Born to Boogie

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de stevige country-rock van het album ‘All My Rowdy Friends Are Coming Over : Great Tailgating Songs’ van Hank Williams Jr, dat op 1 september j.l. werd uitgebracht door Curb Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door The Grascals met een drietal songs van hun album ‘Before Breakfast’, dat eveneens op 1 september j.l. officieel werd gepresenteerd, maar in dit geval door Mountain Home Music.

Vervolgens naar de country gospel muziek door Nathan Stanley samen met een aantal vrienden, zoals Wes Hampton en Graham & Judy Marshall met songs van het album ‘Every Mile’.

Halverwege het programma natuurlijk ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Conny Lee uit Zundert NB met de song “The Best Part of the Day” en uit Nijmegen Tip Jar met een song van hun nieuwe album “Gemstone Road”.

Dan gaan we nog even naar The Good Brothers, die a.s. zondagavondavond, 10 september,  optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk, met een song van hun nieuwe album “Wide Awake Dreaming”  en vervolgens Blake Shelton tijdens een “live” optreden tijdens het CMA Music Festival afgelopen zomer met de song “Ol’ Red” en treedt Dave Bradley op als uitsmijter van dit programma met z’n toepasselijke “Slow September Rain”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sleepin’ with Reaper” , “Lonesome” en “Pathway of Teardrops” gezongen en gespeeld door The Grascals.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Before Breakfast”, dat op 1 september werd gepresenteerd door Mountain Home Music en natuurlijk ook hier reeds beschikbaar voor de luisteraars  bij RTV Krimpenerwaard.

Het is het tweede album van The Grascals in z’n huidige samenstelling met de oprichters Terry Eldredge op gitaar en lead-zang, Terry Smith op de staande bas ook met leadzang en Danny Roberts op mandoline, vervolgens ook nog de super-banjo-speelster Kristin Scott Benson, violist Adam Haynes en John Bryan op gitaar met leadzang.

De song “Lonesome” werd geschreven door Terry Smith samen met z’n broer Billy, terwijl de mandolinespeler Danny Roberts samen met violist Adam Haynes de instrumental “Lynchburg Chicken Run” voor hun rekening namen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en kunt u luisteren naar de Grascals hier met de song “delia”, die ook staat op hun nieuwe album “before Breakfast”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een mooie opvolger van hun album “And Then There’s This”, dat in 2016 eveneens door Mountain Home Music werd uitgebracht.

Nog even voor de goede orde “The Grascals”zijn inmiddels actief sedert 2004 en meerdere IBMA Awards (International Bluegrass Music Association) gewonnen, waaronder twee keer het “Entertainer of the Year Award”.

Voor dit jaar zijn trouwens de “IBMA Award Nominees” ook al bekend gemaakt met o.a. Kristin Scott Benson genomineerd voor “Instrumental Recorded Performance Of The Year “ voor de song “Great Waterton”, die staat op het album “Stringworks” eveneens uitgebracht door Mountain Home Music en tevens voor “Banjo-player of the Year”.

Het 28ste jaarlijkse IBMA Award Show zal plaatsvinden op donderdag, 28 september a.s.  in de “Duke Energy Center for the Performing Arts” in Raleigh, North Carolina.

U kunt ook nog eens kijken en luisteren naar een optreden van The Grascals met speciale aandacht voor Kristin Benson Scott op de banjo met de bluegrass klassieker “Reuben”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nathan Stanley met een aantal muzikale vrienden hier met de countrygospels “The Heart That Will Never Break”, “Every Mile” en “Baptism of Jesse”, waarbij de laatst vermelde song bekend is geworden van o.a. de vertolking door The Oak Ridge Boys, maar hier gespeeld en gezongen door Nathan Stanley samen met Graham en Judy Marshall.

Een fraai verhaal van de drankorgel en vrouwenjager Jesse Taylor, die de afgelopen zondag werd gedoopt in de Cedar Creek en waarbij Jezus er een gelovige bij hadgekregen en de duivel z’n goede rechterarm verloor.

Nog even terug in de tijd naar de versie van deze song door de legendarische Marshall Family en die staat op hun album “Volume 2” uitgebracht door Rebel Records.,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “Every Mile”, dat in april 2014 werd uitgebracht door Willow Creek Records.

Nathan Stanley, de kleinzoon van Ralph Stanley, die reeds op zeer jonge leeftijd mee speelde met de befaamde begeleidingsgroep van Ralp Stanley The Clinch Mountain Boys, hier met z’n zevende album, waarbij wordt bijgestaan door tal van gospel muziekvrienden zoals Jeff & Sheri Easter, Adam Crabb, Wes Hampton,  Jeff Bates en Becky Isaacs Bowman.

Vanuit de countrymuziekwereld ook nog hulp van Vince Gill en T. Graham Brown,, terwijl in de laatste song van het album ook nog een fragiele vokale bijdrage van z’n opa, Dr. Ralph Stanley is te horen, die vorig jaar juni op 89-jarige leeftijd overleed.

Bij de song “Every Mile” wordt Nathan Stanley vokaal bijgestaan door  Wes Hampton, terwijl .Jeff & Sheri Easter hem helpen met de song “Heart that Will Never Break” .

“Every Mile” voornamelijk een fraai southern gospel album met een bluegrass smaak met ook nog een aantal countrygospels met o.a. Vince Gill zeer de moeite waard.

U kunt ook nog even luisteren naar Jeff & Sheri Easter hier met de song “The Heart Will Never Break Again””.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de ruigere countrymuziek van Hank Williams Jr. hier met z’n “Born to Boogie” gevolgd door “Dixie on My Mind” en “Whiskey Bent and Hell Bound”.

Deze songs staan op het album “All My Rowdy Friends Are Coming : Great Tailgating Songs”, dat op 1 September j.l. werd uitgebracht door Curb Records.

Een album met tal van bekende songs, want deze “Whiskey Bent and Hell Bound” is ook de titelsong van z’n album, dat in 1979 werd uitgebracht door Elektra.

Nog even een stukje geschiedenis van Hak Williams Jr. hier met de song “Born to Boogie” tijdens een “live” optreden gedirende de 21ste jaarlijkse MCA Award Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Hank Williams Jr. wellicht overbodig, maar toch nog even vermeld dan dat  Randall Hank Williams Jr. de zoon is van “The Godfather of Countrymusic” Hank Williams, die op 29 jarige leeftijd tijdens een sneeuwstorm op Oudejaarsnacht op de achterbank van z’n Cadillac overleed.

Hank Williams Jr. was toen nog maar 3 jaar en heeft z’n vader “Hiram King Williams” eigenlijk nooit gekend.

In eerste instantie probeerde hij z’n vader te imiteren, maar later vond hij toch z’n eigen succesvolle weg in de countrymuziek in de sfeer van southern countryrock.

Z’n oorspronkelijk song “All My Rowdy Friends Are Coming Over Tonight”  werd door hem voorzien van een andere titel en tekst en  en luidt nu “All My Rowdy Friends Are Here on Monday Night”, dat wordt gebruikt voor als startmuziek van de uitzendingen  “Monday Night Football”.

En natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar deze uitvoering middels een fraaie video-clip met Hank Williams Jr. in de hoofdrol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De oorspronkelijke song werd door hem in 1984 en met de daarbij behorende video werd hij door de CMA genomineerd voor tal van Awards zoals “Zanger van het Jaar”, “Video van het Jaar” en Beste Countrysong van het Jaar’.

In 1987 werd het album “Born to Boogie” door Warner Brothers uitgebracht, waarmee ook de eerste plaats in de countrymuziek overzichten werd behaald.

Nog even over de song “Dixie on My Mind”, die stond op het album “Rowdy”, dat in 1981 werd uitgebracht door Elektra en kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Hank Williams Jr. tijdens een optreden met deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album voor een feestje na de wedstrijd op het parkeerterrein bij de open kofferbak en laadklep met “Great Tailgating Songs” .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor weer eens aandacht voor Conny Lee uit Zundert hier met de song “The Best Part of the Day”.

De song “The Best Part of the Day” werd door haar samen met een aantal songs op een EP uitgebracht, maar ook door de Dutch Country Music Association op het promotie-verzamel album 2017 geplaatst.

Een album met 15 songs van tal van bekende en minder bekend nederlandse countrymusici ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Speciaal voor de linedancers onder lezers Conny Lee hier met de song “Best Part of the Day” tijdens een leuk dansfeestje in Kruiningen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan in het programma “Countrymusic Round-Up” “All Over Again” door Tip Jar hier met een song, die staat op hun album “Gemstone Road”, dat op 1 september j.l. werd uitgebracht door “Shine a Light Records”.

Op 15 september a.s. wordt het album gepresenteerd in De Rozenknop te Eindhoven, met natuurlijk Bart de Win en Arianne Knegt (Tip Jar) in de hoofdrol.

Zij worden bijgestaan door Harry Hendriks en Martijn de Win op gitaar, Tonnie Ector op de contrabas, Eric van de Lest op de drums en “last but not least” Joost van Es, een violist die door de Dutch Country Music Association diverse malen is uitgeroepen tot de beste instrumentalist van het jaar en ook de clarinet van Gilad Atzmon is nog te horen.

 Het album “Gemstone Road” bevat 12 songs, waarvan er drie zijn geschreven door Bart en Arianne samen en de negen overige songs doorvan Bart de Win zelf. Ook dit album is weer in samenwerking met Walt & Tina Wiltkins en The Mystiqueros uit Austin Texas geproduceerd en “Gemstone Road” is natuurlijk voor Bart en Arianne een bekende straat in Austin TX

Voor u als lezer van dit bericht nog Tip Jar hier met de titelsong van hun nieuwe album “Gemstone Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

A.s. zondagavond, 10 september  vanaf 20.00 in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk The Good Brothers’ met een slot-concert van hun 39ste toer door Europa en hier in dit programma met de song “For Cryin’ Out Loud”.

Deze song staat op hun album “Wide Awake Dreaming”, die in dit voorjaar werd uitgebracht via Hogtown Records.

De aanwezigen tijdens de TV-opname van het programma “De Waard aan Tafel” van dinsdag, 29 augustus, zullen zich deze song nog wel kunnen herinneren.

En voor degenen, die dit gemist hebben nog even de tip om hiervoor de website van RTV Krimpenerwaard te bezoeken en onder TV gemist het programma op te zoeken dan wel via YouTube het optreden van The Good Brothers te bekijken.

Nog beter kunt u natuurlijk a.s. zondagavond gewoon aanwezig zijn bij hun slotconcert in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk.

U kunt nog even luisteren naar The Good Brothers met de song “For Cryin’ Out Loud” tijdens hun optreden in het TV-programma “De Waard aan Tafel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Ol’ Red” door Blake Shelton hier met een “live” uitvoering van zijn song uit het begin van z’n countrymuziek carriere en die staat op een EP met de toepasselijke titel “Live”, dat op 25 augustus j.l. werd uitgebracht door Warner Bros.

Een “EP” met 6 songs, die je wel als toppers uit z’n carrierre kunt aanmerken, opgenomen tijdens het CMA Music Festival in Nashville eerder deze zomer.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Blake Shelton in The Wild Horse Saloon in Nashville TN met de song “Ol’ Red”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma David Bradley, van oorsprong uit Engeland, maar nu woonachtig in Music City USA, met de “toepasselijke song “Slow September Rain”, die staat op z’n album “Loving Out Loud” uitgebracht door FOD Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar David Bradley hier met de song “Slow September Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Sept. 5 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Grascals *** Sleepin’ with the Reaper   ***   Before Breakfast   ***   Mountain Home Music
 2. The Grascals *** Lonesome   ***   Before Breakfast   *** Mountain Home Music
 3. The Grascals *** Pathway of Teardrops   ***   Before Breakfast   ***   Mountain Home Music
 1. Nathan Stanley ft Jeff & Sheri Easter *** Heart that Will Never Break Again   ***   Every Mile   ***   Willow Creek Records
 2. Nathan Stanley ft Wes Hampton *** Every Mile   ***   Every Mile   ***   Willow Creek Records
 3. Nathan Stanley ft Graham & Judy Marshall *** Baptism of Jesse   ***   Every Mile   ***   Willow Creek Records
 1. Hank Williams Jr *** Born to Boogie   ***   All My Rowdy Friends Are Coming Over : Great Tailgating Songs   ***   Curb Records
 2. Hank Williams Jr *** Dixie on My Mind   ***   Great Tailgating Songs   ***   Curb Records
 3. Hank Williams Jr *** Whiskey Bent and Hell Bound   ***   Great Tailgating Songs   ***   Curb Records
 1. Conny Lee *** The Best Part of the Day   ***  single   *** Dutch Country Music 2017   ***   J & C Sounds -DCMA Nash Music
 2. Tip Jar *** All Over Again   ***   Gemstone Road   ***   Shine a Light Records
 1. The Good Brothers *** For Cryin’ Out Loud   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Hogtown Records
 2. Blake Shelton *** Ol’ Red   ***   Live   ***   Warner Bros
 3. David Bradley *** Slow September Rain ***   Loving Out Loud   ***   FOD Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *