The Ballad of Dale & Ray

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het album “Dale & Ray” van Dale Watson en Ray Benson met fraaie Honky Tonk en Western Swing en ondanks hun grijze haren toch het “jongste” country-duo uit Snook, Texas.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door “Darin & Brooke Aldridge” met songs van hun album “Faster & Farther”, dat op 10 februari a.s., officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music Company.

Vervolgens ook aandacht voor het album “I Sang the Song” van Mac Wiseman bijgestaan door tal van countrysterren als Ronnie Bowman, John Prine en Alison Krauss.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor terug in de tijd voor de West Virginian Railroad en ook nog het duo Fox Gino en Heidi Gabrielle, die vanavond eveneens in de studio zijn bij “het TV-programma “De Waard aan Tafel”.

Vervolgens terug naar Nashville voor Dierks Bentley met de titelsong van z’n album “Black”, William Michael Morgan op “Vinyl” en treedt Garth Brooks tenslotte op als uitsmijter van dit programma met de song “Whiskey to Wine”, die staat op z’n nieuwe album “Gunslinger.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Cumberland Plateau”, “Lila”, en “Highway of Heartache” of wel “De snelweg van liefdsesverdriet” door het jonge echtpaar Darin & Brooke Aldridge.

Deze songs staan op hun album “Faster & Farther” of wel “Sneller en verder”, een album, dat op 10 februari a.s. zal worden uitgebracht door Mountain HomeMusic Company.

Het is al weer hun zesde album, dat door deze platenmaatschappij wordt uitgebracht, een album met tal van zeer fraaie songs met o.a. “This River” geschreven door John Cowan en Darrell Scott, zanger/schrijver en gitarist, waaraan we de vorige week veel andacht hebben gegeven met z’n album “Couchville Sessions”.

Ook Vince Gill verleent nog vokale bijstand op dit album.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een korte introductie van het album “Faster & Farther” door Darin & Brooke Aldrige.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hun vorige album “Snapshots”, dat in 2015 werd uitgebracht, is trouwens nog steeds heel populair bij de bluegrass liefhebbers.

Darin Aldridge heeft jarenlang deel uitgemaakt als mandolinespeler, guitarist en zanger van de Country Gentlemen. Met deze groep speelde hij ook nog in het Witte Huis en Darin werd door de SPBGMA of te wel “Society for the Preservation of Blue Grass Music in America” vier keer genomineerd als “Mandolinespeler van het Jaar”.

Na de periode van de Country Gentlemen trad Darin vervolgens regelmatig op als gastspeler bij diverse andere bluegrassgroepen, zoals “Blue Highway”, maar inmiddels ook met een eigen groep met natuurlijk z’n vrouw Brooke met lead-zang, Tyler Collins op banjo, Becky Buller op viool, Collin Willis op dobro, Dwayne Anderson op de akoestische bas en Darin Aldridge natuurlijk op de mandoline.

Darin & Brooke Aldrige hier bij “Countrymusic Round-Up met hun nieuwe album “Faster & Farther” een zeer mooie aanwinst voor de bluegrassmuziek.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Darin en Brooke met hun befaamde groep tijdens hier met de song “Kingdome Come” tijdens een optreden in “Music City Roots Live” vanuit  The Factory op 30 november j.l.

“Kingdom Come” staat trouwens ook hun fraaie album “Faster and Farther”.

Gewoon even door schakelen/Just Use the Link!

Dan nu toch wel weer iets bijzonders bij “Countrymusic Round-Up “de inmiddels 91-jarige Mac Wiseman hier samen met Ronnie Bowman en Junior Sisk, twee grote namen in de bluegrass wereld met de song “Crimera Church of Brethren” vertaald “De Crimera Kerk van Broeders”. Mac Wiseman werd in 1925 geboren in Crimora in de staat Virgina en inmddels dus ruim 91 jaar, optimistisch van aard en doet nog steeds z’n best om zo prettige mogelijk te leven.

Alvast even kennismaken met de single “Going Back to Bristol”, die reeds op 8 november vorig jaar werd uitgebracht als voorproefje op het verschijnen van het fraaie album van Mac Wiseman “I Sang the Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog  “‘T Is Sweet to Be Remembered” door Mac Wiseman hier samen met Alison Krauss.

Mac Wiseman met als bijnaam “The Voice of a Heart” inmiddels 91 jaar hier met hulp van tal van bekende countrysterren, die ook vrienden van deze innemende countryzanger/gitarist zijn.

In dit programma heb ik  niet alleen gekozen voor Alison Krauss, die binnenkort in de radiowereld verschijnt met haar nieuwe album “Windy City” met klassieke countrysongs, dat op 17 februari a.s. zal worden gepresenteerd door capitol Records, maar ook voor een duet met z’n oude vriend zanger/gitarist John Prine.

Op dit album zingen zij samen de titelsong “I Sang the Song”en dat mag je eigenlijk wel zo’n beetje vertalen als “Ik heb alle liedjes inmiddels wel gezongen”.

Alle vermelde songs staan trouwens op het album “I Sang the Song” met als  sub-titel “Life of The Voice of a Heart”, dat op 20 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Met John Prine maakte Mac Wiseman in 2007 nog het zeer fraaie album “Standard Songs for Average People” destijds uitgebracht door zijn platenmaatschappij Oh Boy Records met bezondere titels als “The Blue Side of Lonesome” o.a. nog Cowboy Jack Clement op z’n dobro in Hawaiian stijl en de Kris Kristofferson song “Just the Other Side of Nowhere”.

Dat album moet ik binnenkort toch weer eens tevoorschijn halen in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Maar u kunt nu alvast even luisteren naar een schitterende vertolking van de song “I Forgot to Remember to Forget” met Mac Wiseman en John Prine.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan van Virgina naar Texas voor het gelegenheidsduo de “Honky Tonker” Dale Watson en “Western Swinger” Ray Benson hier met de songs “A Hangover Ago”, “The Ballad of Dale and Ray” en “Feelin’ Haggard”.

Deze songs staan op hun album met als titel “Dale & Ray”, dat op vrijdag, 13 januari officieel werd gepresenteerd door Mailboat Records. Nou bijgelovig zijn beide heren dus niet op vrijdag de 13e.

Een album, waarin beide heren een aantal herinneringen ophalen aan woeste tijden in pubs, wegrestaurants en danshallen.

Hartstikke leuke en dus moet echt even kijken en luisteren naar Dale en Ray hier met hun introductie en song “The Ballade of Dale and Ray”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Dale Watson” een ware Honky Tonk legende, is in Nederland toch wel een heel bekende coutrygitarist en zanger, die in oktober vorig jaar nog in Nederland was voor een drietal optredens o.a. in Utrecht en Haarlem.

Zeer recent natuurlijk ook nog te beluisteren in dit programma met z’n “live” album Dale Watson & His His Lonestars “Live at the Big T Roadhouse.

Ray Benson de frontman van de Western Swing groep “Asleep at the Wheel” staat ook garant voor levendige countrymuziek met veel “Western swing” accenten en heeft ook tal van albums uitgebracht, waarvan natuurlijk ook in dit programma regelmatig iets van is te horen.

Zoals nog in de maand december tijdens het Kerstprogramma met een song van z’n album “Lonestar Christmas Night”.

Maar Ray Benson komt ook regelmatig tevoorschijn met een eerbetoon aan The King of Western Swing “Bob Wills & His Texas Playboys”.

Lone Star State is niet alleen de bijnaam van Texas, maar ook het merk van een “lekker biertje”, waarvan Dale Watson ook regelmatig gebruik maakt tijdens zijn optredens.

U kunt ook nog even de befaamde “Gruene Hall” bezoek tijdens een optreden van Dale Watson en Ray Benson hier met de befaamde song “I Ly When I Drink” (and I Drink a Lot).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de countryband “West Virginian Railroad” uit Den Bosch hier met de song “Alone Along the Highway”.

Deze song staat op hun album “Dance the Last Dance” in 1993 uitgebracht via Sweet Lake Records een platenmaatschappij uit Zoetermeer en dat destijds werd uitgebracht in samenwerking met “Hitsound Records” aan de Walenburgerweg te Rotterdam.

West Virginian Railroad al sedert 1975 actief op countrymuziek gebied en zij traden treden zondagmiddag, 15 januari nog op in Nieuwkuijk in de buurt van Heusden.

Tijd om weer eens kennis te maken met de West Virginian Railroad Band hier met de song “The Day El Paso Died” ter gelegenheid van hun 40-jarig jubileum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “House of Gold” door Heidi Gabrielle en Fox Gino hier met een song, die staat op hun album “Life Is a Beautiful Song” in eigen beheer uitgebracht in de studio van Fox Gino. Een album met twaalf songs, waarbij een aantal zelf geschreven en een aantal opnieuw gearrangeerd en waarbij het duo zelf de vokale partijen voor hun rekening hebben genomen met Gino op gitaar en verder medewerking van Stefan Thaens en Yoery DeWachter op blaasinstrumenten en bluesharp en tenslotte Joeri van Nimmen op drums.

Heidi Gabrielle uit Krimpen aan de Lek leerde Fox Gino in 2012 kennen toen in zijn studio haar nederlandstalige album “Discovered” werd opgenomen. Gino, multi-instrumentalist, hier op gitaar en met zang en natuurlijk ook Heidi met alle zangpartijen. Gino is al op zeer jonge leeftijd muzikaal geëngageerd als zanger/schrijver/gitarist, deeluitmakend van de rockgroep The Dotcommers, producer en tevens eigenaar en operator van The Fox Opname Studios in Ichtegem Zeeuws Vlaanderen.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Heidi Gabrielle en Fox Gino hier met de song “House of Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Dierks Bentley met hedendaagse countrymuziek met de song “Black”, z’n 8ste studio album dat vorig jaar november werd uitgebracht door Capitol Nashville.

“Black” is niet alleen de naam van z’n vrouw “Cassidy Black, maar gaat ook over relaties met soms zonnige kanten, maar ook wel eens met duistere schaduwkanten. Het

Op dit album ook veel ruimte voor zangeressen zoals vocalists Maren Morris, Elle King, Natalie Hemby, Hillary Lindsey en Jessi Alexander.

Voor de lezers van dit bericht ook nog even de mogelijkheid om de fraaie video-clip van Dierks Bentley met de song “Black” te bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Missing” door William Michael Morgan hier met een song, die staat op z’n debuutalbum “Vinyl”, dat op 30 September j.l. werd gepresenteerd door Warner Bros.

Van Morgan werd de song “I Met a Girl”, die staat op dit album al in augustus 2015 met behoorlijk succes als single uitgebracht en dat heeft natuurlijk geleid tot het produceren en uitbrengen dit album.

Tot slot van dit bericht nog een romantische video-clip van William Michael Morgan hier met de song “I Met a Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Garth Brooks hier met de song “Wiskey to Wine”, die staat op z’n album “Gunslinger” dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Pearl Records.

Op “Gunslinger”, z’n elfde studio-album,  staan 10 songs in een sfeer van de countrymuziek uit de Arena van de jaren ‘90 en verder terug naar de jaren ’70. Garth Brooks eindelijk weer terug met fraaie “Old School” countrymuziek.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar een optreden van Garth Brooks en z’n echtgenote Trisha Yearwood hier met de song “Whiskey and Wine” tijdens het TV-programma “Good Morning America”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 10 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***  titel muziek  ***   titel album   ***  Label

 1. Darin & Brooke Aldridge *** Cumberland Plateau   ***   Faster and Farther   ***   Mountain Home Music Company
 2. Darin & Brooke Aldridge *** Lila   ***   Faster and Farther   ***   Mountain Home Music Company
 3. Darin & Brooke Aldridge *** Highway of Heartache   ***   Faster and Farther   ***   Mountain Home Music Company
 1. Mac Wiseman & Ronnie Bowman and Junior Sisk *** Crimera Church of Bretheren   *** I Sang the Song   ***                Mountain Fever Records
 2. Mac Wiseman & John Prine *** I Sang the Song   *** I Sang the Song   ***   Mountain Fever Records
 3. Mac Wiseman & Alison Krauss *** ‘Tis Sweet to Be Remembered   *** I Sang the Song   ***   Mountain Fever Records
 1. Dale Watson and Ray Benson *** A Hangover Ago   ***   Dale & Ray   ***   Mailboat Records
 2. Dale Watson and Ray Benson *** The Ballad of Dale and Ray   ***   Dale & Ray   ***   Mailboat Records
 3. Dale Watson and Ray Benson *** Feelin’ Haggard   ***   Dale & Ray   ***                Mailboat Records
 1. West Virginian Railroad *** Alone Along the Highway   ***   Dance the Last Dance   ***   Sweet Lake Records
 2. Fox Gino & Heidi Gabrielle *** House of Gold   ***   Life Is a Beautiful Song   ***   Fox Studio
 1. Dierks Bentley *** Black   ***   Black   ***   Capitol Nashville
 2. William Michael Morgan *** Missing   ***   Vinyl   ***   Warner Music Nashville
 3. Garth Brooks *** Whiskey to Wine   ***   Gunslinger   ***   Pearl Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *