A Hard Life Makes a Good Song

A Hard Life Makes a Good Song

Natuurlijk alle luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up en lezers van deze “blog” een voorspoedig en gezond Nieuwjaar gewenst met heel veel fraaie en bijzondere country-muziek.

Happy New Year 2017

In het eerste programma van dit jaar gaan we weer eens naar Texas en nu voor “Mr. Country” , Billy Keeble met z’n Texas Pride Band, voor een drietal songs van z’n album “Just for You”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door “The Infamous Stringdusters” met songs van hun album “Laws of Gravity”, dat in de nabije toekomst, op 13 januari a.s., officieel zal worden gepresenteerd door Compass Records.

Vervolgens gaan we ook nog eens terug naar het verre verleden tijdens de jaren ’40 –‘50 voor een aantal songs van Arthur Q Smith vertolkt door Roy Acuff, Kitty Wells en The Carlisle Brothers, die schitterend “geremasterd” staan op het album “The Trouble with the Truth” op 18 november j.l. uitgebracht door Bear Family Records.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de ReWard countryband uit Tilburg en Doede Bleeker uit Stavoren.

Vervolgens uit Zweden Linda & 4 Bucks met een song van hun album “From Here to Mexico en treedt singer/songwriter Darrell Scott uit Nashville TN op als uitsmijter van dit programma met de song “Down to the River”.

The Infamous Stringdusters - Back Home track 11

We begonnen het programma met de songs “A Hard Life Makes a Good Song”, “Maxwell” en “Back Home” door The Infamous Stringdusters.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Laws of Gravity”, dat op vrijdag, 13 januari a.s. officieel zal worden uitgebracht door Compass Records.

 “Laws of Gravity” vertaald “De wetten van de zwaartekracht” verpakt in een schitterende hoes. Ik kan u dat als luisteraar natuurlijk niet laten zien hoe bijzonder deze hoes is, maar kijk hiervoor gewoon even in de FB-pagina van RTV Krimpenerwaard.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog eens kennis nemen van het maken van de hoes voor dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De lezers van dit bericht hebben inmiddels de foto kunnen bewonderen met “A Hard Life Makes a Good Song” als begleidende titel.

Met dit album toont de groep “The Infamous Stringdusters” vrijvertaald “De beruchte snarenpoetsers” weer aan, dat zij één  van de meest succesvolle bleugrassgroepen is met onvergelijkbare “live” shows met tal van verrassende improvisaties en nu zijn gekomen met de fraaie opvolger van hun album “Ladies & Gentlemen” met medewerking van o.a. Mary Chapin Carpenter, Lee Ann Womack, Claire Lynch en sara Watkins en dat in 2016 eveneens werd uitgebracht door Compass Records.

The Infamous Stringdusters - line-up

Gedurende de laatste 10 jaar wonnen zij drie IBMA Bluegrass Awards en werden zij in 2011 genomineerd voor de Grammy Award voor de “Best Country Instrumental” en oogsten daarmee een brede waardering.

De groep bestaat uit Andy Hall  op dobro, Andy Falco op guitar, Chris Pandolfi op de banjo, Jeremy Garrett op viool en Travis Book op de staande bas, terwijl ze allemaal ook zijn betrokken bij het schrijven van de songs en natuurlijk zoals bijna altijd ook nog eens allemaal zingen.

“Laws of Gravity” een fraai album met hedendaagse bluegrassmuziek van “The Infamous Stringdusters”, dat op 13 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd. Zeer aanbevelenswaardig!

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van de bericht door The Infamous Stringdusters hier met hun promotie-clip van hun nieuwe album “Laws of Gravity”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Arthur Q. Smith - The Trouble with the Truth

Zijn deze songs uit de nabije toekomst en dan gaan we nu toch wel heel ver terug in de tijd, ruim 70 jaar voor Roy Acuff hier met de song “My Tears Don’t Show” gevolgd door Kitty Wells met de song “You Can’t Conceal a Broken Heart” en The Carlisle Brothers met de song ” Rainbow at Midnight”.

Deze songs staan op het album “The Trouble with the Truth” of wel “Het probleem met de waarheid” van Arthur Q. Smith, dat op 18 november j.l. is uitgebracht door de bekende Duitse muziekuitgever “Bear Family Records”.

Roy Acuff - The King of Country Music

Al vast om even de sfeer van de eind jaren te proevenhier voor u Roy Acuff & His Smoky Mountain Boys met zijn versie van de bekende “Tennessee Waltz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album als een eerbetoon aan Arthur Q. Smith bestaande uit twee CD’s met allemaal songs van Arthur Q. Smith, een van de grootste liedjesschrijver uit de geschiedenis van de country/folkmuziek, maar tegelijkertijd ook een van de onbekendste.

Zoals wel vaker bij Bear Family is er heel veel werk besteed aan de tot standkoming van dit album, achtergrond informatie over de zanger/schrijver gitarist James Arthur Pritchett, die onder de pseudoniem Arthur Q. Smith schreef en optrad. Wayne Bledsoe and Bradley Reeves schreven een schitterend bij het album behorend boekwerk met veel verhalen, teksten van songs en daarbij behorende foto’s.

Kitty Wells - You Can't Conceal a Broken Heart

Nog even terug in de tijd voor Kitty Wells hier met de song “You Can’t Conceal a Broken Heart”, die staat op de naam van haar man Johnny Wright, maar is geschreven door Arthur Q. Smith.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma van 27 december j.l. bij het eerbetoon aan Hank Williams vertelde ik iets over de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”, waarvan iedereen dacht dat Hank Williams dit lied zelf had geschreven.

En toen vertelde ik ook als iets  over Arthur Q. Smith, de oorspronkelijke schrijver van deze tophit uit het verre verleden. Arthur had een zeer groot drankprobleem evenals Hank Williams trouwens. Normaal gesproken werden ook in dit tijd songs officieel geregistreerd in eigendom, zodat de rechten aan hem zouden behoren, maar Arthur verkocht zijn songs aan “Jan en Alleman”, artiesten en heel vaak aan een café-eigenaar voor drank, maar hij hield wel bij wanneer hij de songs had geschreven en aan wie de songs werden verkocht.

Hij verkocht ze ook wel eens twee keer,danwel voor de helft zodat dat andere 50% weer voor hem waren. Een broeinest van regelmatige roblemen, maar de teksten van de songs waren in dit tijd van grote klassse.

Ook de Armstrong Twins (Lloyd en Floyd Armstrong uit DeWitt Arkansas) maakten reeds gebruik van de schrijverskwaliteiten van Arthur Q. Smith en zijn hier te beluisteren met hun versie van de song “Next Sunday Darling Is My Birthday”. We gaan 70 jaar terug voor de “Armstrong Twins”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het album bestaande uit songs met vertolkingen door bekende countryzangers en zangeressen, zoals hier Roy Acuff en vervolgens ook nog de zeer bekende Kitty Wells met de song “You Can’t Conceal a Broken Heart” en de eveneens bekende Carlisle Brothers met de song “Rainbow at Midnight” en tal van anderen zoals Don Gibson, Red Allen, The Osborne Brothers enz. verpakt met een waardevolle boekwerkje en een waarlijk bijzondere front hoes.

The Carlisle brothers - Rainbow at Midnight

U kunt in dit bericht nog even luisteren naar The Carlisle Brothers hier met de song “Rainbow at Midnight, die staat op de naam van B. en J.Miller, maar echt afkomstig is van Arthur Q. Smith.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Keeble - I've Done All I Can

Dan nu naar Texas voor zanger/schrijver/gitarist Billy Keeble hier met de songs “Between a Rock and a Hard Place”, I’ve Done All I Can” en “Sharla Manes Ghost”.

Deze songs staan op z’n album “Just for You”, dat in 2014 werd uitgebracht door “Pretty World Records.

Bij de samenstelling van het country Kerstprogramma op 20 december j.l. kwam ik in m’n countrymuziek voorraadschuur ook zijn fraaie kerstalbum tegen en dat was voor mij een reden om ook weer eens iets van z’n andere albums te laten horen.

Heel toepasselijk dus het album “Alleen voor Jou” gekozen, een album met 10 songs. Billy Keeble treedt met z’n groep Texas Pride Band vooral veel op in de omgeving van Dallas en Fort Worth Texas.

Woensdag, 4 januari j.l. trad  hij nog op in THEO’S GRILL & BAR in Grande Prairie, Texas en dat ligt tussen Dallas en Fort Worth in.

In 2014 werd hij nog door de Texas Country Music Association tot “Countryzanger van het Jaar” en is eveneens toegetreden tot de Texas Country Music Hall of Fame”.

Voor de liefhebbers van fraaie traditionele countrymuziek in Honky Tonk sfeer is Billy Keeble dus een goede naam om te onthouden en een keuze uit tal van albums is gemakkelijk te realiseren via CDBaby met o.a. z’n laatste album in 2015 “Down in Texas”, waarmee ik in de nabije toekomst best nog wel eens terug zal komen.

Nog even voor een optreden van Billy Keeble met z’n Texas Pride Band hier met de song “If I Ever Need a Lady I’ll Call You” in “The Western Kountry Klub” in Midlothian, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

ReWard - You Lied to Me

Na de agenda met een overzich van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de Tilburgse countryband “ReWard” hier met de song “You Lied to Me”.

Deze song staat op hun album “Sing Me Back Home” in eigen beheer via Cdhamster uitgebracht.

De groep was ook genomineerd voor de DCMA Award als “Beste Electrisch spelende countrygroep”, maar zoals dat altijd gaat er wordt normaal gesproken slechts één  van de genomineerden gekozen en in 2016 ging die prijs voor de zoveelste keer naar de bekende groep “Savannah” eveneens uit Tilburg.

Voor de eerste officiele clip van de Countryband ReWard hier met de song “Put Some Alcohol on It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Doede Bleeker - Opdroegen aan myn maten

Vervolgens naar “Stavers” voor “Opdroegen aan myn maten” door Doede Bleeker hier met een song, die staat op z’n album “Ontspoard” in 1994 uitgebracht door Universe Productions.

Ik vertelde u reeds over m’n zoektocht in m’n uitgebreide CD-voorraadschuur en daarbij kwam ik ook dit album van Doede tegen, leuk, leuk. Naast dit album had ik ook nog z’n “live”album “Ik bin in brulkikker” uit 1991, maar voor dit album dus gekozen.

Een album met 15 songs in de Friese taal (nou ja Fries? Meer stadsfries eigenlijk en voor de meeste nederlanders goed te verstaan) van Doede Bleeker in het dagelijkse leven visboer in Stavoren, die de lekkerste kibbeling van nederland verkoopt, maar daarnaast ook nog actief is als zanger/schrijver/ guitarist met mooie levensliedjes, zoals ook op z’n laatste album “Omarmd op Texel”, dat in 2007 werd uitgebracht.

“Opdroegen aan myn maten” een bijzonder verhaal over een behoorlijke teleurstelling over verloren gegane vriendschap.

Een verrassend bezoekje aan de viswinkel van Doede Bleeker hier met de titelsong van z’n album “Ik Bin een Brulkikker”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda & 4 Bucks - 98.6 Degrees and Falling

Dan nu voor de verandering eens naar Zweden voor Linda & 4 Bucks hier met de song “98.6 Degrees & Falling”.

Dit lied staat op het album “From Here to Mexico” uitgebracht door Tokbokning Ab en dat zegt al iets over de herkomst. Jawel, jawel, voor de verandering eens countrymuziek uit Zweden door Linda Lyckemyr en haar 4 Bucks, maar in werkelijk bestaat de begeleidingsgroep nu uit 5 personen, waaronder haar echtgenoot Jan op gitaar.

98.6 degrees Fahrenheit even voor u informatie is onze lichaamstemperatuur 37 graden celcius en de titel van de song is natuurlijk een metafoor voor een liefde, die voorbij is ( A Love Grown Cold). Het is trouwens een versie van de song, die ooit in de jaren ‘60 bekend werd van de vertolking door de Amerikaanse zanger Keith.

In dit bericht toch ook nog even kennismaken met Linda & 4 Bucks hier met de song “98.6 Degrees and Falling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darrell Scott - Down to the River

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Darrell Scott hier met de song “Down to the River”, waarbij in deze song ook nog aan het einde de stem van de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Guy Clark is te horen.

Guy overleed in mei vorig jaar op 74-jarige leeftijd in Nashville TN.

De song staat op het album “Couchville Sessions” vorig jaar uitgebracht door Full Light/Thirty Tigers

Een fraai album met een mix van mooie country en Americana songs, die al sedert 2001 bij Darrell Scott op de plank waren blijven liggen.

Naast eigen songs ook vertolking van liedjes van o.a. Hank Williams, Johnny Cash, Peter Rowan, Townes van Zandt en James Taylor.

Tot slot kunt u nog even kijken en luisteren naar Darrell Scott aan de oever met z’n song “Down to the River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 3 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, presentatie en techniek : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. The Infamous Stringdusters   ***   A Hard Life Makes a Good Song   ***Laws of Gravity   ***   Compass Records

2. The Infamous Stringdusters   ***   Maxwell   ***Laws of Gravity   ***   Compass Records

3. The Infamous Stringdusters   ***   Back Home   ***Laws of Gravity   ***   Compass Records

4. Roy Acuff   ***   My Tears Don’t Show   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records

5. Kitty Wells   ***   You Can’t Conceal a Broken Heart    ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records

6. The Carlisle Brothers   ***   Rainbow at Midnight   ***   The Trouble with the Truth   ***   Bear Family Records

7. Billy Keeble   ***   Between a Rock and a Hard Place   ***   Just for You   ***   Pretty World Records

8. Billy Keeble   ***   I’ve Done All I Can   ***   Just for You   ***   Pretty World Records

9. Billy Keeble   ***   Sharla Manes Ghost   ***   Just for You   ***   Pretty World Records

10. ReWard   ***   You Lied to Me   ***   Sing Me Back Home   ***   Cdhamster

11. Doede Bleeker   ***   Opdroegen an myn echte maten   ***   Ontspoard   ***   Universe Productions

12. Linda & 4 Bucks   ***   98.6 Degrees and Falling   ***   From Here to Mexico   ***   Tokbokning Ab

13. Darrell Scott ft. Guy Clark   ***   Down to the River   ***   Couchville Sessions   ***   Full Light

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *