Train of Fools

In het programma “Countrymusic Round-Up” van deze week alvast een voorproefje op het dubbelconcert van The Good Brothers en Change of Key op zaterdagavond, 26 augustus a.s. in het Theater Concordia te Haastrecht met een aantal songs van het album “Wide Awake Dreaming” respectievelijk “When Music Calls My Name”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Grascals met een drietal songs van hun album “Before Breakfast”, dat op 1 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Vervolgens vanuit de Woodland Sound Studios te Nashville David Rawlings met drie songs van z’n album “Poor David’s Almanac”, dat op 11 augustus j.l. werd uitgebracht door Acony Records

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng zoals reeds vermeld door de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Dan gaan we weer terug naar de overkant van de grote plas voor een aantal Canadese countryartiesten met als eerste Alee met een song van haar album “This Road Goes Everywhere” gevolgd door Bobby Wills met de song “When It Comes to You” en treedt Deric Ruttan op als uitsmijter met de titelsong van z’n album “Take a Week Off”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Beer Tree” ,“Lonesome” en “I’ve Been Redeemed”, een fraaie bluegrass-gospel jueweel hier gezongen en gespeeld door The Grascals.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Before Breakfast”, dat op 1 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music, maar nu reeds beschikbaar voor de luisteraars hier bij RTV Krimpenerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een korte introductie door The Grascals van hun nieuwe album “Before Breakfast”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is het tweede album van The Grascals in z’n huidige samenstelling met de oprichters Terry Eldredge op gitaar en leadzang, Terry Smith op de staande bas ook met leadzang en Danny Roberts op mandoline, vervolgens ook nog de super-banjo-speelster Kristin Scott Benson, violist Adam Haynes en de nieuweling John Bryan op gitaar met leadzang.

De song “Lonesome” werd geschreven door Terry Smith samen met z’n broer Billy, terwijl de mandolinespeler Danny Roberts samen met violist Adam Haynes de instrumental “Lynchburg Chicken Run” voor hun rekening namen.

Het album “Before Breakfast” met 12 songs, een mooi opvolger van hun album “And Then There’s This”, dat in 2016 eveneens door Mountain Home Music werd uitgebracht.

Nog even voor de goede orde “The Grascals”zijn inmiddels actief sedert 2004 en meerdere IBMA Awards gewonnen, waaronder twee keer het “Entertainer of the Year Award”.

Nog even terug naar The Grascals in de studio van Mountain Home Music met de song “I Know Better” van hun album “And Then There Is…” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Woodland Sound Studio voor Grammy Award Winnaar David Rawlings hier met de songs “Midnight Train”, “Good God Woman” en “Come Over to My House” .

Deze songs staan op z’n vierde solo album “Poor David’s Almanac”, dat op 11 augustus j.l. werd uitgebracht door Acony Records.

Alvast even kennismaken met de “Midnight Train” van David Rawlings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 10 zelfgeschreven songs, waarvan vijf samen met z’n onafscheidelijke muzikale partner en singer/songwriter Gillian Welch.

Zij werken inmiddels al meer dan twintig jaar zeer succesvol samenwerken met o.a. een Award voor hun bijdrage aan de soundtrack en film “Oh Brother Where Art Thou?”  en ook hun samenwerking met Solomon Burke in de song “Valley of Tears” en die staat op het album “Live in Nashville”.

Nog even terug naar dit fraaie optreden van Solomon Burke, Gillian Welch en David Rawlings met de vermelde song in het Belcourt Theatre in Nashville op 25 september 2006.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar het album “Poor David’s Almanac”, waarvan “Midnight Train”, een song is in de sfeer van countrygospel en countryblues met fraaie achtergrondzang door Gillian Welch en Willie Watson en en vervolgens ook nog “Good God Woman”.

Het album werd geproduceerd door Dave Rawlings onder technische leiding van Ken Scott (David Bowie) en Mat Andrews.

En nu ik toch een paar namen heb genoemd mogen ook de musici niet ontbreken met als eerste natuurlijk Gillian Welch op bas, drums en met zang, Willie Watson op banjo en gitaar met zang, Ketch Secor van de groep “Old Crow Medicine Show” op viool en met zang, Brittanny Haas op viool, Terry Goldsmith op orgel, Paul Kowert op de bas en Critter Fuqua met zang.

U kunt ook nog even kennismaken met David Rawlings Machine tijdens een optreden met de song “Keep It Clean”.tijdens het TV-programma Bluegrass Underground in de Cumberland Caverns te McMinnville, Tn op 2 april 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de Canadese groep “The Good Brothers”, die a.s. zaterdagavond, 26 augustus,  zullen optreden tijdens een dubbelconcert met de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Van de Good Brothers drie songs van hun niewe album “Wide Awake Dreaming” met om te beginnen “Train of Fools” gevolgd door “That Was Him (This Is Me) en “Your Day Will Come”.

Deze songs staan op hun album “Wide Awake Dreaming”, dat eind maart van dit jaar werd uitgebracht via Universal Music.

The Good Brothers, die vorig jaar werden opgenomen in de Canadian Country Hall of Fame,  zijn dit jaar voor hun 39ste keer op tournee door Europa met tal van optredens gedurende de periode van 23 augustus tot 12 September met als eerste een optreden in de Texas River Ranch in Leer ( aan de Eems met aan de overkant Delfzijl) op vrijdag, 25 augustus a.s. en vervolgens op 26 augustus dus een optreden in Haastrecht en zo gaat dat bijna elke dag door van optredens in Nederland, Zwitserland en natuurlijk ook in Duitsland met o.a. een optreden in het hun bekende “Rattle Snake Saloon” in Munchen met als toetje hun laatste optreden in Nederland op zondagavond, 10 September in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk, maar daarover straks meer in de agenda.

In het voorjaar verscheen van The Good Brothers ook nog het album “ Gone So Long”.

Da’s lang geleden, want het album met 17 songs werd reeds in 1996 werd uitgebracht en nu dus opnieuw uitgebracht.

Een leuke hernieuwde kennismaking met The Good Brothers van ruim 21 jaar geleden en waaraan in het volgende programma nog eens aandacht aan zl worden geschonken.

Nog even terug naar een optreden van The Good Brothers als trio tijdens de Ted Woloshyn Show via iHeart Radio in Toronto Ontario met leuk interview en de bluegrasssong “Honey and  Heartaches”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Klik op flyer voor groter beeld

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor dus naar Change of Key, die a.s. zaterdagavond ook zullen optreden tijdens het reeds gemelde dubbelconcert in Concordia te Haastrecht.

Change of Key hier met de songs “Heaven’s Perfect Husband Catalogue” en “Smart Enough to Wonder” een fraaie titel voor een countrysong. “Slim genoeg om je af te vragen” hier door de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Deze songs staan op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Nog even een grappige video-clip van Change of Key met de song “Heaven’s Perfect Husband Catalogue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan snel door naar de Canadese countrymuziek met als eerste Alee, singer/songwriter uit Edmonton Alberta met de song “Crazy”, die staat op haar album “This Road Goes Everywhere”, dat in 2013 werd uitgebracht in eigen beheer met het label “Gotta Bee Alee.

Alee is de artiesten naam van Alexandra Adamoski, die met aan aantal songs van haar vermelde album in de Canadese Countrymuziek overzichten heeft gestaan en in 2016 was genomineerd door de “CCMA Rising Star” Award.

In april van dit jaar werd via de platenmaatschappij Wax/Universal haar nieuwe album “Bad Habit” uitgebracht, maar daarover wellicht meer in een volgende uitzending.

U kunt alvast evenluisteren naar de titelsong van haar nieuwe album “Bad Habit” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “When It Comes to You” door singer/songwriter Bobby Wills uit Calgary Alberta, hier met een song, die staat op z’n album “If It Was That Easy”, dat op 14 januari 2013 werd uitgebracht door On Ramp Records.

Tijdens het 31ste CCMA Awards Gala, dat werd door de TV werd uitgezonden vanuit Edmonton Alberta op 8 September 2013 werd aan Bobby Wills de “CCMA Rising Star”Award uitgebreikt en dat is zoiets als een “Belofte voor de Toekomst Award”.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar Bobby Wills met de titelsong van z’n album “If It Was That Easy”’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Deric Ruttan  met de song “Take the Week Off” en dat is tevens de titelsong van z’n album,dat in 2013 werd uitgebracht door “Black T Records.

Deric Ruttan de Grammy Award genomineerde singer/songwriter uit Bracebridge Ontario, heeft inmiddels vier studio albums uitgebracht en is ook verhuisd naar Nashville TN.

En dan nu tevens de laatste video-clip met Deric Ruttan met z’n romantisch “Take the Week Off” in Rome.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Aug. 22 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Grascals *** Beer Tree   ***   Before Breakfast   ***  Mountain Home Music
 2. The Grascals *** Lonesome   ***   Before Breakfast   *** Mountain Home Music
 3. The Grascals *** I’ve Been Redeemed   ***   Before Breakfast   ***   Mountain Home Music
 1. David Rawlings *** Midnight Train ***   Poor David’s Almanac   ***   Acony Records
 2. David Rawlings *** Good God Woman ***   Poor David’s Almanac   ***   Acony Records
 3. David Rawlings *** Come Over to My House ***   Poor David’s Almanac   ***   Acony Records
 1. The Good Brothers *** Train of Fools   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 2. The Good Brothers *** That Was Him (This Is Me)   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 3. The Good Brothers *** Your Day Will Come   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Universal Music
 1. Change of Key *** Heaven’s Perfect Husband Catalogue   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Change of Key *** Smart Enough to Wonder   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. Alee *** Crazy   ***   This Road Goes Everywhere   ***   Gotta Be Alee
 2. Bobby Wills *** When It Comes to You   ***   If It Was That Easy   ***   Ramp Records
 3. Deric Ruttan *** Take the Week Off   ***   Take the Week Off   ***   Black T Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *