Half as Much

 

In het programma “Countrymusic Round-Up” is het nog steeds vakantietijd en dat betekent ‘veel plaatjes en weinig praatjes’ met bijzondere aandacht voor het 25 jarig jubileum concert van Emmylou Harris & The Nash Ramblers op 2 mei j.l. in The Ryman te Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Doyle Lawson & Quicksilver met een drietal songs van hun album ‘Live Is a Story’, dat op 25 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Vervolgens ook nog even op vakantie over de ‘borderline’ voor de Mexicaanse actrice en zangeres Astrid Hadad & Los Tarzanes met songs van haar album ‘IAY!’ en natuurlijk nog veel meer moois.

Zo halverwege het programma nog informatie over twee countrymuziek evenementen hier in de regio, maar dan nu toch snel vanuit “Hintergarten” het programma “Countrymusic Round-Up”  met als eerste Doyle Lawson & Quicksilver hier met de song “Cry Across Kansas”.

 1. Doyle Lawson & Quicksilver *** Cry Across Kansas   ***   Life Is a Story   ***   Mountain Home Music
 2. Doyle Lawson & Quicksilver *** What Am I Living For   ***   Life Is a Story   ***   Mountain Home Music
 3. Doyle Lawson & Quicksilver *** Love Lives Again   ***   Life Is a Story   ***   Mountain Home Music

“Love Lives Again” door Doyle Lawson & Quicksilver hier met een song, die staat op het album “Love Is a Story”, dat op 25 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music, maar nu dus al hierbij uw RTV Krimpenerwaard te beluisteren.

We begonnen het programma trouwens met de songs “Cry Across Kansas” en “What Am I Living For”, die eveneens staan op dit fraaie album “Life Is a Story”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een “preview” door Doyle Lawson op hun nieuwe album “Life Is a Story”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we in Countrymusic Round-Up ook op vakantie over de grens naar Mexico voor actrice en zangeres Astrid Hadad y Los Tarzanes hier met de song “La Tequilera”

 1. Astrid Hadad y Los Tarzanes *** La Tequilera   ***   Ay!   ***   Rounder Records
 2. Astrid Hadad y Los Tarzanes *** Que Puntada   ***   Ay!   ***   Rounder Records
 3. Astrid Hadad y Los Tarzanes *** Me Golpeaste Tanto Anoche   ***   Ay!   ***   Rounder Records

“Me Golpeaste Tanto Anoche” of wel vrijvertaald  “Ik heb gisteravond veel verdriet gehad” door Astrid Hadad Y Los Tarzanes en die staat op het album “Ay!”. Een mix van mariachi-muziek en mexicaanse cabaret.

Van dit bijzondere album van Astrid Hadad y Los Tarzanes ook nog de songs “Que Puntada” “wat een grap” en “La Tequilera”, het tequila meisje, dat met deze sterke drank was gedoopt in plaats van wijwater.

Tijd om eens te kijken en luisteren naar Astrid Hadad y Los Tarzanes hier met de song “Me Golpeaste Tanto Anoche”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals aangekondigd naar het optreden van Emmylou Harris & The Nash Ramblers in The Ryman TN op 2 mei j.l. hier met de song “Half as Much”.

 1. Emmylou Harris & The Nash Ramblers *** Half as Much   ***   At the Ryman   ***   Nonesuch Records
 2. Emmylou Harris & The Nash Ramblers *** Rollin’ and Ramblin’(The Death of Hank Williams)   ***   At the Ryman   ***   Nonesuch Records
 3. Emmylou Harris & The Nash Ramblers *** Mansion on the Hill   ***   At the Ryman   ***   Nonesuch Records

“Mansion on the Hill” ooit geschreven en bekend geworden door Bruce Springsteen, maar hier dus door Emmylou Harris & The Nash Ramblers tijdens hun concert op 2 mei j.l. in The Ryman ter viering van het 25-jarig jubileum van hun succesvolle album “At The Ryman” en tevens het feit, dat dit bijzondere theater in nashville 125 jaar bestaat.

Voor de lezer nog even terug naar The Ryman en Emmylou Harris & The Nash Ramblers hier met de song “Mansion on the Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle bandleden van destijds traden nu ook weer op met uitzondering van de bassist Roy Huskey Jr., die in 1997 op 40-jarige leeftijd overleed, maar als een eerbetoon hing naast de musici op het concertpodium een grote fraaie foto van Roy Huskey Jr.

Dat betekent dus Emmylou Harris op rhythm-gitaar met leadzang, Sam Bush op mandoline en viool, Al Perkins op dobro en banjo en acoustische gitaar, Jon Randall Stewart op lead-gitaar en mandoline Larry Atamanuik op de drums en met de veteraan Byron House als vervanger van Roy Huskey op de staande bas en allemaal verzorgden zij ook de harmonie-zang.

Een twee uur durend concert met alle songs, die op het oorspronkelijke album uit 1992 staan en daarnaast nog een aantal fraaie songs, zoals ook hier in dit programma “Rollin’ and Ramblin’ (The Death of Hank Williams).

Door platenmaatschappij Nonesuch werd van het jubileum-optreden van 2 mei j.l. heel toepasselijk op een dubbelalbum op vinyl uitgebracht. Mooie herinneringen aan een schitterend optreden ter herinnnering aan het Award winning album “At The Ryman”. Onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Alvast even de eerste track van het album maar nu met video-beelden erbij Emmylou Harris & The Nash Ramblers met de Steve Earle song “Guitar Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu toch snel door naar een kleine agenda met nog de volgende melding

Even “flyer” aanklikken voor groter beeld!

Zet alvast in uw agenda zaterdag, 26 augustus a.s. een dubbelconcert met een optreden van The Good Brothers en de Goudse countrygroep “Change of Key” in Theater Concordia, Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht. Aanvang 20.00 zaal open 19.15.

Als u daar naar toe wilt gaan is het slim nu alvast uw kaarten te bestellen via / 0654 918147. € 12,50 in de voorverkoop, indien niet uitverkocht kunnen er nog een kaartjes aan de zaal gekocht worden voor € 15.- Bij dit concert worden de stoelen op naam gereserveerd.

Op dinsdag, 29 augustus zijn The Good Brothers ook te gast in het TV-programma “De Waard aan Tafel” hier bij uw RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan 57a te Bergambacht. De TV-opname van dit programma begint om 20.00 en u kunt daar als gast bij aanwezig zijn. Zorg, dat u er wel tijdig bent en dat is in ieder geval tot 19.30.

Vervolgens door naar de Nederlandse bijdrage aan dit programma met vanavond uit Bovensmilde de groep “Zingga” hier met de song “Other Side of Those Hills”.

 1. Zingga *** Other Side of Those Hills ***   Mixed Up/DCMA 2017                ***   Neo Music / Nash Music
 2. Jany Szabo *** Strong Enough to Cry   ***   Fools Like Me/DCMA 2017   ***   Red Hat / Nash Music

Zingga als duo bestaande uit het echtpaar John Geuzinge en Nienke Havinga hebben veel muzikale ijzers in het vuur, zoals ook hun deelname aan de Drentse countrygroep “Bezik” en daarvoor gaan we nog even terug naar hun deelname aan het Drentsch Liedjes Festival met de song “Oos Hart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Strong Enough to Cry” door Jany Szabo, woonachtig hier in de Krimpenerwaard, hier met een siong, die staat op haar album “Fools Like Me” uitgebracht door Mirasound/Red Hat, maar eveneens staat op het verzamelalbum “Dutch Country Music 2017” uitgebracht door de DCMA ter promotie van countrymuziek van eigen bodem.

Dat geldt trouwens ook voor de song “Other Side of the Hill” gespeeld en gezongen door Zingga en die staat op hun album “Mixed Up” zeer recent uitgebracht door Neo Music, maar die dus eveneens staat op het vermelde promotie album.

Nog even terug in de tijd naar een duet van Jany Szabo samen met Jimmy Lawton met de song “Heart to Heart”, die ook staat op haar album “Fools Like Me” in 1999 uitgebracht door Red Hat.

Helaas moet ik nog melden, dat de Engelse countryzanger/gitarist Jimmy Lawton, die veel optrad in Belgie, in april van dit jaar is overleden.

Voor het duet gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar de overkant van de grote plas voor de groep “Parmalee” hier met de song “American Nights”.

 1. Parmalee *** American Nights   ***   27861   ***   Stoney Creek Records
 2. Catherine MacLellan *** Thorn in My Shoes – The Songs of  Gene MacLellan   ***   True North Records
 3. Dean Brody *** Beautiful Freakshow   ***   Beautiful Freakshow   ***   Open Road Records

De hedendaagse pop-countrygroep groep Parmalee met de song “American Nights”, die staat op hun album “27861” op 21 juli j.l. uitgebracht door Stoney Creek Records.

Een vreemde titel voor een album, maar 27861 is de ZIPcode van hun woonplaats in North Carolina.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van de country-pop-rock groep Parmalee met de song “American Nights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Thorn in My Shoe” door de Canadese multi award winner singer/songwriter, Catherine MacLellan, hier met een song, die staat op haar album “If It’s Allright with You -The Songs of Gene MacLellan”, een singer/songwriter uit de Canadese provincie Prince Edward island.

Gene Maclellean was haar vader, die o.a. de song “Snowbird’ schreef en zeer bekend werd van de vertolking door Ann Murray en Elvis Presley.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Catherine MacLellan hier samen met Chris Gauthier tijdens een optreden bij KINK FM in Portland Oregon met de song “Snowbird”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up” de Canadese singer/songwriter Dean Brody uit British Columbia hier samen met rapster Shevy Price met “Beautiful Freakshow”, de titelsong van het album, dat in oktober vorig jaar werd uitgebracht via Open Road Recordings.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Dean Brody hier met de song “Beatutiful Freakshow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *