Highway Rider

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op het optreden van Carter Sampson, “The Queen of Oklahoma” op woensdagavond, 8 februari a.s. in Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, deze keer verzorgd door “ Larry Cordle & Lonesome Standard Time” met songs van het album “All Star Duets” bijgestaan door tal van countrysterren zoals Kathy Mattea, Alison Krauss en Terri Clark.

Vanuit Alabama ook nog tijd voor “back to basic” countrymuziek door Shane Owens met een tweetal songs van z’n nieuwe album “Where I’m Comin’ From”

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de super-rootsgroep “Hidden Agenda de Luxe” en met hen gaan we ook naar Oklahoma voor de song “Tulsa Shining” vervolgens ook nog het duo “Tip Jar” met de titelsong van hun album “Back Porch”.

Dan gaan we naar SE Qeensland Australie voor de Tony Q Band met hun melding “Where the Good Times Flow” om dan terug te gaan naar Nashville voor de uitsmijters van dit programma, John Prine en  Mac Wiseman met hun versie van de “Honky-Tonker” “I Forgot to Remember to Forget You”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Lonesome Standard Time” ,“Two Highways” en “Cure for the Common Heartache” door Larry Cordle & Lonesome Standard Time.

Deze songs staan op het album “All Star Duets”, dat in november 2014 officieel werd gepresenteerd door Mightcord Records en waarbij Larry Cordle en z’n groep hier vokaal werden bijgestaan door respectievelijk Kathy Mattea, Alison Krauss en Terri Clark.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met Larry Cordle & Lonesome Standard Time hier met Dierks Bentley met de song “You Can’t Take It With You When You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De bekende liedjesschrijver/gitarist en zanger Larry Cordle, die vooral zeer bekend werd door z’n song “Murder on Music Row” hier op dit album samen met een aantal artiesten, die zijn songs in de afgelopen 10 jaar hadden opgenomen.

Een fraai project met dezelfde songs van Larry Cordle uit het verleden, maar nu muzikaal opgepoetst en tevens als een duet en in een bluegrass dan wel countrymuziekstijl, zoals reeds opgemerkt met de hulp van tal van bekende country -zangers en zangeressen van naam zoals ook Trish Yearwood, Travis Tritt, Garth Brooks en Kenny Chesney.

Larry Cordle uit Oost Kentucky begon z’n muziek carriere in 1985, toen hij op advies van Ricky Skagss zich als liedjesschrijver ging vestigen in Nashville.Larry had in die tijd reeds een hit op z’n naam staan als schrijver van de song “Highway 40 Blues”, die in 1983 een groot aantal weken op de nr. 1 countrymuziek overzichten stond.

Zijn songs stonden op albums, waarvan er meer dan 55 miljoen waren verkocht van artiesten als Ricky Skaggs, Alison Krauss, Rhonda Vincent, Garth Brooks, George Strait, Trisha Yearwood, Reba McEntire, Diamond Rio, Alan Jackson, Trace Adkins en veel meer en velen van hen deden dus mee met dit All Star Duets project!

We gaan nog even terug naar de officiele “CD-presentatie”van het album “All Star Duet” met een optreden van Larry Cordle & Lonesome Standard Time” hier samen met “Diamond Rio” en de song “Mama, Don’t Forget To Pray For Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu voor “back to basic” countrymuziek naar Alabama door Shane Owens hier met de John Anderson song “Chicken Truck” en “Where I’m Comin’ From”.

Deze songs staan op z’n album “Where I’m Comin’ From”,  dat eind december vorig jaar werd uitgebracht door Amerimonte Records.

Shane Owens tracht al jaren vaste grond onder z’n voeten te krijgen met z’n traditionele countrymuziek in Nashville, maar ondanks veel optredens in het zuid-oosten van de VS en z’n optredens in de voorprogramma’s  van tal van bekende countrysterren, die hem ook nog eens aanbevolen bij hun platenmaatschappijen, kwam het eigenlijk nooit verder dan het aanbod om singles uit te brengen.

Dat was nou niet echt wat Shane voor ogen stond. In 2005 was er dan toch een platenmaatschappij, die z’n album “Let’s get On” uitbracht en waarvan de song “Bottom of the Fifth” in Texas een hit werd. Jammer genoeg ging de platenmaatschappij kort daarna failliet en sedert die tijd had Owens geen succes met die firma’s want in 2009 kort nadat weer een album werd uitgebracht ging ook deze firma over de kop.

Na meer dan 10 jaar slechte ervaringen met dit soort firma’s zouden veel artiesten “de pijp aan Maarten” hebben gegeven, maar dat gold niet voor Shane Owens nu met z’n fraaie album “Where I’m Comin’ From” met mooie traditionele countrymuziek geholpen door tal van bekende countrymusici als Aubrie Haney op mandoline en viool, Paul Franklin van de Time Jumpers hier ook op steel gitaar en vokaal geholpen door o.a. Wes Hightower en John Anderson.

Het album werd “gemastered” door Hank Williams in Nashville terwijl Randy Travis en Steve Popovich optraden als producers.

Tijd om ook eens kennis te maken met Shane Owens hier met de song “Country Goes Never Out of Style”, die eveneens staat op z’n album “Where I’m Comin’ From”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu in dit programma al vast een voorproefje op het optreden van Carter Sampson morgenavond in Amicitie Lekkerkerk hier met de songs “Run Away”, Everything You Need” en “Highway Rider”

Deze songs staan op haar album “Wilder Side” in Amerika in eigen beheer uitgebracht, maar hier in Europa door Continental Song City uit Wageningen in januari van dit jaar uitgebracht.

Vorig jaar maakte Nederland voor het eerst kennis met een “live” concert van Carter Sampson, bijgenaamd “Queen of Oklahoma” toen zij in de zomer optrad in Leiden.

Dat was kennelijk wederzijdse goed bevallen, want in december toerde zij rond in Nederland met de roots-gelegenheids groep “Hidden Agenda de Luxe”, waarmee zij samen het Kerstalbum “Christmas from Amsterdam to Oklahoma” had uitgebracht.

We gaan hierbij ook nog even naar een optreden van Carter Sampson samen met “Hidden Agenda de Luxe” hier met de song “Take Me Home” tijdens “De Blue Room Sessions” in de Clubzaal van de Verkadefabriek in s’-Hertogenbosch.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even weer terug naar “Sooner State” en sedert half januari weer op toernee door Engeland om begin februari weer voor een aantal concerten weer in Nederland aanwezig te zijn.

Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs.

Haar laatste album ‘Wilder Side’ verscheen in 2016 en ontving uitstekende recensies en u heeft daarvan een drietal in dit programma kunnen beluisteren.

Dankzij songs als ‘Highway Rider’ waan je je in een grote Amerikaanse truck op een eindeloze snelweg. De muziek van Sampson neemt je mee langs al het goeds van Oklahoma dankzij fantastische teksten en fraai gitaarspel. Ergens tussen Dolly Parton en Lucinda Williams begeleid door een aantal zeer muzikale vrienden uit Oklahoma, waaronder producer en multi-instrumentalist Travis Linville.

Carter Sampson & Dan Martin woensdagavond, 8 februari voor een optreden hier dichtbij huis in Lekkerkerk en daarover in de agenda iets meer informatie!

Voor degene, die het optreden van Carter Sampson hebben gemist, toch nog de mogelijkheid om Carter Sampson te zien en te horen met de song “Medicine River” op donderdag, 9 februari j.l. tijdens een huiskamerconcert van Lawick Live” in de Meern.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als bijdrage aan het concert van Carter Sampson hier de Brabantse groep “Hidden Agenda de Luxe” met de song “Tulsa Shining”.

Deze song staat op hun album “Pan Alley Fever”.  uitgebracht door Continental Record Service. Hidden Agenda DeLuxe bestaat o.a. uit singer/songwriters BJ Baartmans en Eric Devries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden.

In december traden zij veelvuldig op nederlandse concertpodia met Carter Sampson mede ter promotie hun gezamelijke zeer fraaie Kerstalbum “Christmas from Amsterdam to Oklahoma”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Hidden Agenda de Luxe met de song “Tulsa Shining” op 2 januari j.l. tijdens een optreden in “Meneer Frits” te Eindhoven

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Back Porch” hier door het duo “Tip Jar” met de titel song van het album, dat in 2014 werd uitgebracht door “Shine a Light Records”.

“Tip Jar” is een muzikaal project van Bart de Win en Arianne Knegt uit Nuenen Nrd Brabant.

Nadat Arianne succesvol een aantal duetten had opgenomen voor de drie solo albums van Bart de Win besloten de twee samen verder te gaan.

Waarschijnlijk na hun reis naar Texas waar zij ook optraden o.a. met de Wilkinsons besloten zij om ipv als het “duo Bart de Win en Arianne Knegt” als naam “Tip Jar”  te kiezen.

Een “Tip Jar” is heel gebruikelijk in Amerika, waar artiesten optreden in allerlei gelegenheden  meestal uitsluitend voor de tips die zij krijgen van de bezoekers.

Het album “Back Porch” met 12 songs, waarbij het duo wordt geholpen door o.a. drummer Eric van der Lest, Harry Hendriks op banjo en ukelele en Joost van Es op de viool.

In 2015 verscheen hun 2e album “Let Go”, waarvan de muziek ook al meerdere malen in het programma “Countrymuysic Round-Up” was te horen.

Tijd voor een hernieuwde kennismaking met “Tip Jar”, Bart en Arianne”, hier met hun “Backporch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Australie voor The Tony Q Band uit SE Queensland met de song “Where the Good Times Flow”, die staat op hun nieuwste album “The Road to Nowhere” eind vorig jaar in eigen beheer uitgebracht .

Een album met 10 songs met een mix van country, bluegrass en rock, een alternatief geluid uit het “Verre Noordoosten” van Australie.

U kunt ook nog even kennismaken met een aantal fragmenten van songs van hun album “The Road to Nowhere” van The Tony Q Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters met “I Forgot to Remember to Forget You” gespeeld en gezongen door John Prine en Mac Wiseman hier met een song, die staat op het album “Standard Songs for Average People” of wel “Bekende songs voor Jan en Alleman”, dat in 2007 werd uitgebracht door “Oh Boy Records”’ , de platenmaatschappij van John Prine.

“Waar blijft de tijd”, want deze song werd ook al eens zeer succesvol vertolkt door o.a. Elvis Presley in 1955 en vervolgens ook nog eens door Johnny Cash in 1957.

Een schitterend album met 14 songs, waar ik binnenkort nog wel eens mee terug kom in een volgend programma “Countryusic Round”.

Jim Prine en Mac Wiseman hier beiden op guitar met zang geholpen door tal van bekende zoals Cowboy Jack Clement op dobro, helaas inmiddels overeleden, Mike Bub op de bas, Stuart Duncan op viool, Lloyd Green op pedal steel, Joey Miskulin op accordion en Tim O’Brien op banjo en gitaar en met al deze namen begrijpt u wel dat het een dijk van een album moet zijn!

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer van dit bericht noig luisteren naar het illustere duo John Prine en Mac Wiseman hier met de song “Blue Side of Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

 

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 7 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Larry Cordle & Lonesome Standard Time ft. Kathy Mattea *** Lonesome Standard Time   ***   All Star Duets   ***   MightyCord Records
 2. Larry Cordle & Lonesome Standard Time ft. Alison Krauss *** Two Highways   ***   All Star Duets   ***   MightyCord Records
 3. Larry Cordle & Lonesome Standard Time ft. Terri Clark *** Cure for the Common Heartache   ***   All Star Duets   ***   MightyCord Records
 1. Shane Owens *** Chicken Truck   ***   Where I’m Comin’ From   ***   Amerimonte Records
 2. Shane Owens *** Where I’m Comin’ From   ***   Where I’m Comin’ From   ***   Amerimonte Records
 1. Carter Sampson *** Run Away   ***   Wilder Side   ***   Continental Song City
 2. Carter Sampson *** Everything You Need   ***   Wilder Side   ***               Continental Song City
 3. Carter Sampson *** Highway Rider   ***   Wilder Side   ***   Continental Song City
 1. Hidden Agenda de Luxe *** Tulsa Shining   ***   Pan Alley Fever   ***   Continental Record Service
 2. Tip Jar *** Back Porch   ***   Back Porch   ***   Shine a Light Records
 1. The Tony Q Band *** Where the Good Times Flow   ***   The Road to Nowhere   ***   The Tony Q Band
 2. John Prine & Mac Wiseman *** I Forgot to Remember to Forget You   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *