Heaven South

In dit programma speciale aandacht voor het nieuwe album “Love and War” van Brad Paisley met een aantal van zijn muzikale helden zoals John Fogerty, Mike Jagger en Bill Anderson en dat vrijdag, 21 april j.l. officieel werd gepresenteerd door Arista Nashville.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door de groep “Flashback” met songs van hun nieuwe album “Foxhounds and Fiddles”, dat eveneens de vorige week werd uitgebracht maar hier door door Pinecastle Records.

Vervolgens ook nog Bruce Robison & The Back Porch Band met een drietal songs van hun album, dat a.s. vrijdag, 28 april tijdens een optreden in “McGonigel’s Mucky Duck” in Houston Texas zal worden gepresenteerd.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en kunt u kennismaken met Victoria Eman uit Gelderland en natuurlijk  ook aandacht voor de Goudse countrygroep  Change of Key” i.v.m. hun laatste optreden a.s. zondag, 30 april in de serie “Country Café Concordia” van het seizoen 2016/2017 .

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas naar Toronto Canada voor The Good Brothers  en hun nieuwe album “Wide Awake Dreamin’” en treedt Deryl Dodd uit Dallas Texas op als uitsmijter met een song van z’n album “Long Hard Ride”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de titelsong van het album “Foxhounds and Fiddles”, “Georgia Back Roads” en “Hag Song” door de bluegrassgroep “Flashback”.

Deze songs staan allemaal op hun album “Foxhounds and Fiddles”, dat de vorige week vrijdag, 21 april j.l. officieel werd gepresenteerd door Pinecastle Records.

 “Flashback” is een “super bluegrass-groep” bestaande uit vroegere leden van de “Flashback” versie van J.D. Crowe en The New South, die in 1995 werd reeds genomineerd voor een Grammy Award.

De groep bestaat uit Don Rigsby, Phil Leadbetter, Richard Bennett en Curt Chapman en werd samengesteld als een 20 jarige reünie groep, waarin alle oorspronkelijke leden samenkwamen voor een muzikale toer en waarbij zij in 2015  optraden onder de naam “The New South Flashback Band”.

Zelfs J.D. Crowe kwam nog even voor een korte periode terug om tijdens de toer van 2015 mee te spelen, maar aan het einde van dat jaar hing J.D.  z’n banjo weer aan de wilgen om verder van z’n pensioen te genieten.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door de Flashback Band hier tijdens een optreden met de song “You Can Have Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby hier op mandoline en viool met lead-zang en hij maakt op dit moment ook nog deel uit van de bluegrass groepen “Midnight Call” en “Longview, Phil Leadbetter natuurlijk op dobro/resonator-gitaar” en hij is tevens een veel gevraagde sessie-muzikant voor o.a. Dolly Parton, Steve Gulley, Doyle Lawson & Quicksilver, vervolgens in Flashback ook nog singer/songwriter Richard Bennett hier op gitaar met lead-zang en hij heeft ook nog een baan bij Dollywood en tenslotte Curt Chapman op de bas en op dit moment ook deel uitmakend van de bluegrass groep “Wildfire”, die inmiddels ook vier albums heeft uitgebracht.

Flashback werd vervolgens bij dit album ook nog bijgestaan door Ron Stewart op de banjo en Tim Crouch op de viool.

Tim Crouch kennen wij natuurlijk ook van z’n samenwerking met de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Alan Jackson met de song “Blacktop” van z’n “Bluegrass Album” -met o.a. Tim Crouch op viool en Rob Ickes op dobro.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Bruce Robison & The Back Porch Band hier met de songs “Rock & Roll Honky Tonk Ramblin’ Man, de Who’s song “Squeezebox” en “Still Doin’Time (in a Honky Tonk Prison).

Deze songs staan op het album met hun naam als titel en dat a.s. vrijdag 28 april a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Motel Time Music een fraaie naam, die aangeeft dan je onderweg bent en waarschijnlijk ook alleen en eenzaam.

Tijd om kennis te maken met Bruce Robison & The Back Porch Band in hun Motel Time Music studio te Lockhart TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Singer-songwriter-producer Bruce Robison begon twee jaar geleden met deze onderneming, waarin hij iets wil delen met andere artiesten van naam uit Texas en waarbij elke maand een single zal worden uitgebracht met achtergrond video’s ter promotie van de countrymuziek uit Texas.

Singer/songwriter Bruce Robison van oorsprong uit Bandera Texas, maar nu werkend vanuit Lockhart Texas is al actief sinds de mid-jaren ’90 evenals trouwens z’n ook bekende broer singer/songwriter Charlie Robison.

In 1995 produceerde hij z’n eerste LP met zijn naam als titel, dat zelfde jaar gevolgd door het fraaie album “Wrapped” en een paar jaar later met z’n album “Long Way Home from Anywhere” gevolgd door tal van andere albums zoals “Country Sunshine” in 2001 en 6 albums later in 2014 “Our Year”. Intussen schreef hij ook nog top-songs voor de Dixie Chicks, Tim McGraw en George Strait.

Nu met dit fraaie album deel uitmakend van z’n project “Motel Time Music” in een minimale studio opgenomen op analoge tape en zonder digitale fratsen met een aantal uitstekende musici, zoals ook zijn vrouw, de bekende zangeres/gitariste Kelly Willis en Warren Hood op viool

Ook dit album is geheel passend in deze tijd ook op vinyl uitgebracht, maar als u het niet erg vind heb ik ‘em gewoon op een CD meegenomen naar de studio van RTV Krimpenerwaard.

Inmiddels is Bruce Robison ook al weer bezig met z’n volgende project “The Next Waltz”, waarbij ook weer tal van Texaanse musici samen werken in z’n studio.

U kunt ook nog even luisteren naar Bruce Robison en Kelly Willis vanuit z’n studio met de song “So Good in Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Brad Paisley hier met de songs “Heaven South”, de titelsong “Love and War”, waarbij Brad Paisley vokaal en op gitaar wordt bijgestaan door John Fogerty, natuurlijk zeer bekend als front-man van de rock groep “Creedence Clearwater Revival” en “Dying to See Her” door Brad Paisley hier samen met één van z’n countryhelden uit het verleden “Whispering Bill Anderson”

En voordat ik het vergeet John Fogerty treedt op woensdag 28 juni a.s. op in Ziggo Dome te Amsterdam met natuurlijk hits van de vermelde rockgroep.

Terug naar Brad Paisley met z’n nieuwe album “Love and War”, dat op vrijdag, 21 april j.l. werd gepresenteerd door Arista Nashville. Het is z’n 11e studio-album sings z’n start in 1999 en in die tijd werden er meer dan 12 miljoen platen van hem verkocht en had hij 23 nr. 1 hits.

Voor u nog een introductie van het album en zijn persoonlijke visie op “Love and War”  door Brad Paisley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijzonder album met een hoog country-rock gehalte met toch ook controversiele onderwerpen zoals de titelsong “Love and War”, waarin de bittere waarheid over de oorlog in Afganistan aan de orde komt .

Op het album met 16 songs wordt Brad Paisley ook nog bij de stevige country-rocker “Drive of Shame” bijgestaan door Mike Jagger.

Dat Brad Paisley een uitstekende gitaarspeler is, is op dit album ook weer heel goed te horen, wellicht zo nu en dan een beetje veel van het goede en zou een beetje minder virtuoos werk voor mijzelf ook voldoende zijn geweest.

“Love and War” zoals reeds gezegd een album met 16 songs vol met hedendaagse country-rock muziek met zelfs ook nog een bijdrage van de amerikaanse producer/zanger/schrijver rapper Timbaland.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de video-opnames van de song “Heaven South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en tijd om eens kennis te maken met Victoria Eman hier met de song “City Girl”.

Deze song staat op haar album “Change of Direction”, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

In de begin jaren ’90 trad Victoria als duo vaak op met haar zus Vanessa en namen met succes deel aan tal van talentenjachten, maar sedert 1996 trad zij vaak op als lead-zangeres van verschillende bands en op dit moment ook deel uitmakend van de 7-mans formatie “What So Ever” een coverband met songs uit de Sixties & Seventies.

Daarnaast is zij sedert 2014 actief met het zingen van countrysongs, dat in 2015 leidde tot het uitbrengen van bovenvermeld album.

Vorig jaar verscheen haar album met als titel “See You on the Moon” met songs van de Britse singer/songwriter Vic Holdroyd.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Victoria hier met haar song “City Girl” via een video-slideshow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “If This Were My Movie” door Change of Key met een song, die staat op hun dubbel album “When Music Calls My Name”.

In de agenda had ik het al gemeld a.s. zondagmiddag, 30 april vanaf 15.00 het laatste optreden van het seizoen 2016/2016 in de serie van “Country Café Concordia” van deze Goudse groep en daar moet u natuurlijk wel bij zijn. Om 14.30 gaan de deuren op van cultureel centrum Concordia en dan is het ook al gezellig en kunt u wellicht uw voorkeur voor een fraaie countrysong kenbaar maken. Moet u dan tot September wachten tot een volgend optreden van Change of Key in Concordia? Nee, hoor, want ik mag u nu al vast verklappen, dat op zaterdag, 26 augustus a.s. in het theater Concordia een dubbelconcert zal plaatsvinden van “Change of Key” en de fameuze canadese groep “The Good Brothers.

Zaterdagavond 26, augustus vanaf 20.00 en het is handig om nu al vast kaarten te bestellen via de website van “Change of Key”.

De avond betekent natuurlijk een optreden van Change of Key, The Good Brothers en vast en zeker tot slot nog een fraai samenspel van deze twee groepen.

Leg deze avond al vast in uw agenda en bestel ook een toegangskaart, want het motto is “Wie het eerst komt, het eerst maalt en “vol is vol”.

Nog even een terugblik naar het begin van het seizoen 2016-2017 naar de laatste zondag van oktober van een “Country Cafe Concordia” met Bas  Riedé  van de country-popgroep “Woodwind” uit de Hoekse Waard als gast hier met nog impressie van die hartstikke leuke middag!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En nu we het toch hebben over de The Good Brothers natuurlijk aandacht in dit programma voor hen met de song “For Crying out Loud”.

Deze song staat op hun 16e album, dat op 31 maart j.l. werd uitgebracht door Hogtown Records.

“Hogtown” is de bijnaam van de Canadse stad Toronto en die naam danken ze aan de grootste varkenshouderij en slachterij, The Williams Davies Company in de jaren 1900.

Terug naar The Good Brothers ook in deze regio zeer bekend van hun regelmatige optredens in Nederland en ook hier in de Krimpenerwaard gedurende hun inmiddels 40-jarige muziek carriere.

Zoals reeds aangekondigi ook dit jaar weer voor een optreden in de Krimpenerwaard en nu op 26 augustus in Theater Concordia en vanzelfsprekend nemen zij dan ook hun nieuwe album mee en zult u ook ongetwijfeld een aantal songs van hun nieuwe album “Wide Awake Dreamin’” horen.

Nog even terug naar 2014 naar een een optreden van The Good Brothers met Kevin Luciani op bas met de song “Missing You” tijdens een concert van de Toronto Chapter van de NSAI (Nashville Songwriters Association International).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Deryl Dodd hier met de song “The Ride”, die staat op z’n album “The Long Hard Ride”, dat op de vorige week vrijdag, 21 april word uitgebracht door Little Red Truck Music.

Tot slot kunt u nog kijken en luisteren naar de promotie video-clip van z’n nieuwe album “The Long Hard Ride” met medewerking van tal van andere Texaanse countrymusici zoals Stoney LaRue, Cody Jinks, Randy Rogers en Radney Foster.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.(http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 25 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***               label

 1. Flashback *** Foxhounds and Fiddles   ***   Foxhounds and Fiddles   ***                Pinecastle Records
 2. Flashback *** Georgia Back Roads   ***   Foxhounds and Fiddles   ***   Pinecastle Records
 3. Flashback *** Hag Song   ***   Foxhounds and Fiddles   ***   Pinecastle Records
 1. Bruce Robison & The Back Porch Band *** Rock and Roll Honky Tonk Ramblin’ Man   ***   Bruce Robison & The Back Porch Bands   ***           Motel Time Music
 2. Bruce Robison & The Back Porch Band *** Squeezebox   ***   Bruce Robison & The Back Porch Bands   ***   Motel Time Music
 3. Bruce Robison & The Back Porch Band *** Still Doin’ Time   ***   Bruce Robison & The Back Porch Bands   ***   Motel Time Music
 1. Brad Paisley ***  Heaven South   ***   Love and War   *** Arista Nashville
 2. Brad Paisley ft. John Fogerty *** Love and War   ***   Love and War   ***   Arista Nashville
 3. Brad Paisley ft. Bill Anderson *** Dying to See Her   ***   Love and War   ***  Arista Nashville
 1. Victoria Eman *** City Girl ***   Change of Direction   ***   Victoria Eman
 2. Change of Key *** If This Were My Movie   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 1. The Good Brothers *** For Cryin’Out Loud   ***   Wide Awake Dreamin’   ***   Hogtown Records
 2. Deryl Dodd *** The Ride   ***   Long Hard Ride   ***   Little Red Truck Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *