You’re Still On My Mind

Emmylou Harris - Life and Songs Celebration - Boulder to Birmingham - photo Paul Morigi

                                                 photo Paul Morigi

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het schitterende “live” album “The Life & Songs of Emmylou Harris” , dat op 11 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Tal van gerenommeerde countrysterren waaronder Sheryl Crow, Rodney Crowell, Vince Gill en Buddy Miller met een eerbetoon aan Emmylou Harris zelf ook trouwens ook vokaal en op gitaar aanwezig. Ook alvast een voorproefje op het optreden van de amerikaanse singer/songwriters Eric Brace & Peter Cooper op dit moment nog voor tal concerten o.a. in Duitsland, maar op 24 november a.s in Societeit Engels te Den Haag.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door Rhonda Vincent & The Rage met een drietal songs van hun nieuwe album “All the Rage-In Concert Volume One”, dat eveneens op 11 november j.l. officieel werd gepresenteerd maar hier door Upper Management.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met dit keer uit Noord-Holland de groep Skotwal en uit Friesland Country Wytske.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse Nashville countrymuziek door Jon Pardi  met de song “Dirt on My Boots”, die staat op z’n album “Californian Sunrise”  en Moonshine Man als uitsmijter van het programma met de single “Trouble” .

Rhonda Vincent & The Rage - I've Forgotten You

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de songs “I’ve Forgotten You” , “Midnight Angel” en “You Don’t Love God If You Don’t Love Your Neighbour” en dat slaat nauurlijk op een tekst uit de bijbel “Heb Uw Naaste Lief als Uzelf”, een fraaie bluegrass gospelsong gespeeld en gezongen door Rhonda Vincent & The Rage.

Deze songs staan allemaal op het nieuwe album met als titel “All the Rage in Concert Volume One” de vorige week vrijdag, 11 november, officieel gepresenteerd door Upper Management.

Een album met 14 songs opgenomen tijdens een “live” optreden van 60 minuten in de Bethel Universiteit van McKenzie, Tennessee.

Van het optreden is ook een fraaie DVD verschenen, maar die heb ik natuurlijk nu niet in de CD-speler liggen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor terug naar de Bethel University tijdens het optreden van Rhonda Vincent & The Rage hier met de song “Kentucky Borderline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In ieder geval weer een fraai album van “the New Queen of Bluegrass” Rhonda Vincent en haar meer dan uitstekende groep “The Rage” met een aantal bekende bluegrass songs en bluegrass gospels zoals deze “You Don’t Love God If You Don’t Love Your Neighbour” en “de bekende “The Old Rugged Cross”.

Rhonda Vincent, multi IBMA Award winner, hier samen met The Rage bestaande uit Award winnaar Hunter Berry op de viool en met zang en sedert 2002 deel uitmakend van The Rage, Brent Burke op de dobro, multi-instrumentalist Mickey Harris op de staande bas, Aaron McDaris op de banjo en tenslotte Josh Williams op gitaar en leadzanger.

Rhonda Vincent & The Rage hier met een fraai “live” album getiteld “All the Rage in Concert Volume One” en ”Volume One”  doet vermoeden dat er binnenkort nog wel eens meer “live” albums zouden kunnen worden uitgebracht.

Rhonda Vincent & The Rage hier dinsdagavond, 15 november bij het radiostation RTV Krimpenerwaard en diezelfde middag traden zij ook nog op bij het beroemdste countryradiostation op deze aardbol “WSM-radio 650 AM” Nashville TN.

Voor u als lezer van dit bericht nog even naar een optreden van Rhonda Vincent & The Rage met de song “You Don’t Love God If You Don’t Love Your Neighbour”met een flink portie humor hier in april 2016 tijdens een optreden in het “Performing Arts Center” te Milton West Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Brace & Peter Cooper - He Rode All the Way to Texas

Dan nu alvast een voorproefje op het optreden van Eric Brace & Peter Cooper” hier met de John Starling song “He Rode All the Way to Texas” en de Tom T. Hall song  “I Flew Over Our House Tonight”.

De eerstvermelde song staat op hun nieuwste album “C & O Canal”, terwijl de tweede song staat op het fraaie album “The Master Sessions”uitgebracht dor Red Beet Records.

Alvast even kennis maken met Eric Brace en Peter Cooper hier met de song “He Rode All the Way to Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Brace & Peter Cooper - I Flew Over Our House Last Night

De erkende liedjesschrijvers Eric Brace (van de groep Last Train Home) en Peter Cooper tijdens de Master Sessions met de twee instrumentale kanjers: Lloyd Green op pedal steel en Mike Auldridge op dobro.

Daarnaast op dit fraaie album ook nog Richard Bennett (uit de band van Mark Knopfler op gitaar), Jen Gunderman op keyboards en accordion, Pat McInerney op drums, Dave Roe op bass en vokale ondersteuning door Kenny Chesney (jawel, die), Jon Randall en Julie Lee.

Het album begint  met een schitterende een/tweetje met”Wait a Minute” en “Suffer a Fool,” twee krachtige up-tempo ballades, die herinneringen oproepen aan de “Early Eagles”, Ricky Nelson, Townes Van Zandt en Guy Clark.

En u als luisteraar van countrymuziek bent er inmiddels wel achtergekomen, dat deze soort muziek al lange tijd niet meer voorkomt in de huidige “Top 50 Countrymuziek” op een enkele uitzondering na dan.

Hiervoor moet je terug naar de toptijd van o.a. Rodney Crowell, destijds liedjesschrijver & in de “ouwe tijd” lead-gitarist in Emmylou Harris Hot Band en daar gaan we dan straks ook nog iets van horen.

Eric Brace speelt als leadzanger/gitarist in de Americana groep “Last Train Home” en hiervan zijn inmiddels ook een aantal albums uitgebracht. De John Starling song “He Rode All the Way to Texas” eveneens gezongen en gespeeld door Eric Brace & Peter Cooper staat zoals reeds gemeld op hun  nieuwste album “C & O Canal”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Red Beet Records.

De “C & O Canal” is een kanaal, dat in 1831 in gebruik werd genomen tussen The Chesapeake Bay en Ohio met als bijnaam “The Grand Old Ditch”  van bijna 300 km voor het vervoer van steenkolen uit het Allegheny gebergte.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog aanwezig zijn bij een optreden van Eric Brace en Peter Cooper in “The Loveless Cafe” te Nashville met de song “I Flew Over Our House Last Night” met o.a. Lloyd Green op de pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Two More Bottles Of Wine

Dan nu naar een schitterende  muzikaal feest met Emmylou Harrisals stralend middelpunt en in dit programma “Countrymusic Round-Up als eerste Sheryl Crow & Vince Gill hier met de song “Two More Bottles of Wine” gevolgd door Rodney Crowell met de song “You’re Still On My Mind”.

En natuurlijk ook nog Emmylou Harris bijgestaan door Herb Pedersen en Buddy Miller met de song “Boulder to Birmingham”.

Alle vermelde songs staan op het album “The Life & Songs of Emmylou Harris”, dat op vrijdag, 11 november werd uitgebracht door Rounder Records.

Het album bestaat niet alleen uit een CD met 19 songs, maar tevens aanwezig een DVD met op de opname van het concert van dit schitterende muzikale feest op 10 januari 2015 in de DAR Constitution Hall in Washington DC, genoemd naar The Daughters of American Revolution, die deze concertzaal in 1929 lieten bouwen

The Byrds - Sweetheart of the Rodeo - You're Still on My Mind

Nog even ver terug in de tijd met “The Byrds” hier met de song “You’re Still on My Mind”, die staat op hun 6e  en legendarische album “Sweetheart of the Rodeo” met Gram Parsons samen met Chris Hillman de ontdekkers van Emmylou Harris.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een “once in a lifetime” concert met een eerbetoon aan de toen 68 jarige Emmylou Harris, een concert voor een countryzangeres/schrijfster en gitariste, waarvan tot dusver meer dan 15 miljoen platen werden verkocht en die 13 keer een Grammy Award won, drie keer een CMA-Award ontving evenals tweekeer een Americana-Award.

Tal van bekende countrymusici gaven “acte de presence” zoals Alison Krauss, Kris Kristofferson, Lee Ann Womack, Martina McBride, Mary Chapin Carpenter, Sheryl Crow, Vince Gill e.v.a.

Rodney Crowell - You're Still on My Mind

                                                      photo Paul Morigi)

Natuurlijk ook met Rodney Crowell, de bekende singer/songwriter uit Texas, eveneens trouwens meermalen onderscheiden met een Grammy Award, waaronder voor het album “Old Yellow Moon’, die hij in 2013 opnam samen met Emmylou Harris.

Vorig jaar brachten zij ook nog eens het fraaie album “The Traveling Kind” uit. Rodney en Emmylou zeer zeker twee oude vrienden, want zij kennen elkaar al sedert 1974 toen Rodney door haar gevraagd werd om deel uit te gaan maken van Emmylou’s begeleidingsgroep The Hot Band”

De “vermelde DVD van het concert bevat veel meer songs met nog meer artiesten zoals Sara Watkins, The Milk Carton Kids en Trampled By Turtles met in totaal 27 optredens. Zeer de moeite waard.

Voor de lezer nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar het schitterende soncert hier met Emmylou Harris en de song “Boulder to Birmingham”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Wyske - Dunsje mei My

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste Country Wytske met de song “Myn Doarpke”

,die staat op haar eerste countryalbum “Dûnsje mei my” in 2008 uitgebracht door het platenlabel Marista uit Dronrijp.

Zij zingt op dit album bekende en minder bekende country klassiekers, die op originele wijze naar het Fries zijn bewerkt. Samen met koordirigent Rinke Schroor had zij al een aantal albums in de friese taal uitgebracht, waaronder het in die provincie bekende album “Frieslan sjongt met”.

In 2007 ging zij op de solotour en terug naar haar favoriete countrymuziek met hier dus haar debuutalbum “Dûnsje mei my”.

Voor de lezer van dit bericht nog Country Wytske hier met de titelsong van haar album “Dunsje mei My”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Skotwal - De Are Kant van 't Durp

Vervolgens “De Are Kant van ‘t Durp” door Skotwal en kenners van de nederlandse taal hebben natuurlijk allang begrepen, dat het hier ging om “De Andere Kant van het Dorp” in de West-Friese streektaal.

Tijd om eens kennis te maken met Skotwal met hun verhaal over hun voorliefde om bekende countrysongs te hertalen in het West-Fries.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dat klopt helemaal, want de groep Skotwal komt uit Broek op Langedijk en dat ligt even ten noorden van Heerhugowaard zo tussen Hoorn en Bergen in de provincie Noord-Holland.

Mocht u er nog nooit zijn geweest dan is het zeer de moeite waard om eens kennis te maken met het Broeker Museum met de oudste “groenteveiling”van Europa, waarbij de groenten per schip naar binnen werden gevaren.

Skotwal bestaat uit de twee broers Theo en Wigert Dronkert respectievelijk allebei op gitaar en Theo de Jong op mandoline en alle drie zingen ze natuurlijk ook. Verder krijgen zij op dit album nog hulp van tal van muzikale vrienden, waaronder Ron de Groot hier op dobro, Roland van Beveren op pedalsteel Joris Thomassen op contrabass, Ivan Schilder op de piano en Heleen Burer en Tineke Schoemaker eveneens met zang.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Skotwal hier met de song “De Are Kant van ’t Durp”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jon Pardi - Dirt on My Boots

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Nashville hier door singer/songwriter Jon Pardi van oorsprong uit Dixon Californie“Dirt on My Boots”, die staat op z’n album “California Sunrise”, dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Jon Pardi trad in 2010 op als “openings-act” voor Dierks Bentley, om vervolgens ook in 2014 als “openings-act” op te treden tijdens Alan Jackson’s “Keepin’ It Country”tour en ook nogmaals voor Dierks Bentley tijdens diens “Riser Tour”. Inmiddels had Jon ook al met succes een aantal singles uitgebracht, die ook stonden op z’n debuutalbum “Write You a Song”, dat begin 2014 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

En nu is het dus de beurt aan Jon Pardi om te gaan toeren met “Up All Night Tour” en vervolgens ook nog eens samen met The Brothers Osborne met hun “All Time High Tour”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren hoe “country” Jon Pardi is hier met z’n song “Dirt on My Boots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Moonshine Man - Trouble

In het programma “Countrymusic Round-Up” wordt natuurlijk regelmatige alle countrymuziek soorten verkend en de volgende song behoort toch wel tot de outsiders. Voor idereen wel wat hier bij “Countrymusic Round-Up”.

“Trouble” door de Moonshine Man, die op dit moment hoog genoteerd staat in zowel de hedendaagse Top Country muziek-overzichten, maar ook staat genoteerd in de Pop Top 100, een soort cross-over dus.

Persoonlijk niet zoveel countrymuziek te ontdekken of het zou al moeten liggen aan de naam “Moonshine Man” wat staat voor “Illegale drankstoker” en dat gebeurt meestal in “The Country”.

Tijd om eens kennis te maken met de “Moonshine Man” en z’n song “Trouble”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 15 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

1. Rhonda Vincent & the Rage   ***   I’ve Forgotten You   ***   All the Rage – In Concert Volume One   ***   Upper Management

2. Rhonda Vincent & the Rage   ***   Midnight Angel   ***   All the Rage – In Concert Volume One   ***   Upper Management

3. Rhonda Vincent & the Rage   ***   You Don’t Love God If You Don’t Love Your Neighbour   ***   All the Rage – In Concert Volume One   ***   Upper Management

4. Eric Brace & Peter Cooper   ***   Her Rode All the Way to Texas   ***   C & O Canal   ***   Red Beet Records

5. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green and Mike Auldridge    ***   I Flew Over Our House Last Night   ***   The Master Sessions   ***   Red Beet Records

6. Sheryl Crow & Vince Gill   ***   Two More Bottles of Wine   ***   The Life and Songs of Emmylou Harris   ***   Rounder Records

7. Rodney Crowell   ***   You’re Still On My Mind   *** The Life and Songs of Emmylou Harris   ***    Rounder Records

8. Emmylou Harris & Buddy Miller   ***   Boulder to Birmingham   ***   The Life and Songs of Emmylou Harris   ***   Rounder Records

9. Country Wytske   ***              Myn Doarpke   ***   Dunsje mei My   ***   Marista Music Company

10. Skotwal   ***   De Are Kant van ‘t Durp   ***   Te Werk   ***   Marista Music Company

11. Jon Pardi   ***   Dirt on My Boots   ***   California Sunrise   ***   Capitol Records Nashville

12. Moonshine Man   ***   Trouble   ***   single   ***   Robbins Entertainment LLC.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

2 thoughts on “You’re Still On My Mind

  1. Wat een mooie opoffering heb jij voor de Country (kuntri zoals jij het ons laat horen) muziek en hoewel ik het altijd wel lekker vond klinken begin ik stapje voor stapje wat meer er van te houden. Dankzij jij Jan en natuurlijk ook Kees (de Haan)

  2. Bedankt voor de leuke reactie Alex en vooral gewoon blijven luisteren want via RTV Krimpenerwaard blijven we fraaie en bijzondere countrymuziek uitzenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *