They Call Me Hank

In het programma “Countrymusic Round-Up” een eerbetoon aan de amerikaanse countryfolk singer/songwriter Greg Trooper, die zondag, 15 januari j.l. op 61-jarige leeftijd overleed, met o.a. songs van z’n album “Live at the Rockroom” te Austin TX.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door “The Bankesters”, The Bluegrass Darlings, met songs van hun 6e album “Nightbird”, dat op vrijdag, 27 januari a.s., officieel zal worden gepresenteerd door Compass Records.

Vervolgens ook alvast een voorproefje op het optreden van Carter Sampson & Dan Martin, die o.a. op woensdag, 8 februari a.s. zullen optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk, met songs van haar nieuwe album “Wilder Side”!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met weer eens de Goudse groep “Change of Key” en uit Drenthe “Tangerine”  met een song van hun album “There and Back”.

Vervolgens terug naar Nashville voor Anita Stapleton met een song van haar album “A Place in My Heart” en treedt Dale Watson met “A Real Country Song” op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Nothing But Sky”, “Shine” en “If It Wasn’t for the Rain” door The Bankesters, bijgenaamd The Bluegrass Darlings”.

Deze songs staan op hun alweer 6e album “Nightbird”, dat op vrijdag, 27 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Compass Records.

Een echte familiegroep bestaande uit de schitterende samenzang en spel van de drie zussen Alysha op mandoline en viool, Emily eveneens op viool en banjo en Melissa op de bas bijgestaan door een aantal mannen in hun leven namelijk hun vader Phil op gitaar en de echtgenoot van Melissa, Kyle op banjo en eveneens gitaar en allemaal zingen ze natuurlijk ook nog eens.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en om kennis te maken met The Bankesters en de titelsong van hun album “Nightbird”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met mooie covers, zoals in dit programma van o.a. de “Collective Soul’s monsterhit uit de jaren ‘90 “Shine”, maar ook van “Seven Nation Army” en een tweetal songs geschreven door de oudste zuster Melissa en de liedjesschrijver Rick Lang, die ook de titelsong van het album “Nightbird” schreef.

Het album met 10 songs is de opvolger van hun succesvolle album “Love Has Wheels”, dat werd onderscheiden met een “Independent Music Award” en waarop ook hun vertolking van “The Cup Song” staat met muzikale hulp van Sierra Hull en dat een hit werd bij bluegrass radiostations.

Ik heb het nog even in m’n berichten nagekeken, maar het was al weer een poosje geleden, dat de groep was te horen in het programma “Countrymusic Round-Up” en dat was in 2012 met hun eveneens fraaie album “Looking Forward” eveneens uitgebracht door Compass en toen ook met Kyle Triplett op banjo.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar The Bankesters tijdens “live” optreden met de song “Shine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu een eerbetoon aan de bekende Amerikaanse zanger/schrijver en gitarist Greg Trooper hier met de song “Real Like That”, die staat op z’n album “Straight Down Rain”, dat in 2001 werd uitgebracht door Eminent.

Vervolgens “We’ve Still Got Time” door Greg Trooper op gitaar en met zang hier tijdens een “live” optreden in de Rock Room in Austin Texas met zoals u heeft kunnen horen Jack Saunders op bas en Chip Dolan op keyboard en accordeon.

Deze song staat op het album met de toepasselijke titel “Live At The Rock Room” in 2015 uitgebracht door 52 Shakes Records. Een album met 14 songs in een tijd, waar de song titel “We’ve Still Got Time” nog een gelukkige waarheid was.

Van dit album hoorde u ook nog z’n bekende song “The Call Me Hank” één van z’n vele topsongs, die van oorsprong staat op z’n album “Upside-DownTown” in 2010 uitgebracht door zijn eigen platenmaatschappij 52 Shakes Records.

Nog even terug naar een optreden van Greg Trooper met de song “They Call Me Hank” in het TV-programma “City Roots Live” in de Loveless Cafe te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tja en dan werden we afgelopen zondag opgeschrikt door het bericht, dat Greg Trooper op die dag was overleden, nadat hij in 2015 werd alvleesklier kanker werd geconsteerd en hij al een chemo-kuur onderging.

In dit programma dan ook een muzikaal eerbetoon aan deze bekende zanger/schrijver gitarist met een aantal songs van verschillende albums.

Hij heeft verscheidene optredens gehad in Nederland waaronder o.a. op 9 maart 2012 in theater Lantaren Venster te Rotterdam en in oktober van dat jaar ook nog eens bij “Live in Lloyd” een TV en muziekprogramma van RTV Rijnmond.

Greg Trooper werd al jaren bestempeld als één van de betere Amerikaanse singer-songwriters, maar ook als één van de meest onderschatte. Artiesten als Steve Earle, Tom Russell , Billy Bragg en Robert Earl Keen namen songs van hem op.

Greg heeft inmiddels tal studio cd’s uitgebracht en een aantal “live” albums, waarvan deze “Live at the Rock Room” z’n laatste album.

Wij wensen hier zijn vrouw Claire en zoon Jack vanuit RTV Krimpenerwaard veel sterkte met dit grote verlies. De muziekliefhebbers zullen z’n optredens zeer zeker missen, maar gelukkig hebben nog z’n muzikale onvergankelijke erfenis.

Nog even terug naar betere tijden met Greg Trooper hier met de song “We’ve Still Got Time” tijdens z’n optreden in Theater Lantaarn Venster te Rotterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Carter Sampson met de songs “Run Away”, “Tomorrow’s Light” en “Medicine River”.

Deze songs staan op haar album “Wilder Side” in Amerika in eigen beheer uitgebracht, maar hier in Europa door Continental Song City uit Wageningen in januari van dit jaar uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met de titelsong van haar album “Wilder Side”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vorig jaar maakte Nederland voor het eerst kennis met een “live” concert van Carter Sampson, bijgenaamd “Queen of Oklahoma” toen zij in de zomer optrad in Leiden.

Dat was kennelijk wederzijdse goed bevallen, want in december toerde zij rond in Nederland met de roots-gelegenheids groep “Hidden Agenda de Luxe”, waarmee zij samen het Kerstalbum “Christmas from Amsterdam to Oklahoma” had uitgebracht.

Even weer terug naar “Sooner State” en sedert deze week weer op toernee door Engeland om begin februari weer voor een aantal concerten weer in Nederland aanwezig te zijn.

Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs.

Haar laatste album ‘Wilder Side’ verscheen in 2016 en ontving uitstekende recensies en u heeft daarvan een drietal in dit programma kunnen beluisteren.

Dankzij songs als ‘Highway Rider’ waan je je in een grote Amerikaanse truck op een eindeloze snelweg. De muziek van Sampson neemt je mee langs al het goeds van Oklahoma dankzij fantastische teksten en fraai gitaarspel. Ergens tussen Dolly Parton en Lucinda Williams begeleid door een aantal zeer muzikale vrienden uit Oklahoma, waaronder producer en multi-instrumentalist Travis Linville.

Carter Sampson & Dan Martin woensdag, 8 februari voor een optreden hier dichtbij huis in Lekkerkerk, maar daarover meer in de agenda.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Carter Sampson en Hidden Agenda de Luxe met de song “Take Me Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste weer eens de Goudse countrygroep “Change of Key” met de song “Music Train in Motion”.

“Music Train in Motion” is de laatste song van hun eerste gezamelijke album “Home Is Where My Heart Is”, dat ooit op dinsdag, 21 augustus 2007 voor het eerst via de radio de ether in werd geslingerd tijdens dit programma “Countrymusic Round-Up”, dat toen werd uitgezonden via toenmalige radiostation Radio Vrolek in de gemeente Nederlek.

Er liggen dus best wel een aantal sentimenten tussen dit programma en deze succesvolle countrygroep uit Gouda, die middels hun Country Café Concordia op een fraaie wijze de countrymuziek promoten.

Een bijzondere uitvoering van de song “Home Is Where My Heart Is” door Danielle en Marijke.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Love Could Tear Us Apart” door “Tangerine” en dat zijn de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks uit Assen Drenthe hier met een song, die staat op hun album “There and Back” in september van vorig jaar uitgebracht door Excelsior Recordings.

Hun album “There and Back” werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun nieuwe plaat werkten.

Beide laatstgenoemde richtten in 1990 de groep Calexico op en staat bekend om muziek in de sfeer van Amerikaans-Mexicaanse western countrymuziek en hebben inmiddels tal van albums uitgebracht evenals trouwens nog een muzikale bijdrage aan de film “I’m Not There” over het leven van de Nobel-prijs winnaar Bob Dylan.

Ook nog even een fraaie video-clip van “Tangerine” hier met de song “Things Go Like This Way”, die eveneens staat op het album “There and Back”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer door naar Nashville voor Anita Stapleton hier met de song “I Want to Hear It from You”, die staat op haar album “A Place in My Heart”, dat in 2015 werd uitgebracht door Anita Hit Records.

Op dit album wordt zij ook nog vokaal bijgestaan door de bekende countryzanger Gene Watson bij de song “Just Someone I Used to Know”. Fraai traditionele countrymuziek hierbij uw RTV Krimpenerwaard.

Anita Stapleton heeft trouwens onder de naam van haar echtgenoot Anita Anderson inb 2006 ook nog het album “The Way It Used to Be” uitgebracht eveneens door Anita Hit Records.

Voor de lezer nog even naar een “live” optreden van Anita Stapleton hier met de song “A Wound Time Can’t Erase” tijdens een Marty Stuart Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanuit Texas “A Real Country Song” door Dale Watson hier met de song, die staat op een heel bijzondere verzamelalbum met als titel “Shame on Nashville” eind vorig jaar uitgebracht door Vuelta records. Van oorsprong staat deze song op z’n album “Blessed or Damned” in 2014 uitgebracht door Shout!

“Shame on Nashville”, een album met 22 songs van artiesten, die niet zo blij zijn met de huidige situatie in de hedendaagse countrymuziek.

Een van de bekenden is o.a. “Murder on Music Row”, maar er staan nog veel meer songs op met fraaie dramatische titels als “I Dreamed We Burried Country Music”, “I Miss Those Old Country Songs” en “Let’s Put the Country Back in Country Music”.

Tot slot van dit bericht nog tijd om afscheid te nemen met nog even te luisteren naar Dale Watson met z’n oproep “A Real Country Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 17 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

 1. The Bankesters *** Nothing But Sky   ***   Nightbird   ***  Compass Records
 2. The Bankesters *** Shine   ***   Nightbird   ***   Compass Records
 3. The Bankesters *** If It Wasn’t for the Rain   ***   Nightbird   ***                Compass Records
 1. Greg Trooper *** Real Like That   ***   Strait Down Rain   ***   Eminent
 2. Greg Trooper *** They Call Me Hank   ***   Live at the Rock Room   ***   52 Shakes Records
 3. Greg Trooper *** We’ve Still Got Time   ***   Live at the Rock Room   ***                52 Shakes Records
 1. Carter Sampson *** Run Away   ***   Wilder Side   ***   Continental Song City
 2. Carter Sampson *** Tomorrow’s Light   ***   Wilder Side   ***   Continental Song City
 3. Carter Sampson *** Medicine River   ***   Wilder Side   ***   Continental Song City
 1. Change of Key *** Music Train in Motion   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Tangerine *** Love Could Tear Us Apart   ***   There and Back   ***   Excelsior Recordings
 1. Anita Stapleton *** I Want to Hear It from You   ***   A Place in My Heart   ***   Anita Hit Records
 2. Dale Watson *** A Real Country Songs   ***   Shame on Nashville   ***  Vuelta Records

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *