Jailhouse Rock

In het programma “Countrymusic Round-Up” is het nog steeds vakantietijd en zelfs de samensteller/presentator is er ook gewoon even tussen uit om lekker te ontspannen, weer energie en inspiratie op te doen voor de rest van het jaar.

Dat betekent dat het programma van te voren is opgenomen en ook weer ‘veel plaatjes en weinig praatjes’ met in de schijnwerpers Elvis Presley. Een eerbetoon aan “The King of Rock and Roll”, die op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd overleed in Memphis TN.

Niet alleen muziek van Elvis Presley uit het vroege tijdperk van de mid- jaren ’50, maar ook van bijzondere albums zoals “Elvis Symphoniue”, dat op 4 augustus j.l. werd uitgebracht door RCA.

Natuurlijk ook een bijdrage in de eerbetoon door tal van countrymusici zoals Travis Tritt, Dwight Yoakam en Faith Hill en nog veel meer moois!

Zo halverwege het programma nog informatie over twee countrymuziek evenementen hier in de regio, maar dan nu toch snel vanuit “Hintergarten” het programma “Countrymusic Round-Up”  met als eerste natuurlijk Elvis Presley hier met de song “That’s Allright”.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Aug. 15 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

 

 1. Elvis Presley *** That’s Allright   ***   Elvis Forever – The Best of Elvis Presley   ***   RCA Records
 2. Elvis Presley *** Mystery Train   ***   Elvis Forever – The Best of Elvis Presley   ***   RCA Records
 3. Elvis Presley *** Jailhouse Rock   ***   Elvis Forever – The Best of Elvis Presley   ***   RCA Records

“Jailhouse Rock’ door Elvis Presley uit de mid-jaren ’50 en deze song staat op het album “Elvis Forever”, dat op 28 juli j.l. werd uitgebracht door RCA Records.

Zo nu en dan verschijnen er weer verzamelalbums, waarbij de muziek digitaal is opgepoetst en dat geldt ook voor dit album, dat bestaat uit twee CD’s met in totaal zo’n 50 songs.

Van de eerste CD van dit album, dat start met de jaren ’50 hoorde u ook nog de songs “That’s Allright” en “Mystery Train”.

Terug naar 1957 voor fraaie herinneringen voor de senioren onder de lezers van dit bericht met en optreden van Elvis Presley met de titelsong van de film “Jailhouse Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan tijd voor een eerbetoon door naar countryzanger/gitarist Travis Tritt hier met de song “Lawdy Miss Clawdy”

 1. Travis Tritt *** Lawdy Miss Clawdy   ***   It’s Now or Never – The Tribute to Elvis   ***   Polygram/Mercury Records
 2. Faith Hill *** Trying to Get to You   ***   It’s Now or Never – The Tribute to Elvis   ***   Polygram/Mercury Records
 3. Marty Stuart *** Don’t Be Cruel   ***   It’s Now or Never – The Tribute to Elvis   ***   Polygram/Mercury Records

“Don’t Be Cruel” (To a Heart That’s True) hier gezongen en gespeeld door Marty Stuart bijgestaan door de Don Was Band en The Jordanaires. Deze song staat staat op een fraai “Tribute” album met als titel “It’s Now or Never” in 1994 uitgebracht door Polygram.

Van dit album ook nog zoals aangekondigd Travis Tritt op gitaar met leadzang met de song “Lawdy Miss Clawdy” instrumentaal geholpen door de Don Was Band en vervolgens ook nog Faith Hill met de song “Trying to Get to You” samen met de Don Was Band en Lou Toomey op gitaar.

En naar Faith Hill kunt u nog kijken en luisteren tijdens een “live” optreden in 1994 met haar vertolking van de song “Trying to Get to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar Elvis Presley uit het verleden en naar een audiotechnisch hoogstandje met The Royal Philharmonic Orchestra van nu hier met de song “Burning Love”.

 1. Elvis Presley *** Burning Love   ***   Elvis Symphonique   ***   RCA Records
 2. Elvis Presley *** It’s Now or Never   ***   Elvis Symphonique   ***   RCA Records
 3. Elvis Presley *** Love Me Tender   ***   Elvis Symphonique   ***   RCA Records

“Love Me Tender” door Elvis Presley uit het grijze verleden en audiotechnisch samen met de muziek van The Royal Philharmonic Orchestra in een toch wel zeer fraaie hedendaagse vertolking van deze song van Elvis uit de mid-jaren ’50 en op 3 augustus j.l. door RCA Records op een dubbelalbum uitgebracht met als titel “Elvis Symphonique”( Een Franse uitgave)

Van dit album, dat bestaat uit twee CD’s ook nog de songs “Burning Love” en “It’s Now or Never” en waarvan ik zelf denk, dat Elvis, als hij nog geleefd had, vol bewondering naar het resultaat zou luisteren.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een aantal optredens van Elvis met de song “Burning Love” met de muziek van The Royal Philharmonic samen een audio-visueel spectakel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even de flyer aanklikken voor een groter beeld!

Dan nu toch nog even een kleine agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de Krimpenerwaard met nog de volgende melding:

Zet alvast in uw agenda zaterdag, 26 augustus a.s. een dubbelconcert met een optreden van The Good Brothers en de Goudse countrygroep “Change of Key” in Theater Concordia, Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht. Aanvang 20.00 zaal open 19.15.

Als u daar naar toe wilt gaan is het slim nu alvast uw kaarten te bestellen via / 0654 918147. € 12,50 in de voorverkoop, indien niet uitverkocht kunnen er nog een kaartjes aan de zaal gekocht worden voor € 15.- Bij dit concert worden de stoelen op naam gereserveerd.

Op dinsdag, 29 augustus zijn The Good Brothers ook te gast in het TV-programma “De Waard aan Tafel” hier bij uw RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht. De TV-opname van dit programma begint om 20.00 en u kunt daar als gast bij aanwezig zijn. Zorg, dat u er wel tijdig bent en dat is in ieder geval tot 19.30.

Dan nu snel door naar een eerbetoon aan Elvis door Johnny Cash hier met de song “I Forgot to Remember to Forget You”.

 1. Johnny Cash *** I Forgot to Remember to Forget You   ***   The Songs of Elvis Presley   ***   Sony Music/Columbia

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar Johnny Cash hier samen met Jerry lee Lewis en Carl Perkins tijdens hun toer in West Duitsland hier met de song “I Forget to Remember to  Forget You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 1. Ray Price *** There Goes My Everything   ***   The Songs of Elvis Presley   ***   Sony Music/Columbia
 2. Larry Gatlin *** Help Me   ***   The Songs of Elvis Presley   ***   Sony Music/Columbia

De country en gospelzanger/gitarist Larry Gatlin hier met de song “Help Me”, die ooit in 1975 nog werd opgenomen door Elvis Presley op z’n album “Promised Land”, maar de versie van Larry Gatlin staat op het verzamelalbum “Always on My Mind” A Tribute to Elvis Presley” bestaande uit twee CD’s en in 2002 uitgebracht door Sony Music Entertainment/Columbia.

Weer tal van “Elvis” songs vertolkt door befaamde countrysterren staan op dit album., zoals ook Johnny Cash hier met de song “I Forgot to remember to Forget You” en Ray Price met de song “There Goes My Everything”.

Dan nu nog even snel door naar de soundtrack van de film “Honeymoon in Vegas” en hiervan Bryan Ferry- met zijn vertolking van de song “Are You Lonesome Tonight”.

 1. Bryan Ferry *** Are You Lonesome Tonight   ***   Honeymoon in Vegas   ***   Sony Music/Epic

Een toch heel bijzondere uitvoering van de song “Are You Lonesome Tonight” door Bryan Ferry en waarvan de muziek deeluitmaakt van de film “Honeymoon in Vegas”, waarvan ook in 1992 een CD is uitgebracht door Castle Rock Entertainment. Tal van muzikale gasten zoals ook Billy Joel, Trisha Yearwood, Willie Nelson en ook nog Bono staan met op dit fraaie album.

En natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Bryan Ferry met zijn versie van de song “Are You Lonesome Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu voor de laatste keer in dit programma weer terug naar Elvis Presley tijdens een live optreden in Honolulu Hawaii met de song “Burning Love”

 1. Elvis Presley *** Burning Love   ***   Elvis Live   ***   Sony BMG/RCA Records

Nog even terug in de tijd en kunt u als lezer aanwezig zijn bij het optreden van Elvis Presley in Hawaii met de song “Burning Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 1. Elvis Presley *** How Great Thou Art + Unchained Melody   ***   Elvis Live   ***   Sony BMG/RCA Records

“How Great Thou Art” een fraaie traditionele gospel gezongen door Elvis tijdens z’n optreden op 20 maart 1974  in de Mid-South Coliseum in z’n woonplaats Memphis TH.

Deze song,  “Unchained Melody” en “Burning Love” staan op het album “Elvis Live” in 2006 uitgebracht door Sony BMG Music Entertainment.

“Unchained Melody” door Elvis tijdens z’n laatste publieke optreden  in de Crisler Arena te Ann Arbor in de staat Michigan op 24 april 1977 zo’n 3, 5 maand voor z’n overlijden op 42-jarige leeftijd naar alle waarschijnlijkheid door overmatig medicijngebruik op 16 augustus 1977.

Tot slot dan nog een video-clip van één van de laatste live optreden van Elvis Presley in 1977 met de song “Unchained Melody”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 en 107. MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *