Tin Man

Miranda Lambert - Tin Man

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de Texaanse singer/songwriter Miranda Lambert met een drietal songs van haar nieuwe album “The Weight of These Wings”, dat  donderdag, 18 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Sony Music Nashville.

Vervolgens gaan we ook nog eens terug naar de “Cibolo Creek Country Club” in Schertz TX voor een akoestisch optreden van Ray Wylie Hubbard met de hulp van legendarische muzikale vrienden als Lloyd Maines op dobro en Lisa Mednick op accordeon.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door de IBMA “Entertainer of the Year” Award winners “The Earls of Leicester” met een drietal songs van hun nieuwe album “Rattle and Roar” in juli van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op het optreden van Change of Key met Wim Pols als gastspeler a.s. zondagmiddag, 27 november a.s. in Country Café Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse Nashville countrymuziek door Garth Brooks met een song van z’n nieuwe album “Gunslinger” en treedt de senior Honkytonker Moe Bandy op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n nieuwe album “Lucky Me”.

The Earls of Leicester - Branded Wherever I Go

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de Multi-Award winnende groep “The Earls of Leicester” met de songs “Just Ain’t ” , “Branded Wherever I Go” en “Pray for the Boys” door “The Earls of Leicester”.

Deze songs staan op hun album “Rattle & Roar” in juli van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

De groep “Earls of Leicester” ontving dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer tijdens het IBMA Award Festival te Raleigh North Carolina de  “Entertainer of the Year” Award, terwijl Jerry Douglas op dobro, Charlie Cushman op banjo en Barry Bales op de bas de Award “Instrumentalist of the Year” kregen uitgereikt.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een introductie van The Earls of Leicester van hun nieuwe album “Rattle & Roar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Net als hun eerste album met als titel “The Earls of Leicester” is ook hun tweede album een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs en is eveneens weer geproduceerd door de beroemde dobro-speler en oprichter van de groep, Jerry Douglas.

Lester Flatt & Earl Scruggs and the Foffgy Mountain Boys on tour

De naam van de groep is ook een verwijzing naar de voornamen van Earl Scruggs & Lester Flatt & The Foggy Mountain Boys uit de jaren 60 toen naast de legendarische banjospeler Earl en zanger gitarist Lester bestaande uit ‘Uncle’ Josh Graves op dobro, Paul Warren op fiddle, Curly Seckler op mandolin  en ‘Cousin’ Jake Tullock op staande bas.

The Earls of Leicester is ook dit jaar niet voor niets wederom uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”, want zij treden veelvuldig op in Amerika om de bluegrassmuziek weer op te schudden en flink onder de aandacht te brengen vandaar ook de titel van het tweede album “Rattle & Roar”.

De groep bestaat uit Jerry Douglas  op dobro, Shawn Camp, de huidige bluegrasszanger van het jaar op gitaar en met leadzang, Charlie Cushman op banjo en guitaar, Jeff White  op mandoline met zang Johnny Warren op viool en met zang,  Barry Bales op de staande bas met zang.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Earls of Leicester hier met de song “Pray for the Boys” in het Lyrich Theatre te Lexington Kentucky

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Wylie Hubbard

Dan nu naar 1998 en San Antonio Texas voor een “live”optreden van Ray Wylie Hubbard in de Cibolo Creek Country Club in Schertz TX tussen New Braunfels en San Antonio TX en we beginnen gelijk met de start van het concert met de songs “Loco Gringo’s  Lament” en “Without Love”.

We waren dus aanwezig bij de start van z’n optreden met “Loco Gringo’s Lament” de bijzonder droevige ballade over de “Gekke Amerikaan”, want dat is de vertaling van de titel van deze song met daarna een even bijzondere introductie naar het volgende lied met de titel “Without Love (We’re Just Wastin’ Time).

Ray Wylie Hubbard - Loco Gringo's lament

U kunt alvast even luisteren naar Ray Wylie Hubbard hier met de titelsong van z’n studio album “Loco Gringo’s Lament”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1998 speelden Hubbard en een aantal vrienden een intiem semi-akoestisch concert in de jammer genoeg inmiddels opgeheven Cibolo Creek Country Club in San Antonio TX en gelukkig was er iemand zo slim om opname apparatuur mee te nemen en alles op te nemen.

Ray Wylie hier  met de helaas op 11 mei j.l. overleden multi-instrumentalist Steve Bruton, topsnaren tovenaar Lloyd Maines, Chris Maresh op staande bas, Lisa Mednick op accordion en achtergrondzang en Paul Pearcy op percussie.

Een schitterend concert met zoals Ray zelf ergens vertelt tal van “donkere songs”, die staan op het album “Live at Cibolo Country Club” in 1998 uitgebracht door “Misery Loves Company” en vervolgens in 1999 door Continental Song City.

Aanschaffen is het devies!

Toch nog even terug naar de Cibolo Country Club met Ray Wylie Hubbard hier met de song “When She Sang Amazing Grace”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - You Wouldn't Know Me

We blijven nog even in Texas maar nu voor Miranda Lambert hier met een drietal songs van haar nuieuwe album “The Weight of These Wings” en we beginnen met de song “You Wouldn’t Know Me” gevolgd door “Tin Man” en “Dear Old Sun”.

Deze songs staan op haar album “The Weight of These Wings”, dat de vorige week 18 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Sony Music Nashville.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de song “Tin Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit fraaie album bestaat uit twee CD’s elk met een eigen titel in dit programma “Countrymusic Round-Up” , waarvan de songs “You Wouldn’t Know Me” en “Tin Man” staan op de tweede CD.

De eerste CD is getiteld “The Nerve” en hiervan in dit programma de song “You Wouldn’t Know Me”. Het album met in totaal 24 songs is het eerste album na de voor haar kennelijk zeer pijnlijke scheiding van de bekende countryzanger Blake Shelton.

Miranda Lambert laat dat heel duidelijk blijken in de titel en de tekst  van tal van haar songs, die dit album bevat en ze maakt van haar hart dus geen moordkuil.

Neem bijvoorbeeld de tekst van de song “Tin Man”, waarbij hij gelukkig kan zijn, geen hart te hebben, dan kan hij ook niet de pijn voelen, die zij heeft, want haar hart is gebroken en in stukken gevallen.

Geen countrymuziek zoals op haar albums “Platinum” en “Four the Record”, maar meer een Miranda Lambert met gevoelige ballades en songs vanuit een donkere periode in haar leven.

Miranda Lambert met haar album “The Weight of These Wings” een fraai aanbevelenswaardig album.

Voor u als lezer van dit bericht nog Miranda Lambert hier met de song “Vice”, die staat op de eerste CD van haar album “The Weight of These Wings”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul van Dongen ft Wim Pols en Thecla Rutting

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste Paul van Dongen hier vokaal bijgestaan door Wim Pols en Thecla Rutting met de “Johny Bond song “I Wonder Where You Are Tonight”.

Deze song staat op het album “Me, Myself and I” van Paul van Dongen , dat in 2010 in de studio van Wim Pols Studio Maasdijk werd opgenomen en uitgebracht via Nash Music Service.

Paul heeft niet alleen een aantal countryklassiekers, zoals “Roses in the Snow” en zoals hier “I Wonder Where You Are Tonight” en “Wild Flowers” in een fris en fruitig nieuw jasje gestoken, maar bijv. ook de Ierse song “Danny Boy”, de Elvis Presley klassieker “Love Me Tender” opnieuw verpakt. Hij heeft deze muzikale make-over vormgegeven via een oud bluegrass instrument, de autoharp.

Het idee om een autoharp CD te gaan opnemen, is  destijds onstaan tijdens de uitvoeringen door Calyx van de succesvolle theatershow “The History Of Country Music”.

 Bij die concerten kreeg Paul altijd veel respons op dit autoharp nummer en al snel bleek dat er veel belangstelling was voor dit zo in onmin geraakte instrument.

Nog even terug naar de succesvolle en DCMA Award winning theatershow “The History of Country Music” van de groep “Calyx” hier met o.a. Paul van Dongen op basgitaar en autoharp.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don't Be Square! Just Go There!

Vervolgens “I ll Regret It in the Morning” door Change of Key met leadzang door Danielle Poot en die staat op hun eerste gezamelijke album “Home Is Where My Heart Is” en natuurlijk bedoeld als voorproefje op hun optreden a.s. zondagmiddag, 27 november vanaf 15.00 in Country Café Concordia te Haastrecht.

Wie daar ook net als begin dit jaar ook zal zijn als gastspeler is Wim Pols en daarom in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarom kunt u als lezer nog even terugkijken en luisteren naar hun optreden in Country Cafe Concordia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Honky Tonk Somewhere

Dan nu naar Nashville voor Garth Brooks hier met de song “Honky Tonk Somewhere”, die staat op z’n nieuwe album “Gunslinger”, dat op 25 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Pearl Records.

Voor u als lezer nog naar het interview met Garth Brooks en Trisha Yearwood tijdens de “Good Morning America” show met zijn promotie van z’n nieuwe Kerst-album “Christmas Together”, dat op 11 november j.l. werd uitgebracht door Pearl Records

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar “Gunslinger”, dat z’n elfde studio-album is met 10 songs in een sfeer van de countrymuziek uit de Arena van de jaren ‘90 en verder terug naar de jaren ’70. Garth Brooks eindelijk weer terug met fraaie “Old School” countrymuziek.

Natuurlijk ook nog even naar z’n eerste TV- optreden met de song “Baby Lets Lay Down and Dance” van z’n album “Gunslinger” tijdens de “The Ellen Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Moe Bandy - Hell Stays Open All Night Long

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter met de song “Hell Stays Open All Night Long” door Moe Bandy hier met een song van z’n nieuwe album “Lucky Me”, dat in augustus van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Een album met 14 echte traditionele countrymuziek geproduceerd door Jimmy Capps met de legendarische Pig Robbins op piano, Hoot Hester en de Texaan Charlie McCoy met ook nog een aantal gastoptredens van o.a. The Oak Ridge Boys, Ricky Skaggs en de “Riders in the Sky”.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Moe Bandy hier met de titelsong van z’n album “Lucky Me” tijdens een optreden op 6 augustus 2016 in “The Red Barn Convention Center” in Winchester Ohio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 22 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. The Earls of Leicester   ***    Just Ain’t   ***   Rattle & Roar   ***   Rounder Records

2. The Earls of Leicester   ***    Branded Wherever I Go   ***   Rattle & Roar   ***   Rounder Records

3. The Earls of Leicester   ***    Pray for the Boys   ***   Rattle & Roar   ***   Rounder Records

4. Ray Wylie Hubbard   ***   Loco Gringo’s Lament   ***   Live at Cibolo Creek Country Club   ***   Misery Loves Company

5. Ray Wylie Hubbard   ***   Without Love   ***   Live at Cibolo Creek Country Club   ***   Misery Loves Company

6. Miranda Lambert   ***   You Wouldn’t Know Me   ***   The Weight of These Wings   ***   Sony Music Nashville

7.  Miranda Lambert   ***   Tin Man   ***   The Weight of These Wings   ***   Sony Music Nashville

8.  Miranda Lambert   ***   Dear Old Sun   ***   The Weight of These Wings   ***   Sony Music Nashville

9. Paul van Dongen    ***   I Wonder Where You Are Tonight   ***   Me Myself and I   ***   Nash Music Service

10. Change of Key   ***               I’ll Regret It in the Morning   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

11. Garth Brooks   ***  Honky Tonk Somewhere   ***   Gunslinger   ***   Pearl Records

12. Moe Bandy   ***   Hell Stays Open All Night Long   ***   Lucky Me   ***   Bandy Productions LLC

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *