Since I Fell for You

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een kennismaking met het Britse duo “My Darling Clementine” middels fraaie countrymuziek van hun albums “The Reconciliation?”, “How Do You Plead” en “Still Testitfying”.

“My Darling Clementine” zal op 9 november a.s. optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk! Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “Nothin’ Fancy” met drie songs van hun album “It’s a Good Feeling”, dat op 22 september j.l. officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens terug in de tijd naar 2001 voor een “live” optreden van de Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen in het TV programma “Austin City Limits”.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Thilly Frank uit Zaandam en ook nog naar het Hoge Noorden voor de Stroatklinkers met de song “As’t Boeten Stormt”.

Dan gaan we Austin Texas voor de Wesley Hanna Band met de titelsong van hun album “Born to Honky Tonk en stomen vervolgens door naar Nashville voor de canadese Lindi Ortega met de titelsong van haar album “Cigarettes & Truckstops” en treedt Kid Rock op als uitsmijter van het programma met z’n nieuwe single “Tennessee Mountain Top”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up”  met de  songs “It’s a Good Feeling”, “Guitar, Suitcase and a Bible” en “Lonely Dancer” door de bluegrassgroep “Nothin’ Fancy”.

Deze songs staan op hun album “It’s a Good Feeling”, dat op 22 september officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

“Nothin’ Fancy”, uit Lexington in de Shenandoah Valley in de staat Virginia,  is sinds 1994 actief en bestaat thans uit zanger/schrijver Mike Andes op mandoline en gitaar, Mitchell Davis op de banjo ,Chris Sexton op de viool, Caleb Cox op gitaar en het nieuwste lid van de groep, een broer van Caleb, James Cox op de bas.

Na ongeveer zo’n tien jaar samenspelen en optredens in Amerika werd in 2002 hun eerste album “Once Upon a Road” door Pinecastle Records uitgebracht.

Ze hebben sindsdien tien albums uitgebracht via Pinecastle Records, terwijl “By Any Other Name” hun 12e album en tevens debuut en was bij “Mountain Fever Records” te Willis Virginia.

Vorig jaar brachten zij ook nog het fraaie album “Where I Came From” en dus de vorige maand “It’s a Good Feeling” een mooie opvolger met 11 songs.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Nothin’ Fancy hier met de titelsong van hun album “It’s Good Feeling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd terug in de tijd naar augustus 2001 en het optreden van de Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen in het TVprogramma Austin City Limits” hier met de songs “Travelin’ Light”, “Walkin’Cane” en “Snowin’ on Raton”.

De laatstvermelde song is ooit geschreven door de bekende singer/songwriter Townes Van Zandt, maar hier ook op een zeer fraaie wijze vertolkt door Robert Earl Keen tijdens een optreden in het TV-programma “Austin City Limits” op 22 augustus 2001.

U moet als lezer echt nog even kijken en luisteren naar het dramatische verhaal “Snowin’ on Raton” hier vertolkt door Robert Earl Keen tijdens een Etown Session van Nick en Helen Foster in Boulder Colorado met de hulp van talrijke muzikale vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album werd door New West Records in 2004 een album uitgebracht en vervolgens in 2012 opnieuw geremastered plus daarbij nog een fraaie DVD met het gehele concert.

De song “Travelin’ Light” werd door Robert Earl Keen zelf werd geschreven, terwijl “Walkin’ Cane” zijn versie is van een traditional.

Robert werd tijdens het concert bijgestaan door een meer dan uitstekende groep met o.a. de bekende accordeonist Bukka Allen, Rich Brotherton op gitaar, Marty Muse op pedal en lap-steel, Tom van Schaik op drums, Bryan Duckworth op viool en Bill Whitbeck op de bas en harmonica.

Robert Earl Keen “Live from Austin TX” met fraaie muziek uit de Lonestar State nog steeds zeer de moeite waard.

U kunt als lezer nog even luisteren naar Robert Earl Keen met de song “Travelin’ Light”, zoals die staat op z’n album “Walking Distance”, dat in 1998 werd uitgebracht door Arista Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar het Britse duo “My Darling Clementine”, dat op donderdag 9 november a.s. zal optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk.

In het programma “Countrymusic Round-Up” hier bij uw RTV Krimpenerwaard een voorproefje met de songs “I Can’t Live with You(When You Can’t Live with Yourself)”, “100.000 Words” en “Since I Fell for You” door “My Darling Clementine”.

De laatstvermelde song staat op hun album “Still Testifying”, dat op 2 juni van dit jaar is uitgebracht door Continental Song City, terwijl de  song “100.000 Words” staat op hun debuutalbum “How Do You Plead”, dat in 2011 werd uitgebracht door Continental Song City en de song “I Can’t Live with You (When You Can’t Live with Yourself), die staat op hun tweede album “The Reconciliation?” (De verzoening?), dat in 2013 werd uitgebracht door Drumfire Records

Van dit album kunt u als lezer nog luisteren en natuurlijk kijken naar “My Darling Clementine” met de song “No Heart in This Heartache”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wat ooit begon met de opmerking van Michael Weston King tegen z’n vrouw Lou Dalgliesh  “waarom starten we niet met een band” en waarop z’n vrouw antwoordde “waarom haal je gewoon de afwasmachine niet leeg?”

Begonnen dus als een aardigheidje in 2011 door het echtpaar Michael Weston King & Lou Dalgleish met hun “My Darling Clementine”, maar inmiddels een veelgevraagde show in Europa en Noord-Amerika.

Hun nieuwe album “Still Testifying” is een stapje verder weg van de traditionele country stijl van hun succesvolle debuutalbum “How Do You Plead?” en het album “The Reconciliation?” De pedalsteel wordt op hun nieuwe album vergezeld van een hoornsectie en een snarengroep met iets meer aandacht voor de gospel en country-soul.

De muziek mag dan in vergelijking met de twee vorige albums iets zijn veranderd, maar “My Darling Clementine” is nog steeds een man en een vrouw, nog steeds getrouwd en zingen nog steeds naar elkaar, over en voor elkaar en getuigen hiervan nog steeds.

Voor u ook nog een promotie video-clip t.b.v. hun nieuwe album “Still Testifying” hier met de song “Since I Fell for You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nu naar Zaandam Noord-Holland voor “Thilly Frank” hier met de Janie Fricke song “Saddle in the Wind”.

Deze song staat op haar album “Into the Wind” uitgebracht via CNF Music, maar het lied staat ook op het album “Dutch Country Music 2017 uitgebracht door DCMA ter promotie van de muziek van nederlandse countryartiesten.

Eind vorige maand trad zij nog op tijdens de countryshow “Girls Night Out” in Zaandam met de bekende country zangeressen Audrey Lee uit Friesland, Sandra Mooy uit het verre noorden van Noord-Holland en Jany Szabo uit Krimpen a.d. Ijssel.

Voor u nog de mogelijkheid om eens kennis te maken met Thilly Frank hier met een aantal fragmenten van haar album “Into the Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “As’t Boeten Störmt” door de Stroatklinkers hier met een song, die staat op hun album “Knap Stoaltje”,dat in 2001 werd uitgebracht door de Stroatklinkers”.

Een album met 12 liedjes van Ede Staal in het gronings dialect met uitzondering van de laatste song met als titel “Help Me Through the Night”. Ede Staal was leraar Engels en streektaalzanger en -dichter. Hij is bekend geworden met door hemzelf geschreven en gezongen Groningse liedjes over het leven op het Groningse platteland en die in de begin jaren grote bekendheid en populairiteit kreeg door z’n verhalen en liedjes via Radio Noord. Hij overleed helaas op veel te vroege leeftijd in 1986 op 45-jarige leeftijd aan longkanker. Zijn muziek kreeg landelijke en zelfs internationale bekendheid doordat enkele nummers te horen waren in de film De Poolse bruid (1998).

 De “Stroatklinkers” hier in het programma “Countrymusic Round-Up” met fraaie herinneringen aan hun optreden op zondagmiddag, 2 oktober vorig jaar in “De Kapel” aan de Middenweg te Andijk en opgedragen aan de technicus Piet Huizeling, de radiotechnicus van een aantal college’s country DJ’s in Noord-Holland.

Natuurlijk kunt u in dit bericht nog kijken en luisteren naar een optreden van de Stroatklinkers met de song “As’t Boeten Störmt”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan naar Midland Texas voor The Wesley Hanna Band hier met de titelsong van hun album “Born to Honky Tonk”.

Een jonge Texaanse groep, die na tien jaar veel optredens in de Lonestar State met de hulp van o.a. de bekende pedalsteel speler Lloyd Maines en Sam Hendricks op gitaar (van de Davdi Allen Coe band) hun album in eigen beheer hebben uitgebracht.

Nog geen video van The Wesley Hanna Band te bekennen, maar u kunt al wel even luisteren naar een fragment van hun song “Born to Hoky Tonk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Uit Nashville “Cigarettes & Truckstops” door de canadese siinger/songwriter Lindi Ortega uit Toronto hier met de titelsong van haar album, dat 5 jaar geleden werd uitgebracht door Last Gang Records.

Het album was de opvolger van haar succesvolle album “Little Red Boots” waarna zij verhuisde naar Nashville om dichter bij de bron van de countrymuziek te zijn en sinds die tijd heeft zij nog een aantal andere fraaie albums uitgebracht zoals “Tin Star” en “Faded Gloryville”.

Voor u als lezer ook nog een fraai optreden van Lindi Ortega hier met de song “Cigarettes & Truckstops” tijdens de Dakota Sessions.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma singer/songwriter Kid Rock hier met z’n nieuwe single “Tennessee Mountain Top”, dat vorige maand werd uitgebracht door Top Dog Records.

Tot slot van dit bericht kunt u natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar Kid Rock hier met z’n “Tennessee Mountain Top”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 31 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   ***   Artiest/groep ***   Titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Nothin’ Fancy *** It’s a Good Feeling   ***   It’s a Good Feeling   ***         Mountain Fever Records
 2. Nothin’ Fancy *** Guitar, Suitcase and a Bible   ***   It’s a Good Feeling   ***   Mountain Fever Records
 3. Nothin’ Fancy *** Lonely Dancer   ***   It’s a Good Feeling   ***   Mountain Fever Records
 1. Robert Earl Keen *** Travelin’ Light   ***   Live from Austin TX   ***   New West Records
 2. Robert Earl Keen *** Walkin’ Cane   ***   Live from Austin TX   ***   New West Records
 3. Robert Earl Keen *** Snowin’ on Raton   ***   Live from Austin TX   ***   New West Records
 1. My Darling Clementine *** I Can’t Live with You (When You Can’t Live with Yourself)    ***   The Reconciliation?   ***   Drumfire Records
 2. My Darling Clementine *** 100.000 Words ***   How Do You Plead   ***  Continental Song City
 3. My Darling Clementine *** Since I Fell for You   ***   Still Testifying   ***   Continental Song City
 1. Thilly Frank *** Saddle in the Wind   *** Dutch Country Music 2017   ***   DCMA-Nash Music-CNF Music
 2. Stroatklinkers *** As’t Boeten Störmt ***   Knap Stoaltje   ***   Strictly Country Records
 1. The Wesley Hanna Band *** Born to Honky Tonk   ***   Born to Honky Tonk   ***   The Wesley Hanna Band
 2. Lindi Ortega *** Cigarettes & Truckstops   ***   Cigarettes & Truckstops   ***   Last Gang Records
 3. Kid Rock *** Tennessee Mountain Top   ***   single   ***   BMG Top Dog Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *