I Guess He’d Rather Be in Colorado

In het programma “Countrymusic Round-Up” is het deze maand vakantietijd en dat betekent ‘veel plaatjes en weinig praatjes’ met nog eens aandacht voor de muziek en fraaie songs van John Denver, maar nu van het album ‘The Music Is You : A Tribute to John Denver’ door o.a. The Old Crow Medicine Show en Mary Chapin Carpenter.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Joe Mullins & The Radio Ramblers met een drietal songs van hun album ‘The Story We Tell’, dat op 18 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rebel Records.

Vervolgens uit Portland Oregon ook nog Caleb Klauder en Reeb Willms met fraaie traditionele countrymuziek van hun album “Innocent Road” en nog veel meer moois!

Zoals reeds gemeld nu snel van start met Joe Mullins & The Radio Ramblers met de song “I Heard That Train”.

 1. Joe Mullins & The Radio Ramblers – I Heard That Train – The Story We Tell – Rebel Records
 2. Joe Mullins & The Radio Ramblers -If I’d Have Wrote That Song – The Story We Tell – Rebel Records’
 3. Joe Mullins & The Radio Ramblers – Songs That Will Get ‘Em – The Story We Tell – Rebel Records

“Songs that Will Get ‘Em” door Joe Mullins & The Radio Ramblers met een song, die staat op hun nieuwe en 6e album “The Story We Tell”, dat op 18 augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rebel Records.

Het programma “Countrymusic Round-Up werd trouwens begonnen met de songs “I Heard that Train” en “If I’d Have Wrote that Song”, die eveneens staan op dit fraaie album.

Joe Mullins & The Radio Ramblers zijn afkomstig uit de omgeving van Xenia Ohio, waar Joe Mullins, de banjospeler en zanger, tevens optreedt als manager van het radioststaion WBZI en ook als presentator van twee country radioprogramma’s. Meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Joe Mullins & The Radio Ramblers hier met hun bluegrass gospel “When the Sun of Live Goes Down”, die staat op hun bluegrass gospel album “Sacred Memories”, dat 15 april 2016 werd uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens snel door Portland Oregon voor Caleb Klauder en Reeb Willms met de song “New Shoes”.

 1. Caleb Klauder & Reeb Willms – New Shoes – Innocent Road – West Sound Records
 2. Caleb Klauder & Reeb Willms -Stepping Stones – Innocent Road – West Sound Records
 3. Caleb Klauder & Reeb Willms – Last Time I Saw You – Innocent Road – West Sound Records

“Last Time I Saw You” door mandolinespeler en zanger Caleb Klauder en Reeb Willms op gitaar en met zang hier met een song, die staat op hun album “Innocent Road”, dat in 2016 werd uitgebracht door West Sound Records.

Van dit album ook nog de door Caleb geschreven song “New Shoes” en “Stepping Stones”.

In samenwerking met een aantal vrienden uit Louisiana zoals Jesse Lége, Joel Savoy and the Cajun Country Revival en natuurlijk z’n Honky Tonk countrygroep heeft Caleb Klauder inmiddels veel fans verworven en eveneens een aantal albums uitgebracht, waaronder “Dangerous Me’s and Poisonous You’s”, “Oh Do You Remember” en “Western Country”.

Daarnaast vormen Caleb Klauder en Reeb Willms samen met  Nadine Landry uit Oost Quebec op de staande bas en Stephen ‘Sammy’ Lind uit Minneapolis, Minnesota op viool, banjo en met zang,  ‘The Foghorn Stringband’

Ook deze groep heeft tal van schitterende albums uitgebracht met akoestische stringband en countrymuziek uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met de de Caleb Klauder Country Band hier met z’n vrienden uit Louisiana hier met de song “New Shoes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd nog eens aandacht voor de muziek van John Denver en daarvoor gaan we naar Boston Mass. voor Josh Ritter & Barnstar hier met hun vertolking van de song “Darcy Farrow”.

 

 1. Josh Ritter and Barnstar -Darcy Farrow – The Music Is You – Tribute to John Denver – ATO Records

8.The Old Crow Medicine Show – Back Home Again – The Music Is You – Tribute to John Denver – ATO Records

 1. Mary Chapin Carpenter -I Guess He’d Rather Be In Colorado – The Music Is You – Tribute to John Denver – ATO Records

 

“I Guess He’d Rather Be in Colorado” van John Denver uit 1971 van z’n album “Poems, Prayers & Promises”hier gespeeld en gezongen door Mary Chapin Carpenter.

Deze song staat op het album “The Music Is You: A Tribute to John Denver”, dat in 2013 werd uitgebracht door ATO Records.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar deze uitvoering van de song door Mary Chapin Carpenter middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 16 mooie songs van John Denver door tal van folk en countryartiesten op hun eigen manier op soms verrassende wijze vertolkt. Dus niemand, die probeert John Denver te imiteren, maar z’n songs.

Van dit album in dit programma ook nog Josh Ritter & Barnstar uit Boston Mass. met de song Darcy Farrow, een song van Steve Gillette en Tom Campbell, maar zeer bekend geworden door John Denver, het dramatische verhaal van Darcy Farrow en haar verloofde Young VandaMere, zij viel van haar paard en verongelukte en hij pleegde daarop zelfmoord. Drama, drama in optima forma!

Natuurlijk ook nog de bekende song “Back Home Again” op toch wel bijzondere wijze vertolkt door de hedendaagse bluegrassgroep “the Old Crow Medicine Show”.

U kunt ook nog even luisteren naar Josh Ritter & Barnstar hier met hun vertolking van de song “Darcy Farrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Normaal is er nog een agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar ook de nederlandse country-artiesten hebben hun muziekinstrumenten een poosje aan de wilgen gehangen voor de vakantie-periode, maar, maar, toch nog even een mededeling op zaterdag, 29 juli is er een “Blueberry Day” in de Blueberry Tuinderij aan Rijneveld nr.87 in Boskoop.

Het begint om 11.00 en duurt tot ongeveer 16.00.

Tijdens Blueberry Day 2017 wordt om 12:00 hun nieuwe winkel/ontvangstruimte officieel geopend.

Aansluitend zal de country music band Change of Key 12.00 tot +/- 15:00 voor u optreden met bekende covers uit het country repertoire van voornamelijk de jaren 60/70/80.

Dan nu naar de Nederlandse inbreng in dit programma hier door Rik Vinke met de song “Don’t Know Why I Miss You”.

 1. Rik Vinke – Don’t Know Why I Miss You -Forged In Fire – Neo Music
 2. Change of Key – Head Over Heels – Home Is Where My Heart Is – Change of Key

De jonge zanger/gitarist Rik Vinke uit de omgeving van Emmen met de song “Don’t Know Why I Miss You”, die staat op z’n album “Forged in Fire” op zondag, 2 juli j.l. officieel gepresenteerd tijdens een optreden in het gezellige zalencentrum Melody te Emmen.

Het album werd uitgebracht in nauwe samenwerking met John Geuzinge en Nienke Havinga van Neo Music te Bovensmilde

Rik Vinke kennen we in de Krimpenerwaard nog van z’n optreden tijdens de Kerstshow “Falling Snow” in theater Concordia te Haastrecht. Binnenkort kunt u nog wel meer verwachten van Rik in dit programma.

U kunt alvast even kennismaken met het nieuwe album “Forged in Fire” middels een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Head over Heels” door de Goudse countrygroep “Change of Key” met een song, die staat op hun album “Home Is Where My Heart Is” en natuurlijk vanavond ook in dit programma als voorproefje op hun optreden a.s. zaterdag, 29 juli vanaf 12.00 in de Blueberry Tuinderij aan de Rijneveld 87 te Boskoop.

Nog even terug in de tijd voor een gezamenlijk optreden van Change of Key en Savannah tijdens het DCMA Award Gala met de song “Head over Heels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan nu naar John Mellencamp hier samen met Carlene Carter met de song “Sugar Hill Mountain”.

 

 1. John Mellencamp (ft. Carlene Carter) – Sugar Hill Mountain – Sad Clowns & Hillbillies – John Mellencamp PS – Republic Records
 2. Aleyce Simmonds – Anchor – More Than Meets The Eye – Checked Label Services
 3. Gretchen Wilson – Summertime Town – Ready to Get Rowdy – Redneck Records

Ook in dit programma nog de bekende hard-rocker John Mellencamp hier samen met Carlene Carter met de song “Sugar Hill Mountain”, die staat op het album “Sad Clowns & Hillbillies”, dat in april dit jaar werd uitgebracht door Republic Records.

Carlene Carter, de dochter van June Carter Cash en stiefdochter van Johnny Cash op het 23ste album van John Mellencamp met haar vokale bijdrage bij 5 van de 13 aanwezige songs van dit album. Ook Martina McBride is nog aanwezig.

Tijd om weer eens een live-optreden van John Mellencamp samen met Carlene Carter en Emmylou Harris bij te wonen met de songs “Grandview” en “My Soul’s Got Wings”, die eveneens staan op het album “Sad Clowns & Hillbillies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vorige week kon ik haar door tijdgebrek niet helemaal laten uitzingen en dat maken we dus even goed. En dus in ‘Countrymusic Round-Up’  “Anchor” door de succesvolle Australische Aleyce Simmonds uit Port MacQuairie New South Wales hier met een song van haar 3e studio album.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Aleyce Simmonds hier met haar song “Anchor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

En dan zijn we ook al weer aangeland bij de uitsmijtster van dit programma, Gretchen Wilson hier met de song “Summertime Town”, die staat op haar album “Ready to Get Rowdy”, dat op 16 juni j.l. werd uitgebracht door Redneck Records.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van Gretchen Wilson hier met de song “Still Rollin’”, die staat op haar album “Right on Time”, dat in 2013 ook werd uitgebracht door Redneck Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *