No Garantees

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor zanger/schrijver en gitarist Cody Jinks uit Denton Texas met fraaie “outlaw” countrymuziek van z’n album “I’m Not the Devil”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door Doug Flowers samen met een aantal muziekvrienden onder wie Sam Bush, Don Rigsby en Donna Ulisse met een drietal songs van z’n album “Favorites”, dat op 1 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Vervolgens zijn we ook nog aanwezig bij een optreden van The Foghorn String Band met o.a. Caleb Klauder en Reeb Willms uit Portland Oregon met songs, die ook staan op hun albums “Weiser Sunrise” en “Outshine the Sun”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer door Eric DeVries met de song “In This Country” van z’n album “Close to Home” en vervolgens ook nog de Pinchitos Caliente uit Limburg met hun versie van “Laredo Rose”.

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor de Old Crowe Medicine Show, tevens onze uitsmijter van het programma, met de song “Visions of Johanna” van hun nieuwe “live”-album “50 Years of Blonde on Blonde”.

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Her Cheating Kind”, “Dreaming with My Eyes Wide Open” en “Your Stepping Stone” door Doug Flowers.

Deze songs staan op z’n album “Favorites”, dat op 1 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Doug Flowers & Friends tijdens een “live’ optreden met hun versie van de song “Making Plans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij “Your Stepping Stone” wordt Doug Flowers,  vocaal bijgestaan door Jim Iler, Don Rigsby en Rickey Rakestraw, terwijl instrumentale hulp wordt verleend door Scot Vestal op banjo, Dustin Benson op gitaar, Randy Hayes op de bas en Jason Roller op de viool.

De song werd door Doug geschreven samen met Gerald Smith en Jim Eaton.

Doug en leadzanger Jim Iler kenden elkaar nog van de jaren ‘80 met hun gezamelijke voorkeur voor de traditionele bluegrass van The Stranley Brothers en J.D. Crowe & The New South.

De “Dreaming with My Eyes Wide Open” is geschreven door Tony Arata, die behoorde tot de vrienden groep van Doug Flowers en Jim Iler destijds op de universiteit van Georgia South en de song werd trouwens heel bekend van de vertolking door Clay Walker, die daarmee in de top vanb de countrymuziek overzichten kwam te staan.

Ook heel leuk is dat Tony Arata hier nog de lead-zang voor z’n rekening neemt daarbij vokaal geholpen door de bekende bluegrass singer/songwriter Donna Ulisse met Scot Vestal op de banjo, Cody Kilby op giutaar Mike Bub op de bas, Justin Moses op viool en dobro.

Doug Flowers is afkomstig uit Hephzibah (Augusta) Georgia treedt regelmatig op met z’n Doug Flowers Bluegrass band in z’n eigen staat met z’n viermans formatie, maar hij maakt ook regelmatig deel uit van “The Clinton Gregory Bluegrass Band” als zanger/gitarist en mandolinespeler.

U kunt ook nog even luisteren naar deze groep met hun versie van “Living with the Shades Pulled Down” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel naar de Foghorn String Band uit Portland Oregon hier tijdens een “live” optreden in The Red Room in Cookstown Noord-Ierland met de songs “Golden Slippers”, “She’s a Flower from the Fields of Alabama” en “Over the Garden Wall”.

De song “Over the Garden Wall” staat trouwens ook op hun album “Outshine the Sun” een album met 21 songs in 2012 in eigen beheer uitgebracht en helemaal boordevol “Old Timey” countrymuziek, terwijl “Golden Slippers” staat op het album “Weiser Sunrise” uitgebracht door Nettwork.

Hier met lead-zang door Caleb Klauder op mandoline met Stephen “Sammy” Lind op viool met zang met Reeb Willms op gitaar en Nadine Landry op de bas.

Snel even kijken en luisteren naar een optreden van “The Foghorn Stringband” in The Red Room te Cookstown hier met de soing “Golden Slippers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Caleb, geboren en opgegroeid op Orcas Island behorende bij de staat Washington en al op jonge leeftijd zeer actief met de muziek, vertrok in 2002 naar Portland Oregon en is sedertdien betrokken bij tal van invloedrijke en succesvolle groepen zoals hierThe Foghorn Stringband maar ook  Pig Iron, Calobo en zijn eigen groep the Caleb Klauder Country Band.

Met zijn opvallende stem, fraai mandolinespel en z’n samenwerking met een aantal vrienden uit Louisiana zoals Jesse Lége, Joel Savoy and the Cajun Country Revival en natuurlijk z’n Honky Tonk countrgroep heeft Caleb Klauder inmiddels veel fans verworven en eveneens een aantal albums uitgebracht, waaronder “Dangerous Me’s and Poisonous You’s”, “Oh Do You Remember” en “Western Country”.

Reeb Willms groeide op Waterville, Washington, op de graan-boerderij van haar muzikale vader. Haar vader en z’n broers traden reeds op als traditionele countrymuziek-groep onder de naam de “Willms Brothers” en Reeb kon dus niet achterblijven en startte ook als zangeres en gitaarspeelster en begon in 2010 met samenwerking en optreden in the Foghorn Stringband.

De bassist en zangeres Nadine Landry komt de Gaspé Coast, Oost Quebec  en Stephen ‘Sammy’ Lind op viool, banjo en met zang afkomstig is uit Minneapolis, Minnesota in de VS, maar dichtbij de grens met de provincie Ontario Canada.

In de maand mei toeren zij weer voor een groot aantal concerten door Ierland, Engeland, Duitsland en Denemarken, jammer genoeg is Nederland niet opgenomen, maar wellicht de volgende keer een optreden in “De Kapel” te Andijk, waar vaker stringbands optreden zoals bijvoorbeeld “Stringtime” en “The Old Time Stringband”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Foghorn Stringband  met de song “New Shoes” in het programma “Music City Roots Live” vanuit de “The Factory” op 27 april 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu door naar de Texaanse zanger/schrijver/gitarist Cody Jinks hier met de songs “She’s All Mine”, “No Garantees” en “Church at Gaylor Creek” door de Texaanse zanger/schrijver/gitarist Cody Jinks Deze songs staan op z’n album “I’m Not the Devil” dat op 12 augustus vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Cody Jinks hier met de shong “She’s All Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vorige week hoorde u in dit programma Deryl Dodd samen met Cody Jinks met de song “Loveletters & Cigarettes” en dus voor mij een heel geode reden om weer eens iets van Cody Jinks te laten horen.

Het album “I’m Not the Devil” werd opgenomen op de Sonic Ranch in Tornillo, Texas, nadat Cody Jinks al eens optrad met de titelsong van z’n album tijdens The Texas Music Scene, een show, waarbij Ray Benson van de bekende Western Swing groep Asleep at the Wheel” optreedt als gastheer.

Cody, die vroeger furore maakte als zanger van trash-metal, lijkt te hebben gekozen voor de outlaw countrymuziek, waarbij enige gelijkenis met Nashville outlaw zanger/gitarist Jamey Johnson hem niet kan worden ontzegd.

Sedert 2005 is hij bezig met de countrymuziek met natuurlijk veel optredens in de “Lonestar State” en dat in 2012 resulteerde in het album “30” en vervolgens in 2013 de EP “Black Sheep”.

Vervolgens werd in 2015 z’n album “Adobe Sessions” uitgebracht en dat heeft natuurlijk niets met een computerprogramma met die naam te maken, maar met het spaanse woord “adobe”, een soort steen gemaakt van gele klei en modder vaak uit een rivier, die niet wordt gebakken maar door de zon gedroogd.

De hoes van het album is dan ook geheel in een okerkleur opgemaakt met een huis, die o.a. ook tamelijk veel voorkomt op het platteland in het uiterste zuidwesten van Texas in de buurt van El Paso.

Voor u ook nog een “live” optreden van Cody Jinks bijgestaan door zanger/schrijver/gitarist Billy Don Burns met de song “Church at Gaylor Creek” in Hagerstown MD.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en tijd om weer eens kennis te maken met Eric Devries hier met de song “In this Country”.

Deze song staat op z’n album “Close to Home” in juni 2014 uitgebracht door Continental Records Service.

Een album met 14 songs, waarvan er eentje geschreven door Gilvert O’Sullivan en de overige 13 door hemzelf en geproduceerd door Baartmans. Naast Eric Devries en Bart-Jan (BJ) Baartmans hoor je Janos Koolen op electrische gitaar, Sjoerd van Bommel op drums en Rob Geboers toetsen en als speciale gasten op “ One More Try” de amerikaanse songer/songwriters JD Foster op gitaar en Anna Coogan met een vokale bijdrage.

Eric DeVries organiseert ook nog een muziekprogramma met als titel “Ramble On” in het theater Trianon te Nijmegen , waarin hij optreedt als muzikale gastheer met optredens van tal van singer/songwriters.

Recentelijk kennen we hem natuurlijk ook van z’n deelname aan de superrootsgroep “Hidden Agenda de Luxe”.

Nog even vanuit Trianon te Nijmegen een optreden van Eric Devries met de song “In This Country.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Laredo Rose” ooit geschreven door zanger/gitarist/troubadour Rich Minus en zeer bekend geworden door de Amerikanse Tex-Mex zanger Freddy Fender samen met de Texas Tornadoes, maar hier gespeeld en gezongen door de Limburgse groep “Pinchitos Caliente.

Deze song staat op hun eerste album, dat de groep uitbracht in 2003 door Limbo Music en waarvan in die tijd na vijf maanden al 4.500 exemplaren werden verkocht en het meest verkochte album van Limburg was.

Het was zo’n succesvol album, dat de groep in datzelfde jaar nog hun tweede album “Ajajai” uitbracht.

Nog even terug naar “Pinchitos Calientes” hier met hun vertolking van de song “Laredo Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma  “Old Crow Medicin Show met de Bob Dylan song “Visions of Johanna” in de mid-jaren ‘60 geschreven door Bob Dylan.

Deze song staat op hun album “50 Years of Blonde on Blonde” op 28 april j.l. uitgebracht door Sony Music Nashville.

Een schitterend album, dat ik net heb ontvangen van een muziekvriend uit Delfzijl met 14 songs van Bob Dylan opgenomen tijdens een “live” optreden van “The Old Crow Medicine Show” in het  CMA Theater , dat deel uitmaakt van het historische “Country Music Hall of Fame and Museum”  te Nashville, TN samengesteld en gemixed door Grammy Award-winning Ted Hutt en Ryan Mall.

“Blonde on Blonde” uit 1966 is het zevende muziekalbum van Bob Dylan en de eerste klassieke dubbelelpee in de geschiedenis van de popmuziek en dat werd uitgebracht door Columbia Records.

Bob Dylan ontving voor dit album de “Grammy Hall of Fame Award” en dus eigenlijk ook wel heel toepasselijk dat “The Old Crow Medicine Show” het concert daar liet plaatsvinden.

Zeer de moeite waard en met de muziek van dit album kom ik best nog wel terug in een volgend programma “Country Music Round-Up”. Dus zorg, dat je erbij blijft!

Tot slot van dit bericht voor u als lezer nog het optreden van The Old Crown Medicine Show vanuit “The Country Music Hall of Fame and Museum” met de song “Rainy Day Women”, de eerste track van hun album “50 Years of Blonde on Blonde”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: May 9 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. Doug Flowers *** Her Cheating Kind   ***   Favorites ***   Doug Flowers
 2. Doug Flowers *** Dreeaming with My Eayes Wide Open   ***   Favorites ***   Doug Flowers
 3. Doug Flowers *** Your Stepping Stone   ***   Favorites  ***   Doug Flowers
 1. The Foghorn String Band *** Golden Slippers   ***   Weiser Rise   ***   Nettwork
 2. The Foghorn StringBand *** She’s a Flower from the Fields of Alabama   ***   Outshine the Sun   ***   Foghorn Stringband
 3. The Foghorn Stringband *** Over the Garden Wall   ***   Outshine the Sun   ***   Foghorn Stringband
 1. Cody Jinks *** She’s All Mine   ***   I’m Not the Devil   ***    Cody Jinks
 2. Cody Jinks *** No Garantees***   I’m Not the Devil   ***   Cody Jinks
 3. Cody Jinks *** Church at Gaylor Creek   ***   I’m Not the Devil   ***   Cody Jinks
 1. Eric de Vries *** In This Country   ***   Close to Home   ***   Continental Record Service
 2. Pinchitos Caliente *** Laredo Rose   ***   Pinchitos Caliente   ***   Limbo Music
 1. Old Crow Medicine Show *** Visions of Johanna   ***  50 Years of Blonde on Blonde   ***   Sony Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *