Playing By Heart

In het programma “Countrymusic Round-Up” van dinsdagavond tussen 19.00-20.00 speciale aandacht voor de Canadese alternatieve countryrock groep “Blackie and the Rodeo Kings” en hun nieuwe album “Kings and Kings” bijgestaan door gerenommeerde countrymusici als Rodney Crowell, Buddy Miller en Vince Gill.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door “Chris Jones & The Nightdrivers” met songs van hun album “Made to Move”, dat op vrijdag, 10 februari a.s., officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

De vorige week waren we tijdens een eerbetoon aan Greg Trooper nog bij z’n optreden in “The Rock Room” in Austin TX. vanavond nog eens terug in de tijd naar juni 2000 bij z’n schitterend concert in de Pine Hill Farm House te Durham NC.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met Eric de Vries en de song “Moment to Cherish” van z’n album “Close to Home” en i.v.m. hun optreden zondagmiddag, 29 januari a.s. in Haastrecht nog eens de Goudse groep “Change of Key”.

Vervolgens terug naar Nashville voor “The Time Jumpers” met een song van hun album “Kid Sister”, John Cowan met zijn vertolking van “Devil Woman”en treedt “The Zac Brown Band” op als uitsmijter van dit programma met de song “Colder Weather”.

We begonnen dit programma trouwens met de songs “All the Ways I’m Gone” , “I’m a Wanderer” en “Silent Goodbey” door Chris Jones & the Nightdrivers.

Deze songs staan op hun album “Made to Move”, dat op 10 februari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

U merkt het natuurlijk al middels RTV Krimpenerwaard hoeft u als luisteraar en lezer van dit bericht helemaal niets te missen op het gebied van de  countrymuziek, het allernieuwste verschijnt hier altijd als eerste bij uw radiostation in de Krimpenerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een korte kennismaking promo van het album “Made to Move”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Nightdrivers” werd in 1995 opgericht door Chris Jones en heeft in al die jaren natuurlijk regelmatig een wisselende bezetting gekend, maar de groep bestaat op dit moment uit de befaamde bassist Jon Weisbeger, die ook als optreedt als gastheer bij “Siriux XM’s Bluegrass Junction, Mark Stoffel van oorsprong uit Munchen hier op de mandolin en de jongste telg van de groep is Gina Clowes op banjo.

Chris Jones & The Nightdrivers staan als groep bekend om het zingen en spelen van eigen songs en eveneens als een “songwriter’s bluegrass band”.

Chris en Jon Weisberger werden beiden al eens door de IBMA uitgeroepen tot “Songwriter of the Year” o.a. voor de titelsong van hun album “Fork on the Road”, terwijl Chris Jones ook reeds twee keer werd uitgeroepen tot “IBMA Broadcaster of the Year”

Het nieuwste lid Gina heeft ook al veel ervaring opgedaan in de omgeving van Winchester NC en gaat vast en zeker haar carrier middels deze groep ook verder uitbouwen.

Natuurlijk moet u echt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Chris Jones & The Nightdrivers hier met de song “Tonight I’m Gonna Ride” in studio 31 West in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Greg Trooper , de vorige week ook reeds in het programma “Countrymusic Round-Up” als een eerbetoon aan hem, maar eigenlijk vond ik het toch wat weinig en vanavond dus nogmaals Greg Trooper, maar dan nu tijdens een “live” optreden in juni 2000 in de bekende en gewaardeerde Pine Hill Farm House te Durham, North Carolina met de songs “Once and For All” en “We Won’t Dance”.

Een bijzonder optreden zo tussen de opnames en het uitbrengen van z’n andere album en het blijkt nu toch wel van bijzondere klasse te zijn van de grappige en ook droevige intieme zanger/schrijver/gitarist Greg Trooper te zijn.

Deze twee songs staan op het album “Between a House and a Hard Place” met als sub-titel “Live at the Pine Hill Farm House’.

Greg Trooper hier op gitaar en harmonica met daarbij de electrische gitaar en mandoline van Michael McAdam.

Dit album met 17 songs was de vorige week ook nog te beluisteren in het mooie programma “Gonzo’s Return” van Jan Donkers van KX Radio. Ga er eens voorzitten!

Tja de vorige week vertelde ik het ook al, dat  dat Greg Trooper op zondag, 15 januaridag was overleden, nadat hij in 2015 werd alvleesklier kanker werd geconsteerd en hij al een chemo-kuur onderging.

In dit programma dan ook een muzikaal eerbetoon aan deze bekende zanger/schrijver gitarist met een aantal songs van verschillende albums.

Hij heeft verscheidene optredens gehad in Nederland waaronder o.a. op 9 maart 2012 in theater Lantaren Venster en in oktober van dat jaar ook nog eens bij “Live in Lloyd” een TV en muziekprogramma van RTV Rijnmond. Greg Trooper werd al jaren bestempeld als één van de betere Amerikaanse singer-songwriters, maar ook als één van de meest onderschatte. Artiesten als Steve Earle, Tom Russell , Billy Bragg en Robert Earl Keen namen songs van hem op.

Greg had inmiddels tal studio cd’s uitgebracht en een aantal “live” albums, waaronder “Live at the Pine Hill Farm House” en in 2015 “Live at the Rock Room”, z’n laatste album.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Greg Trooper hier met de song “We Wan’t Dance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Blackie and the Kings hier samen met Rodney Crowell en de “Live by the Song” gevolgd door resp. de song “Playing by Heart”, waarbij de groep hulp krijgt van de befaamde guitarist/zanger/schrijver en producer Buddy Miller en ook nog “This Lonesome Feeling” door “Blackie & The Rodeo Kings” hier op gitaar en vokaal bijgestaan door Vince Gill.

Deze songs staan op hun album “Kings and Kings”, dat eind vorige maand werd uitgebracht door “File Under Music.

U kunt nog even kennismaken met de groep bijgestaan door “City and Colour” hier met de song “Beatiful Scars”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Blackie and The Rodeo Kings” zo’n naam doet wellicht uw wenkbrauwen fronsen, maar een dergelijke titel vraagt wel even om enige toelichting.

De groep werd in 1996 opgericht in Hamilton Ontario door Tom Wilson, Stephen Fearing en Colin Linden, guitarist en tevens producer voor de groep.

Colin startte met de naam van deze groep als een eerbetoon aan de canadese singer/songwriter Willie P Bennett, die in 1978 een album had uitbracht met als titel “Blackie & The Rodeo Kings”.

Willie P. Bennett, die in 2008 overleed op 56 jarige leeftijd, was ook in  Nederland geen onbekende met z’n concerten en z’n songs, mandoline en harmonica.

Terug naar “Blackie and The Rodeo Kings” zij hebben inmiddels zo’n 10 albums uitgebracht in de sfeer van folk-rock en alternatieve countryrock en dit album is eigenlijk een waardige opvolger van het album “Kings and Queens” en waarbij de groep werd bijgestaan door tal van vrouwelijk country coryfeen als Lucinda Williams, Rosanna Cash, Patti Scialfa, Pam Tillis en Emmylou Harris.

Terug naar dit album “Kings and Kings” dus een album met 12 songs met tal van bekende namen, zeer de moeite waard.

Nog even naar een optreden van “Blackie and the Rodeo Kings” hier met Serena Ryder met de song “Black Sheep”, die staat op hun album “Kings and Queens”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste weer eens de Goudse countrygroep “Change of Key” met de song “18 Wheels and a Dozen Roses”.

Deze song staat op het album “The Road Goes On Forever” in 2008 uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek door Nederlandse artiesten

In dit programma alvast dus een voorproefje op “Country Café Concordia” in Haastrecht met een optreden van “Change of Key” vanaf 15.00 met een gastoptreden van zanger/gitarist en accordeonist Ren Coenraads.

Nog even terug naar de zomer van 2014 met een optreden van Change of Key tijdens “Country on the Porch” van Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht hier met de song “18 Wheels and a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens singer/songwriter Eric DeVries hier met de song “Moment to Cherish” , die staat op z’n album “Close to Home” in juni  2014 uitgebracht door Continental Records Service.

Een album met 14 songs, waarvan er eentje geschreven door Gilbert O’Sullivan en de overige 13 door hemzelf en geproduceerd door BJ Baartmans.

Naast Eric Devries en Bart-Jan (BJ) Baartmans hoor je Janos Koolen op electrische gitaar, Sjoerd van Bommel op drums en Rob Geboers toetsen en als speciale gasten op “ One More Try” de amerikaanse songer/songwriters JD Foster op gitaar en Anna Coogan met een vokale bijdrage.

Eric kennen we natuurlijk ook nog van z’n deelename aan de superroostgroep “Hiden Agenda de Luxe en tijdens de maand december ook samen met de Amerikaanse singer/songwriter Carter Sampson uit Oklahoma City.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Eric DeVries met de song “Moment to Cherish” in “Meneer Frits” te Eindhoven met o.a. Sjoerd van Bommel op drums, BJ Baartmans op bas, & bouzouki, Janos Koolen op gitaren, mandolines, dobro’s en Kim de Beer op viool..

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Nashville voor de Time Jumpers hier met de song “Empty Rooms”.

Deze song staat op album “Kid Sister”, dat op 9 september vorig jaar werd gepresenteerd door Rounder Records en dat een eerbetoon is aan Dawn Sears, de vroegere lead-zangeres van The Time Jumpers en tevens achtergrond zangeres van de begeleidingsgroep van Vince Gill.

Zij overleed in december 2014 aan de gevolgen van longkanker op 53-jarige leeftijd.

Nog even terug naar betere tijden van The Time Jumpers met Dawn Sears met een spontaan gast- optreden van Patty Loveless met de song “Crazy Arms”.

Gewoon even doorschakelen/Just Uyse the Link!

Vervolgens “Devil Woman” een fraaie vertolking van de song, die heel bekend werd door Marty Robbins, maar vanavond in dit programma door zanger/gitarist John Cowan.

Deze song staat op z’n album “Sixty”en dan hoeft u natuurlijk niet te weten hoe laat het is.

John Cowan 60 jaar met de hulp van heel veel vrienden, zoals Sam Bush, Chris Hillman, Bernie Leadon, Alison Krauss en Rodney Crowell heeft zichzelf, maar ook de luisteraars een gedenkwaardig cadeau gegeven.

Tijd om weer eens kennis te maken met John Cowan hier tijdens een “live” optreden met de song “Devil Woman” in de “Barking Legs Theater” te Chattanooga TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter de Zac Brown Band hier met de song “Colder Weather”, die staat op z’n album “You Get What You Give” uitgebracht door Southern Ground/Atlantic.

En dat betekent natuurlijk ook de laatste video-clip in dit bericht, maar wel een hele fraaie van onze uitsmijter met de song “Colder Weather”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

 

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 24 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Chris Jones & The Nightdrivers *** All the Ways I’m Gone ***   Made to Move  ***   Mountain Home Music
 2. Chris Jones & The Nightdrivers *** I’m a Wanderer ***   Made to Move  ***  Mountain Home Music
 3. Chris Jones & The Nightdrivers *** Silent Goodbye ***   Made to Move  ***   Mountain Home Music
 1. Greg Trooper *** Once and for All   ***   Between a House and a Hard Place   ***   McConigel’s Mucky Duck Records
 2. Greg Trooper *** We Won’t Dance   ***   Between a House and a Hard Place   ***   McConigel’s Mucky Duck Records
 1. Blackie & The Rodeo Kings ft. Rodney Crowell *** Live by the Song   ***   Kings & Kings   ***   File Under Music
 2. Blackie & The Rodeo Kings ft. Buddy Miller *** Playing by Heart   ***   Kings & Kings   ***   File Under Music
 3. Blackie & The Rodeo Kings ft. *** This Lonesome Feeling   ***   Kings & Kings   ***            File Under Music
 1. Eric de Vries *** Moment to Cherish   ***   Close to Home   ***               Continental Europe
 2. Change of Key *** 18 Wheels and a Dozen Roses   ***   The Road Goes on Forever   ***   Change of Key/DCMA
 1. The Time Jumpers *** Empty Rooms   ***   Kid Sister   ***   Rounder Records
 2. John Cowan *** Devil Woman   ***   Sixty   ***  Compass Records
 3. Zac Brown Band *** Colder Weather   ***   You Get What You Give   ***   Southern Ground/Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *