Congratulations Anyway

In het programma “Countrymusic Round-Up vierden we niet alleen de verjaardag van de “Goedheilig Man”,  maar ook nog de verjaardag van Chris Hillman, die maandag 4 december 73 jaar is geworden. U heeft waarschijnlijk al heel veel Sinterklaas liedjes gehoord, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” dus aandacht voor Chris Hillman en zijn schitterende muziek.

Dat betekent niet alleen bluegrassmuziek van The Hillmen, z’n nieuwste album “Bidin’ My Time”, dat op 22 september j.l. werd uitgebracht door Rounder Records, maar ook akoestische countrymuziek door Chris Hillman “live” samen met  z’n college en vriend Herb Pedersen tijdens een optreden o.a. in Waitsfield Vt en in Edward’s Barn in Nipomo Cal.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en ook al vast een vooruitblik op Kerst met de Goudse countrygroep Change of Key en hun nieuwe Kerst-single “Sweet Little Miss Christmas en vervolgens ook nog Zingga uit Boven-Smilde met een song van hun album “Home for Christmas.

Daarna keren we gewoon terug naar het verjaardagsfeestje voor Chris Hillman met o.a. zijn deelname aan The Byrds en de song “Hickory Wind” van het album “Sweetheart of the Rodeo”.

Vervolgens zijn we ook tenslotte nog aanwezig in Edwards Barn in Nipomo Ca voor een optreden van Chris & Herb en zij zijn tevens de uitsmijters van het programma.

En dan nu snel van start met het verjaardagsfeestje van Chris Hillman hier deel uitmakend van “The Hillmen”, een bluegrassgroep uit de begin jaren ’60,  met hun vertolking van de Bob Dylan song  “When the Ship Comes in” en “Ranger’s Command”.

In 1961 vormde hij samen met een paar schoolvrienden de “Scottsville Squirrel Barkers” en maakte ook nog een album. Een jaar later voegde hij zich als zanger en mandolinespeler bij de “Golden Gate Boys”, een bluegrass groep met o.a. Vern Gosdin en z’n broer Rex.

Samen met de “Country Boys” later omgedoopt tot “The Kentucky Colonels” waren zij de eerste groep, die de horizon van de bluegrassmuziek uitbreidde door het uitzoeken & schrijven van materiaal buiten de traditionele bluegrassbron en baanden een weg, die vele groepen later zouden volgen .

“The Hillmen” naast Chris bestaande Vern & Rex Gosdin op respectievelijk gitaar en staande bas, waarbij Vern zorgde voor de “lead-zang” en Rex voor de tenor en tenslotte Don Parmley, bariton en op de banjo.

Als een soort eerbetoon aan zijn sublieme vaardigheid met de mandoline, werkte de groep onder de naam “ The Hillmen” en maakte eind 1963 ook nog een LP met dezelfde naam “The Hillmen”. Gelukkig is deze LP inmiddels in 1995 door Sugar Hill op een fraaie CD met kenmerk SHCD-3719 gezet.

Chris Hillman, geboren op 4 december 1944 te Los Angeles Californie groeide op in een periode, waar hij veel luisterde naar Spade Cooley en Cliffie Stone en waarbij hij zichzelf gitaar leerde spelen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “The Hillmen” hier met de song “When The Ship Comes In”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog in de bluegrass sfeer “It’s beginning to rain”  een fraaie bluegrassgospel met Chris Hillman hier met een song, die staat op het album “Long Play Bluegrass Gospel” in 1991 door Maranatha uitgebracht.

Chris Hillman hier met Al Perkins op dobro. Bernie Leadon op gitaar en verder nog Fred Field, Bruce Henning en Cindy Baxter.

Deze fraaie bluegrass gospelsong heb ik niet voor u als lezer kunnen vinden, maar daarvoor in de plaats een optreden van Chris Hillman, Herb Pedersen, Jon Jorgensen en bassist Mark Fain op 23 oktober j.l. in de “Troubadour” te Los Angeles met de Albert Brumley song “Rank Stranger”,in 1960 zeer bekend geworden van de vertolking door The Stanley Brothers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even op het verjaardagsfeestje voor Chris Hillman hier samen met Herb Pedersen tijdens een live-optreden met de song “Congratulations Anyway” in Waitsfield op 31 juli 2003.

Chris was 4 december jarig en dus daarom gekozen voor de song  “ Congratulations Anyway ”  gevolgd door “ Wheels”  en “Bakersfield Bound”.

Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een “live”optreden op 31 juli 2003 in The Eclipse Theatre in Waitsfield in de staat Vermont in het Verre Noordoosten van de V.S. vlakbij de Canadese grens.

“ Congratulations anyway ” en “Bakersfield Bound” staan ook op het album “Bakersfield Bound “, dat in 1996 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Chris Hillman hier met de Desert Rose Band en hun “Wheels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De organisator “Seeds of Song Productions “in samenwerking met “The Mad River Valley Center for Arts” kondigden terecht met trots het optreden aan van dit bekende duo “Chris Hillman & Herb Pedersen” in het intieme en gezellige onderkomen van het Eclipse Theater.

Twee levende legendes van de met bluegrass gepeperde country rock, Chris Hillman en Herb Pedersen hebben allebei een omvangrijke en ook rijke muzikale carriere.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Chris Hillman en Herb Pedersen in het programma “Blugrass Country” in de studio van het radiostation WAMU te Washington DC hier met de Herb Pedersen song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hillman wordt beschouwd als een van de grote krachten van de Californische country rock van de jaren ’60 ,die hij vaak samen met Roger Mc Guinn en Gram Parsons verder ontwikkelde met oa. The Byrds en The Flying Burritto Brothers.

Chris had als schrijver niet het kaliber van Gene Clark, Gram Parsons of Stephen Stills, zijn muziekcompagnons in de toptijd van de folk-rock en country-rock en daarom is het ook niet zo verwonderlijk, dat hij veel gebruik maakte van oude Nashville countryschatten.

Herb Pedersen begon als zoon van een politieman in Berkley California zijn carriere met een groep musici uit de “Bay Area”, waaronder Jerry Garcia, David Nelson en The Dillards.

Zowel Chris als Herb zijn opgegroeid in de staat Californie. En dat schept natuurlijk altijd een band.

Dan nu op naar het nieuwste album van Chris Hillman hier met de songs “She Don’t Care About Time” ooit geschreven door Gene Clark van The Byrds, de titelsong van het album “Bidin’ My Time” en “Wildflowers” geschreven door Tom Petty.

Deze songs staan dus op z’n album “Bidin’ My Time”, of te wel “Ik wacht m’n tijd wel af”,dat 22 september j.l. werd uitgebracht door het vertrouwde label Rounder Records.

U kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Chris Hillman, Herb Peterson en Jon Jorgensen met de song “Wildflowers” tijdens een optreden in de EOP (Eddi Owens Presents) show in het Red Clay Theatre te Duluth Georgia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Hillman, mede-oprichter van The Byrds evenals Flying Burrito Brothers, Manassas en de Desert Rose Band is waarlijk een van de architecten van de Amerikaanse muziek.

Heel bijzonder toch wel z’n nieuwste solo-album nog is geproduceerd door de bekende Amerikaanse singer/songwriter en bandleider Tom Petty, die op 2 oktober j.l. aan een hartverlamming overleed.

Chris Hillman’s vriend en compagnon Herb Pedersen was niet alleen als uitvoerende producer actief, maar natuurlijk ook muzikaal betrokken bij dit album volgens mij louter en alleen voor hun plezier gemaakt.

Tal van oude vrienden werkten mee aan dit album, zoals Tom Petty zelf, David Crosby en Roger McGuinn van The Byrds, Bentmont Tench, Mike Campbell en Steve Ferrone van Tom Petty’s Heartbreakers en John Jorgenson, zoals reeds gemeld Herb Pedersen en Jay Dee Maness van de Desert Rose Band.

Daarnaast nog de bekende bassist Mark Fain; singer/gitarist Josh Jové en Gabe Witcher op viool.

Het album “Bidin’ My Time” van Chris Hillmen en uitgebracht door Rounder Records zeer aanbevelenswaardig en een “must have” voor de countrymuziek-liefhebers!

U kunt nog even luisteren naar een muzikale “in memorian”door Chris Hillman hier met de Tom Petty song “Wildflowers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor op deze Sinterklaasavond alvast een beetje vooruitlopend op Kerst met als eerste Change of Key hier met hun gloednieuwe Kerstsingle “Sweet Little Miss Christmas”.

Deze fraaie Kerstsong, volgens mij inmiddels hun vijfde, is ook dit jaar weer in zeer goede samenwerking de multi-instrumentalist Tim Crouch en toetsenman/accordenist Jeff Taylor gemaakt.

Even aanklikken voor een grotere uitvoering

Ongetwijfeld zult u deze Kerstsingle natuurlijk ook kunnen aanschaffen op zondag, 24 December tijdens de Kerstshow in Country Café Concordia.

Voor u als lezer ook nog een fragment van hun 2017 Kerstsong “Sweet Little Miss Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Wij blijven nog even in Kerstsfeer met een “Tennessee Christmas” door Zingga uit Bovensmilde hier met een song, die staat op het fraaie Kerst-album met als titel “Home for Christmas”, dat in 2015 door Neo Music werd uitgebracht. Het was al weer hun 5e editie van hun “Falling Snow Project” en dat werd toen gevierd met het uitbrengen van dit album

Op deze CD zijn verschillende artiesten en muzikanten te horen als Wim Pols, Ruud van de Meeberg, Shirley Ann, Zingga, Tom Ensink, Change of Key en John en Nienke. Zij hebben allen op geheel eigen wijze met elkaar een mooie en gevarieerde productie neergezet.

 NEO music wilde met het uitbrengen van deze Falling Snow CD “Home for Christmas” de traditie van het jaarlijks uitbrengen van een CD met eindejaars muziek in ere herstellen. Ook in de toekomstige edities van “Falling Snow” zullen er elk jaar weer een keur aan artiesten meewerken. Vorig jaar in 2016 dus hadden we in theater Concordia wel een heel special editie van “Falling Snow” met een keur aan nederlandse artiesten met o.a. Change of Key, Zingga, Gerard Bierman en Annemiek Goelema.

Nog even terug 2016 met een promo van het “Falling Snow” album “It’s  Christmas” met een korte impressie van tal van op het album aanwezige artiesten in Kerstsfeer.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan nu weer snel door naar het verjaardagsfeestje van Chris Hillman met The Byrd en de song Hickory Wind.

Daarvoor gingen we terug in de tijd naar 9 maart 1968 naar de studio van Columbia Records in Nashville TN en waar The Byrds bestaande uit Gram Parsons en Roger McGuinn op gitaar, Chris Hillman op de bas en alle drie met zang, Loyd L Green op pedal-steel, Kevin Kelley op drums en tenslotte John Hartford op de viool.

Deze song staat op hun album “Sweetheart of the Rodeo” op 30 augustus 1968 uitgebracht op LP en natuurlijk inmiddels ook herhaaldelijk op CD uitgebracht, waaronder zelfs dit jaar een fraai digitaal opgepoetst exemplaar op 17 november j.l.

Natuurlijk kunt u hier nog herinneringen ophalen aan The Byrds hier met hun song “Hickory Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens nog  de song “Tu Cancion” door eveneens het duo Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een “live” optreden in de multi-functionele “Edwards Barn” in Nipomo Californie aan de kust tussen San Francisco en Los Angeles en waarvan door Rounder Records in 2010 het album “At Edwards Barn” werd uitgebracht.

Voor u als lezer nog even terug naar Edward’s Barn en kunt u nog luisteren naar de Chris Hillman song “Have You Seen Her Face”, die van oorsprong stond op het album “Younger Than Yesterday” van The Byrds, dat in 1967 werd uitgebracht middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Dec. 5 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Hillmen *** When the Ship Comes In   ***   The Hillmen   ***   Sugar Hill Records
 2. The Hillmen *** Ranger’s Command   ***   The Hillmen   ***     Sugar Hill Records
 3. Chris Hillman *** It’s Beginning to Rain   ***   Long Play Bluegrass Gospel   ***   Maranatha Music
 1. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Congratulations Anyway ***  Live at Waitsfield – Bakersfield Bound   ***   Sugar Hill Records
 2. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Wheels ***   Live at Waitsfield – Bakersfield Bound   ***   Sugar Hill Records
 3. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Bakersfield Bound ***   Live at Waitsfield –  Bakersfield Bound   ***   Sugar Hill Records
 1. Chris Hillman *** She Don’t Care About Time   ***   Bidin’ My Time   ***   Rounder Records
 2. Chris Hillman *** Bidin’ My Time   ***   Bidin’ My Time   ***   Rounder Records
 3. Chris Hillman *** Wildflowers   ***   Bidin’ My Time   ***   Rounder Records
 1. Change of Key *** Sweet Little Miss Christmas   ***   single   ***  Change of Key
 2. Zingga *** Tennessee Christmas   ***   Home for Christmas   *** Neo Music
 1. The Byrds *** Hickory Wind   ***   Sweetheart of the Rodeo   ***      Columbia/Legacy
 2. Chris Hillman & Herb Pedersen *** Tu Cancion   ***   at Edwards Barn   ***  Rounder Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *