The Gambler’s Last Deal

Kenny Rogers - Islands in the Stream

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor countrylegende Kenny Rogers , die a.s. donderdagavond 3 november tijdens z’n afscheidsconcert  (The Gambler’s Last Deal Tour) voor zijn nederlandse fans optreedt in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

En natuurlijk voor de luisteraar hier bij RTV Krimpenerwaard alvast een voorproefje met fraaie herinneringen samen met o.a. Dolly Parton en Alison Krauss.

Ook nog eens terug naar de jaren ’70 met Doug Sahm & Band met o.a. Flaco Jimenez, Augie Meyers en Bob Dylan in San Antonio TX.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door Audie Blaylock & Redline met een drietal songs van hun nieuwe album “The Road That Winds”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door het bekende duo Grant & Forsyth, die ons land als hun tweede vaderland beschouwt, met hun nieuwe album “Keep It Country” en vervolgens ook nog Dick van Altena heel toepasselijk met de titelsong van z’n album “Novemberwind”.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse Nashville countrymuziek voor onze uitsmijter van het programma, Colt Ford met zijn single “4 Lane Gone”.

Audie Blaylock & Redline - I'm Still Alive

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “All Three in Tow”, “Where the Wild River Rolls” en “I’m Still Alive ” door Audie Blaylock & Redline.

Deze songs staan op hun album “The Road That Winds”, dat op 19 juli van dit jaar werd uitgebracht door Patuxent Music.

Het album met 10 songs, waarvan er twee zijn geschreven door Audie Blaylock met zoals altijd  ook weer uitstekend gitaarwerk en fraaie lead-zang, terwijl Patrick McAvinue naast z’n meer dan uitstekende vioolwerk ook zorgde voor de arrangementen en de eveneens fraaie “instrumental” als laatste track van dit album, terwijl bassist Reed Jones vervolgens ook nog eens vier songs van dit album schreef.

Met de terugkeer van Evan Ward als ervaren banjospeler heeft Audie Blaylock weer een meer dan uistekende begeleidingsgroep en dat belooft weer veel voor de toekomst en wellicht ook weer eens een basis voor een rondtoer door Europa, waarbij ik hoop, dat zij dan ook het Parochiehuis in Nieuwkoop weer eens aandoen.

De laatste keer was een avond in juli 2009 met mooie herinneringen niet alleen aan het optreden van Audie Blaylock en Redline, maar ook aan countryzangeres en gitariste Dawn Sears, die toen ook optrad. Dawn Sears later ook lead-zangeres van de Nashville countryswing band “Timejumpers” overleed helaas in december 2014 op 53-jarige leeftijd aan longkanker.

Terug naar Audie Blaylock. Hij speelde bij o.a. Jimmy Martin en Rhonda Vincent, werd reeds vier maal door de IBMA genomineerd voor de Award “Gitaarspeler van het Jaar” en ontving met Michael Cleveland & Flamekeeper de “Instrumental Group of the Year” IBMA Award.

Z’n begeleidingsgroep Redline is nog steeds een kwartet van jonge muziekkunstenaars, die de luisteraars verbijsterd doen staan met hun instrumentele bekwaamheid en Blaylock ondersteunen met schitterend gevoelige samenzang.

Audie Blaylock & Redline hier met hun fraaie album “The Road That Winds” zeer de moeite waard.

Tijd voor de eerste muziekale onderbreking van dit bericht met Audie Blaylock & Red Line hier tijdens een optreden in het openbare radiostation WAMU “Bluegrass Country” te Washinton DC met de song “Cry, Cry Darling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Sahm and Band - Is Anybody Goin' to San Antoon

Dan nu terug in de tijd naar jaren ’70 en Texas voor Doug Sahm hier met z’n Band en de songs “Poison Love” en “Me and Paul”.

De laatst vermelde song werd in de jaren ‘60 geschreven door Willie Nelson over zijn samenwerking sedert 1955 met z’n drummer en tevens steun en toeverlaat Paul English en over wie Willie later verklaarde “Ik had in de afgelopen 40 jaar vier echtgenotes en slechts 1 drummer” .

“Me and Paul” hier op fraaie wijze vertolkt door Doug Sahm samen met z’n band met o.a. Doug als multi-instrumentalist niet alleen op gitaar, maar ook op electrische gitaar, bajo sexto, bass orgel, piano en natuurlijk lead-zang, Ken Kosek op viool, George Rains op drums, Jack Barber op de bas met zang, Augie Meyers op gitaar en piano, David Bromberg op dobro en slide-gitaar Andy Statman op de mandoline, Flaco Jimenez op accordion met als gastspelers o.a. Bob Dylan met zang, op gitaar en orgel, Dr. John the Nighttripper (Mac Rebennack) eveneens op orgel.

Een schitterende groep musici met illustere namen in de jaren ‘70 hier op het album met als titel “Doug Sahm and Band” in 1973 op LP uitgebracht door Atlantic, maar gelukkig voor ons inmiddels ook op CD geperst en de allernieuwste uitgave ligt hier voor mij in de vorm van een album uitgebracht door BGO Records op 14 oktober j.l.

Doug Sahm and Band - Poison Love

Het album bestaat uit twee CD’s met op de 1ste CD “Doug Sahm and Band” en op de 2e CD de LP’s The Sir Douglas Band –Texas Tornado en Doug Sahm—Groovers Paradise natuurlijk digitaal zeer fraai opgepoetst.

In de klassieker uit de jaren ‘50 “Poison Love” geeft Doug ook nadrukkelijk muzikaal de ruimte aan David Bromberg op dobro, Andy Statman op mandoline, Flaco Jimenez op accordeon en Augie Meyers op de piano.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om nog eens te kijken en luisteren naar de een optreden van de Texas Tornados met natuurlijk Doug Sahm, en o.a. Freddy Fender, Flaco Jimenez en Augie Meyers met de song “Is Anybody Goin’ to San Antoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug Sahm in 1941 geboren in San Antonio wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertolkers van de Tex-Mex met een grote liefde voor z’n “San Antoon”. Deze bruisende stad ligt aan de San Antonio River op ongeveer 225 km afstand van de Mexicaanse grens en waarvan de bevolking voor zo’n 60% van oorsprong voor een groot deel afkomstig is uit Mexico en voor een kleiner deel uit andere Midden Amerikaanse landen.

Op 18 november 1999 overleed Doug Sahm op slechts 58-jarige aan een hartverlamming in z’n hotelkamer in Taos New Mexico.

Natuurlijk kunt u nog eens luisteren naar de fraaie versie van “Poison Love” door Doug Sahm & Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Rogers - Buy Me a Rose -42 Ultimate Hits

Dan nu naar “The Gambler” Kenny Rogers hier samen met Dolly Parton met hun klassieker “Islands in the Stream”.

Deze song, geschreven door de Bee Gees, staat op talloze albums van Kenny Rogers, waaronder natuurlijk ook verzamelalbums en in dit programma “Countrymusic Round-Up” werd gebruik gemaakt van het album “42 Ultimate Hits” met twee CD’s, dat in 2004 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

In 1983 werd deze song uitgebracht op Roger’s album “Eyes that See in the Dark” en die ook als single verscheen om vervolgens al snel op de nr. 1 plek van de Bill Board Hot 100 terecht te komen en waarvan er alleen al in Amerika meer dan 2 million exemplaren werden verkocht.

Kenny Rogers Islands in the Stream

Zowel in de pop en countryoverzichten bleef deze song heel lang in de top staan en dit duet werd in 2005 aangeduid als “Beste country-duet aller tijden”.

En natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog eens terugblikken naar de onderscheiding van de nr.1 country-duet aller tijden.

Kenny Rogers en Dolly Parton hier tijdens hun “live-optreden” met de song “Island in the Stream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van het album “42 Ultimate Hits” en de tweede CD in dit programma u ook nog de song “Buy Me a Rose”, waarbij Kenny vokaal wordt bijgestaan door Alison Krauss en Billy Dean.

“You Can’t Make Old Friends” door Kenny Rogers hier samen met Dolly Parton met de titelsong van zijn album, dat in oktober 2013 werd uitgebracht door Warner Music.

Kenny Rogers - You Can't Make Old Friends

Vervolgens ook nog de song “You Can’t Make Old Friends” door wederom Kenny Rogers en Dolly Parton.

Een song met herinneringen aan die inmiddels vervlogen tijd zo’n 33 jaar geleden toen zij samen de schitterende song  “Islands in the Stream” uitbrachten.

Op het album “You Can’t Make Old Friends” 11 fraaie songs allemaal in de sfeer van een mix van country en pop-muziek zoals we van Kenny Rogers wel gewend waren.

Kenny Rogers Last Deal Tour

Ja en dan komt er een dag , dat de inmiddels 78-jarige countryzanger stopt definitief met optreden om met pensioen te gaan. Het optreden in de HMH is een stop op zijn The Gambler’s Last Deal Tour.

Hij verklaarde bij de aanvang van z’n tour: “Ik wil gedagzeggen nu het nog gaat. Het wordt fun. De hits komen voorbij, hoe het begon, de groepen waarin ik zat”. “Het is een terugblik op mijn leven. Het is ook een meer betrokken concert dan anders”, besluit Rogers.

A.s. donderdagavond, 3 november in Heineken Music Hall en in dit programma Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op z’n pensioen.

Nog even terug naar die herinneringen met Kenny Rogers en Dolly Parton hier met hun song “You Can’t Make Old Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Grant & Forsyth - Keep It Country

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de het Britse duo “Grant & Forsyth” hier met de titelsong van hun nieuwe album “Keep It Country”.

Het album “Keep It Country” werd op 14 oktober j.l. uitgebracht door LS Records. We kennen Dominic Grant en Julie Forsyth nog van hun deelname en het succes met Guys ‘n’ Dolls.  Na het opheffen van de groep in 1985 besloten Grant & Forsyth als duo verder te gaan en vierden nog niet zo lang geleden hun 30-jarig jubileum. Grant and Forsyth wisten het succes te behouden en scoorden ook als duo hit na hit niet alleen in Engeland, maar vooral ook in Nederland, dat zij als hun tweede vaderland ging beschouwen. Alleen al in de Benelux verkochten zij 4.000.000 albums. 

Het album “Keep It Country” met 20 songs van het randje tot het middelpunt van de CD vol met fraaie countrysongs.

Tijd om weer eens kennis te maken met Grant & Forsyth hier met de titelsong van hun album “Keep It Country” middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Novemberwind

Vervolgens heel toepasselijk voor deze eerste dag van de 11e maand “Novemberwind” geschreven en gezongen door Dick van Altena en het is tevens de titel van het album, dat op 14 november 2014 in Angeren werd gepresenteerd.

Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap. Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica. 

U kunt natuurlijk ook nog even luisteren en kijken naar een solo-optreden van Dick van Altena hier o.a. met de titelsong bij de presentatie van z’n album “Novemberwind” op 14-11-2014  te Angeren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Colt Ford- 4 Lane Gone

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”, Colt Ford, hier met de song “4 Lane Gone”, die naar verwachting zal staan op z’n 6e album, dat binnenkort wordt uitgebracht.

Colt Ford uit Athens Georgia een hedendaagse performer met bijpassende hedendaagse countrymuziek “tussen haakjes” , een country-rapper singer/songwriter, die inmiddels vijf albums heeft uitgebracht via het label  “Average Joes Entertainment”, waarvan hij mede-eigenaar is.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter met z’n “4 Lane Gone” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 1 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Audie Blaylock & Red Line   ***   All Three in Tow   **   The Road That Winds   ***   Patuxent Music

2. Audie Blaylock & Red Line   ***   Where the Wild Rover Rolls   ***   The Road That Winds   ***   Patuxent Music

3. Audie Blaylock & Red Line   ***   I’m Still Alive   ***   The Road That Winds   ***   Patuxent Music

4. Doug Sahm   ***   Poison Love   ***   Doug Sahm and Band   ***   WEA International/ BGO Records

5. Doug Sahm   ***   Me and Paul   ***   Doug Sahm and Band   ***   WEA International/ BGO Records

6. Kenny Rogers ft. Dolly Parton  ***   Islands in the Stream   ***   42 Ultimate Hits   ***    Capitol Nashville

7. Kenny Rogers ft. Alison Krauss and Billy Dean   ***   Buy Me a Rose   ***   42 Ultimate Hits   ***   Capitol Nashville

8. Kenny Rogers ft. Dolly Parton ***   You Can’t Make Old Friends   ***   You Can’t Make Old Friends   ***   Warner Music Nashville

9. Grant & Forsyth   ***   Keep It Country   ***   Keep It Country   ***   LS Records

10. Dick van Altena   ***   Novemberwind   ***   Novemberwind   ***   INLOK115/Continental Record Service

11. Colt Ford   ***   4 Lane Gone   ***   single   ***   Average Joes Entertainment

Be There Next Week! Same Time Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *