Trail of Tears

In het programma  “Countrymusic Round-Up” van deze week speciale aandacht voor CMT’s “Still the King” ster Billy Ray Cyrus, die op 10 november j.l. z’n album “Set the Record Straight” heeft uitgebracht met een mix van nieuwe muziek en van z’n samenwerking met tal van countrysterren van vroegere albums, zoals het album “Wanna Be Your Joe” uit 2006.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door CMH Records met een greep uit hun fraaie verzamelalbum“Country Music Heritage” met o.a. Jimmy Gaudreau en The Bluegrass Cardinals en dat op 24 november a.s. zal worden gepresenteerd.

Vervolgens ook nog Natalie Merchant met haar nieuwe album “Wonder introducing Natalie Merchant” met o.a. de titelsong van de bijzondere film “Wonder”, die vanaf week 47 in de bioscoop te zien zal zijn.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door JW Roy & The Royal Family met de song “Keep It Simple” en ook nog Ben & Carmen Steneker met een song van hun nieuwe album “Over the Years”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor onze uitsmijter Blake Shelton met een song van z’n nieuwe album “Texoma Shore, dat op 3 november j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

We begonnen dit programma met de song “Ain’t Nobody Gonna Miss Me When I’m Gone” gespeeld en gezongen door Jimmy Gaudreau met z’n vrienden onder wie Tony Rice en Bela Fleck  gevolgd door Felice & Boudleaux Bryant met een loflied op de bluegrass state “I Can Hear Kentucky Calling Me” en “Angels Rock Me to Sleep” door de Bluegrass Cardinals.

 Deze songs staan op het verzamelalbum “Country Music Heritage” The Legacy of CMH Records, dat op 24 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd door CMH Records te Los Angeles.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de song “Ain’t Nobody Gonna Miss Me When I’m Gone” door The Tony Rice Unit met o.a. virtuoos gitaar spel door Tony Rice en lead-zang door Jimmy Gaudreau tevens op mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Country Music Heritage” of wel een “Country Muziek Nalatenschap” met 14 songs van tal van artiesten in de periode 1975-1992 onder contract bij deze kleine, maar zeer bekende onafhankelijke platenmaatschappij in die tijd van Martin Hearle.

Hij emigreerde in de jaren ‘50 ooit vanuit Stuttgart naar de VS en zich vestigde te Nashville om te gaan werken bij het toen prestieuze label  Starday Records, waarvan hij gedurende de top jaren 60 adjunct-directeur werd.

In 1975 richtte hij vervolgens samen met de bekende gitarist Arthur “Guitar Boogie” Smith de platenmaatschappij CMH op in Los Angeles met tal van bekende namen in de bluegrassmuziek zoals Lester Flatt, The Osborne Brothers, Jim & Jesse, Mac Wiseman, Merle Travis, Grandpa Jones, Carl Story, Don Reno, The Bluegrass Cardinals, The Stonemans en vele anderen, die in de jaren  fraaie opnames maakten bij de CMH gedurende de jaren ‘70s and ‘80s.

U kunt ook nog even kennismaken met Arthur Smith, de gitaar virtuoos hier tijdens een optreden met z’n instrumental “Guitar Boogie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Oh ja nog even, de drie songs van de vermelde artiesten zijn natuurlijk allemaal afkomstig van hun albums opgenomen bij CMH Records.

U kunt ook nog even luisteren naar de bluegrass gospel “Angels Sing Me to Sleep” door the Bluegrass Cardinals.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu heel iets anders : De volgende week verschijnt de bijzondere film “Wonder” in de bioscopen en de titelsong wordt gezongen door singer/songwriter Natalie Merchant gevolgd door de songs “Bury Me Under the Weeping Willow” en “Motherland”.

Deze songs staan op haar nieuwe album “Wonder introducing Natalie Merchant”, dat op 3 november j.l. werd uitgebracht door Nonesuch.

De titelsong “Wonder” werd door Nonesuch terecht gebruikt om nog eens de aandacht te vestigen op Natalie Merchant middels het uitbrengen van dit album “Wonder introducing Natalie Merchant”.

Tijd om kennis te maken met de titelsong van de film “Wonder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Natalie afkomstig uit Jamestown New York kwam op 17 jarige leeftijd bij de de populaire folk-rock groep 10.000 Maniacs en werd al snel de artistieke sturende kracht achter de groep, die in de periode 1985-1994 een aantal albums uitbracht via het label Elektra.

Daarna ging zij verder op de solo-tour en bracht in 1995 met veel succes het album “Tigerlily” uit. De song “Carnival” van dit album werd een hit-single.

“Motherland” is trouwens ook de titelsong van haar album, dat in 2001 werd uitgebracht door Elektra/Asylum.

Natalie is tevens een sociale activiste, die regelmatige campagne voert voor onderwerpen als “dierenrechten”, “huiselijk geweld” en “daklozen”.

De tekst van de titelsong geeft heel duidelijk haar betrokkenheid aan bij de gang van zaken in Amerika en dat geldt ook voor de overige songs van dit album.

Terug naar  de film “Wonder” geregisseerd door Stephen Chbosky met Jacob Tremblay, Julia Roberts en Owen Wilson

‘Wonder’ vertelt het verhaal over een 10-jarig jongetje, August Pullman genaamd, met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn ouders besluiten hem echter naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden.

Als lezer kunt u nog even luisteren naar Natalie Merchant hier met haar song “Motherland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu Billy Ray Cyrus hier samen met z’n dochter, de wel zeer bekende actrice en zangeres Miley Cyrus met de song “Stand” gevolgd door de songs “Trail of Tears” en “Country Music Has the Blues”.

Deze songs staan op z’n album “Set the Record Straight”, dat de vorige week vrijdag werd uitgebracht door Flatwood Records.

Tijd om weer eens kennis te maken met Billy Ray hier samen met z’n dochter Miley met hun song “Stand”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijzonder project met een aantal nieuwe songs en een aantal songs van vroegere albums, waarbij hij samenwerkte met bekende country artiesten zoals nog George Jones, die in 2013 overleed en Loretta Lynn tijdens de song “Country Music Has the Blues”.

 “Trail of Tears” is de titelsong van het album, dat in 1996 werd uitgebracht door Mercury Records, terwijl “Country Music Has the Blues” en “Stand” ook staan op het album “Wanna Be Your Joe”, dat in 2006 werd uitgebracht door New Door Records.

Het album bevat ook twee uitvoeringen van de bekende line-dancers country song “Achy Breaky Heart” op dit album in twee uitvoeringen in een geheel nieuwe stijl namelijk eentje in een rap-uitvoering, een zogenaamde “Muscle Shoals Mix” en eentje Heart 25” feat. Jencarlos Canela een “Spanglish mix).

Nog even terug in de tijd met een optreden van Billy Ray Cyrus met George Jones en Loretta Lynn en natuurlijk hun herinneringen aan tal van countrysterren uit het verleden bij de song “Country Music Has the Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nu naar Jan Willem Roy en the Royal Family hier met de song “Keep It Simple”.

Deze song staat op het album “A Room Full of Strangers”, dat de vorige maand werd uitgebracht in eigen beheer door “Royal family Records”.

De laatste drie jaar speelt  de Noord Brabander JW Roy, die tegenwoordig in Amsterdam woont, met zijn vaste band The Royal Family. In 2015 brachten ze het fraai verpakte album ‘Dry Goods & Groceries’ uit, een roadtrip in verhalen en muziek waarin de liefde voor de Americana wordt beleden en nu dus terug met hulp o.a. van z’n broer, het folkduo Tangerine, toetsenist Leo Spanjers, zangeres Lea Kliphuis en ook nog Ilse de Lange.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even kijken luisteren naar JW Roy & The Royal Family hier met de song “Keep It Simple”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Can’t Hold the Years Back” door Ben en Carmen Steneker hier met een song, die staat op hun album “Over the Years”, dat de vorige maand werd uitgebracht door “Rood Hit Blauw”.

Ben Steneker met recht de grootvader van de Nederlandse countrymuziek hier met een mooie bekroning op het 60 jaar vertolken door Ben  van de Countrymusic,  daarbij al weer  15 jaar onmisbaar gesteund door  dochter Carmen en natuurlijk z’n vrouw Irene.

Ben Steneker startte zijn loopbaan in de begeleidingsband van de Apeldoornse zangeres Lydia Tuynenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings had hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland “Send Me the Pillow”. In 1960 startte hij een solocarrière. Met nummers als “It doesn’t matter anymore”, “Lonely River Rhine” en “From a Jack to a King” (1963) verwierf hij begin jaren zestig bekendheid in Nederland.

En nu in 2017 inmiddels 82-jaar nog steeds geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten, maar nog regelmatig op tournee meestal samen met z’n dochter Carmen.

Zoals hier tijdens de viering van  z’n 60-jarig artiestenjubileumeen optreden in Het Wapen van Beckum op 29 oktober j.l. met de song “Can’t Hold Back the Years”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan voor onze uitsmijter van dit programma door naar Blake Shelton hier met de 1ste song “I ’ll Name the Dogs” van z’n 11e studio album “Texoma Shore”, dat op 3 november j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville en waarin de succesvolle countryzanger/schrijver/gitarist terug gaat naar z’n jonge jaren in Oklahome naar de oevers van het stuwmeer Lake Texoma bij de Red River in het grensgebied van de staat Oklahoma en Texas.

Tijd voor de laatste video-clip en hier dus Blake Shelton met de song “I’ll Name the Dogs” met een verdeling van de dagelijkse werkzaamheden binnen het huwelijk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Nov. 14 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Jimmy Gaudreau *** Ain’t Nobody Gonna Miss Me When I’m Gone   ***   Country Music Heritage   ***                CMH Records
 2. Felice & Boudleaux Bryant *** I Can Hear Kentucky Calling Me   ***   Country Music Heritage   ***   CMH Records
 3. The Bluegrass Cardinals *** Angels Rock Me to Sleep   ***   Country Music Heritage   ***   CMH Records
 1. Natalie Merchant *** Wonder   ***   Wonder introducing Natalie Merchant   ***   Nonesuch Records
 2. Natalie Merchant *** Bury Me Under the Weeping Willow   ***   Wonder introducing Natalie Merchant   ***   Nonesuch Records
 3. Natalie Merchant *** Motherland   ***   Wonder introducing Natalie Merchant   ***   Nonesuch Records
 1. Billy Ray Cyrus ft. Miley Cyrus *** Stand   ***   Set the Record Straight   ***   Flatwood Records
 2. Billy Ray Cyrus *** Trail of Tears   ***   Set the Record Straight   ***   Flatwood Records
 3. Billy Ray Cyrus ft George Jones & Loretta Lynn *** Country Music Has the Blues ***   Set the Record Straight   ***   Flatwood Records
 1. JW Roy and the Royal Family *** Keep It Simple   ***   A Room Full of Strangers   ***   Royal Family Records
 2. Ben en Carmen Steneker *** Can’t Hold the Years Back   ***   Over the Years   ***   Rood Hit Blauw
 1. Blake Shelton *** I’ll Name the Dogs   ***   Texoma Shore   ***   Warner Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *