Tear My Stillhouse Down

Gillian Welch & David Rawlings - Revival 1996

Vanavond bijzondere aandacht voor de singer/songwriter Gillian Welch samen met haar muzikale partner en snaren-virtuoos David Rawlings met een drietal songs van hun nieuwe album “Boots No. 1: The Official Revival Bootleg”, dat donderdag, 25 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Ancony Records.

Vervolgens gaan we naar Saint Louis, Missouri om eens kennis te maken met de Independent Music Award winnaar Jack Grelle met songs van z’n nieuwste album “Got Dressed Up to Be Let Down”, dat op 23 september j.l. werd uitgebracht door Big Muddy Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door The Boxmasters met een drietal songs van hun album “Familiar with the Grounds” dit jaar uitgebracht door Mountain Home Music Company

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng deze keer door Waylon samen met The Ragtime Ramblers met een song van zijn nieuwe album “Seeds” en ook nog Dick van Altena met een song van zijn eveneens nieuwe album “Golden Liesjes”.

Vervolgens gaan we toch echt naar het hedendaagse Nashville voor Billy Yates met de song “Anywhere But Nashville” om vervolgens door te reizen naar Austin Texas voor T Jarrod Bonta en onze uitsmijter Terry Robbins met de titelsong van zijn “New Memories”.

The Boxcars - The Bluegrass Is Covered with Snow

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “The Bluegrass Is Covered with Snow”,“The Cold Hard Truth” en “Let the Water Wash Over Me” door The Boxcars.

Deze songs staan op hun album “Familiar with the Ground”, dat in april van dit jaar werd uitgebracht door Mountain Home Music Company.

The Boxcars werd in december 2009 opgericht door mandolinespeler Adam Steffey uit Oost Tennessee.

In augustus 2010 tekende de groep een platen-contracht bij Mountain Home Music Company en begonnen gelijk met een sterke start met een aantal nr. 1 toppers, terwijl zij in 2011 door de IBMA werden onderscheiden met de Award “Emerging Artist and Instrumental Group of the Year .

De groep, bestaande uit Adam Steffey, Ron Stewart op banjo en viool, John Bowman, Keith Garrett op gitaar met leadzang en Harold Nixon op de bas, ontving tijdens het 2013 IBMA Award Gala trouwens niet alleen “The Instumental Group of the Year” Award voor de 3e achtereenvolgende keer, maar Adam Steffey werd tijdens datzelfde gala ook nog uitgeroepen tot “IBMA Mandolin Player of the Year”.

Inmiddels heeft John Bowman de groep verlaten en treedt  Gary Hultman op als zijn vervanger op de dobro en zoals altijd bij de bluegrass zingen ze allemaal.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met The Boxcars en hun song “The Bluegrass Is Covered with Snow” tijdens een optreden in The Garner Center te Troy North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link! 

Jack Grelle - New Mexico

En dan nu naar Saint Louis Missouri voor een nadere kennismaking met singer/songwriter Jack Grelle hier met de songs “New Mexico” en “Hilltop of Sand”.

Deze songs  staan op z’n vierde en meeste recente album “Got Dressed Up to Be Let Down” op 28 oktober j.l. uitgebracht door Muddy Waters Records.

Je zou deze songs met hun radicale progressieve teksten niet verwachten in de meeste “Honky Tonks”, maar Jack Grelle met z’n groep  uit Saint Louis Missouri en hun nieuwe album “Got Dressed Up to Be Let Down” laten ons hiermee kennismaken.

Niet alleen onderwerpen als de onderdrukking van vrouwen, zoals blijkt uit de titelsong van het album komen aan de orde, maar ook z’n genegenheid voor z’n grootmoeder komt tot uitdrukking in  de song “Birthday Cards”.

Jack Grelle hier met songs verpakt in allerlei soorten countrymuziek zoals als Cajun, Tejano, country, honky-tonk, rock en folk op akoestische gitaar met zang met o.a.  Joey Glynn op de staande bas, Leo Jalipa op drums, Adam Hoskins eveneens op akoestische gitaar en Jenny Roques Glynn met achtergrondzang.

Tijd om eens kennis te maken met Jack Grelle en z’n groep hier met de song “”Chase You ‘Cross This Country” tijdens een optreden in de studio van het radiostation KDHX  in de “Grand Center” van Saint Louis op 21 september 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gillian Welch & David Rawlings - Tear My Stillhouse Down

Dan nu naar het 20-jarige jubileum van het debuutalbum “Revival” van Gillian Welch en David Rawlings in 2016 opnieuw gespeeld, gezongen en opgenomen met als eerste “455 Rocket” gevolgd door “Georgia Road” en “Tear My Stillhouse Down”.

Deze songs staan op hun album “Boots No. 1 The Official Revival Bootleg” op donderdag, 25 November j.l. uitgebracht door Ancony Records.

Van dit album bestaande uit twee CD’s  met in totaal 20 tracks hoorde u ook nog de songs “”455 Rocket” en “Georgia Road”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog luisteren naar de song “Dry Town”, die eveneens staat op het album “Boots No. 1”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ter herinnering aan hun schitterende debuutalbum “Revival”, dat in 1996 ook werd uitgebracht door Ancony Records en dat was voor hen en Gillian Welch een goede reden om de aandacht van de luisteraars te vestigen middels het uitbrengen van dit nieuwe album met in totaal 21 opnames, alternatieve versies en demo’s van de productie van het oorspronkelijke album “Revival” met ook nog eens 8 nog niet eerder uitgebrachte songs.

Gillian Welch en David Rawlings doorzochten hun uitgebreide voorraadschuur aan analoge tape recorder opnames, maakten hun keuze en produceerden het album “Boots No. 1 “The Official Revival Bootleg” en waarmee zij hun fans en countrymuziekliefhebbers een groot plezier hebben gedaan.

Gillian Welch & David Rawlings - Revival on stage

Welch en Rawlings geholpen door de bekende T-Bone Burnett en een super groep op een aantal tracks, maakten in 1991 een overweldigend debuut met songs in de sfeer van “mountain music”, “old time” countrymuziek uit het Appelachie-gebergte, waarvan ooit werd gedacht dat zoiets alleen maar zou kunnen worden gedaan door de plaatselijke bewoners.

David Rawlings - Gillian Welch & T Bone Burnett - Everything Is Free

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Gillian Welch en David Rawlings met T Bone Burnett als basspeler hier met de song “Everything Is Free” tijdens een optreden in het programma “Music City Roots”  Live from The Factory” te Franklin TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gillian Welch en David Rawlings komen allebei uit de omgeving van New York en voor het grootste deel opgegroeid in California om vervolgens naar Boston te vertrekken.

Tijdens haar studie aan de Berklee College of Music in Boston ontmoette zij haar muzikale partner David Rawlings toen zij ging deelnemen aan de enige countrygroep van Berklee.

In 1992 vertrokken zij vervolgens naar Nashville, waar zij ondanks veel adviezen niet opgingen in een of andere groep, maar stoicijns doorgingen als duo met minimale muzikale begeleiding in de folk en rootssfeer.

Tijdens een optreden in de bekende Station Inn trokken zij de aandacht van T-Bone Burnett en dat was het begin van hun succesvolle carriere en de start van het album “Revival”

Nog even terug naar het album “Boots No.1 The Official Revival Bootleg” met Gillian Welch en David Rawlings hier met de song “One More Dollar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon ft The Ragtime Ramblers - Nashville Boogie

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regios is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste Waylon hier bijgestaan door de Rotterdamse groep “The Ragtime Wranglers” met de song “Nashville Boogie”.

Deze song staat op z’n nieuwe album “Seeds” uitgebracht door “Waymore Music” en op  18 november j.l. op de markt gezet door Warner Music. Als complete verassing komt Waylon met zijn vierde studio album. Het album Seeds bestaat uit acht nummers, waarvan hij een aantal in de maanden voor uitbrengen in première bracht bij RTL Late Night. Een album met een mix van tal van soorten muziek, waaronder in ieder geval ook deze “Nashville Boogie” mede door de inzet van The Ragtime Ramblers in de countrysfeer.

Nog even terug naar de RTL Late Night Show met Waylon met zijn introductie en versie van de song “That’s The Way I Like It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Ostewind

Vervolgens “Ostewind” door zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n nieuwe album “Golden Liesjes” geheel in de Betuws dialect.

Het is inmiddels z’n zevende album in z’n streektaal en z’n 30 ste album in totaal. Zeer recentelijk heeft u in het programma “Countrymusic Round-Up” nog kunnen luisteren naar een song van z’n album “Novemberwind” en nu dus terug met fraaie songs. De titelsong van het album verwijst naar de appelsoort Golden Delicious, in de (Betuwse) volksmond ‘Golden Liesjes’.

 Het album staat weer bol van weemoed in liedjes als ‘Van veuren af oan’ en ‘Kus de joare weg’ maar ook van nostalgie in ‘A.A. van de Laak’ (over de plaatselijke dorpskapper) en het titelnummer “Golden Liesjes.

Natuurlijk ontbreekt ook de humor niet: Dick vergelijkt de feestjes van vroeger met die van nu in het hilarische “Lêverwors” en bezingt zijn vergeetachtigheid in “Dinges & Hoehietie”.

Voor U nog de mogelijkheid om hier nog eens te kunnen luisteren naar Dick van Altena met z’n song “Ostewind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Yates - Anuwhere But Nashville

Dan nu terug naar Nashville “alhoewel” met de bekende singer/songwriter Billy Yates hier met de song “Anywhere But Nashville”.

Deze song staat op z’n nieuwe album “Melodies & Memories” uitgebracht door z’n eigen label “M.O.D.” Record Label, een album met mooie herinneringen aan 14 reeds eerder uitgebrachte songs en als bonus 1 nieuwe song met de titel “Three Tequila Floor”.

Een verzamelalbum dus en zeer de moeite waard!

Natuurlijk kunt u als lezer nog even luisteren naar Billy Yates hier met de song “Anywhere But Nashville” met een foto van een optreden in de Grand Ole Opry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

T Jarrod Bonta - Mr. Jukebox

Vervolgens “Mr. Jukebox” door T Jarrod Bonta hier met de titelsong van z’n album zeer recent in eigen beheer uitgebracht samen met The Music Room.

Terug naar de tijd van de fraaie traditionele countrymuziek en Honky Tonk met 10 songs.

Het album is het vervolg op het album “White Lines”, dat in 2011 werd uitgebracht door pianist en zanger T Jarrod Bonta uit Austin Texas.

Voor u als lezer nog even een optreden van T Jarrod Bonta met de song “Two Familiar Strangers”in de studio van KOOP Radio in Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Terry Robbins - New Memories

Dan nu snel door naar onze uitsmijter van dit programma Terry Robbins hier met de titelsong van z’n album “New Memories” ook in eigenbeheer uitgebracht en vervolgens via Country Discover Records verspreid over de wereld naar de diverse Country DJ’s.

Een prachtig album met 19 songs met ook weer traditionele countrymuziek, waarvan we binnenkort nog wel meer zullen kunnen horen bij “Countrymusic Round-Up”, want gisteren ontving ik ook nog z’n album “Long Live the Fiddle & Steel”.

Hoog tijd om eens kennis te maken met onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”, Terry Robbins,  hier met de song “I Love You More Than I Love Bacon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 29 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. The Boxcars   ***   The Bluegrass Is Covered with Snow   ***   Familiar with the Grounds   ***   Mountain Home Music Company

2. The Boxcars   ***   Cold Hard Truth   ***   Familiar with the Grounds   ***   Mountain Home Music Company

3. The Boxcars   ***   Let the Water Wash over Me   ***   Familiar with the Grounds   ***   Mountain Home Music Company

4. Jack Grelle   ***   New Mexico   ***   Got Dressed Up to Be Let Down   ***   Big Muddy Records

5. Jack Grelle   ***   Hilltop of Sand   ***   Got Dressed Up to Be Let Down   ***   Big Muddy Records

6. Gillian Welch   ***   455 Rocket   ***   Boots No.1 The Official Revival Bootleg   ***   Ancony Records

7. Gillian Welch   ***   Georgia Road   ***   Boots No.1 The Official Revival Bootleg   ***   Ancony Records

8. Gillian Welch   ***   Tear My Stillhouse Down   ***   Boots No.1 The Official Revival Bootleg   ***   Ancony Records

9. Waylon ft. The Ragtime Wranglers   ***   Nashville Boogie   ***  Seeds   ***               Waymore Music

10. Dick van Altena   ***   Ostewind   ***   Golden Liesjes   ***               Inlok 115 /CRS

11. Billy Yates   ***   Anywhere But Nashville   ***   Melodies & Memories   ***   M.O.D Record Label

12. T Jarrod Bonta   ***   Mr. Jukebox   ***   Mr. Jukebox   ***   T Jarrod Bonta/The Music Room

13. Terry Robbins   *** New Memories   ***  New Memories   ***   Terry Robbins/Country Discovery Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *