden door het radiostation WLIR.

Deze song maakt deel uit van de eerste CD van het album “Transmission Impossible” van Emmylou Harris, dat op 20 oktober j.l. werd uitgebracht door “Eat to Beat”.

U kunt hier ook alvast even kennismaken middels twee songs van het album “Country Baptizing” en “Drug Store Truck Drivin’ Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album bestaande uit 3 CD’s met als eerste het complete concert van Gram Parsons & The Fallen Angels fraai digitaal opgepoetst en die dus de luisteraar terug brengt naar het voorjaar van 1973 met Gram Parsons op gitaar met lead-zang, Emmylou Harris op rhythm-gitaar met zang, Neil Flanz op pedeal-steel, Jock Bartley op electrische gitaar, N.D. Smart II op drums en Kyle Tullis op de bas.

De eerste CD van het album “Transmission Impossible” was ook al een aantal malen eerder als solo album uitgebracht met als titel “Gram Parsons – Live” uitgebracht, maar hier als onderdeel van een stukje muzikale geschiedenis van Emmylou Harris bijzonder fraai.

Emmylou Harris werd door de befaamde Chris Hillman, samen met Gram Parsons deel uit makend van The Byrds en later The Flying Burritto Brothers,  onder de aandacht gebracht van Gram en Parson vroeg haar om hem te helpen bij z’n optredens.

In 1973 werden vervolgens ook nog het studio-album “GP” met leden van de Elvis Presley band opgenomen en werden de opnames gemaakt voor z’n later postuum uitgebrachte album “Grievous Angel”.

Gram Parson overleed in september 1973 als gevolg van drank en drugsmisbruik. Emmylou Harris ging daarna verder en vormde samen met Tom Guidera “The Angels Band” en in 1976 de meer bekende  “Hot Band” met wie zij o.a. het succesvolle album “Elite Hotel” maakt.

Nog even terug naar het album “Transmission Impossible” met de twee andere CD’s met muziek van Emmylou Harris uit de periode 1973 –1998  , maar daarover een volgende keer meer.

U kunt nog even luisteren naar Grams Parsons met Emmylou Harris hier met de song “That’s All It Took” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu dan naar een eerbetoon aan Mel Tillis hier met zijn songs “Detroit City”, “My Only Strange Love” en “Commercial Affection”.

De twee laatst vermelde songs staan o.a. op het verzamelalbum “All His Great Hits” in 1995 uitgebracht door Polygram.

We begonnen het eerbetoon aan Mel Tillis met zijn song “Detroit City” tevens de titelsong van het album, dat in 1973 op vinyl werd uitgebracht door Pickwick.

Mooie herinneringen aan thuis hier door Marty Stuart samen met Mel Tellis tijdens een optreden met de “Fabulous Superlatives” met de song “Detroit City”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Detroit City” ook wel bekend onderde naam “I Wanna Go Home” werd in 1963 geschreven door Danny Dill and Mel Tillis en in datzelfde jaar uitgeroepen tot “ Best Country & Western Recording” in de versie van Bobby Bare.

Detroit City in Michigan ook bekend onder naam “Motor City” met de auto industrie , die in de vorige eeuw heel veel arbeiders aantrok uit andere staten van Amerika, die op zoek waren naar werk. Overdag werken bij o.a. Ford, General Motors en Chrysler en s’avonds alleen zwervend op straat, in cafe’s  of in een kamertje en waarbij heimwee om de hoek komt kijken.

De song “My Only Strange Love” staat op het album “Love Revival”, dat in 1976 werd uitgebracht, terwijl “Commercial Affection” de titelsong is van z’n album uitgebracht in 1969. Een eerbetoon aan Mel Tillis een bijzondere artiest in de eerste plaats een zeer goede liedjes schrijver met tal van songs zoals “I Ain’t Never”, “Good Woman Blues”, “Coca-Cola Cowboy” ,”Ruby, Don’t Take Your Love to Town”. en een groot met succes vertolkt door Kenny Rogers, Waylon Jennings, Jamey Johnson, Barbara Mandrell, Randy Travis en Ricky Skagss.

Mel ondervond aan het begin van z’n carriere op zoek naar een baan grote problemen met z’n handicap namelijk stotteren, waardoor een opleiding als piloot niet kon worden gevolgd evenals een baan als nieuwslezer en DJ.

Maar bij het zingen had hij daar weinig geen problemen mee, hij schreef zijn autobiography met als titel “Stutterin’ Boy”. In 2010 bracht hij op 78-jarige leeftijd nog een zeer fraai album uit met als titel “You Ain’t Gonna Believe This”. Een album met een titel, die de naam eer aan doet met 23 songs van zijn hand als komiekschrijver in fraaie country stijl gespeeld en gezongen met titels als “Huntin’ Buddies”, “Biscuit in the Pocket” en “I Thought He Only Had One Eye” uitgebracht door Show Dog Nashville.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een film fragment behorend bij “Huntin’ Buddies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sinds begin 2016 had Mel tal van problemen met z’n gezondheid en overleed afgelopen zondag, 19 november op 85-jarige leeftijd in Ocala Florida.

Vanuit de RTV Krimpenerwaard studio te Bergambacht wensen wij zijn naasten, familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar het laatste optreden van Mel Tillis met de song “The Arms of a Fool”  in de “Grand Ole Opry”op 11 december 2015 .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor groter exemplaar

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor (laatste nieuws: twee DCMA 2017 Award winnaars) met als eerste  Dick van Altena hier met de song “I Will Fly”.

Deze song staat op z’n album “Singer and Songs”dat op 13 oktober j.l. werd uitgebracht met o.a. medewerking van Hilde Vos en de amerikaanse singer songwriter Billy Yates.

Het is al weer Dick’s 31 album met natuurlijk weer zelfgeschreven countryjuweeltjes,op de CD waaronder de inmiddels als single uitgebrachte songs “Rust on my strings” en “If I Could Change the World with a Song” (met Billy Yates).

U kunt nog even kijken en luisteren naar Dick van Altena en Billy Yates met de song “I Could Change the World with a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een groter exemplaar

Vervolgens  Living with a Lack of Love” door de Goudse countrygroep ( Trio 2017 Award winnaar) met een song, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” en dit natuurlijk alvast even als voorproefje op hun optreden op de laatste zondag van de maand, namelijk zondag, 26 November in Country Café Concordia te Haastrecht zoals reeds gemeld aanvang om 15.00, waarbij de deuren om 14.30 reeds open gaan.

Als bezoeker van dit concert kunt u gelet op de maand december natuurlijk vast wel hun tot dusver uitgebrachte kerst singles ““A Noël to Remember”, “Dear Footprints in the Snow” en “An Old School Country Christmas Song” aanschaffen en wellicht ook hun allernieuwste “Sweet Little Miss Christmas”.

Om al vast even in de stemminbg te komen kunt hier nog even luisteren naar een fragment van de Kerstsong “An Old School Christmas Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu gelet op de tijd snel door naar Nashville voor Shaun Murphy uit Omaha Nebraska inmiddels werkend vanuit Music City USA hier met de song “Blues in the Morning”, die staat op haar album Mighty Gates”, dat de vorige maand werd uitgebracht door Vision Wall Records.

Voor een optreden van Shaun Murphy op 30 juli 2016 hier met de song “Feels Like Rain” gaan we naar Callahan’s Music Hall in Auburn Hills Michigan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Every Mile of the Ride” door de canadese siinger/songwriter Lindi Ortega uit Toronto hier met de titelsong van haar album, dat 5 jaar geleden werd uitgebracht door Last Gang Records.

Het album was de opvolger van haar succesvolle album “Little Red Boots” en daarna verhuisde zij naar Nashville om dichter bij de bron en sinds die tijd heeft zij nog een aantal andere fraaie albums uitgebracht zoals Tin Star en Faded Gloryville.

Als lezer van dit bericht voor u ook nog de mogelijkheid om te luisteren naar Lindi Ortega hier met de song “Every Mile of the Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters het echtpaar Tim McGraw en Faith Hill hier met de song “Roll the Dice”, die staat op hun album “The Rest of Our Life”, dat op 17 november j.l. werd uitgebracht door Sony Music Nashville.

Het duo McGraw & Hill trad ook op met de titelsong van dit album tijdens het 51ste CMA Award festival.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar onze uitsmijters hier met de song “Roll the Dice”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of op uw vakantieadres via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Nov. 21 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Leona Williams, Ron Williams and the Bluegrass Martins *** Everchangin’ Woman   ***   Travel Down the Road with Me   ***   Loveshine
 2. Leona Williams, Ron Williams and the Bluegrass Martins *** Will You Travel Down the Road with Me   ***   Travel Down the Road with Me   ***  Loveshine
 3. Leona Williams, Ron Williams and the Bluegrass Martins *** We’re Off and Lovin’ Again   ***   Travel Down the Road with Me   ***   Loveshine
 1. Emmylou Harris *** We’ll Sweep Out the Ashes   ***   Transmission Impossible   ***   Eat to Beat
 2. Emmylou Harris *** That’s All It Took   ***   Transmission Impossible   ***   Eat to Beat
 3. Emmylou Harris *** Drug Store Truck Drivin’ Man   ***   Transmission Impossible   ***   Eat to Beat
 1. Mel Tellis *** Detroit City   ***   Detroit City   ***   Pickwick
 2. Mel Tellis *** My Only Strange Love   ***   All His Great Hits   ***   Polygram
 3. Mel Tellis *** Commercial Affection   ***   All His Great Hits   ***   Polygram
 1. Dick van Altena *** I Will Fly   ***   Singer and Songs   ***   Inlok
 2. Change of Key *** Living with a Lack of Love   ***   When Music Calls My Name   ***         Change of Key
 1. Shaun Murphy *** Blues in the Morning   ***   Mighty Gates   ***   Vision Wall Records
 2. Lindi Ortega *** Every Mile of the Ride   ***   Last Gang Records
 3. Tim McGraw and Faith Hill *** Roll the Dice   ***   The Rest of Our Life   ***   Sony Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *