If I Say I Love You (Consider Me Drunk)

In het programma “Countrymusic Round-Up” is ook de tijd van heerlijke vakanties weer aangebroken of het nu een verre reis is naar Ouagadougo in Burkina-Faso (het vroegere Opper Volta), de Blue Ridge Mountains in Tennessee of dichtbij huis in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Dat betekent ‘weinig praatjes, maar wel veel plaatjes’ met speciale aandacht voor het nieuwe verzamelalbum ‘The Absolute Johnny Bush’ van de Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist en drummer Johnny Bush, bijgenaamd Country Caruso, met medewerking van o.a. Dale Watson en Wreckless Eric.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Dale Ann Bradley met een drietal songs van haar album ‘Dale Ann Bradley’, dat begin augustus a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Pinecastle Records

Vervolgens uit Austin TX ook nog de Tejas Brothers met fraaie Tex-Mex Honky Tonk muziek van hun album “Live a Little More” en nog veel meer moois!

Dan nu snel van start met Dale Ann Bradley hier met haar uitdaging “One More River”.

 1. Dale Ann Bradley – One More River – Dale Ann Bradley – Pinecastle Records
 2. Dale Ann Bradley ft Vince Gill – I’ll Just Go Away – Dale Ann Bradley – Pinecastle Records
 3. Dale Ann Bradley – Blackberry Summer – Dale Ann Bradley – Pinecastle Records

“Blackberry Summer” door Dale Ann Bradley hier met een song, die staat op haar nieuwe album met haar eigen naam als titel en dat begin augustus officieel zal worden gepresenteerd door Pinecastle Records, het legendarische label van Tom Riggs, dat na diens ziekte in 2010 en overlijden in 2014 was gestopt, maar inmiddels gelukkig weer nieuw leven is ingeblazen met tal van zeer goede bluegrass groepen onder contract.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Dale Ann Bradley met de promotie middels een aantal fragmenten van haar nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We begonnen het programma trouwens met de bluegrass gospel song “One More River” en “I’ll Just Go Away”, die eveneens staan op dit fraaie album en waarbij in de laatst vermelde song wordt bijgestaan door Vince Gill, een fraaie versie van de Ralph Stanley song.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Dale Ann Bradley hier met haar versie van de Kris Kristofferson song “Me and Bobby McGee,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Austin Texas voor de Tejas Brothers hier met de song “Don’t Be So Mean”.

 1. Tejas Brothers – Don’t Be So Mean – Live a Little More – No No Records
 2. Tejas Brothers – Guitars and Girlfriends – Live a Little More – No No Records

“Guitars and Girlfriends” door de Tejas Brothers hier met een song, die staat op hun album “Live a Little More”, dat in 2013 werd uitgebracht door No No Records.

Van dit album in dit programma ook nog de song “Don’t Be So Mean” door de Tejas Brothers, een groep met Dave Perez, die in 2006 werd opgericht tijdens een optreden inde buurt van de Fort Worth op dit album o.a. bijgestaan door Lloyd Maines op gitaar en pedalsteel en tevens producer van dit album, Deryl Dodd met zang en Augie Meyers op hammond-orgel.

U kunt ook ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de Tejas Brothers hier met de song “Don’t Be So Mean” in de Lone Star Roads TV Show van Justin Frazell in Troubadour TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door voor een aantal verhalen uit Chattanooga, Tennessee naar Norman en nancy Blake hier met de song “How the Weary World Wears Away”.

 1. Nancy Blake – How The Weary World Wears Away – Brushwood (Songs and Stories) – Western Jubilee Recording CompanyPlectraphone Records
 2. Norman Blake – Waitin For The Mail And Social Security – Brushwood (Songs and Stories) – Western Jubilee Recording CompanyPlectraphone Records

“Waiting for the Mail and the Social Security” door Norman en z’n echtgenote Nancy Blake hier met een song, die staat op hun album “Brushwood ( Songs and Stories), dat begin dit jaar werd uitgebracht door Western Jubilee Recording Company.

Van dit album ook nog de song “How the Weary World Wears Away”. Een grote sociale betrokkenheid en bezorgdheid voor natuur klinkt door in de songs van dit album.

Norman Blake nog steeds een super multi-instrumentalist, die jaren optrad als gitarist bij Johnny Cash en later ook bij Kris Kristofferson, Joan Baez en de Nitty Gritty Dirt Band. In 1969 werd hij ook gevraagd door Bob Dylan om mee te spelen op diens countrymuziek album “Nashville Skyline”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar Norman en Nancy Blake met hun song “Waitin For The Mail And Social Security”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Houston TX voor Johnny Bush hier met de song “These Lips Don’t Know How to Say Goodbye”.

 1. Johnny Bush – These Lips Don’t Know How To Say Goodbye – The Absolute Johnny Bush – BGM Records
 2. Johnny Bush ft Reckless Eric – If I Say I Love You (Consider Me Drunk) – The Absolute Johnny Bush – BGM Records
 3. Johnny Bush -The Last Thing I Needed (The First Thing This Morning) – The Absolute Johnny Bush – BGM Records

“The Last Thing I Needed (The First Thing This Morning) door Johnny Bush hier met een song, die staat op z’n verzamelalbum met als titel “The Absolute Johnny Bush”, dat  op 16 juni j.l. werd uitgebracht door BGM Records.

Van dit fraaie verzamelalbum met in totaal 20 songs in dit programma ook nog de songs “These Lips Don’t Know How To Say Goodbye” en “If I Say I Love You (Consider Me Drunk)” en waarbij Johnny Bush wordt bijgestaan door de Britse rock-zanger/gitarist Wreckless Eric.

Voor u als lezer ook nog een optreden van Johnny Bush hier met een eerbetoon aan Ray Price middels de song “I ‘ll Be There, If You Ever Want Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal is er nog een agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar ook de nederlandse country-artiesten hebben hun muziekinstrumenten een poosje aan de wilgen gehangen voor de vakantie-periode, maar, maar, toch nog even een mededeling op zaterdag, 29 juli is er een “Blueberry Day” in de Blueberry Tuinderij aan Rijneveld nr.87 in Boskoop.

Het begint om 11.00 en duurt tot ongeveer 16.00.

Tijdens Blueberry Day 2017 wordt om 12:00 hun nieuwe winkel/ontvangstruimte officieel geopend.

Aansluitend zal de Goudse countrymuziek groep “Change of Key” van 12.00 tot +/- 15:00 voor u optreden met bekende covers uit het country repertoire van voornamelijk de jaren 60/70/80.

Dan is zo direct tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”, maar eerst nog de Southern Country-Rock groep groep “Confederate Railroad” hier met de song “Played the Game”, die staat op hun album “Lucky to Be Alive”, dat in juli 2016 werd uitgebracht door BFD Records.

 1. Confederate Railroad – Played The Game – Lucky To Be Alive – BFD Records

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Confederate Railtoad hier met de song “Queen of Memphis”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de omgeving van de 4-Daagse van Nijmegen voor Dick van Altena

 1. Dick van Altena – Costa del Woal – Golden Liesjes – CRS

“Coast del Woal” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “Golden Liesjes”, dat in november vorig jaar werd uitgebracht door CRS.

Heel toepasselijk natuurlijk voor een dag als vandaag met zoveel wandelaars, die aan de “Costa del Woal” deelnamen aan de 101ste Vierdaagse van Nijmegen “The Walk of the World”.

Even over de vakantie van Dick van Altena tijdens de presentatie van z’n album “Golden Liesjes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Twee weken geleden in dit programma ook al eens aandacht voor Steve Earl nu terug met de song “The Firebreak Line” die staat op z’n album “So You Wanna Be an Outlaw”. dat op 16 juni j.l. werd uitgebracht door Warner Brothers. Een soort tribute album aan z’n Outlaw helden van het eerste uur zoals Willie Nelson, Waylon Jennings en Merle Haggard.

16 . Steve Earl & The Dukes – The Firebreak Line – So You Wanna Be an Outlaw – Warner Bros Records

Steven Earl hier tijdens een solo-optreden bij het radiostation KINK in Portland Oregon met de song Firebreak Line.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 1. Jason Isbell & The 400 Unit – Something To Love – The Nashville Sound – The X5 Music Group

Bij “Countrymusic Round-Up” vervolgens Jason Isbell & The 400 Unit met de song “Something to Love”, die staat op hun album “The Nashville Sound” dat op 15 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Southeastern Records.

Een eigen Nashville sound van deze singer/songwriter/gitarist uit Alabama hier samen met z’n vrouw Amanda Shires met de opvolger van z’n album “Something More Than Free”, waarmee hij twee Grammy Awards won n.l. “Best Americana Album” en “Best American Roots Song” -”24 Frames” en twee Americana Music Association Awards (Album of the Year & Song of the Year, 24 Frames).

Voor u als lezer nog een solo-optreden van Jason Isbell hier met de song “Last of My Kind” tijdens een optreden in het TV-programma van Charlie Rose.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot slot van het programma naar Australie voor onze uitsmijtster

 1. Aleyce Simmonds – Anchor – More Than Meets The Eye – Checked Label Services

“Anchor” door de succesvolle Australische Aleyce Simmonds uit Port MacQuairie New South Wales hier met een song van haar 3e studio album.

Natuurlijk kunt u ook nog kennismaken met deze countryzangeres/gitariste met haar song “Anchor”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *