Pearl Snaps

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het nieuwe album “The Long Hard Ride” van Deryl Dodd bijgestaan door 14 van z’n Texaanse Outlaw Country vrienden onder wie Stoney LaRue, Kevin Fowler en Roger Creager en dat vrijdag, 21 april j.l. officieel werd gepresenteerd door Little Truck Music.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Infamous Stringdusters” en gaan we terug in de tijd met een drietal songs van hun album “Things that Fly”, dat in 2010 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Vervolgens ook nog “The Grascals and Friends”  met een drietal songs van hun album “Country Classics with a Bluegrass Spin” met de hulp van Dolly Parton, Tom T. Hall en Charlie Daniels.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de countryband Sidewinder met een song van hun album “Buckle Up & Listen” en vervolgens ook nog Gerard Bierman uit Meppel met zijn versie van “Seven Spanish Angels”.

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor “Confederate Railroad” uit Georgia met een song van hun album “Lucky to Be Alive Dreamin’” en treedt Rachel Holder Chattanooga, TN op als uitsmijtster van het programma met de song “You Only Call Me When You’re Drunk”

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “It’ll Be Alright”, “You Can’t Stop the Changes” en “Not Tonight” door The Infamous Stringdusters.

Deze songs staan op hun album “Things That Fly”, dat op 20 april 2010 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

“The Infamous Stringdusters” vrijvertaald “De beruchte snarenpoetsers” bewijzen met dit album weer, dat zij één van de meest succesvolle bleugrassgroepen zijn met onvergelijkbare “live” shows met tal van verrassende improvisaties.

Één van de belangrijkste vragen voor een jonge startende bluegrass groep is : “Kunnen we goed genoeg spelen?”

Toen zij in 2007 begonnen was die vraag al snel beantwoord en ook nog zeer positief, want de groep ontving in datzelfde jaar een IBMA Award voor hun debuutalbum “Fork in the Road”, evenals een “Award voor de Beste Song” en werden tevens uitgeroepen tot “Meest belovende nieuwe bluegrassgroep”.

In 2010 kwamen zij met hun derde album “Things That Fly”, waarin onbekend terrein in de bluegrass varrassend wordt verkend met o.a. ook nog een cover van U2’s “In God’s Country”

Zoals gezegd gedurende de laatste 10 jaar wonnen zij drie IBMA Bluegrass Awards en werden zij in 2011 genomineerd voor de Grammy Award voor de Best Country Instrumental” en daarmee een brede waardering.

De groep bestaat uit Andy Hall  op dobro, Andy Falco op guitar, Chris Pandolfi op de banjo, Jeremy Garrett op viool en Travis Book op de staande bas, terwijl ze allemaal ook zijn betrokken bij het schrijven van de songs en natuurlijk zoals bijna altijd ook nog eens allemaal zingen.

Op dit album ook nog aanwezig Dierks Bentley, Aoife O’Donovan van de folkgroep “Crooked Still” en zangeres/schrijfster Sarah Siskind, tevens de vrouw van de bassist Travis Brook.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Infamous Stringdusters hier met de song “You Can’t Stop the Changes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog net als een aantal weken geleden in dit programma nog eens terug naar “The Grascals and Friends” waarbij The Grascals vokaal werd bijgestaan door Charlie Daniels, de bekende voorman van de Western Swing groep “Asleep at the Wheel” bij de klassieker “The Devil Went Down to Georgia”.

Vervolgens natuurlijk ook herkenbaar The Grascals met Dolly Parton en haar song “Pain of Lovin’ You”. Allemaal songs, die staan op het album “Country Classics with a Bluegrass Spin” op 10 januari 2011 uitgebracht door The Cracker Barrel Old Country Store” en tenslotte van dit album ook nog de song “The Year that Clayton Delaney Died”  door The Crascals maar hier met vokale hulp van bekende countryschrijver/zanger en gitarist Tom T. Hall.

U kunt nog luisteren naar de samenwerking van The Grascals en Dolly Parton hier met de song “Pain of Lovin’ You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer bijzonder album met 13 tracks, waarbij The Grascals worden geassisteerd door tal van muzikale vrienden zoals ook Dierks Bentley,  Joe Nichols, Brad Paisley en The Oak Ridge Boys.

The Grascals, een bluegrass groep, die in 2004 werd opgericht en bestaat uit Terry Eldredge and Jamie Johnson uit Indiana, vervolgens uit Kentucky gitarist Danny Roberts en z’n vriend Jimmy Mattingly, vioolspeler uit de staat Kentucky en uit North Carolina bassist Terry Smith en de Canadees  David Talbot op de banjo(en hij kende Terry Eldredge nog van de periode, dat samen speelden bij Larry Cordle). De groep kreeg grote bekendheid toen zij eind 2004 samenwerkten met  Dolly Parton tijdens haar tour door de USA.

The Grascals brachten eind 2004 een EP uit met drie songs in de 2005 gevolgd door het album met hun naam The Grascals. Vervolgens verscheen in de zomer van 2006 het album “Long List of Heartaches” in 2008 gevolgd door “Keep on Walking”.

Daarna kwam kampioen banjo speelster Kristin Scott Benson bij de groep voor hun vierde album  “The Famous Lefty Flynn’s”, dat vorig jaar werd uitgebracht. En nu dus een jaar later is in samenwerking met Cracker Barrel het fraaie album The Grascals & Friends: Country Classics with a Bluegrass Spin” uitgebracht en waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor kankeronderzoek bij kinderen in het St. Jude Children’s Cancer Research Hospital in Memphis Tennessee.

Nog even terug naar 2015 in de studio van Mountain Home Music voor een opname van de song “I Know Better”, die staat op hun album “And Then There Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar Texas voor Deryl Dodd hier met de song “Pearl Snaps” samen trouwens met de Texaanse outlaw en honky tonk countryzanger/gitarist en schrijver Stoney Larue gevolgd door “Loveletters and Cigarettes” met hulp van Cody Jinks en ook nog “She’ll Have You Back”, waarbij Deryl wordt geholpen door de ervaren Texaanse countryzanger/gitarist Roger Creager.

Deze songs staan op z’n album “The Long Hard Ride”, dat op 21 april j.l. werd uitgebracht door z’n eigen uitgeverij “Little Red Truck Music”.

Even vanuit Luckenbach TX een optreden van Deryl Dodd samen met Courtney Patton en Cody Jinks met de song “Pearl Snaps”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alle vermelde countryzangers uit de Lonestar State Texas heeft u best wel eens eerder kunnen horen hier bij uw “Countrymusic Round-Up”,  het countrymuziekprogramma op de dinsdagavond bij RTV Krimpenerwaard.

“The Long Hard Ride” een album met 13 van zijn vroegere countrytoppers opnieuw opgepoetst en vergezeld met tal van vrienden en daarnaast ook nog de song “The Ride”, die u de vorige week heeft kunnen beluisteren in dit programma.

“The Ride”, die heel bekend geworden is van de vertolking door David Allan Coe, maar daarvoor gaan we heel ver terug in de tijd namelijk 1983 en die song stond op z’n album “Catles in the Sand”.

Terug naar Deryl Dodd opgegroeid in Dallas TX en op jonge leeftijd succesvol actief als “American football speller”, maar door een ongeluk niet meer in staat om die tak van sport met succes voort te kunnen zetten.

Omdat het zo’n leuk spontaan optreden was in Luckenbach nogmaals Deryl Dodd, Courtney Patton en Cody Jinks hier met de song “Loveletters and Cigarettes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij werd vervolgens overgehaald om te gaan op treden als zanger/gitarist in zo’n beetje alle clubs van Texas. In 1991 vertrok hij naar Nashville, waar hij optrad als zanger voor Martina McBride, de Texaanse singer/songwriter Radney Foster en George Ducas.

In 1996 kreeg hij een contract bij Columbia Records en bracht daar met succes z’n eerste album “One Ride in Vegas” uit met de countrytopper “That’s How I Got to Memphis” geschreven door schrijver Tom T. Hall.

Nog even terug naar Memphis Tn met Deryl Dodd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en tijd om eens kennis te maken met de countryband “Sidewinder”hier met de song “My Town”, die staat op hun album “Buckle up & Listen”.

“Sidewinder” een vijf-mans formative rond Eddy Lonergan en z’n vrouw Wilma met Be Weersing op gitaar met zang, Wim Kahman op drums, Mark Hoen op basgitaar, Marcel Parijs op pedal-steel en George Wardale op lead-gitaar.

“Sidewinder” is een soort ratelslang, die zijwaarts over de grond beweegt en staat ook afgebeeld op buckle (gesp) van hun riem.

Dit album kon destijds worden gemaakt, doordat zij winnaar warden van een Countrymuziek Festival in Wales met als prijs 2 dagen opname tijd in de MonnowValley Studio in Wales.

Op dit moment hoor ik niet zoveel meer van de groep, maar het kan zijn dat ze vooral in Engeland actief zijn.

Voor u als lezer van dit bericht heel iets anders om naar te kijken en luisteren, want hier voor u “Lucas en Gea” metr de song “Loop me niet voorbij” zeer fraai begeleid door de countryband “Sidewinder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens een fraaie versie van de song “Seven Spanish Angels”, die we ook kennen van een duet door Willie Nelson en Ray Charles uit 1984, maar vanavond in dit programma gespeeld en gezongen door Gerard Bierman.

Als lezer kunt u nog even kijken en luisteren naar een optreden van Willie Nelson en Ray Charles met de song “Seven Spanish ANGELS”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op z’n album “For You”, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Neo Music uit Boven Smilde met hulp van o.a. John Geuzinge op gitaar evenals Nienke Havinga met zang en samen kennen we hen weer als Zingga.

Dit album werd op 27 februari van dit jaar officieel gepresenteerd tijdens een feestelijke happening in Het Oude Wapen te Blijham.

U kunt daar ook nog even bij zijn hier met een optreden van Gerard Bierman en Claes van der Ster met de door Porter Howell en Brady Seals (Little Texas) geschreven song “God Blessed Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de meer dan ervaren “southern country-rock groep “Confederate Railroad”, ooit de “back-up band” voor David Allen Coe en Johnny Paycheck,  uit Georgia met de song “Played the Game’, die staat op hun album “Lucky to Be Alive”, dat 15 juli 2016 werd uitgebracht door D & B Masterworks. Het is al weer een poos geleden, dat de groep een nieuw album uitbracht namelijk 2001 en ze zijn dan ook blij na zoveel jaar een album uit te kunnen brengen met als titel “Lucky to Be Alive”.

Terug in de tijd voor de “Confederate Railroad” naar 1993 met de song “Trashy Wqomen” aangekondigd door Stonewall Jackson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster van dit programma Rachel Holder uit Chattanooga TN voor de song  “You Only call Me When You’re Drunk” en dat lijkt mij nou echt een goede vriend, maar hier in ieder geval fraai gezongen door de een nieuwe veelbelovende ster aan het countrymuziek firmamment Rachel Holder.

Deze song is zeer recent als single uitgebracht door Curb Records.

Tot slot kunt u dan natuurlijk nog luisteren naar Rachel Holder met haar song “You Only Call Me When You’re Drunk” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mei 2 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

 1. The Infamous Stringdusters *** It’ll Be Alright   ***   Things That Fly   ***   Sugar Hill Records
 2. The Infamous Stringdusters *** You Can’t Stop the Changes   ***   Things That Fly   ***   Sugar Hill Records
 3. The Infamous Stringdusters *** Not Tonight   ***   Things That Fly   ***   Sugar Hill Records
 1. The Grascals & Friends ft. Charlie Daniels *** The Devil Went Down to Georgia   ***   Country Classics with a Bluegrass Spin   ***   Cracker Barrel Records
 2. The Grascals & Friends ft. Dolly Parton *** Pail of Lovin’ You ***   Country Classics with a Bluegrass Spin   ***   Cracker Barrel Records
 3. The Grascals & Friends ft. Tom T. Hall *** The Year that Clayton delaney Died   ***   Country Classics with a Bluegrass Spin   ***   Cracker Barrel Records
 1. Deryl Dodd ft. Stoney LaRue *** Pearl Snaps   ***   The Long Hard Ride   ***   Little Truck Music
 2. Deryl Dodd ft. Cody Jinks *** Loveletters and Cigarettes   ***   The Long Hard Ride   ***   Little Truck Music
 3. Deryl Dodd ft. Roger Creager *** She’ll Have You Back   ***   The Long Hard Ride   ***   Little Truck Music
 1. Countryband Sidewinder *** My Town   ***   Buckle up & Listen   ***   Delta Beats
 2. Gerard Bierman *** Seven Spanish Angels   ***   For You   ***   Neo Music
 1. Confederate Railroad *** Played the Game ***   Lucky to Be Alive   ***                BFD Records
 2. Rachel Holder *** You Only Call Me When You ‘re Drunk   ***    single   ***   Curb Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *