My Last Night in Town

In het programma “: Countrymusic Round-Up” gaan we weer eens naar Texas en nu voor Jeremy Plato & The Departed met een drietal songs van hun debuutalbum “In Retrospect” of wel nog eens terugkijkend naar fraaie tradionele countrysongs, maar nu in een nieuw jasje gestoken.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, deze keer verzorgd door “ The Gibson Brothers” met songs van hun album “In the Ground”, dat op vrijdag, 17 februari, officieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

Vanuit Mount Sterling Kentucky ook nog Billie Renee Johnson & Cumberland Gap met een drietal songs “From the Heart”  van hun nieuwe album “Forever & Always”, dat eveneens binnenkort wordt uitgebracht door Truegrass Entertainment.

Zo halverwege het programma nog wel de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma nou ja nederlands? Uit Zuid-Arika “Die Cambells” met hun song “Stoutgat” en vervolgens uit de Betuwe Dick van Altena met een lied van z’n album “Gouden Liesjes”.

Dan weer terug naar Austin Texas voor T Jarrod Bonta met de titelsong van z’n album Mr. Jukebox vervolgens ook nog Zona Jones met de song “Back in Your Arms” en treedt “Aaron Watson” op als uitsmijter van dit programma met z’n single “Outta Style”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Highway” ,“Look Who’s Crying” en “I Found a Church Today” een fraaie bluegrass-gospel door The Gibson Brothers.

Deze songs staan op hun nieuwe album “In the Ground”, dat op 17 februari a.s. zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

The Gibson Brothers, bestaande uit de broers zanger/schrijver en bajospeler Eric en zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada, speelden en zongen sedert 1983 met countrysterren als Merle Haggard en Buck Owens en de bekende bluegrassgroepen als favoriete voorbeelden.  Inmiddels in 2017 zijn The Gibson Brothers in het bezit van talrijke IBMA Awards zoals “Entertainer of the Year”; “Song of the Year”; “Songwriter of the Year “and “Album of the Year” in sommige gevallen zelfs meermalen en dan begrijpt u wel, dat zij nauwelijks enige introductie behoeven.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Gibson Brothers hier met de titelsong van hun nieuwe album “In the Ground” tijdens een optreden op 21 januari j.l.in de National Heritage Museum te Lexington, Massachusetts.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar wellicht zijn er toch nog luisteraars ook bij RTV Krimpenerwaard en lezers van dit bericht, die niet bekend zijn met de bluegrass en akoestische countrymuziek en dan is dit nieuwe album “In the Ground” een uitstekende gelegenheid om eens kennis te maken met The Gibson Brothers fraaie blue bluegrass en dat geldt natuurlijk ook voor de talloze fans, die heel verheugd zullen zijn met hun nieuwe album.

 Met “I Found A Church Today,” keren de broers terug naar hun kerkelijk leven met hun samenzang, dat doet denken aan een “kappersquartet” , terwijl de song “Look Who’s Crying Now” sterk is beïnvloed door de Stanley Brothers .

Eric en Leigh Gibson met Mike Barber al sinds het begin van de groep en dus al 23 jaar hier op de bas, Clayton Campbell, die al meer dan 10 jaar zorgt voor uitstekend vioolwerk en Jesse Brock een relatieve nieuwkomer van de groep al eens door de IBMA uitgeroepen tot “mandoline speler van het jaar” zorgen weer voor een schitterend bluegrass album. “Een “Musthave CD” dus vanaf 17 februari op de markt.

Nog even naar een optreden van The Gibson Brothers hier met de song “She’s Long, She’s Tall , She”s Six Feet From The Ground” tijdens het Vine Grove Bluegrass Festival in Vine Grove Ky eind september vorig jaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Mount Sterling Kentucky voor Billie Renee Johnson hier met de songs “Here Today, Gone Tomorrow”, “A Wound Time Can’t Erase” en “Could You Love Me One More Time”.

Billie Renee & Cumberland Gap met songs, die staan op het album “Forever and Always” uitgebracht door Truegrass Entertainment en dat op 17 februari a.s. officieel zal worden gepresenteerd.

Billie Renee is geboren en opgegroeid in het kleine stadje “Mount Sterling in Oost Kentucky.

Zij en haar twee oudere zusters traden in hun jeugd met hun gospelgroep veel op in kerken in de omgeving en dat hadden ze niet van vreemden, want hun ouders waren ook musici en zangers en op die manier ontwikkel je natuurlijk wel een voorkeur voor muziekmaken met de nadruk op traditionele countrymuziek en bluegrass.

Na het behalen van een graad in de Criminologie in 1996 begon zij toch met haar eigen muziek groep “Billy Renee and the Cumberland Cap” en werd in 2006 door de SPBGMA ( Society of the Preservation of Bluegrass Music of America) uitgeroepen tot beste groep.

In de afgelopen jaren hebben zij opgetreden met tal van bekende musici met Billie Renee op de bas met lead-zang. Haar echtgenoot Bill Johnson, Johnny Browning, Ethan Vivian en Chaston Carroll maken ook deel uit van de groep.

Deze week nemen ze deel aan de 43ste SPBGMA Showcase op 3 en 4 februari a.s. in de Sheraton Music City Hotel te Nashville, waar zij zaterdagavond zullen optreden.

Tijd om eens kennis te maken met Billie Renee & Cumberland Gap hier met de song “Listening to the Rain”, die eveneens staat op hun nieuwe album “Forever and Always” tijdens een optreden op het Lanny Franklin Bluegrass Festival te West Liberty Ky.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Jeremy Plato & The Departed hier met de songs “My Last Night in Town”, de bekende “Walk on By” ooit van Leroy van Dyke uit 1961 en Things Have Gone to Pieces”.

Deze songs  staat op hun album “In Retrospect”en dat eind vorig jaar werd uitgebracht door “Underground Sound”.

De titel van het album “In Retrospect” verklaart gelijk al een beetje de muziek van dit album n.l. countrysongs uit het verleden in een nieuw jasje gestoken.

Tijd om eens kennis te maken met Jeremy Plato & The Departed hier tijdens een optreden met de Johnny Paycheck song “It Won’t Be Long and I’ll be Hatin’ You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal gesproken treden “The Departed” altijd op met Cody Canada als frontman, maar bij dit album treedt bassist Jeremy Plato op als lead-zanger voor een album met pure countrycovers uit de jaren ‘60, waarvan een aantal natuurlijk zeer bekend  zoals de Buck Owens klassiekiers “Act Naturally,” en “A-11” ook trouwens bekend van Johnny Paycheck., maar toch ook een aantal minder bekende countrysongs

The Departed bestaat uit Cody Canada op lead guitar, Ross Smith on keyboards en guitars, Eric Hansen op drums, and Jeremy Plato nog steeds op bas met zoals reeds vermeld de lead-zang.

De groep werd bijgestaand door Cody Angel van Jason Boland & The Stragglers op pedalsteel en Cody Braun van de groep “Reckless Kelly” op viool en zang evenals trouwens Jamie Lin Wilson.

Ook nog even naar een optreden van de groep met de Buck Owens song “A-11”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma nou ja daarvoor gaan we naar Broederstroom inb de buurt van Pretoria Zuid-Afrika voor “Die Campbells” met de song “Stoutgat”.

De song “Stoutgat” of wel “Ondeugd”, een lied in één van de Zuid-Afrikaanse talen en in dit geval ook wel genoemd “Boerentaal” en die staat op hun album “Fanta & Cola” een album met een mix van country en pop”.

De twee broers zijn zeer populair in Zuid-Afrika en dit album is van 2014, maar sedertdien hebben zij ook nog de albums “Homegronw Country” en “Bloed is Dikker as Water” uitgebracht.

Speciaal voor de “line-dansers” ook nog even kennismaken met “Die Campbells” met hun song “Stoutgat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de Betuwe voor “Van Veuren af Oan” door zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n  album “Golden Liesjes” geheel in de Betuws dialect.

Het is inmiddels z’n zevende album in z’n streektaal en z’n 30 ste album in totaal. De titelsong van het album verwijst naar de appelsoort Golden Delicious, in de (Betuwse) volksmond ‘Golden Liesjes’.

 Het album staat weer bol van weemoed in liedjes zoals deze ‘Van veuren af oan’ en ‘Kus de joare weg’ maar ook van nostalgie in ‘A.A. van de Laak’ (over de plaatselijke dorpskapper) en het titelnummer “Golden Liesjes.

Natuurlijk ontbreekt ook de humor niet: Dick vergelijkt de feestjes van vroeger met die van nu in het hilarische “Lêverwors” en bezingt zijn vergeetachtigheid in “Dinges & Hoehietie”.

Hier nog even naar een optreden van Dick van Altena met de song “Van Veuren af Oan” in Dorpshuis te Angeren i.v.m. presentatie zijn album “Golden Liesjes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Austin Texas voor T Jarrod Bonta hier met de song “Mr. Jukebox”, de titelsong van z’n album zeer recent in eigen beheer uitgebracht samen met The Music Room.

Terug naar de tijd van de fraaie traditionele countrymuziek en Honky Tonk met 10 songs.

Het album is het vervolg op het album “White Lines”, dat in 2011 werd uitgebracht door pianist en zanger T Jarrod Bonta uit Austin Texas.

Voor u als lezer nog even een optreden van T Jarrod Bonta met de song “Two Familiar Strangers”in de studio van KOOP Radio in Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Dan “Back in Your Arms” door Zona Jones hier met een song, die staat op z’n album “Harleys and Horses uitgebracht door ZMAN.

Zona Jones komt uit Corpus Christi TX en heeft inmiddels twee albums uitgebracht en een staat onder contract bij de platenmaatschappij van Tim McGraw.

Voor z’n fraaie traditionele countrysong “Back in Your Arms’ van Zona Jones kunt u nog gebruik maken van deze slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar onze uitsmijter Aaron Watson ook al uit de Lonestar State en hij komt van oorsprong uit Amarillo, maar woont tegen woordig in Abilene ten westen van Dallas.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” met de single “Outta Style”, die waarschijnlijk binnenkort wel op een nieuw album zal staan vermeld. De single is uitgebracht door Big Label Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijter Aaron Watson hier met z’n single “Outta Style”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 31 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Asamenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

 1. The Gibson Brothers *** Highway   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 2. The Gibson Brothers *** Look Who’s Crying   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 3. The Gibson Brothers *** I Found a Church Today   ***   In the Ground   ***   Rounder Records
 1. Billie Renee Johnson *** Here Today, Gone Tomorrow   ***   Forever and Always   ***   Truegrass Entertainment
 2. Billie Renee Johnson *** A Wound Time Can’t Erase   ***   Forever and Always   ***   Truegrass Entertainment
 3. Billie Renee Johnson *** Could You Love Me One More Time   ***   Forever and Always   ***   Truegrass Entertainment
 1. Jeremy Plato & The Departed *** My Last Night in Town   ***   In Retrospect   ***   Underground Sound
 2. Jeremy Plato & The Departed *** Walk on By   ***   In Retrospect   ***   Underground Sound
 3. Jeremy Plato & The Departed *** Things Have Gone to Pieces   ***   In Retrospect   ***   Underground Sound
 1. Die Campells *** Stoutgat   ***   Fanta & Cola   ***   Coleske & Campbell Records
 2. Dick van Altena *** Van Veuren af Oan   ***   Gouden Liesjes   ***   Inlok 116 /Continental Record Service
 1. T Jarrod Bonta *** Mr. Jukebox   ***   Mr. Jukebox   ***   The Music Room
 2. Zona Jones *** Back in Your Arms   ***   Harleys and Horses   ***   ZMAN
 3. Aaron Watson *** Outta Style    ***   Single   ***   Big Label Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *