Some Broken Hearts Never Mend

 

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Gentle Giants: The Songs of Don Williams”, dat op 26 mei j.l. werd gepresenteerd door Slate Creek Records.

Een eerbetoon door tal van bekende country-sterren, zoals Dierks Bentley, Garth Brooks en Alison Krauss, aan Don Williams, die op 27 mei j.l. z’n 78ste verjaardag vierde.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de “Lonesome River Band” met een drietal songs van hun album ”Mayhayley’s House”, dat op 23 juni a.s. zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Vervolgens ook nog aandacht voor het nieuwe album van Amanda Anne Platt & The Honeycutters uit Asheville, North Carolina.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Lana Wolf met een song van haar nieuwe album “Fireflies in Nashville” en onder verwjzing naar de radio-uitzending “Nachtradio t.b.v. de Molukse kerk ook weer eens zanger/gitarist Wouter Muller uit Enschede met een song van zijn album “Hier & Daar”.

Vervolgens terug naar Alabama voor het quartet “Little Big Town” en het duo “Wilson Fairchild” met tijdloze countrymuziek in de sfeer van de Statler Brothers en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Trent Tomlinson met de titelsong van z’n album “That’s What’s Working Right Now”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “As Lonesome As I Am” , “It Feels Real Good Goin’ Down” en “I Think I’m Gonna Be Alright” door de Lonesome River Band.

Deze songs staan op hun album “Mayhayley’s House”, dat op 23 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Een fraaie nieuwe album en waarvan we  hier bij RTV Krimpenerwaard de luisteraars alvast iets kunnen laten horen.

De Lonesome River Band bevestigt met dit album weer hun reputatie als één van de meest gerespecteerde bluegrassgroep onder de bezielende leiding van banjospeler en zanger Sammy Shelor, die tevens deel uitmaakt van de Virginia Country Music Hall of Fame en o.a. 5 keer door de IBMA werd uitgeroepen tot “Banjo Player of the Year”.

Hij verzamelde een schat aan muzikale talenten om zich heen met Brandon Rickman (leadzang en gitaar); Mike Hartgrove (op viool); Barry Reed (op de bas met achtergrondzang) en het nieuwste lid van de groep Jesse Smathers (op mandoline met lead en achtergrondzang).

De Lonesome River Band is in z’n 30 carriere onderscheiden met een veelvoud aan Awards met o.a. in 2012 de IBMA Award for Instrumental Recorded Event of the Year voor hun song “Angeline the Baker” , die staat  op hun album  “Chronology Volume One album”. Naast andere talrijke Awards ook nog tal van onderscheidingen uitgereikt door de SPBMA (Preservation of Bluegrass Music of America).

Binnenkort natuurlijk nog meer nieuws over hun nieuwe album “Mayhayley’s House”, maar eerst nog even terug naar de song “Thunder & Lightning” van hun vorige album “Bridging the Tradition”, dat in 2016 werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu door naar Amanda Anne Platt & The Honeycutters hier met de song “Late Summer’s  Child” en “The Guitar Case” hier met een songs, die staan op het album met hun groepsnaam als titel, dat afgelopen vrijdag, 9 juni j.l. werd gepresenteerd door Organic Records.

Tot voor kort trad de groep op onder de naam “The Honeycutters” , maar er is dus gekozen voor een naamswijziging met een aparte aankondiging van zangeres en schrijfster Amanda Anne Platt.

Tijd om weer eens kennis te maken met Amanda Anne Platt hier solo tijdens een optreden in Ashville met de song “Eden”, die eveneens staan op het nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

2007 is de band in Asheville, NC, opgericht door Amanda Anne Platt en in 2009 kwam hun debuut “Irene” uit en vervolgens in 2012 “When Bitter Met Sweet”.

Ondertussen speelde de band al op het podium samen met o.a. Guy Clark, Tony Rice, Billy Joe Shaver, Ray Wylie Hubbard , The Seldom Scene en The Steep Canyon Rangers.

Leidster, zangeres/schrijfster Amanda tevens ook op gitaar heeft ook dit album geproduceerd.

“The Honeycutters” is een country en folk band uit zoals reeds vermeld Asheville North Carolina bestaat verder uit  Tal Taylor op mandoline, Rick Cooper op de bas), Josh Milligan op drums en Matt Smith op pedal steel gitaar en dobro.

Bij het schrijven van haar songs is Amanda beïnvloed door country legendes Hank Williams, Patsy Cline en Loretta Lynn, die ze via de platen collectie van haar vader leerde kennen.

Niet alleen klassieke country muziek interesseert haar, maar ook Bruce Springsteen en Tom Petty kunnen haar bekoren.

In tegenstelling tot hun vorige vier albums ligt de nadruk van de muziek van het album “Amanda Anne Platt & The Honeycutters”  meer op de “Americana”.

Nog even terug in de tijd voor Amanda Anne Platt & The Honeycutters hier met de song “Jukebox” van hun album “Me of My”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een eerbetoon aan Don Williams hier door het trio de “Pistol Annies” met de song “Tulsa Time” en Dierks Bentley met zijn versie van de overbekende “Some Hearts Never Mend”, die van origine staat op het album “Visions” van Don Williams uit 1977.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Don Williams met de song “Some Broken Hearts Never Mend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Till the Rivers All Run Dry” hier gezongen door Alison Krauss en dus haar medewerking aan een eerbetoon aan Don Williams middels het album “Gentle Giants: The Songs of Don Williams”, dat een dag voor z’n 78ste verjaardag officieel werd gepresenteerd door Slate Creek Records.

Minder dan een jaar nadat Don Williams z’n pensioen aankondigde hangt zijn schaduw over dit fraaie album met medewerking van tal van countrysterren, waaronder ook John Prine, Jason Isbell en Garth Brooks.

Het album , geproduceerd door Garth Fundis, die al sedert de jaren ‘70 werkte met Williams, met 11 songs samengesteld uit countryhits, Americana topsterren en top-liedjesschrijvers.

Meer dan een half dozijn liedjes gezongen door zangeressen, waaronder dus Alison Krauss en Trisha Yearwood met drie duetten van o.a. de Pistol Annies, bestaande uit Miranda Lambert, Ashley Monroe en Angeleena Presley, Chris en Morgane Stapleton en Lady Antebellum.

Allen met een nieuwe versie van Don Williams country klassiekers en waarbij de baten ten goede komen van “Musicares Foundation”, dat in 1989 werd opgericht en sedert 1993 deel uitmaakt van de “National Academy of Recording Arts and Sciences” bedoeld als een vangnet voor musici, die in moeilijkheden zijn geraakt.

Nog even terug naar Don Williams bijgenaamd “The Gentle Giant”, die z’n muziek toer “Reflections” in 2016 moest afbreken in verband met een heupoperatie. Een maand later verklaarde hij z’n “Stetson” aan de wilgen te hangen en van een rustige tijd in z’n huis en omgeving te willen genieten.

Het was niet de eerste keer, dat hij z’n pensioen aankondigde, want gedurende eind jaren 2000 ging hij ook met een 4-jaar durende “sabbatical”, om daarna in 2010 de draad weer op te pakken, maar op 78-jarige leeftijd en een 60-jarige carriere in de muziek mag je toch wel rustig in je achtertuin gaan zitten.

Al met al het album “Gentle Giants: The Songs of Don Williams” een fraai album uitgebracht door Slate Creek Records zeer aanbevelenswaardig.

Van het “live” optreden van Alison Krauss in de “Grand Ole Opry” te Nashville op 30 mei j.l. met de Don Williams song “Till the Rivers All Run Dry” is nog een fraaie video-clip gepubliceerd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor Lana Wolf hier met de song “Sunshine and Love”.

Deze song staat op haar nieuwe album “Fireflies in Nashville”, dat op 1 juni j.l. werd uitgebracht door JL Records en op 3 juli a.s. zal haar nieuwe album worden gepresenteerd tijdens een optreden van Lana Wolf & Band in de “Parel van Zuilen” aan de Burgemeester Norbruislaan 17 te Utrecht. Voor meer informatie gewoon even hun website raadplegen.

Vorig jaar juni  werd ‘Fireflies in Nashville’ opgenomen in ‘Studio 19 (Now at The Soundkitchen) te Nashville waar ook albums zijn opgenomen van o.a. Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton.

Binnenkort in dit programma nog meer van dit fraaie album van Lana Wolf, die naast haar carriere als countryzangeres natuurlijk ook in het najaar van 2017 weer van start gaat met “The American Country Legends” toer met als titel “A Night at the Opry”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Lana Wolf hier met de song “Love Being a 70’s Child” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Vervolgens  “Wil Iemand Weten (Waar Indië nog ligt)” door Wouter Muller uit Enschede met een song, die staat op z’n album “Hier & Daar”in 2007 uitgebracht door Silvox.

De afgelopen zaterdagnacht, 10 juni j.l. dus, werd vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht de “Nachtradio” gerealiseerd ten bate van de opbouw van de Molukse Kerk in Krimpen aan den IJssel gepresenteerd door tal van inwoners uit Krimpen aan den IJssel met een Molukse achtergrond.

Een mooie reden om nog weer eens het album “Hier en Daar”van Wouter Muller te voorschijn te halen. Deze zanger/schrijver en muzikant van Indische afkomst maak al jaren muziek.

Hij richtte in zijn woonplaats Enschede de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink, schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort .

In 1997 keerde hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië en maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en 1 DVD.

Tijd om eens kennis te maken met Wouter Muller over z’n verleden en toekomst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Alabama voor het quartet “Little Big Town” hier met de song “Happy People”, die staat op hun album “The Breaker” in februari van dit jaar uitgebracht door Capitol Records.

De groep werd opgericht in 1998 en bestaat tot dusver nog steeds uit Karen Fairchild, Kimberly Schlapman (vroeger Kimberly Roads), Jimi Westbrook en Phillip Sweet, waarbij de twee laatst vergenoemden tevens rhtyhm-gitaar spelen.

De groep heeft inmiddels 8 albums uitgebracht, waarvan 24 singles in de “Hot Country Songs” en “Country Airplay” overzichten verschenen, waaronder de fraaie zomerse “Pontoon”, “Girl Crush” en “Better Man” samen met hun top 10 hits “Boondocks”, “Bring It On Home”, “Little White Church”, “Tornado” en “Day Drinking”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Little Big Town middels een fraaie video-clip met de song “Happy People”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’ll Even Love You Better Than I Did Then” door het duo Wilson Fairchild hier met een song, die staat op het album “Songs Our Dads Wrote” in februari van dit jaar uitgebracht door BFD.

En wie zijn dan wel, die vaders? Harold en Don Reid, twee broers, die deel uitmaakten van het bekende Amerikaanse country en gospel groep quartet, de Statler Brothers meermalen uitgeroepen tot beste zanggroep van het jaar.

Voor u als lezer nog even een toelichting door Will en Langdon over het uitbrengen van hun album “Songs Our Dads Wrote”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze groep begon in 1955 en in 1964 kregen zij meer bekendheid als de “back-up”groep van Johnny Cash en namen in 2002 afscheid als groep.

Will en Langdon Reid, zoon van resp. Harold en Don, begonnen in  de jaren ‘90 als duo met de naam “Grandstaff” en namen in 2007 de song “The Statler Brothers Song” op.

Er waren nogal wat problemen met de naam “Grandstaff” vandaar dat de neven in 2010 besloten verder te gaan als duo “Wilson en Fairchild”, een samenvoeging hun tweede voornaam.

Nog even het fraaie verhaal van “The Statler Brothers Songs” door Will en Langdon Reid.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter zanger en schrijver/gitarist Trent Tomlinson van oorsprong uit Arkansas met de titelsong van z’n album “That’s What’s Working Right Now” uitgebracht door “Mucho Love Music.

Een album met 12 fraaie songs in de traditionele countrymuziek sfeer.

Tot slot van dit bericht nog een akoestisch optreden van Trent Tomlinson tijdens het programma “Back Porch Live” gepresenteerd door “Texas Roadhouse” in het radiostation Hank’s FM te Indianapolis Indiana hiermet de song “That’s What’s Working Right Now.”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Juni 13 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Lonesome River Band *** As Lonesome As I Am   ***   Mayhayley’s House   *** Mountain Home Music
 2. Lonesome River Band *** It Feels Real Good Goin’ Down ***   Mayhayley’s House   ***   Mountain Home Music
 3. Lonesome River Band *** I Think I’m Gonna Be Alright   ***   Mayhayley’s House   ***   Mountain Home Music
 1. Amanda Anne Platt & The Honeycutters *** Late Summer’s Child   ***   Amanda Anne Platt & The Honeycutters  ***                Organic Records
 2. Amanda Anne Platt & The Honeycutters *** The Guitar Case   ***   Amanda Anne Platt & The Honeycutters  ***   Organic Records
 1. Pistol Annies *** Tulsa Time   ***   Gentle Giants : The Songs of Don Williams –   ***   Slate Creek Records
 2. Dierks Bentley *** Some Broken Hearts Never Mend   ***   Gentle Giants : The Songs of Don Williams –   ***   Slate Creek Records
 3. Alison Krauss *** Till the Rivers All Run Dry   ***   Gentle Giants : The Songs of Don Williams –   ***   Slate Creek Records
 1. Lana Wolf *** Sunshine and Love   ***   Fireflies in Nashville   ***   JL Records
 2. Wouter Muller *** Wil Iemand Weten ( Waar Indië Nog Ligt)   ***   Hier & Daar   ***   Silvox
 1. Little Big Town *** Happy People   ***   The Breaker   ***   Capitol Records
 2. Wilson Fairchild *** I’ll Even Love You Better Than I Did Then   ***   Songs Our Dads Wrote   ***   BFD
 3. Trent Tomlinson *** That’s What’s Working Right Now   ***   That’s What’s Working Right Now   ***   Mucho Love Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *