Gone So Long

In het programma “Countrymusic Round-Up” nogmaals “The Good Brothers” in de schijnwerpers in verband met hun optreden vanaf 20.00 tijdens de TV-opname van het programma “De Waard aan Tafel” in de studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht.

U kunt daar bij aanwezig zijn, maar dan wel voor 19.30 hier in de studio zijn en ook daar geldt “vol = vol”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Old Crow Medicine Show  met een tweetal songs van hun album ‘Best of’, waaronder in Canadese sfeer ‘Black-Haired Quebecoise’.

Vervolgens uit de provincie Prince Edward Island Janet McGarry met songs van haar album ‘Forever is The Love’, dat op 15 juli j.l. werd uitgebracht door Diamond Productions gevolgd door een tweetal songs van het album “Quand le Country Dit Bonjour …” uit het franstalige deel van Canada.

Halverwege natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met aandacht voor het Molukse muziekfestival ‘55 Live” in Krimpen a.d. IJssel en het concert “Country Meets Hawai” deel 2 komend weekend in theater Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we nog even naar Hawaii met Ledward Kaapana in samenwerking met Sam Bush, Stuart Duncan en Alison Krauss en treedt de Canadees Dean Brody op als uitsmijter met de toepasselijke song “Canadian Girls” van z’n succesvolle album “Dirt”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met het verhaal van  de “Black-Haired Quebecoise”en “My Good Gal” door The Old Crow Medicine Show.

Deze songs staan op het verzamel album “The Best of…” op 10 februari j.l. uitgebracht door Nettwork Records.

Het album is te verkrijgen op CD met 14 tracks, maar is eveneens op vinyl uitgegeven (180 Gram, Bonus Red 7″, Download Card), maar hier in de studio van RTV Krimpenerwaard heb ik de beschikking over de CD.

“My Good Gal” staat op hun album “Big Iron World”, dat in 2006 werd uitgebracht., terwijl “Black-Haired Quebecoise” nog nooit eerder was uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderkrening van dit bericht middels een “live” optreden van The Old Crow Medicine Show met hun fraaie “Black-Haired Quebecoise”, die fraaie zwartharige uit Quebec.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) hebben zich gespecialiceerd in de stringband-stijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

De leden van het quintet, afkomstig uit verschillende staten, ontmoetten elkaar in New York, gingen samen verder en traden op voor een apotheek in North Carolina, waar toevallig ook net de beroemde guitarist en zanger Doc Watson moest zijn.

Deze ontmoeting leidde tot een uitnodiging van Doc om te spelen tijdens het jaarlijkse Merlefest te Wilkesboro, North Carolina en vervolgens tot grotere bekendheid en hun populariteit.

Ook Chance McCoy maakte regelmatig deeluit van OCMS naast z’n deelname als leider, zanger/violist in The Appalachian String Band.

Nog even terug naar de OCMS hier tijdens een optreden met de Bob Dylan klassieker “Rainy Day Woman’, die staat op hun recent uitgebrachte album “50 Years of Blond on Blond” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de canadese provincie Prince Edward Island voor Janet McGarry hier met de songs “Blue Bonnet Lane”en “Dreaming My Dreams with You” natuurlijk zeer bekend geworden van de vertolking door Waylon Jennings.

 Deze songs staan  op het album “Forever Is the Love” , dat op 15 juli van dit jaar werd uitgebracht door Diamond Productions Prince Edward Island.

Het is het 12de album van  Janet, die in Canada in de loop van de jaren meerdere Awards in ontvangst mocht nemen o.m.  als “Bluegrasszangeres van het Jaar”, die werd toegekend door de “Eastern Canadian Bluegrass Association”.

Een titel, die zij de afgelopen jaren reeds vaker in bezit had samen met tal van andere onderscheidingen en nominaties, die zij reeds eerder ontving.

Janet McGarry is afkomstig uit de Canadese provincie Prince Edward Island of te wel “The Garden of the Gulf”, dat even ten noordoosten van de Canadese provincie New Brunswick ligt in de Golf van St. Lawrence ten zuiden van Quebec en ten westen van de provincie Nova Scotia

“Forever Is the Love” een album met 14 song in de sfeer van traditonele bluegrassmuziek, gospel en recht toe rechtaan countrymuziek, zoals ook deze “Dreaming My Dreams with You” van Cowboy Jack Clement.

Het album “Forever Is the Love”is geproduceerd door haar echtgenoot Serge Bernard van Diamond Productions PEI en hij speelt gitaar en bas, terwijl Troy Engle uit Nashville ook gitaar en viool, Jamie Graves op piano eveneens muzikaal aanwezig zijn.

Bij de “Carter Family” song “Sea of Galilee” wordt Janet McGarry nog vokaal geholpen door  hun vrienden, het bekende echtpaar Heather Berry & Tony Mabe uit Nrd. Carolina.

Tijd om kennis te maken met Janet McGarry hier samen met Serge Bernard en Eddy en Brian Poirier met de song “Beneath the Painted Sky” tijdens het “Eastcoast Bluegrass Music Awards”festival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Dan nu naar het Canadese Quebec en de Franstalige countrymuziek met om te beginnen “Vole Colombe ” of te wel “Vliegende duif” hier gezongen door Jean-Francois Breau, die afkomstig is uit Ontario en opgegroeid in de Canadese staat New Brunswick door Jean-Francois Breau.

Vervolgens ook nog  “Quand le Soleil Dit Bonjours aux Montagne” voor vele luisteraar wellicht zeer herkenbaar, maar deze vertolking staat op het album met de zeer toepasselijke naam “Quand le Country Dit Bonjours…” uitgebracht door de franstalige singer/songwriter Mario Pelchat, een Franstalige singer/songwriter uit de staat Quebec en tevens eigenaar van de platenmaatschappij MP3 Disques.

“Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes” of te wel “Als de zon afscheid neemt van de bergen” natuurlijk ooit in het verre verleden bekend geworden door de vertolking door Lucille Star ook wel onder de naam “The French song” en dat was al weer in 1965.

Maar hier dus een vertolking door een aantal Franstalige Canadese zangers en zangeressen , die hebben meegewerkt aan het album “Quand le country dit bonjour…”

Niet alleen voor duivenliefhebbers, maar toch vooral voor de lezers van dit bericht en liefhebbers van de countrymuziek de fraaie chanson “Vole Colombe” door Jean-Francois Breau!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar onze muzikale gasten tijdens de TV-opname van “De Waard aan Tafel” fraai aangekondigd The Good Brothers hier met de songs “Gone So Long”, “Missing You” en “Alberta Bound”.

Deze songs staan op hun album “Gone So Long”, dat reeds in 1996 werd uitgebracht, maar zeer recentelijk voor de liefhebbers een heruitgave.

Een album met 17 songs van de “The Good Brothers” opgenomen tijdens optredens in Europa in de jaren ‘90 met medewerking van natuurlijk The Good Brothers, Brian, Bruce en Larry,

 Brian op gitaar, banjo en de befaamde “penny whistle”, z’n tweeling-broer Bruce op auto-harp, dobro en mond-harmonica en Larry op de banjo en akoestische gitaar.

Vervolgens ook nog Travis Good, de zoon van op lead-gitaar, akoestische gitaar, mandolin en viool en alle vier natuurlijk met zang en met assistentie van Kevin Luciani op bas, Ken Howlett op de viool en Dave Mitchell op de drums en percussie.

Nog even terug naar het 70ste verjaardagsfeestje van Bruce en Brian in de Aurora Legion in Aurora On. met tal van gasten onderwie de legendarische singer/songwriter Gordon Lightfoot en Lou Moore hier met de song “Alberta Bound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanavond dus hier in de TV-studio van RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht met een aantal songs tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel”.

Vanaf morgenavond kunt u dit programma via de website van de omroep gaan bekijken, maar zo direct om 20.00 schakel ik voor u het geluid van de opname door en kunt u dit dus allemaal zo direct na “Countrymusic Round-Up” beluisteren.

De “Good Brothers” kregen in de jaren tachtig van de vorige eeuw liefst 8 maal op rij een Juno Award als “Groep van het Jaar”. Daarna zijn er nog heel wat Awards in de wacht gesleept met als hoogtepunten de inductie in de Canadese Hall Of Fame in 2004 en zijn natuurlijk altijd welkom als eregasten tijdens de Canadian Country Music Association Music Week, dat vorig jaar werd begin september werd gehouden in London Ontario en dit jaar in Saskatoon Saskatchewan

Inmiddels zijn The Good Brothers ruim 40 jaar actief en ze weten nog steeds niet van ophouden en we hopen van harte dat zij volgend jaar hier weer aanwezig kunnen zijn tijdens hun 40stige toer door Europa .

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even naar het optreden van The Good Brothers tijdens het TV-programma “De Waard aan Tafel” kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en in verband met het Molukse muziekfestival ‘55 Live” in Krimpen a.d. Ijssel is gekozen voor zanger/schrijver/gitarist Wouter Muller met een Indonesische uit Enschede hier met zijn herinneringen aan vroeger “Schakels van Smaragd”.

Dit lied staat op z’n album “Hier en Daar” uitgebracht door Silvox.

In 1997 keerde hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië en maakte met die ervaring de voorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en 1 DVD.

Op 10 juni j.l. werd vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht de “Nachtradio” gerealiseerd ten bate van de opbouw van de Molukse Kerk in Krimpen aan den IJssel gepresenteerd door tal van inwoners uit Krimpen aan den IJssel met een Molukse achtergrond.

En nu a.s. zaterdag, 2 september zoals reeds aangekondigd een muziekfestival vanaf 13.00 tot laat in de avond met een Molukse markt ter herdenking van 55 jaar Molukkers in Krimpen a.d. IJssel.

Een heel geode reden om Wouter Muller met z’n herinneringen nog eens te voorschijn te halen.

U kunt als lezer nog kijken en luisteren naar een optreden van Wouter Muller met het lied “Schakels van Smaragd” tijdens het jubileum-concert van Wieteke van Dort op 24 juni 2013 in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Klik even op de flyer voor een groter exemplaar!

En dan ook tijd voor de Goudse countrygroep Change of Key hier met een song “Better Me”, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Zij zullen a.s. zondagmiddag, 3 september vanaf 15.00 optreden met het programma “Country Meets Hawaii” deel 2 in het theater “Concordia” te Haastrecht.

Nog even terug naar “Countrymusic Meets Hawaii” met een aantal fragmenten van de repetitie voor het concert van a.s. zondag, 3 september.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En in verband met het thema van het concert door “Change of Key” in het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje met de Hawaiiaanse “slack-key”gitarist Ledward Kaapana samen met o.a. Sam Bush en Stuart Duncan met de song “Yesterday”.

Deze fraaie song staat op het album “Waltz of the Wind” van de Hawaiiaanse snarenvirtuoos Led Kaapana & Friends in 1998 uitgebracht door Dancing Cat Records.

Voor de aardigheid nog even een aantal vrienden vermelden zoals Rick Skaggs, Jerry Douglas, Stuart Duncan , Sonny Landreth en ook nog violiste en zangeres Alison Krauss.

Om al vast even in de sfeer van a.s. zondag te komen voor u Ledward Kaapana, Dennis Kamakahi en Nathan Aweau hier met de song “I Kona” met een fraaie Hula dans.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “Canadian Girls” door Dean Brody uit Smithers British Columbia, hier met een song, die staat op z’n album “Dirt”, dat in  2012 werd uitgebracht door “Open Road Recordings als uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”.

In 2012 werd Dean Brody uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”, terwijl het album “Dirt” werd onderscheiden met de Award  “Album of the Year” en de song “Canadian Girls” werd genomineerd als beste song.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Dean Brody en z’n “Canadian Girls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Aug. 29 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Old Crow Medicine Show *** Black-Haired Quebecoise   ***   Best of   ***   Nettwork Records
 2. Old Crow Medicine Show *** My Good Gal   ***  Best of   ***   Nettwork Records
 1. Janet McGarry *** Blue Bonnet Lane   ***   Forever Is the Love   ***   Diamond Productions Pei
 2. Janet McGarry *** Dreaming My Dreams with You   ***   Forever Is the Love   ***              Diamond Productions Pei
 1. Jean-Francois Breau *** Vole Colombe   ***   Quand le Country dit Bonjour   ***   MP3 Disques
 2. Daniel Lavoie, Mario Pelchat, Les Respectables et Ginette Reno (Tous)   ***   Quand le Soleil dit Bonjour aux Montagnes   ***   Quand le Country dit Bonjour   ***   MP3 Disques
 1. The Good Brothers *** Gone So Long   ***   Gone So Long   ***   Hogtown
 2. The Good Brothers *** Missing You   ***   Gone So Long   ***   Hogtown
 3. The Good Brothers *** Alberta Bound   ***   Gone So Long   ***   Hogtown
 1. Wouter Muller *** Schakels van Smaragd   ***   Hier en daar   ***   Silvox
 2. Change of Key *** Better Me   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. Leward Kaapana ft Sam Bush & Stuart Duncan *** Yesterday   ***   Waltz of the Wind   ***   Dancing Cat Records
 2. Dean Brody *** Canadian Girls   ***    Canadian Girls   ***   Open Road Recordings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *